Twee duels schorsing Sneijder

De aanklager betaald voetbal heeft gisteren een extra wedstrijd schorsing geëist tegen Wesley Sneijder. De speler van Ajax hangt nu een schorsing van vier duels, waarvan één voorwaardelijk, boven het hoofd. Maandag wees Sneijder een voorstel van drie duels af.

Afgelopen zondag, in de uitwedstrijd tegen Sparta, kreeg Sneijder al in de dertiende minuut rood wegens beledigende taal. De trainer van de Amsterdammers, Henk ten Cate, ging in de rust verhaal halen bij scheidsrechter Ruud Bossen en werd daarop naar de tribune verwezen. De strafeis tegen hem blijft staan op 500 euro boete en een voorwaardelijke schorsing van één wedstrijd.

De tuchtcommissie van de KNVB buigt zich vandaag over de zaak.

Update

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Sneijder voor twee duels geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart in het duel met Sparta. De eis van de aanklager was drie wedstrijden.

Ajax-trainer Henk ten Cate kreeg geen straf. Er was een boete van 500 euro tegen hem geëist. De tuchtcommissie van de KNVB was echter van mening dat onvoldoende bewijs is van aanhoudend commentaar van Ten Cate op de arbitrage.