FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 15 maart 2006

Mitea terug op voetbalveld

Nicolea Mitea, de linksbuiten van Ajax, is na een lange en slepende blessure weer teruggekeerd op het voetbalveld.

Mitea is door middel van een invalbeurt weer teruggekeerd. Welliswaar niet in het eerste van Ajax, maar hij mocht invallen in het oefenduel van Jong Ajax tegen amateurclub Argon. De wedstrijd eindigde in een 1-1 stand.

Mitea raakte afgelopen zomer geblesseerd in het 'Amsterdam Tournament' in de wedstrijd tegen Boca Juniors. De Roemeense linksbuiten liep een blessure op aan de binnenband van zijn knie en heeft sindsdien een lange tijd aan de kant gestaan.

Uitslagen 1/8 finales UEFA Cup (15/03/2006)

Vanavond werden de eerste drie returnwedstrijden in de achtste finales van de UEFA Cup gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

Hamburger SV - Rapid Boekarest * 3-1 (0-2)
24' Lauth 1-0
36' Barbarez 2-0
50' Buga 2-1
63' Van der Vaart 3-1

------------------------------------------

AS Roma - Middlesbrough * 2-1 (0-1)
32' Hasselbaink 0-1
43' Mancini 1-1
66' Mancini (pen) 2-1

------------------------------------------

Sevilla * - Lille 2-0 (0-1)
29' Kanouté 1-0
45+2' Luis Fabiano 2-0

------------------------------------------

Morgen worden de overige wedstrijden in de achtste finales van de UEFA Cup gespeeld. De volgende clubs zullen dan tegen elkaar uitkomen:

Zenit St. Petersburg - Olympique Marseille
Levski Sofia - Udinese
Strasbourg - FC Basel
Schalke 04 - US Palermo
Real Betis - Steaua Boekarest

De resultaten die tussen haakjes staan zijn de resultaten van de heenwestrijden.
Clubs met een sterretje achter de naam zijn door naar de kwartfinales.

'Van Nistelrooy mogelijk weg bij Manchester'

Volgens de Engelse krant 'The Sun' vertrekt van Nistelrooy binnenkort bij Manchester United.

De geruchten gaan dat Van the Man, zoals zijn geliefde koosnaam luidt, aan zijn familie heeft laten weten dat hij gaat vertrekken bij de Engelse topploeg.
Volgens de Engelse pers zit de Nederlandse spits de afgelopen weken op de bank, omdat Sir Alex Ferguson hem op deze manier wil dwingen een beslissing te nemen over zijn toekomst.

De spits die destijds voor maar liefst 30 miljoen euro van PSV kwam, heeft nog een contract tot 2008, maar het lijkt erop dat hij daarvoor al gaat vertrekken. Real Madrid, AC Milan, AS Roma en Tottenham Hotspur zouden inmiddels belangstelling hebben getoond voor de Brabander.

'Vanaf 2008 belastingaangifte per sms'

Icoon EconomieVanaf 2008 gaat de belastingdienst de aangifte van burgers zelf invullen. Om het makkelijker te maken, leuker kan immers toch niet, stelt staatssecretaris Wijn van Financiën voor dat burgers het voorstel van de belastingdienst kunnen goedkeuren per sms. Ook pleit de staatssecretaris voor extra geld voor een verdere verlaging van de winstbelasting.

Wijn wil dat de belastingdienst de belastingaangifte vanaf 2008 vooraf invult voor burgers, zoals nu al het geval is bij de voorlopige teruggaaf voor bijvoorbeeld de hypotheekrenteaftrek. "Wij vullen alles in. Mensen hoeven dan alleen nog maar te checken of alles klopt. Zijn ze het eens met de aangifte, dan kunnen ze dat per sms aan ons laten weten", aldus Wijn.

Het vooraf invullen van een belastingaangifte zou geen probleem moeten zijn voor de belastingdienst. Belangrijke zaken als inkomen, de waarde van een eigen woning, eigen vermogen en uitkeringen zijn namelijk al bekend bij de fiscus. Wijn stelt dat de belastingdienst een centrale kas wordt, waar burgers een bedrijven een rekening-courant aanhouden. "Uiteindelijk krijgt iedereen een persoonlijke webpagina waarop al zijn zaken met het Rijk zichtbaar zijn", aldus Wijn.

Met dank aan FdBeer voor de submit.

Klacht tegen BNN na 'hinderlijke achtervolging'

Logo BNN UniversityDe Raad voor de Journalistiek behandelt aankomende vrijdag een klacht van iemand die zegt "hinderlijk achtervolgd" te zijn door een presentator van het BNN-programma BNN University. Beelden hiervan werden in het programma uitgezonden onder de titel 'Peen in the ass'.

Nadat de klager had gepind in een winkelcentrum, volgde de presentator de man. Slechts met veel moeite kon de klager hem van zich afschudden. De man zegt de situatie als dreigend te hebben ervaren en deed ook aangifte bij de politie.

Nadat de man later door een familielid werd geattendeerd op het feit dat de achtervolging was opgenomen en uitgezonden, besloot de man naar de Raad voor de Journalistiek te stappen. Hij was niet op de hoogte van de opnames.

BNN-voorzitter Laurens Drillich geeft toe dat de bewuste scène "een minder geslaagd item" van het programma was. "De makers wilden de reacties filmen van mensen op onschuldige, lichtelijk irritante gedragingen. Ze waren een beetje aan het zieken. Wat mij betreft moet dat kunnen, in winkelcentra word ik ook regelmatig lastig gevallen door opdringerige krantenverkopers en dergelijke."

Wel laakbaar vindt Drillich dat de makers zich niet hebben bekendgemaakt aan de klager. "Daarin hebben de makers een fout gemaakt. Dat kan gebeuren als je met jonge programmamakers werkt, die maken beginnersfouten. Na dit geval hebben we er intern weer eens op aangedrongen dat er altijd toestemming voor uitzending gevraagd moet worden. Als dat toen ook was gebeurd, hadden we nu niet met deze zaak gezeten. We hebben een steekje laten vallen, maar hebben de klager er overigens wel excuus voor gemaakt."

Een fragment van hinderlijke achtervolgingen door BNN-presentator Filemon Wesselink is hier (Windows Media Player) of hier (Real Player) te zien. Of het bewuste fragment hier ook te zien is, is niet duidelijk.

Toevoeging: De bewuste 'peen in the ass' blijkt niet Filemon Wesselink geweest te zijn, maar het gaat om Dennis en Twan. Hier (Windows Media Player) of hier (Real Player) zijn de hinderlijke achtervolgingen van deze twee heren te zien.

FIFA-ranking: Oranje blijft derde

Het Nederlands elftal bivakkeert nog altijd op de derde plek van de FIFA-ranking. De oefenduels van begin deze maand leverden weinig wijzigingen op.

Nederland staat slechts één puntje achter de nummer twee Tsjechië, dankzij de 1-0 overwinning op Ecuador. Oranje is de hoogst genoteerde ploeg uit haar WK-poule. Argentinië staat op een vierde plek, terwijl Ivoorkust (32e) en Servië en Montenegro (46e) geen deel uitmaken van de top van de rangschikking.

Brazilië heeft nog altijd royaal de leiding in handen. Opvallend is de daling van Frankrijk: les Bleus duikelden van de vijfde naar de achtste plaats. Debet daaraan is ongetwijfeld de oefennederlaag (1-2) tegen Slowakije.


Stand FIFA-ranglijst:

PositieLandAantal punten
1Brazilië835
2Tsjechië789
3Nederland788
4Argentinië765
5Verenigde Staten764
6Spanje763
7Mexico762
8Frankrijk760
9Engeland756
10Portugal755

Revolution mogelijkheden voor Zelda: Twighlight Princess

In een interview met Miyamoto, godfather van beroemde Nintendo characters, heeft de Japanner een boekje open gedaan over de aankomende Zelda titel. Hij heeft bevestigd dat Zelda: Twighlight Princess bepaalde functies van de Revolution zal ondersteunen
quote
OK, time to switch to Miyamoto’s other famous creation: Zelda. What’s the latest on Twilight Princess?

“I would say that we are progressing well with completing it,” says Miyamoto. “And one of the most important features is that, because Revolution can run GameCube software, when you play Twilight Princess on Revolution you can take advantage of the Revolution controller.”


Zo zou je bijvoorbeeld met de Revolution controller de pijl en boog van Link kunnen bedienen. Welke features er precies allemaal door de Revolution ondersteund zullen worden is verder nog niet bekend.

Verse screenshots Iron Warriors

Van de simulatiegame Iron Warriors zijn een zevental nieuwe screenshots verschenen. In Iron Warriors neem je het bevel op je van een Russische tank en moet je door 30 singleplayer missies heen zien te komen met behulp van de tankbemanning en overige troepen waar je ook orders aan kunt geven.

Enkele belangrijke features van de game zijn verwoestbaar terrein, high-end physics, realistische dag- en nacht cyclus en een uitgebreide missie-editor.

Iron Warriors zal vanaf 31 maart hier in de schappen liggen voor de PC.






NBA: Dallas en San Antonio behalen 50e winst

Na de Detroit Pistons hebben ook de Dallas Mavericks en de San Antonio Spurs zich geschaard onder de teams met 50 overwinningen in dit seizoen. Dallas won van Cleveland, terwijl San Antonio te sterk was voor New Orleans.

In het begin van de wedstrijd leek het er allerminst op dat Dallas zijn 50e overwinning zou halen. Na de eerste helft hadden de Cleveland Caveliers een ruime voorsprong van negentien punten opgebouwd. Dallas had echter maar één kwart nodig om deze ongedaan te maken. Het derde kwart eindigde namelijk in een 27-8 score, in het voordeel voor het team uit Texas. In het vierde kwart was het Dallas dat direct de leiding nam om deze vervolgens niet meer uit handen te geven. In de historie van de club bereikte het nog niet eerder zo vroeg in het seizoen de 50 overwinningen.

De San Antonio Spurs hadden wat minder moeite met de New Orleans Hornets. Dankzij de Fransman Tony Parker, die 20 punten en 11 assists noteerde, bouwden de Spurs geleidelijk hun voorsprong uit. Het was voor New Orleans al hun zevende nederlaag op rij. In het westen blijven Dallas en San Antonio aan kop met evenveel winst- en verliespartijen.

Volledige uitslagen:

Washington Wizards - Charlotte Bobcats 119-114
New Orleans Hornets - San Antonio Spurs 81-96
Phoenix Suns - Seattle Supersonics 129-120
Toronto Raptors - Philadelphia 76'ers 111-97
Utah Jazz - Miami Heat 83-121
Boston Celtics - Memphis Grizzlies 76-93
Portland Trailblazers - Chicago Bulls 66-95
Cleveland Caveliers - Dallas Mavericks 87-91
Los Angeles Lakers - Sacramento Kings 98-114

City Life bereikt gold status

Monte Cristo kondigde vandaag de voltooiing van City Life aan, de godgame waarin je je eigen stad moet runnen. City Life moet zich onderscheiden van de concurrentie door de wereld in meer detail weer te geven en het feit dat de speler rekening moet houden met zes verschillende bevolkingsgroepen in de ontwikkeling van de stad.

City Life zal enkel voor de PC verschijnen en zal vanaf 14 april verkrijgbaar zijn. Tot die tijd zal men het moeten doen met de vijf nieuwe screenshots die Monte Cristo vandaag ook vrijgaf.





Massa wisselt motor

Felipe Massa zal net als David Coulthard tien plaatsen terug gezet worden op de grid in Maleisië. Ferrari heeft namelijk besloten om de motor van de Braziliaan te wisselen voor aanvang van het Grand Prix weekend.

Na iedere race worden de motoren van beide coureurs door het team onderzocht. Omdat de motor twee races mee moet gaan en de Grand Prix van Maleisië een hele zware is werd besloten om die van Massa uit voorzorg te vervangen. Michael Schumacher zal wel gewoon gebruik maken van de Ferrari-V8 die hij in Bahrein ook al in zijn wagen had liggen.

[update] Rare komt met Viva Piñata

De geruchten gingen al een tijdje de rondte maar het is nu officieel bekend gemaakt. Microsoft zal samen met 4kids een game van Rare gaan uitbrengen op de Xbox 360. Het zal gaan om de game Viva Piñata en zal een game worden waarin je je eigen wereld zal moeten ontwerpen. 4kids Entertainment is bekend van Yu Gi Oh en zij helpen mee aan het ontwerpen van de game. Uiteindelijk zal er waarschijnlijk ook een tekenfilm verschijnen met de Piñata's in de hoofdrol.

In het spel is het de bedoeling dat jij een eigen tuin gaat ontwerpen waar de Piñata's kunnen wonen en jij moet ze proberen te lokken naar jouw tuin om ze daar vervolgens te beschermen. In totaal zijn er 60 verschillende Piñata's en het is aan jou om het deze wezens naar hun zin te maken in de tuin. In de wereld zijn heleboel aanpasbare onderdelen en je kunt bijvoorbeeld gras planten, vijvers graven en nog veel meer.

De verschillende Piñata's kun je een naam geven, andere kostuums en andere accessoires. Het zal ook mogelijk worden om via Xbox Live met je vrienden online te gamen. Hoe dit precies in zijn werk zal gaan is nog niet bekend. Viva Piñata zal eind dit jaar verschijnen en hieronder heb je al een aantal screenshots.












Met dank aan Wessiej voor het melden van dit nieuws in het Xbox 360-topic

[update]
Inmiddels is er ook een filmpje verschenen van de game, deze kun je hier bekijken.

Met dank aan lordteddybeer voor het melden van dit nieuws in de reacties onder dit bericht

Rockstar nog minstens drie jaar bij Take Two

Het heeft de publisher Take Two Interactive 25 miljoen dollar gekost, maar dan mogen ze in ieder geval nog drie jaar lang de vaste uitgever van games uit de stal van developer Rockstar zijn. Rockstars bekendste franchise is ongetwijfeld de Grand Theft Auto serie, die tot nu toe altijd garant heeft gestaan voor goede verkopen.
Take Two zelf zegt erg veel vertrouwen te hebben in de kwaliteiten van Rockstar; als het zo door blijft gaan als voorheen zullen ze de 25 miljoen er weer met gemak uithalen.

Schutter Zoetermeer was op weekendverlof

De verdachte wordt afgevoerdEen 41-jarige man die afgelopen zondag in een hotel in Zoetermeer twee mensen neerschoot was op weekendverlof. De verdachte verbleef in een half open inrichting wegens een eerder strafbaar feit, zo maakte justitie in Den Haag vandaag bekend. Een 32-jarige Zoetermeerse overleed maandag aan een schotwond in haar hoofd.

De rechter-commissaris heeft inmiddels de inbewaringstelling van de man bevolen. Hij blijft voorlopig vastzitten. Naast de vrouw raakte een 45-jarige man ernstig gewond door de schoten. Hij is volgens justitie buiten levensgevaar. Men denkt dat het motief van de schietpartij in de relatiesfeer ligt.

Groenewold mist WK allround

Renate Groenewold doet niet mee aan het WK allround. De wereldkampioene van 2004 is ziek.

Groenewold wordt vervangen door Tessa van Dijk, de nummer twee van het NK allround en lid van de opleidingsploeg van de KNSB. Tijdens de Olympische Winterspelen eindigde Groenewold als tweede op de 3.000 meter, maar stelde ze op de 5.000 meter teleur. In 2004 veroverde de schaatsster van TVM na een boeiend duel met Claudia Pechstein de wereldtitel. Naast Van Dijk zullen Ireen Wüst en Wieteke Cramer deelnemen in de Olympic Oval. Het WK allround is komend weekeinde.

EA gaat zich meer richten op creatieve, innovatieve games

EA games praatte met het Amerikaanse Business Week over de toekomst van het bedrijf. EA onthulde in dit gesprek dat het de manier waarop het bedrijf games maakt en verkoopt fundamenteel wil veranderen. EA zal een mindere focus hebben op titels gebaseerd op zaken als sport of films.

Deze verandering is nodig omdat men een neergaande trend ziet in de verkoopcijfers van sport- en filmtitels. EA zet nu volgens eigen zeggen haar geld op innovatieve, creatieve games zoals die van Simcity- en Sims-maker Will Wright. Will Wright is momenteel bezig aan Spore waarin de speler een ras volgt vanaf het prilste begin tot aan de kolonisering van de ruimte en EA zet groot in op deze titel.

Naar alle waarschijnlijkheid is de verschuiving in de focus van het bedrijf een gevolg van het steeds duurder worden van licenties voor sport- en filmgames. Dit gaat gepaard met een stagnerende industrie en zorgt ervoor dat de games die EA tot de grootste gamesuitgever hebben gemaakt het financieel niet meer zo goed doen als voorheen.


Pärson zegeviert in Are

Anja Pärson heeft in het Zweedse Are de laatste wereldbeker afdaling van het seizoen gewonnen. Pärson nadert daardoor Janica Kostelic in de algemene stand.

Pärson skiede voor eigen publiek een nagenoeg vlekkeloze afdaling. Ze finishte in 1.24,60 en bleef daarmee Lindsey Kildow en Elisabeth Görgl voor. Michaela Dorfmeister moest zich tevreden stellen met een zevende notering, maar was al zeker van de eindwinst in de wereldbeker afdaling. In de strijd om de algemene wereldbeker brengt Pärson de spanning terug. Het verschil met Janica Kostelic (die vandaag ontbrak op het appèl) is teruggebracht tot 154 punten, met nog een Super G, reuzenslalom en slalom voor de boeg.

Lerares ontslagen na bijten leerling

Icoon Shocking Een lerares van de Jefferson County Public School in Louisville in de Amerikaanse staat Kentucky is gisteren ontslagen, nadat zij een 14-jarige leerling in zijn schouder had gebeten. Ze deed dit omdat de jongen weigerde een stuk snoep uit te spugen. Het incident deed zich al voor in januari. De vrouw werd toen geschorst, waarna er een intern onderzoek volgde.

De moeder van de gebeten jongen vertelde dat haar zoon weigerde een stuk snoep uit te spugen, waarna hij de klas werd uitgestuurd. Even later kwam hij terug om zijn boeken op te halen. Dit resulteerde in een handgemeen, waarbij de lerares de jongen verschillende keren in zijn linkerschouder beet. Twee leerlingen waren getuige van het incident. Verder hebben diverse docenten verklaard dat ze de vrouw erover hebben horen praten.

2K Games koopt rechten Dungeon Siege

2K Games, een label van uitgever Take Two Interactive, heeft bekend gemaakt de rechten gekocht te hebben op de RPG-serie Dungeon Siege welke voorheen in handen was van Microsoft. 2K Games zal allereerst de add-on Broken World, waar ontwikkelaar Gas Powered Games momenteel hard aan bezig is, uitgeven voor het tweede deel in de serie. Deze add-on zou deze zomer beschikbaar moeten zijn.

Verder zal SuperVillain Studios gaan werken aan een PSP-versie van de game genaamd Dungeon Siege: Throne of Agony welke deze herfst zal verschijnen. Deze versie zal volledig op zichzelf staan en onder andere volledig nieuwe speelbare personages kennen en een non-lineaire verhaallijn.

Vrouw meegesleurd door Rotterdamse metro

Icoon VervoerEen nog onbekende vrouw is vanmiddag in de Rotterdamse wijk Zevenkamp meegesleurd door de metro. Het slachtoffer raakte hierdoor zwaargewond aan haar benen, aldus een politiewoordvoerster.

De vrouw stapte bij de halte Hesseplaats uit, maar bedacht zich en wilde weer instappen. Zij liep toen tegen het verbindingsstuk tussen twee metrostellen aan en werd meegetrokken.

Prinsenlaan
Vorige week kwam een 16-jarig meisje op de Prinsenlaan in Rotterdam onder de metro. Ze raakte ernstig gewond en bezweek gisteren in een ziekenhuis aan haar verwondingen.

Met dank aan dom_blontje voor de submit.

Man zwaargewond na carjacking

Icoon Politie Een 25-jarige Maassluizer is gisteren zwaargewond geraakt toen zijn auto werd gestolen. De man wilde zijn auto in Den Haag verkopen. De 'kopers' hadden echter heel andere plannen.

De man had zijn wagen via internet te koop aangeboden. Twee mannen reageerden op de advertentie en de man sprak met hen af in Den Haag. Nadat het tweetal een proefrit had gemaakt, lokten ze de man met een smoes uit zijn wagen. De man achter het stuur gaf vervolgens gas, terwijl het slachtoffer het rechterportier nog vasthield. Hij botste tegen een geparkeerde auto en raakte bekneld onder zijn eigen auto.

De dieven reden door via de Spaarnedwarsstraat en de Weteringkade. Daar bleef de Maassluizer zwaargewond liggen. Hij is opgenomen in het ziekenhuis. Zijn toestand is kritiek. De wagen werd korte tijd later teruggevonden in Rijswijk. Van de daders onbreekt elk spoor. De politie is nog op zoek naar getuigen.

Met dank aan YubYub en woessie voor de submit.

KLM blijft sponsor Dutch Open golf

KLM blijft de sponsor van het Dutch Open. De vliegmaatschappij blijft in ieder geval tot 2009 de hoofdsponsor van het toernooi dat deel uit maakt van de Europese Tour.

KLM sponsorde in de jaren tachtig ook al het Dutch Open, maar stopte toen met sponsoren. In 2004 keerde KLM weer terug als hoofdsponsor. Het Dutch Open zal dit jaar op de Kennemer Golf & Country Club gehouden worden, in plaats van de Hilversumsche Golf Club.

Lego vliegdekship

We hebben een aantal dagen gelden al een blogje langs zien komen over legocreaties. Maar de dingen die je met lego kunt maken blijven ontelbaar.

De legocreatie die jullie zometeen te zien krijgen zou rechtstreeks in één van de legolandparken gezet kunnen worden. Het is namelijk een redelijk groot nagebouwd vliegdekschip.

Met dank aan een onbekende voor de submit en aan bees voor het linkje met meer foto's.

PlayStation 3 in november in de winkel

Icoon GamesKen Kutaragi, de CEO van Sony Computer Entertainment, heeft vandaag op een persconferentie bekendgemaakt dat de PlayStation 3 in november wereldwijd beschikbaar zal komen. Sony is van plan dit fiscale jaar (wat loopt tot maart 2007) zes miljoen consoles te verschepen en om na de launch elke maand een miljoen consoles naar de winkels te verschepen.

De PlayStation 3 zal uitgerust worden met een standaard harde schijf van 60GB en alle games zullen uitkomen op de nieuwe Blu-Ray schijfjes. Deze schijfjes kunnen veel meer data bevatten dat de huidige DVD's; Blu-Ray schijfjes kunnen 50 GB aan data bevatten en de DVD schijfjes negen GB.

Een prijs voor de PS3 is nog niet bekend, maar de prijs zal in ieder geval niet minder dan 50.000 yen (382 euro) bedragen. Dit ligt in de buurt van de Xbox 360 die eind vorig jaar is uitgekomen en voor Sony de grootste concurrent is van de PlayStation 3.

Voor meer gamesnieuws kijk je natuurlijk op FOK!Games.

Maar één Nederlandse club in Intertoto

Nederland zal met slechts één club vertegenwoordigd zijn in de Intertoto-competitie, waar in het begin van het volgend seizoen om drie UEFA-cup-tickets gestreden zal worden.

De KNVB had er op gerekend dat er twee Nederlandse clubs zouden strijden in de Intertoto. Nu dit niet het geval is, is er een wijziging in het nationale play-off-systeem doorgevoerd. De Eredivisie CV heeft nu een 'noodprijs' ter beschikking gesteld. Wie daarom spelen is afhankelijk van de bekerfinalisten. Mocht een club in de bekerfinale een UEFA-cup-ticket bemachtigen, dan zullen de nummers 10 tot en met 13 uit de competitie spelen om het geldbedrag van 400.000 euro. In het andere geval zullen de hoger geklasseerde teams strijden voor de extra startplek in het UEFA-cup-toernooi en de nummers 10 en 13 voor een plek in het Intertoto-toernooi.

Jan Smit-fan uit woning gesleept

OpmerkelijkEen Jan Smit-fan uit de Vinkenstraat in Den Helder is gisterenmiddag op hardhandige wijze uit haar woning gesleurd door een boze bezoeker van de buren. De man vond dat de muziek van Smit veel te hard stond en bonkte daarom hard op haar ramen. Toen ze open deed, sleepte de voor haar onbekende man haar mee naar de buurwoning om te laten horen hoe hard de muziek van Smit daar door de muren heen tetterde.

Bij de buren was een feestje aan de gang en ten overstaan van het bezoek werd de 42-jarige Jan Smit-fan uitgescholden over de geluidsoverlast die zij veroorzaakte. Ook liep zij pijnlijke armen op omdat zij heel stevig was vastgepakt.

De vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie wegens mishandeling. Naar de gast van de buren die haar naar buiten sleepte, wordt een onderzoek ingesteld.

Familie slachtoffer Breda boos op politie

MisdaadDe familie van de maandag in Breda doodgeschoten Rachid Lebiyed (eigenaar van een belhuis) is woedend op het optreden van de politie na de moord. De 31-jarige Lebiyed werd maandagmiddag in de Oranjeboomstraat onder vuur genomen toen hij een sauna verliet. De politie liet zijn lichaam tot de volgende ochtend liggen op het grasveldje waar hij stierf. Dit omdat het sporenonderzoek nog volop gaande was. Zijn familie, waaronder zijn vrouw Joke, werden niet toegelaten bij zijn lichaam terwijl zijn identiteit pas gisterochtend officieel aan hen is meegedeeld.

''Dat zijn onnodig pijnlijke ervaringen'', aldus een goede vriendin van de Lebiyeds, die als woordvoerder van de Marokkaanse familie optreedt. De gedode man laat zijn vrouw Joke en een 10-jarige dochter, een stiefzoon, twee broers, drie zusters en zijn ouders achter. Zijn ouders waren toevallig net op vakantie in Marokko. ''Zijn moeder hing de hele avond gillend om haar zoon aan de lijn. Een tante werd hysterisch en Joke mocht niet kijken of het haar man was. Het was verschrikkelijk zwaar'', aldus de woordvoerster.

De Bredase politie kan zich niet vinden in de kritiek: ''De familie wist allang wie het slachtoffer was. Een broer was er gelijk met ons, had zijn lichaam zien liggen. En het kan in het belang van het onderzoek zijn om zo min mogelijk stille getuigen bekend te maken en een lichaam bedekt en afgescheiden te houden. Het gaat om een zodanig ernstig feit dat het onderzoek voorrang krijgt boven het eventuele afscheid van familie'', luidt de verklaring vanuit het politieteam.

Ahmed A.
In totaal heeft de politie 25 agenten op de zaak gezet. Bij de schietpartij raakte nog iemand zwaar gewond. Het betreft de 25-jarige Ahmed A., een goede vriend van het dode slachtoffer. Hij sprong uit vrees voor de daders uit een raam van een flat. Inmiddels is A. gearresteerd op verdenking van criminele activiteiten (niet op verdenking van betrokkenheid bij de moord). Hij is overgebracht naar het penitentiair ziekenhuis in Scheveningen.

De schietpartij zou niets van doen hebben met de bloedige vete tussen de Marokkaanse families C. uit Utrecht en A. uit Breda. Eerder werd daar in de pers nog over gespeculeerd. Wat wel de reden is voor de schietpartij, is nog onduidelijk. In ieder geval speurt de politie naar vier daders die er vandoor gingen in twee auto's met vermoedelijk een Frans kenteken. Zowel de omgekomen Rachid als de gevangen genomen Ahmed stonden in de buurt goed aangeschreven.

Russische is Nederlandse Playmate v/h Jaar

De in Siberië geboren Olga Urashova is gekozen tot Nederlandse Playmate van het Jaar 2005. De jonge vrouw verscheen in het augustusnummer van het mannenblad. De 25-jarige Urashova krijgt met haar uitverkiezing een nieuwe coverreportage die in de komende editie van het blad zal verschijnen. Ook wordt ze afgevaardigd naar een Playboy-WK-shoot, volgende week in de Playboy Mansion in Los Angeles.

"Ik ben dolgelukkig, en ik wil iedereen die op me heeft gestemd hartelijk bedanken!", reageert een opgewonden Urashova. De blondine is alweer enige jaren woonachtig in Nederland, en heeft sinds een paar maanden een relatie met een art director van Playboy. Behalve de nieuwe shoot, opgenomen in haar vaderland Rusland, verdiende de playmate een digitale camera met haar winst. Vrijdagochtend zal ze met Playboy-hoofdredacteur Jan Heemskerk naar Los Angeles vertrekken.

Olga Urashova
Olga Urashova

Gavin DeGraw

Gavin DeGraw, een eigenzinnige, misschien wel eigenaardige 29-jarige Amerikaan, opgegroeid in de schaduw van Downtown New York. Eigenaardig misschien, maar vooral een begenadigd multi-talent. Waar hij jaren geleden al zijn debuut-album Chariot uitbracht, is hij pas sinds korte tijd een begrip waar niemand omheen kan en wil. Het goede komt snel zegt men wel; het bijzonder goede komt gestaag, zo bewijst DeGraw maar weer opnieuw.

Op het moment wordt een nieuw album opgenomen, dat betekent echter niet dat wij het met de 11 nummers van zijn album Chariot moeten doen! Er is al volop nieuw en ouder materiaal. Mijns inziens materiaal dat het uitgebrachte in elk opzicht overtreft. We Belong Together, hier met een prachtige Final Fantasy clip (NB. dus niet de officiele clip), is een voorbeeld van recenter werk. Dat zijn composities niet de meest geniale zijn is waarschijnlijk meer in zijn voordeel dan dat het tegen hem werkt: er zal niemand zijn die zich afzet tegen zijn werk.

Of je het nou luistert als achtergrond muziekje, óf dat je in andere sferen raakt bij het horen van de tonen van zijn muziek, Gavin DeGraw is hot. En vooral een blijvertje.

Het is te hopen dat het lot van Jeff Buckley, waar hij me altijd aan doet denken, niet iets is wat als een Zwaard van Damocles boven getalenteerde artiesten hangt. In dat geval spreken zal hij over 30 jaar minstens zoveel bereikt hebben, als nu over een figuur als Elton John.

En als laatste nog de verwijzing naar het, onbegrijpelijk weinig bezochte, topic op het forum.

Met dank aan Tobbes voor de submit. En wil deze Tobbes ook nog even een mailtje sturen naar weblog@fok.nl.

Midland wil Rus in 2007

Alex Shnaider, eigenaar van het Russische Midland F1 racing team, wil in 2007 een Russische coureur.

Alex Shnaider hoopt dat de Rus Roman Rusinov, door dit jaar veel te testen, kan worden klaargestoomd om volgend jaar te gaan racen. Met een Russische coureur denkt Shnaider meer kans te hebben een groot Russisch bedrijf als sponsor aan te trekken. Rusinov is nu testrijder bij Midland en zou bij een debuut in 2007 de eerste Rus in de F1 worden.

"We zouden natuurlijk graag een Russische rijder in ons team hebben, maar Roman moet dit jaar eerst meer ervaring opdoen en gewend raken aan de auto. Daarna is hij klaar om voor het team te kunnen racen. Het is niet makkelijk om een grote sponsor binnen te halen. Dat duurt jaren. We zullen meer interesse van Russische ondernemingen krijgen als we straks een compleet Russisch team hebben." aldus Shnaider.

Overval babyzaak wordt knokpartij

MisdaadEen overval gisteren op een babywinkel in Aalsmeer is uitgemond in een stevige vechtpartij. Aan het eind van de ochtend drongen twee overvallers de zaak binnen en bedreigden de eigenaar met een vuurwapen en eisten geld. De winkelier gaf daar echter geen gehoor aan en deelde met een slagwapen een klap uit aan één van de rovers. Die raakte gewond aan zijn schouder.

De andere overvaller trok hierop een mes en stak de winkelier in zijn gezicht. Daarop werden over en weer rake klappen uitgedeeld, waarbij de rover met het mes mogelijk zijn kaak heeft gebroken.

De daders namen daarop de benen en wisten te ontkomen.

Walchhofer pakt eindzege WB-afdaling

Michael Walchhofer heeft de wereldbeker afdaling op zijn naam geschreven. De Oostenrijker, in 2005 ook al eindwinnaar, had genoeg aan een elfde plaats in het Zweedse Are.

De zege in Are was een prooi voor Aksel Lund Svindal, die dit seizoen eerder al een wereldbekermanche Super G naar zijn hand zette. De Noor haspelde de afdaling 0,20 sneller af dan Bode Miller. De Italiaan Peter Fill koerste af op de derde positie, op 0,30 van Svindal. Walchhofer stelde teleur met een matige elfde plaats, maar wint toch de wereldbeker omdat zijn naaste tegenstrever Fritz Strobl slechts vierde werd.

Untold Legends: Dark Kingdom officieel aangekondigd

Na een paar kleine screenshots en wat geruchten eerder is vandaag Untold Legends: Dark Kingdom officieel aangekondigd voor de PlayStation 3. In de action RPG kun je kiezen uit drie verschillende personages waarmee je horden monsters te lijf gaat. Enkele features van de game aldus de developer:

-Next-gen graphics: De game zal volgens de developer 'next-gen' graphics bieden en hoge resolutie textures kennen. De game is ontworpen voor weergave op 1080p displays.
-Uniek gebruik van physics: Dankzij de Cell CPU in de PS3 kunnen de personages in Untold Legends: Dark Kingdom objecten kapot slaan of ze gebruiken als wapen. Je kunt zelfs tegenstanders gebruiken als wapens door ze op te tillen en ze tegen andere vijanden aan te werpen.
-Goed vechtsysteem: Volledige controle over elk gevecht, lange combo's maken, tientallen spreuken en speciale vaardigheden die je tijdens je reis op zult doen zullen je helpen de vele vijanden te verslaan.
-Diepe characterprogressie: Door de game heen zal je personage steeds meer vaardigheden opdoen en kun je nieuwe items vinden die je personage zullen helpen tijdens de gevaarlijke reis.
-Co-op en internetmodussen: Samen met je vrienden online tekeer gaan tegen- of met elkaar.

Er zijn ook een aantal screenshots en wat character-art vrijgegeven, deels hoge resolutie versies van de paar screenshots die eerder beschikbaar waren en deels nieuwe.














Grootste videogames collectie ooit

Op Kotaku zijn foto's verschenen van de gamescollectie van een tot nu toe onbekende gamer. Het bizarre aan de foto's is de immense hoeveelheid aan games die deze gamer in huis heeft. Wie het ook is, de kinderen krijgen in ieder geval een hele goede gameriaanse opvoeding.









Als je goed kijkt naar de foto's dan zie je zelfs dat op sommige planken een dubbele rij aan games staat.

Met dank aan MMaRsu die deze link in het GAM slowchat topic postte

Cambuur krijgt drie punten aftrek

Cambuur Leeuwarden heeft drie punten in mindering gekregen van de KNVB. De club uit de eerste divisie slaagde er niet in voor maart een sluitend reddingsplan op te zetten.

Cambuur heeft een schuld van acht miljoen euro. Die schuld kan ingelost worden wanneer het stadion wordt verkocht, maar wanneer die verkoop nog niet rond is, is er nog steeds geld nodig om het behoud van Cambuur te waarborgen.

De Friese club krijgt de aftrek van drie punten alleen in de eindstand, niet in de periodestand. Van Dam, algemeen directeur van Cambuur Leeuwarden, reageerde niet geschokt op de mededeling van de KNVB: "Het is vanzelfsprekend wel jammer, maar ook niet meer dan dat. Het reddingsproces zelf is vele malen belangrijker."

Nieuwe screenshots War Front: Turning Point

Ontwikkelaar Digital Reality, welke onlangs de FPS/RTS Field Ops aankondigde, komt vandaag met een vijftal nieuwe screenshots voor haar WW2 RTS War Front: Turning Point.

War Front: Turning Point speelt zich af in een alternatieve realiteit waarin Hitler in het begin van het Nazi-rijk vermoord is. De speler kan in de game de controle op zich nemen van allerlei experimentele voertuigen waar met name de Duitsers aan bezig waren. In de game volg je ook niet het gewone verloop van de oorlog, zo heb je de mogelijkheid D-Day te stoppen of spelende als de Westerse geallieerden nog eerder Berlijn te bereiken dan het Rode leger.

War Front: Turning Point zal eind september bij ons in de schappen liggen.







Nog geen verbod op dragen burka

Gisteren is er in het kabinet gesproken over een verbod op het dragen van een burka (of burqa danwel boerka), het allesverhullende islamitische gewaad dat sommige moslima's dragen; alleen de ogen zijn zichtbaar en soms zitten die zelfs achter een gaasje. Minister Rita Verdonk van Integratie legde het kabinet een aantal opties voor, maar ze kreeg de neuzen niet één kant op. Ze gaat nu weer een en ander veranderen aan haar voorstellen.

Het verbod op de burka is een wens van een meerderheid (CDA, VVD, LPF, Nawijn en Wilders ) in de Tweede Kamer. Die nam eind december een motie van Geert Wilders aan, om te komen tot een verbod op het dragen van het islamitische kledingstuk in de openbare ruimte.

De VVD-bewindsvrouw had vorig jaar in de Kamer al laten weten dat een algemeen verbod juridisch waarschijnlijk niet haalbaar is. Zij richt zich daarom op specifieke situaties, zoals een verbod op het dragen van het gewaad in de zorg of het onderwijs of in bepaalde gebieden of op bepaalde momenten om veiligheidsredenen.

Minister Alexander Pechtold van Bestuurlijke Vernieuwing liet zich eerder al negatief uit over een burkaverbod. Dat is volgens hem in strijd met de in de Grondwet vastgelegde vrijheid van godsdienst. Juristen verschillen van mening over de haalbaarheid. Moslimorganisaties zijn tegen een verbod omdat het meer symboolpolitiek zou zijn dan dat het iets bijdraagt aan de strijd tegen radicalisering. Bijna niemand draagt een burka, zo zeggen de vertegenwoordigers van de islamitische gemeenschap.

Geen prijsverlaging PS2

Tegen alle verwachtingen in maakte SCEI CEO Ken Kutaragi vandaag ook bekend dat er geen prijsverlaging voor de PlayStation 2 aan zit te komen. De PlayStation 2 doet het nog steeds erg goed wereldwijd en verkoopt zowel in de Verenigde Staten als Japan het meest van de thuisconsoles (incl. de Xbox 360). Sony ziet dus geen reden om mee te gaan met de prijsverlaging van de Xbox die Microsoft onlangs bekend maakte.

Wat is Dit opgave 9 ronde 2

Het doel van dit spel is om te raden wat er op een foto staat. Lijkt simpel en op zich is het dat ook, alleen hebben we het iets moeilijker gemaakt. In de eerste ronde is er een klein stukje van het item op de foto zichtbaar en per ronde wordt het stukje dat zichtbaar is steeds iets groter In het totaal zijn er maximaal vier ronden waarin geraden kan worden wat er op een foto staat.

De regels
Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen, of binnen 15 minuten veranderen!
Je kan 6 punten per goed antwoord verdienen.
Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 3 punten voor!
Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 2 punten verdienen!
crew is zoals altijd uitgesloten van deelname
Heb je toevallig de grotere afbeelding van de WID en je post deze dan ben je uitgesloten van deelname voor dit kwartaal.

De prijzen
Per kwartaal zijn er prijzen te verdelen. De prijs voor het eerste kwartaal (dus alle spellen Wat is Dit tot en met 1 april) is een DVDset bestaande uit de volgende zes DVDs:
Henk Westbroek - Zuigwortel
Sjaak Bral - Op ware grootte
Sjaak Bral - Hurken in de Berm
Herman Finkers - Geen spatader veranderd
Hard Gelach, het beste cabaret ooit op een DVD
Joep (Joep Onderdelinden)


Deze prijzen voor het eerste kwartaal zijn beschikbaar gesteld door CNR Entertainment.

De tussenstand voor Wat is Dit van het eerste kwartaal is hier te vinden.

De opgave

VVD-fractie keert zich tegen Hirsi Ali

Ayaan Hirsi AliHet liberale Kamerlid Ayaan Hirsi Ali heeft gisteren onder vuur gelegen binnen haar eigen fractie. De VVD'ers keerden zich tegen uitspraken van de voormalige Somalische over een veroordeling van een lid van de Hofstadgroep. Hirsi Ali stelde ongelukkig te zijn met de veroordeling van Mohammed Fahmi B., die extremistisch materiaal zou hebben verspreid.

"In een open samenleving mag je een radicaal gedachtegoed hebben en verspreiden, ook al leidt dat in de kern tot geweld. De bestrijding daarvan hoort niet bij de rechter thuis, omdat die dan wordt opgezadeld met politieke en theologische onderwerpen", zo betoogde Hirsi Ali. Deze zienswijze werd unaniem door haar partijgenoten afgewezen. Volgens ingewijden staat Hirsi Ali alleen in de fractie, nu Jozias van Aartsen weg is als fractievoorzitter. Van Aartsen, die nog wel Kamerlid is, hield zich buiten de discussie. "Hij hield zijn mond. Dat zou ik ook doen als ik hem was", aldus een anoniem gebleven parlementariër.

Hirsi Ali bestrijdt dat ze steun aan het verliezen is binnen de VVD. "Er is alleen sprake van een verschil van inzicht op één punt en ik heb niet het gevoel dat mij nu de mond is gesnoerd", laat ze weten aan De Telegraaf. Ze geeft daarbij aan niet van plan te zijn haar uitspraken eerst voor te leggen aan haar fractiegenoten. "Alleen bij beleidswijzigingen zal ik dat doen, maar als het om een moreel oordeel gaat, zal ik dat altijd geven. Het is hier niet de oude SovjetUnie, we zijn een liberale partij."

Onder de nieuwe, tijdelijke, fractievoorzitter Willibrord van Beek wil de fractie een andere, meer gematigde, koers varen dan onder Van Aartsen, zo verklaarde één van de fractieleden. "We moeten waken voor het beeld van de VVD als anti-islampartij", aldus het niet met name genoemde Kamerlid. Van Beek waarschuwde vorige week al dat hij afwijkende standpunten van fractieleden niet zou pikken.

Speciale Michelinband in Maleisië

Michelin neemt speciale, extra stijve banden mee naar Maleisië om de grote hitte op het circuit van Sepang de baas te kunnen. Auto's op Michelinbanden wonnen sinds 2002 al drie maal in Maleisië en Michelin doet er alles aan om ook dit jaar weer te winnen.

Nick Shorrock, chef Formule 1 van Michelin, zegt dat niet alleen de lange rechte stukken extra zwaar zijn voor vooral de achterbanden, maar dat vooral de hitte het grootste probleem is voor het rubber. "We hebben veel voorbereidend werk gedaan, waaronder bemoedigende tests op Bahrein vóór de afgelopen Grand Prix," aldus Shorrock.

Shorrock verwacht dat de weersomstandigheden in Maleisië nog warmer zullen uitvallen dan in het toch al hete Bahrein. "We nemen banden mee met een wat rigidere constructie. Ik ben er zeker van dat we weer erg sterk zullen presteren. Het zal wel een erg zware race worden voor beide bandenmerken."

Valse 1 miljard dollar biljetten gevonden

Icoon Domme criminelen In de Amerikaanse staat Californië heeft de politie 250 valse biljetten van 1 miljard dollar in beslag genomen. De biljetten zouden afkomstig zijn uit het jaar 1934. Er waren zelfs vlekken op aangebracht om ze ouder te laten lijken. Helaas had de valsmunter één essentieel ding over het hoofd gezien: biljetten van 1 miljard dollar hebben nooit bestaan.

De politie doorzocht afgelopen vrijdag een appartement in Los Angeles in het kader van een onderzoek naar een man die geld het land in smokkelde. Daarbij werden de valse biljetten gevonden. Volgens justitie komt handel met valsgeld steeds vaker voor. Het geld wordt zogenaamd goedkoop doorverkocht of als onderpand gebruikt bij het afsluiten van leningen.

Kicken gestopt met webloggen

Radio Veronica-dj Patrick Kicken heeft een punt gezet achter zijn weblogcarrière op Patrick.fm. Directe aanleiding is de commotie die is ontstaan nadat hij privé foto's van Idols-finaliste Floortje op zijn blog had gezet. De foto's, die een paar jaar terug genomen waren op een Oud en Nieuw-feestje bij Kicken thuis, toonden Floortje in een sexy outfitje met netkousen.

De reacties op het tonen van de foto's waren niet mals. Zo kreeg Kicken veel kritiek in reacties op zijn eigen log, en ook de meeste reacties van FOK!-users op FOK! logen er niet om. Collega-dj Jeroen van Inkel van Q-music stuurde Kicken zelfs een smsje met de tekst dat hij vond dat Kicken ''publiciteit probeerde te scoren over de rug van een van de Idols-sterren''. En de bekende showbizz-programma's op tv besteedden allen aandacht aan de foto's van Floortje.

Kicken verwijderde overigens al snel de foto's en verving ze door de tekst 'Stem Floortje!'. Wie daarop klikte, kwam op de stempagina van Floortje op de Idols-site terecht.

Op een weblog over Radio Veronica laat Kicken onder meer weten: ''Ik liep al langer rond met het idee om te stoppen, maar de Floortje foto's hebben nogmaals bewezen dat alles wat op internet geschreven wordt maar klakkeloos voor waarheid wordt aangenomen. Woorden worden verdraaid, eigen waarheden worden gecreëerd. En dat alles om programma's als Shownieuws en Boulevard, plus de nodige roddelbladen en sites maar in leven te houden. Iedereen spreekt er schande van, al dat geroddel, maar we kijken er wel met miljoenen tegelijk naar. Wat me ook mateloos irriteert is het onophoudelijke, niet onderbouwde anonieme gereageer van iedereen op internet. Zo kan ik nog wel tien redenen bedenken, maar als je ergens geen lol meer in hebt dan moet je er mee stoppen. Anders wordt het een lange lijdensweg.'' Ook op zijn gestopte weblog heeft hij inmiddels een uitleg gegeven.

Renault vol vertrouwen naar Maleisië

Renault doet het elk jaar erg goed in het hete Maleisië en ook dit jaar zijn het team en de beide rijders, Fernando Alonso en Giancarlo Fisichella, vol vertrouwen.

Vorig jaar stond Alonso op pole en wist hij ook de race te winnen. Fisichella had minder geluk en kon zijn derde positie in de kwalificatie niet omzetten in een goed resultaat, hij viel uit. Over de komende race in Maleisië zijn beide rijders erg positief.

Fisichella: "Ik ben heel positief. Ik heb een nieuwe motor tot mijn beschikking in Maleisië en ik weet dat het geen probleem was met de V8 zelf. Ik ga gewoon weer proberen te winnen. Ik denk dat de R26 goed moet kunnen presteren op het circuit van Sepang, misschien wel beter dan in Sakhir. De karakteristieken van de baan passen goed bij de auto."

Alonso: "In Sepang lijk ik altijd belangrijke momenten in mijn loopbaan te beleven. Zo scoorde ik daar mijn eerste pole en mijn eerste podiumplaats in 2003 en ik haalde daar mijn eerste zege van het kampioenschap 2005. Nu heb ik al een zege achter de rug, dus hopelijk kan ik daar weer winnen. Renault doet het altijd goed op deze baan."

Standen NHL per 14 maart

Het laatste kwart van de competitie is aangebroken en de transferdeadline is nabij. Terwijl Carolina al vrijwel zeker van een playoff-plaats is, is er in het noordwesten nog niets beslist.

Eastern Conference
Atlantic DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
N.Y. Rangers653619 108220415919-7-617-12-44-4-2
Philadelphia653520 108021321218-10-617-10-44-5-1
New Jersey653324 87418518820-9-313-15-55-3-2
N.Y. Islanders643129 46619021816-14-215-15-27-3-0
Pittsburgh651637 12441882619-18-77-19-54-5-1
Northeast DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Ottawa644415 59325615524-6-120-9-48-2-0
Buffalo644316 59122618422-8-321-8-28-1-1
Montréal643124 97118419717-8-414-16-56-2-2
Toronto643028 66620121620-12-210-16-44-5-1
Boston662530 116118520912-14-613-16-51-7-2
Southeast DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Carolina654415 69424620227-5-117-10-56-2-2
Tampa Bay663428 47220020816-12-218-16-24-6-0
Atlanta653128 66821422017-12-414-16-27-3-0
Florida642629 96118219818-8-48-21-55-4-1
Washington642235 75118425015-16-57-19-23-5-2
Western Conference
Central DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Detroit644415 59323816522-9-222-6-38-2-0
Nashville653819 88420118324-6-114-13-75-3-2
Columbus652636 35516422817-14-09-22-34-5-1
St. Louis632032 115116922311-15-59-17-66-1-3
Chicago642035 94916522511-16-49-19-52-6-2
Northwest DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Calgary643720 78116615624-7-313-13-47-3-0
Colorado673724 68023420521-8-516-16-16-4-0
Edmonton663323 107621321215-12-518-11-53-4-3
Vancouver673526 67621220620-7-415-19-23-6-1
Minnesota673129 76919517719-13-212-16-53-4-3
Pacific DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Dallas654319 38921617422-10-121-9-26-4-0
Los Angeles673626 57722222421-10-115-16-46-4-0
Anaheim633120 127418917520-9-511-11-76-2-2
San Jose633123 97119718920-7-511-16-47-2-1
Phoenix663032 46420022016-16-314-16-13-6-1

Burgemeester sluit minister Donner op in lift

Piet Hein DonnerBurgemeester Jaap Pop van Haarlem was er maandag de oorzaak van dat minister Piet Hein Donner in een lift was opgesloten. Bij de opening van een nieuw gerechtsgebouw in Haarlem wrong PvdA'er Pop zich in de al overvolle liftcabine op het laatste moment naar binnen. Even later liep de lift tussen de eerste en de tweede verdieping vast en verscheen op het bordje boven de lift de melding 'buiten dienst'.

Tot hilariteit van de aanwezigen meldde persofficier Van der Heyden even later dat de justitieminister was 'ingesloten'. De technische dienst van het gerechtsgebouw moest eraan te pas komen om de lift terug te laten keren naar de begane grond. De ingeslotenen namen vervolgens maar de trap naar de bovenste verdieping, waar het uitzicht vanuit het gebouw werd bewonderd.

Met dank aan kroegtijger voor de submit.

RFID-chip kan computervirus bevatten

Het is mogelijk om een RFID-chip te besmetten met een computervirus. Wetenschappers van de Vrije Universiteit in Amsterdam zijn er in geslaagd een virus op zo'n chip te krijgen, zo schrijft de Volkskrant vandaag.

Tot nog toe werd aangenomen dat herkenningschips met RFID (Radio Frequency Identification Devices) te klein waren om met een computervirus geïnfecteerd te raken. RFID-chips zullen in de toekomst worden gebruikt op onder meer paspoorten, OV-kaarten, supermarktproducten, huisdieren en bagagelabels. Ze zijn ook heel makkelijk op een sticker te verwerken. In Nederland loopt al een proefproject bij het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam, waar artsen, verpleegsters en medicijnen van chips zijn voorzien. Een virus op zo'n chip kan dan ook catastrofale gevolgen hebben, zo waarschuwen de onderzoekers van de VU.

De ontdekking dat de chips besmet kunnen worden is gedaan door de Amerikaanse promovenda Melanie Rieback en haar mede-hacker Patrick Simpson. Volgens de hoogleraar van Rieback, computerexpert Andy Tanenbaum, is het bijvoorbeeld mogelijk dat een virus de bagageafhandelingssysteem op een vliegveld treft. Het virus kan bijvoorbeeld koffers de verkeerde kant opsturen. Of nog erger, het besmette bagagesysteem negeert sommige koffers, die daardoor ongezien aan boord van het vliegtuig kunnen komen.

Softwarefabrikanten van RFID-chips negeren het gevaar en ontkennen het, zo zegt Tanenbaum. Het bedrijf Oracle, dat betrokken is bij de introductie van een RFID-systeem op het vliegveld van Las Vegas, zegt bijvoorbeeld dat het onmogelijk is dat RFID-stickerchips virussen kunnen overdragen.

Raffaëla uitgemergeld op straat aangetroffen

RaffaëlaUitgemergeld, schuw en met centimeters lange nagels werd afgelopen weekend Raffaëla in de Haagse binnenstad aangetroffen. De teef moet behoorlijk lang op straat hebben gezworven, en woog bij haar vondst nog maar zeven kilo. De Dierenambulance in Den Haag heeft de twee tot drie jaar oude dalmatiër, genoemd naar de Idols-winnares, inmiddels opgevangen.

Een medewerker van de Dierenambulance heeft de politie ingeschakeld om de eigenaar van het beest te achterhalen. "Die zou hier niet straffeloos mee moeten wegkomen", vertelt woordvoerder Eric Louwrier, die stelt nog nooit zoiets te hebben meegemaakt. "We hopen dat mensen deze hond herkennen en ons naar de dader brengen." Het dier zou normaal zo'n zestien of zeventien kilo moeten wegen. Als Raffaëla weer volledig op kracht is, gaat de Dierenambulance op zoek naar een nieuw baasje.

[update]PSP krijgt downloadable PS1 titels

Sony's PlayStation Portable zal de mogelijkheid krijgen om PlayStation 1 titels te downloaden en te spelen, dit maakte Ken Kutaragi bekend bij de Sony persconferentie waar ook bekend gemaakt werd dat de PlayStation 3 in november wereldwijd beschikbaar zal zijn.

[update]
De PSP zal nog een aantal mogelijkheden meer meekrijgen zoals de mogelijkheid om de eyetoy te gebruiken, voice-over-IP, GPS en zelfs de mogelijkheid om de handheld te gebruiken als videotelefoon.

Verder zal de volgende versie van de PSP browser ondersteuning gaan bieden voor Macromedia's flash formaat.

[update]
De PSP zal nog deze maand verkrijgbaar zijn in een goedkopere uitvoering. Je kunt een "base unit" halen voor 199 euro. Dit pakket zal enkel het broodnodige bevatten en dus geen hoofdtelefoon, draagtasje of andere goodies.

[update]PlayStation 3 wereldwijd beschikbaar in november

Ken Kutaragi, de CEO van Sony Computer Entertainment, heeft vandaag op een persconferentie bekend gemaakt dat de PlayStation 3 inderdaad zoals geruchten gingen in november zal verschijnen in Japan. De PlayStation 3 zal echter ook tegelijkertijd verschijnen in Europa en de Verenigde Staten.

Sony is van plan dit jaar zes miljoen consoles te verschepen, en om na de launch elke maand een miljoen consoles te verschepen.

Verder heeft Kutaragi bekend gemaakt dat developers games moeten ontwikkelen met een harde schijf in gedachten, wat er op wijst dat de PlayStation 3 standaard een harde schijf zal hebben en niet de core/premium-situatie van de Xbox 360 zal kennen.

[update]
De PlayStation 3 zal een 60GB 2,5" (laptop grootte) harde schijf meekrijgen en zal Linux gaan ondersteunen. Verder zullen vanaf vandaag de specificaties van de devkits gefinaliseerd worden.

Een prijs voor de PS3 is nog niet bekend, maar de prijs zal in ieder geval niet minder dan 50.000 yen (382 euro) bedragen. Verder maakte Kutaragi bekend dat de capaciteit bestaat om elke maand 10 miljoen Blu-ray schijfjes te produceren tegen een prijs die gelijk ligt aan die van de gangbare dual layer DVD's.

[update]
Alle PlayStation 3 spellen zullen enkel verschijnen op Blu-ray schijfjes, logischerwijs bestaat de mogelijkheid tot het afspelen van DVD's nog wel steeds. Het verschijnen van alle games op blu-ray impliceert ook dat de blu-ray lezer in de PlayStation 3 een snelheid van minimaal 4x mee zal krijgen wat nodig zal zijn voor voldoende bandbreedte voor een groot aantal games.

Zodra er meer nieuws verschijnt van de persconferentie lees je dat natuurlijk hier.

Button wil oplossing Hondaproblemen

Jenson Button eist van zijn Honda-team dat de problemen met de auto worden opgelost voor de volgende Grand Prix, in Maleisië.

Button's race in Bahrein werd deels verpest door een probleem met de koppeling van zijn racewagen. Hij gelooft dat hij zonder deze problemen het podium had kunnen halen. Teamgenoot Rubens Barrichello had tijdens de wedstrijd grote problemen met zijn versnellingsbak.

"We moeten de auto's gewoon in orde krijgen," aldus Button. "Als er iets mis is, gaat ons dat veel posities kosten. We nemen de problemen erg serieus, zullen overal naar kijken en het zal niet nog eens gebeuren."

71e Boekenweek van start gegaan

Icoon LiteratuurMet het traditionele Boekenbal in de Stadsschouwburg in Amsterdam is gisteravond de 71e Boekenweek van start gegaan. Klokslag twaalf uur opende schrijver Arthur Japin de week met een roffel op een Japanse trommel. Japin is met het boekje 'De grote wereld' dit jaar verantwoordelijk voor het boekenweekgeschenk.

Thema dit jaar is 'Boem paukeslag - schrijvers en muziek'. Op het bal werd dit onder meer ingevuld door Margreet Dolman, die de zeven favoriete levensliederen van literair Nederland presenteerde. De aanwezige intelligentsia konden onder meer meebrullen met 'Manuela' van Jacques Herb. Remco Campert en dichteres Anneke Brassinga schreven voor de gelegenheid een nieuwe smartlap.

"Zonder muziek komt er geen letter op papier", bekende Neerlands populairste schrijfster van het moment, de onvermijdelijke Heleen van Royen. "Bij het schrijven van mijn vorige boek draaide ik tot vervelends toe Celine Dion. Voor 'De Ontsnapping' wisselde ik het af. Madonna bij erotische scènes, dan weer Lost van Anouk en zelfs een kerstliedje." De Boekenweek duurt tot en met 25 maart. Op die dag sluit journalist Paul Witteman, schrijver van het boekenweekessay 'Erfstukken', het festijn af op het Spui in Amsterdam. Aanstaande zondag geven de Nederlandse Spoorwegen, sponsor van het festijn, mensen in bezit van het boekenweekgeschenk de mogelijkheid gratis met de trein te reizen.

Rebecca Loos in nieuwe Temptation Island

Rebecca LoosRebecca Loos, de vrouw die haar naam en faam te danken heeft aan een slippertje met voetballer David Beckham, zal te zien zijn in de nieuwe reeks van Temptation Island. In de vijfde Nederlandse editie van het programma zal ze als prijs worden uitgeloofd aan één van de kandidaten, zo maakte de diplomatendochter gisteren bekend in SBS Shownieuws.

In Temptation Island moeten vier koppels - gescheiden van elkaar - de charmes van een groep verleiders en verleidsters proberen te weerstaan. Loos wordt in de tweede aflevering een dag en een nacht op pad gestuurd met één van de deelnemende heren. "Ik had een date met hem, het was heel gezellig, maar erg braaf. Het was een hele jonge jongen", zo vertelt de 27-jarige Loos. De vijfde editie van het programma heeft als ondertitel 'de ultieme fantasie' gekregen. Behalve Loos bestaat die fantasie onder meer uit gemaskerde vrouwen in lingerie en hemelbedden op het strand, zo maakte de productie maandag bekend. Het programma komt vanaf begin april weer op de buis.

Loos maakte eerder haar opwachting in twee Engelse reality series; The Farm en Celebrity Love Island. Voor de Nederlandse televisie presenteerde ze korte tijd Shownieuws, wat echter geen succes werd.

Met dank aan B.eta voor de submit.

City naar kwartfinale FA Cup

Manchester City heeft de laatste acht van de FA cup bereikt. Tegen Aston Villa werd het 2-1 in de replay, twee weken geleden eindigde de eerste wedstrijd in 1-1.

Georgios Samaras scoorde binnen het kwartier de 1-0. Nadat zijn inzet door Thomas Sørensen gekeerd was, werkte de Griek de rebound alsnog binnen. Net na de rust zorgde Darius Vassel voor de 2-0, eveneens uit een rebound. Steven Davis maakte in de slotfase nog 2-1 maar veel haalde het niet meer uit.

Kiki Musampa (Manchester City) en Wilfred Bouma(Aston Villa) stonden beide in de basis en speelden het duel uit. Samaras werd net na rust gewisseld.

Woensdag wordt bekend tegen wie City speelt in de kwartfinale. Dan spelen Bolton Wanders en West Ham United tegen elkaar voor een plaats in de volgende ronde

Meeuwis naar Roda JC

Marcel Meeuwis verruilt VVV voor Roda JC. Woensdag zullen de laatste details worden doorgesproken en daarna zal de 25-jarige middenvelder een driejarig contract tekenen bij de club uit Kerkrade. Naast Roda hadden ook RKC Waalwijk en NAC Breda interesse in de middenvelder.

Na vier jaar te hebben gespeeld in de Gouden Gids Divisie keert de Tilburger komend seizoen weer terug op het hoogste niveau. In het seizoen 2001/2002 debuteerde Meeuwis onder Hans Westerhof in de eredivisie en hem werd een mooie toekomst voorspeld.

Dit seizoen was hij bij VVV lange tijd de motor van het elftal, dat leek af te stevenen op het kampioenschap. Maar nadat Meeuwis door een operatie aan zijn schouder wekenlang buitenspel stond, wist de club uit Venlo nauwelijks nog punten te behalen.

Gestolen auto terug dankzij verkeerslicht

Icoon OpmerkelijkEen 29-jarige student in Auckland, Nieuw Zeeland, wist niet eens dat zijn auto gestolen was tot hij een bekend voorkomende auto bij een verkeerslicht zag staan. De student statistiek, Dougal Greer, en zijn vriend Richard Walton staken de straat over en zagen een Ford Telstar langsrijden. Dougal merkte op dat de auto 'hem bekend voorkwam. Zelfs de modderspatten.'

Toen hij de kentekenplaat zag realiseerde hij zich dat het zijn eigen auto was, die hij net een kilometer verderop geparkeerd had. "Ik schopte mijn sandalen uit en rende de straat uit. Gelukkig moest de auto wachten bij de verkeerslichten, die maar niet op groen wilden springen." Dougal sprong in de auto en sommeerde de dief de auto te verlaten. De dief deed dat en rende vervolgens weg. Dougal Greer, die statistiek studeert, heeft nog niet uit kunnen rekenen hoe klein de kans is dat iemand zijn eigen gestolen auto bij een verkeerslicht tegenkomt.

Met dank aan lizardtattoo, die dit bericht vertaalde en via de submit meldde!

Mannen ernstig ziek na medische proef

Icoon GezondheidZes mannen in een Londense kliniek zijn ernstig ziek geworden nadat ze maandagavond een nieuw medicijn uittesten. De Britten namen deel aan een medische proef, waarbij ze een medicijn innamen dat is ontwikkeld tegen chronische ontstekingen en leukemie. Nadat de effecten zichtbaar werden, zijn de zes in allerijl naar een ziekenhuis overgebracht.

Bij de mannen zouden verschillende organen zijn uitgevallen. Twee patiënten zijn in levensgevaar. Volgens de familie van de 21-jarige Ryan Flanagan, één van de getroffen personen, waren de nek en het hoofd van de jongeman ernstig opgezwollen. Flanagan kon niet meer ademen, en zijn benen waren paars uitgeslagen. "Ryan was een gezonde jongen, en had gereageerd op een advertentie waarin proefpersonen werden gezocht", vertelt een vriend. "Hij vertelde ons dat hij 2000 Pond (bijna 3000 euro) zou krijgen voor deelname."

Volgens de Londense kliniek is de proef geheel volgens de regels uitgevoerd en gebeurt het bijna nooit dat deelnemers zo ziek worden. De Britse toezichthouder onderzoekt wat er is misgegaan. De test was opgezet door het Amerikaanse bedrijf Parexel. De vrijwilligers slikten een medicijn dat door het Duitse bedrijf TeGenero is ontwikkeld.

CD: Placebo - Meds

Het is alweer een tijdje geleden en de fans konden dan ook niet wachten! De afscheidstour van BZN is gestart? Ja dat ook, maar dat is meer voor het "begonia-publiek". Het nieuwe studio-album van Placebo is uit! Meer dan twee jaar moest erop gewacht worden, maar hier is die dan eindelijk, Meds. Of anders gezegd, hier is die dan eindelijk officieel. Want het album is half januari al via het internet uitgelekt en door vele Placebo-fans sindsdien gedownload. Deze laatsten weten al of het de moeite waard is om de CD ook echt in huis te halen of dat het bij geripte mp3-tjes blijft. Voor de anderen, hieronder de gedachtenkronkels van een reviewer die Placebo in het verleden erg kon waarderen...nu nog?

Indian Wells: Hingis klopt Davenport

De comeback van Martina Hingis neemt alsmaar imposantere vormen aan. De Zwitserse rekende vannacht af met Lindsay Davenport in de achtste finales van Indian Wells.

Hingis noteerde een knappe 6-3, 1-6 en 6-2 overwinning tegen haar oude rivale. Het niveauverschil was in het eerste bedrijf miniem; Hingis sprong beter met de kansen om. In de tweede set waren de rollen omgedraaid. Nu was Davenport zeer effectief: drie breakmogelijkheden, drie breaks. Hingis herstelde zich sterk van deze tegenvaller en ging vroeg in de beslissende set door de service van Davenport, om op 5-2 het karwei af te maken.

”Ik verheugde me al op dit duel sinds ik de loting onder kreeg”, zei Hingis, die alweer 32e staat op de WTA-ranking. Swiss Miss speelt in de kwartfinales tegen Dinara Safina. Titelkandidaten Maria Sharapova en Justin Henin-Hardenne plaatsten zich eveneens voor de laatste acht. Sharapova deed dat tegen Sharar Peer: 7-6 (2) en 6-1, terwijl Henin simpel afrekende met Ai Sugiyama: 6-2, 6-1.

Nu ff serieus!

Friese ambtenaren kunnen opgelucht ademhalen. Eindelijk wordt er iets gedaan aan de niet aflatende druk die op hun schouders wordt gelegd. Bij wijze van experiment is in de stiltekamer van het Provinciehuis namelijk een meditatieruimte ingericht waar werknemers even kunnen bijkomen tijdens hun stressvolle baan. Volgens vice-voorzitter Anoesjka Duinstra van de ondernemingsraad van het ambtenarenkorps is de belangstelling voor een momentje van stilte en zelfreflectie op een drukke dag enorm. Geweldig toch zoiets, de volgende proef is waarschijnlijk een slaapzaal...

Dochtertje Schreuder overleden

Anouk, het 6-jarige dochtertje van Feyenoord-middenvelder Alfred Schreuder, is dinsdag overleden. Ze was al geruime tijd ziek.

Anouk had een ongeneeslijke hersentumor. Alfred Schreuder en zijn gezin kregen de afgelopen tijd veel steun vanuit de voetbalwereld. In zijn RKC-tijd gooiden fans tientallen knuffelberen op het veld en afgelopen zondag organiseerden Feyenoord-supporters de actie Laat je hart spreken. Er werd aan de aanhang van Feyenoord gevraagd een blijk van medeleven achter te laten voor Anouk. In de rust van de wedstrijd werden alle steunbetuigingen overhandigd.

Anouk zal komend weekeinde in besloten kring worden begraven. Hier kun je een condoleanceregister ondertekenen. De redactie van FOK!Sport wenst Alfred en zijn familie veel sterkte met dit verlies.

Blind: "Aanvallend machteloos"

Ajax-coach Danny Blind was vooral realistisch na de uitschakeling in de Champions League. De oefenmeester erkende het kwaliteitsverschil.

Blind vond dat zijn ploeg na een aarzelende start redelijk heeft gespeeld: ”De eerste twintig minuten was het overleven. Ik vond dat we toen van achteruit niet dwingend wilden opbouwen. Dat deden we later beter. We hebben weer goed georganiseerd verdedigd.” Ajax kreeg echter weinig kansen, erkende ook Blind. ”We mochten in aanvallend opzicht tot hun zestienmeter opkomen, maar konden daar geen vuist maken. We missen op dit moment de spelers die de wedstrijd met een individuele actie kunnen openbreken.”

De 1-0 van Dejan Stankovic schaarde Blind onder de categorie ‘technische fouten.’ ”Je staat vrij op het middenveld. Het is frappant dat ik juist in de rust al tegen Nourdin gezegd heb dat hij meer rust moet hebben. Maar ze maken het schitterend af. Die 1-0 was bepalend, want twee goals maken heeft niets meer met geluk te maken.”

Nourdin Boukhari erkende zijn betrokkenheid bij het tegendoelpunt: ”Daar ben ik op aangesproken in de kleedkamer. Dat moment was bepalend voor de wedstrijd. Ik wilde te snel naar voren toe, maar dat mislukte. Verder hebben we wel goed gevoetbald.” Ook Olaf Lindenbergh was van mening dat zijn ploeg een aardige prestatie leverde: ” Op het eerste kwartier na, toen we zwaar onder druk stonden, vond ik het verschil tussen ons en Inter minimaal. We creëerden echter geen kansen. Helaas.”

Shell stopt met bekendmaken benzineprijzen

Icoon EconomieMarktleider Shell heeft besloten te stoppen met het bekendmaken van gedaalde danwel gestegen benzineprijzen. Hiermee komt dus een einde aan de korte berichtjes die je aantreft in de kranten.

Volgens Shell stopt het concern met de berichtgeving over benzineprijzen omdat het een verkeerd beeld van de markt geeft. Veel tankstations geven de consument namelijk de benzine mee voor een prijs die onder de adviesprijs ligt. Shell heeft 550 tankstations en daarvan zit 80% al onder die prijs.

Volgens een woordvoerder van Shell heeft bekendmaken van de benzineprijzen ook een negatief effect op het imago van de multinational. Door het publiceren van de prijswijzigingen ontstaat de indruk dat Shell als marktleider in Nederland exclusief de hoogte van de prijzen bepaalt. "En dat is absoluut onjuist. Wij baseren ons op internationale productnoteringen.". Shell blijft overigens wel de prijzen publiceren op de eigen website.

Met dank aan Eveli voor de submit.

Wir sind dabei

De discussie over de oranje helm is gaande. Met columnist Mark als voorstander (Ode aan de Nederlandse Stahlhelm) en Vincent als tegenstander (Konferenz) komen de meningen los. Vincent heeft vier jaar geleden de onvolprezen Germaanse humor al beschreven in een stukje dat als titel mee heeft gekregen: 'Wij zijn er wel.'
Misschien als aardigheidje om de discussie te verluchtigen.

Filmpje Oblivion en drie screenshots

Omdat het nog maar een week duurt voordat Oblivion in de winkels zal liggen hebben de makers van dit spel een nieuw, maar erg indrukwekkend filmpje vrijgegeven. We kunnen hier nog veel meer over vertellen, maar in dit geval vertelt een filmpje meer dan duizend woorden. Naast dit filmpje zijn er ook een drietal nieuwe screenshots opgedoken van de Xbox 360-versie van het spel.


Originele link naar het filmpje
Mirror
Mirror 2




Met dank aan -skippybal- en vosss voor het melden van dit nieuws in het Oblivion-topic

Hacker's Realm

Neo, Morpheus, Trinity ... je weet waarschijnlijk meteen waar ik het over heb. Deze namen zijn inmiddels synoniem met de film "The Matrix". Deze film werd mede dankzij drie factoren een enorm succes, namelijk;
- Het uitbuiten van het uiterst menselijke gevoel "ik ben hier voor een doel dat groter is dan de realiteit voorschotelt";
- Het showcasen van nieuwe technologiën en concepten op het gebied van special effects;
- Het voortborduren op een snelgroeiend fenomeen dat publiekelijk al bijna vergeten is.

Dat laatste, daar gaat het nu om. Weinigen van de hedendaagse computergebruikers weten waar nu eigenlijk het virus en de hacker vandaan komen. Het begon namelijk allemaal de publiekelijke interesse te wekken toen de film WarGames uitkwam.

Ik was toen 12 en had reeds mijn eerste computer. Ik stond onder dezelfde druk van de koude oorlog als iedereen en was dus net zo onder de indruk van deze film als menig ander.

In deze tv-documantaire kunnen jullie de opkomst van de hacker volgen naar aanleiding van het verhaal van een echte hacker (in realiteit net zo legendarisch als Neo).

NOTE: Ik heb deze tv-docu zelf gehost en mijn server is niet zo snel. De film is nogal groot dus mocht het niet lukken om 'm direct te kijken vanwege een lage verbindingssnelheid: probeer het de volgende dag of wees heel geduldig. Ik moet er wel bij zeggen dat de film over een week offline is.

edit: LQ versie nu ook online (60 MB i.p.v. 322) en mirror van LQ.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.