Bosvelt stopt na dit seizoen

Paul Bosvelt is bezig aan zijn laatste seizoen in het betaald voetbal. De 36-jarige middenvelder van SC Heerenveen heeft dat bekendgemaakt in een persoonlijk onderhoud met voorzitter Koos Formsma.

Het is na zijn terugkeer uit Manchester in 2005 altijd Pauls bedoeling geweest om nog twee jaar in Nederland te voetballen en hij is helaas niet op andere gedachten te brengen", aldus Formsma.

"In maart word ik 37 en wil niet ten koste van alles doorvoetballen. Ik wil zelf bepalen wanneer ik stop en niet op een gegeven moment strompelend van het veld worden gedragen. Nu voel ik me nog fit en heb ik het idee nog van waarde te zijn voor de ploeg. Het ergste lijkt het me om te spelen vanwege mijn naam en niets meer toe te voegen," aldus Bosvelt.

Bosvelt was eerder actief voor Go Ahead Eagles, FC Twente, Feyenoord en Manchester City, werd in 1999 met Feyenoord landskampioen en veroverde in 2002 met de Rotterdammers de UEFA Cup. Tot nu toe speelde hij 506 competitieduels waarin hij 88 maal wist te scoren. Hij heeft bovendien 24 interlands achter zijn naam staan.