Xbox 360 VS PS3

Zelfs als je niet een fanatiek gamer bent is het leuk om de next-gen oorlog te volgen, en dan vooral de strijd tussen Microsoft en Sony. De vooral verbale tweestrijd had af en toe wat weg van een "my dad can beat up your dad" discussie. Microsoft was een stuk sneller met het uitbrengen van hun console, en behaalde hiermee een fikse voorsprong op Sony in de next-gen oorlog. Sony, in de vorm van Ken Katuragi, reageerde hier meestal op door te zeggen dat zij degene zijn die de standaard bepalen wat betreft console gaming, en dat de 'next generation of gaming' pas begint als zij het zeggen. De PS3, was ons beloofd, zou technologisch gezien ver boven alle andere game-platforms staan. Bij de PS2 was het zelfs zo dat Sony van developers eiste dat multi-platform games voor de PS2 grafisch fors zouden worden verbeterd. Bij de PS3 is dit niet het geval, en het enige wat Sony hierover heeft gezegd is het volgende:

"it [Sony] expects and encourages publishers working on PS3 titles to take full advantage of the technology and features that PS3 provides."

De site 1Up vond dat er maar eens objectief moest worden gekeken naar de (grafische) verschillen tussen games die op de Xbox360 en de PS3 beschikbaar zijn. Hieronder enkele screens van verschillende multi-platform games.

Tiger Woods 2007

Call of Duty 3

Madden 2007

Ridge Racer 6

Bij 1Up hebben ze deze games ook vergeleken met bewegende beelden. Voor die beelden klik je hier.