Verkerk diep teleurgesteld in RKC

Sjors (Sj0rSz)
Tegelijkertijd met het ontslag van trainer Adri Koster van RKC Waalwijk moest ook assisstent Ton Verkerk het veld ruimen. Ook hij zou, net als de ontslagen oefenmeester, verantwoordelijk zijn voor de slechte resultaten die de club in de Eredivisie boekt.

Dit laatste is opvallend, aangezien Verkerk de laatste jaren een belangrijke spil was in de technische staf van RKC Waalwijk. Bovendien heeft hij tijdens meer dan 800 wedstrijden gefungeerd als assisstent-trainer, maar nu heeft Verkerk dus ook zijn congé gekregen. "Ik ben enorm teleurgesteld in de hele gang van zaken", aldus de voormalig assisstent van Koster. "Nadat de voorzitter het mij verteld had, vroeg men mij het verhaal naar buiten toe fatsoenlijk uit te dragen. Nou, dat zegt meer over jullie dan over mij, heb ik de heren gezegd. Want ik ben altijd loyaal geweest naar RKC. Altijd."

Bovendien snapt Verkerk helemaal niet dat hij zijn ontslag heeft gekregen. Naar eigen zeggen zouden er meer personen zijn die hier hun vraagtekens bij plaatsen. "Wie ik ook sprak, de verbazing was unaniem groot. Ik had bij wijze van spreken een intensievere relatie met RKC dan met mijn vrouw. Vooralsnog blijft het gissen naar de werkelijke reden voor mijn ontslag. Mede verantwoordelijk voor de resultaten dit jaar. Ja hallo, ik was niet gekoppeld aan Koster, maar aan RKC", was de woedende reactie van Verkerk.