[update] Rare komt met Viva Piñata

De geruchten gingen al een tijdje de rondte maar het is nu officieel bekend gemaakt. Microsoft zal samen met 4kids een game van Rare gaan uitbrengen op de Xbox 360. Het zal gaan om de game Viva Piñata en zal een game worden waarin je je eigen wereld zal moeten ontwerpen. 4kids Entertainment is bekend van Yu Gi Oh en zij helpen mee aan het ontwerpen van de game. Uiteindelijk zal er waarschijnlijk ook een tekenfilm verschijnen met de Piñata's in de hoofdrol.

In het spel is het de bedoeling dat jij een eigen tuin gaat ontwerpen waar de Piñata's kunnen wonen en jij moet ze proberen te lokken naar jouw tuin om ze daar vervolgens te beschermen. In totaal zijn er 60 verschillende Piñata's en het is aan jou om het deze wezens naar hun zin te maken in de tuin. In de wereld zijn heleboel aanpasbare onderdelen en je kunt bijvoorbeeld gras planten, vijvers graven en nog veel meer.

De verschillende Piñata's kun je een naam geven, andere kostuums en andere accessoires. Het zal ook mogelijk worden om via Xbox Live met je vrienden online te gamen. Hoe dit precies in zijn werk zal gaan is nog niet bekend. Viva Piñata zal eind dit jaar verschijnen en hieronder heb je al een aantal screenshots.












Met dank aan Wessiej voor het melden van dit nieuws in het Xbox 360-topic

[update]
Inmiddels is er ook een filmpje verschenen van de game, deze kun je hier bekijken.

Met dank aan lordteddybeer voor het melden van dit nieuws in de reacties onder dit bericht