Voor Hiddink blijft Australië een optie

Guus Hiddink heeft tegenover de Australische krant Herald Sun verklaard dat een terugkeer als bondscoach naar Australië helemaal niet ondenkbaar is. Voor het wereldkampioenschap van 2010 in Zuid-Afrika houdt Hiddink alle opties open.

Hiddink kan deze optie open houden aangezien zijn contract met de Russische voetbalbond tot en met het EK 2008 loopt. Daarna kan Hiddink weer gaan of staan waar hij wil. "Ik wijs op dit moment niets af. De tijd bij de “Socceroos” was geweldig". verklaarde Hiddink tegen de Sun. "In Rusland gaat het echter ook niet slecht. We staan tweede in de kwalificatiegroep. Het EK 2008 met Rusland heeft nu mijn eerste prioriteit. Het team pakt het goed op. Ik heb het naar mijn zin in Rusland.” aldus Hiddink.

Afgelopen zondag verklaarde Guus Hiddink tegenover Bert Maalderink in Studio Sport dat een rol bij het Nederlands Elftal ook niet ondenkbaar is. Maalderink liet een proefballonnetje op. Hiddink vond de rol van senioradviseur naast bondscoach Marco van Basten die Maalderink voorstelde nog helemaal niet zo'n slecht idee.