FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 26 maart 2006

Dertig doden gevonden nabij Bagdad

Icoon BuitenlandsHet Iraakse leger is in een dorp ten noorden van Bagdad op 30 lijken gestuit. De meeste doden waren onthoofd. Momenteel is nog onduidelijk wie er achter de slachting zit. Het leger heeft de zaak in onderzoek.

Ook in Irak, maar dan in Bagdad zelf, zijn nog eens 18 inwoners omgekomen bij een moskee. Er zouden zeker 20 ongewapende moslims zijn gedood door speciale Iraakse troepen. Het Amerikaanse leger is tevens een Iraaks regeringsgebouw binnengevallen waar 17 buitenlanders werden vastgehouden en gemarteld. Bij die inval zijn 40 Iraakse politiemannen opgepakt.

Dode na frontale aanrijding met vrachtwagen

Icoon OngelukEen tot nu toe onbekende automobilist is zondagavond om het leven gekomen toen hij met zijn auto frontaal op een vrachtwagen is gebotst. De vrachtwagenchauffeur kwam met de schrik vrij, zo meldde een woordvoerder van de politie.

Het ongeluk gebeurde op de N348 tussen Deventer en Ommen, ter hoogte van Vilsteren. Volgens getuigen zou de man tijdens het inhalen de tegemoetkomende vrachtwagen niet hebben gezien.

Lading Dreamfall screenshots

Dreamfall, het vervolg op The Longest Journey, is een actie-adventure met drie speelbare personen in de hoofdrollen. Het spel speelt zich af over vele locaties verspreid over drie werelden. Door bepaalde keuzes te maken neemt het spel een bijbehorende wending wat soort voor verschillende resultaten. Het spel zou oorspronkelijk in 2005 al verschijnen, maar staat nu gepland voor het tweede kwartaal van 2006.

Op de E3 van 2005 won het spel de "Best Adventure Game of E3"-awards van Gamespot.com, Gamespy.com en IGN.com. Dreamfall moet het adventure-genre een nieuwe richting op sturen door een sausje van actie, stealth en elementen van actie-adventures toe te voegen aan een basis van klassieke adventure-gameplay.










FOK!fotoboek vernieuwd

Icoon Sitenews - FotoboekVoor de community gangers is het allang een bekende site: http://fotoboek.fok.nl. Vanavond is er echter een vernieuwde versie van de subsite online gegaan.

Het hele systeem is zowel aan de technische als aan de grafische kant op de schop genomen en er staat een (naar eigen zeggen) mooi stukje software te wachten om zijn voordelen aan de FOK! gebruikers te tonen.

De layout is een typische FOK!layout te noemen maar voor de mensen met nostalgische gevoelens is ook de oude layout in het systeem opgenomen.

Met de huidige 9700+ gebruikers , bijna 800.000 reacties en ruim 700 MB aan foto's is er vast een stief kwartiertje doorheen te klikken.

Vrienden doodgeschoten jongen willen wraak

Icoon MisdaadDe vrienden van de 17-jarige Babak, de jongen die gisteren in het centrum van Amersfoort werd doodgeschoten, willen wraak. Dat verklaarden ze tegenover een journalist van het Algemeen Dagblad. "Zet er maar in dat we wraak nemen", laat er één weten. "Het was zo'n goede jongen."

De moord was het gevolg van een langslepend conflict tussen Babak en zijn vriend Tom enerzijds, en S., de 19-jarige dader, anderzijds. Inzet was een meisje, oorspronkelijk de vriendin van Tom. Het einde van de relatie ging echter gepaard met ruzie, waarbij het meisje klappen opliep. "Daar ben ik ook voor opgepakt door de politie. Maar ze was niet goed, weet je", verklaart Tom nu. De dame in kwestie, door de groep consequent 'het sletje' genoemd, kreeg vervolgens een relatie met S.

Bij een woordenwisseling tussen Tom en S. een maand geleden was Babak tussen beiden gekomen. "Dan moet je toch eerst mij hebben", had de jongen van Iraanse afkomst gezegd, waarna hij door S. met een gummiknuppel werd geslagen. Toen de twee elkaar zaterdag weer tegenkwamen in de Amersfoortse binnenstad, escaleerde het. Babak zou S. een duw hebben gegeven, waarna de laatste naar een pistool greep en schoot. De 17-jarige werd in zijn buik geraakt, wist nog overeind te komen en weg te strompelen, maar zakte een eindje verderop in elkaar en stierf.

De 19-jarige S. heeft de moord inmiddels bekend. Hij werd enkele uren na de schietpartij in zijn woning aangehouden, waar hij volgens ooggetuigen in het donker televisie zat te kijken tot het moment dat de politie kwam. Buurtbewoners waren ruim voor de politie kwam al bij de woning aanwezig, omdat de naam van de dader al enige tijd op internet circuleerde.

Vrienden van de doodgeschoten Babak willen wraak
Vrienden van de doodgeschoten Babak willen wraak

Zweedse dames wereldkampioen curling

Na het behalen van Olympisch goud, heeft het Zweeds damesteam ook beslag weten te leggen op de wereldtitel. In een zinderende curlingfinale versloegen zij de Amerikaanse dames met 10-9.

Tijdens het WK in Grande Praire hadden de Zweden al eerder de Verenigde Staten ontmoet in de halve finale. In die wedstrijd werd het 8-5. In de finale ging het echter tot het negende end gelijk (9-9) op, waardoor een extra end de beslissing moest brengen.

Net als tijdens de Olympische Spelen moest skip Anette Norberg de beslissing brengen met de allerlaatste steen. Het leek er even op dat haar laatste steen iets te lang was, maar hij stopte toch net op tijd. Norberg bracht met één steen in het huis de stand op 10-9 en maakte hiermee Zweden wereldkampioen. In de strijd om het brons won thuisland Canada het van Duitsland.

Foto's kijken ?

FOK! heeft al sinds jaar en dag een subsite "fotoboek". Deze is vanavond volledig hernieuwd en is helemaal open. Er waren wat kleine startprobleempjes maar op dit moment is het helemaal werkzaam zoals het zo moeten zijn.

Naast een promotie blogje is het ook een tip om er eens te gaan kijken. Er lopen zat (al dan niet 18 jarige) vrouwen rond die meer dan de moeite waard zijn om eens over je scherm te laten flitsen.

http://fotoboek.fok.nl

Windows Vista komt pas in 2007

Windows Vista, de opvolger van Windows XP, zal voor consumenten pas in januari 2007 te koop zijn. Het is nog niet bekend of de speciale versie voor bedrijven wel gewoon in november van dit jaar uit zal gaan komen. De vertraging wordt veroorzaakt doordat Microsoft enkele weken extra nodig zal hebben om de beveiliging van Vista goed te kunnen testen.

De vertraging zal natuurlijk vele economische gevolgen hebben, maar ook zal de PC versie van Halo 2 hierdoor pas in 2007 gaan verschijnen omdat deze game enkel werkt op PC's met Windows Vista. De verwachting is dat Vista heel snel de nieuwe standaard zal worden voor PC games en dat dit veel sneller zal zijn dan het geval was bij Windows XP.

Windows Vista biedt gebruikers betere beveiliging en een mooiere gebruikersinterface. Voor gamers zullen de belangrijkste voordelen de betere ondersteuning voor games en de nieuwste versie van Direct X zijn.



Poes overleeft val van 24 meter

Icoon OpmerkelijkEen poes die sinds acht dagen in een boom zat ergens in de Verenigde Staten, heeft een val van 24 meter hoogte overleefd. Het dier viel van die hoogte nadat iemand probeerde haar uit de boom te krijgen. Piper, zoals het beestje heet, was zo bang voor de reddingspoging dat ze naar het uiteinde van een tak kroop. Door het gewicht van het dier, brak de tak.

Tijdens de val sloeg de kat een paar over de kop, daarna sloeg zij tegen de grond. Het dier raakte niet eens van slag door de val, ze rende meteen weg van de personen die haar probeerden te vangen. Enkele minuten na de val werd het diertje onder een auto gevonden. Volgens haar eigenaar heeft ze geen gebroken botten aan de valpartij overgehouden. Ze zou alleen een beetje uitgedroogd zijn.

Rabbijn: amputatie arm bij pop verplicht

BeertjeDe Israëlische rabbijn Mordehaï Eliyahou, voormalig Opperrabbijn van de Sefardische Joden, heeft een bevelschrift doen uitgaan die ouders verplicht stelt om van kinderpoppen iets te amputeren. De rabbijn baseert zich op het verbod uit de Bijbel een afgod te creëren of te bezitten: ''Het is heel belangrijk dat het speelgoed niet perfect is, want dat ontneemt het zijn afgodisch karakter'', aldus de geestelijke.

Kinderen die bijvoorbeeld een knuffelbeer hebben moeten er een oog of oor aftrekken. Van poppen kan een arm of been worden geamputeerd. Eén van de zoons van de rabbijn verklaarde dat het misplaatst is beelden of poppen te bezitten, zowel om mee te spelen als om artistieke redenen. Volgens de zoon verplichtte zijn vader ooit één van zijn volgelingen het oor van een reproductie van de Mozes van Michelangelo, waar de man veel voor had betaald, stuk te maken.

Of het amputeren van ledematen ook voor opblaaspoppen geldt, vermeldt het bericht niet. Wel is duidelijk dat de bevelen van de rabbijn geen enkele wettelijk grondslag hebben in Israël. Ze zijn enkel van betekenis voor zijn volgelingen.

Motorrijder maakt 'wheelie' met 150 km/u

Icoon PolitieEen 29-jarige motorrijder uit Stampersgat is zaterdag aangehouden door de politie nadat hij op zijn achterwiel met bijna 150 kilometer per uur over de weg raasde. Volgens de politie slingerde de man ook gevaarlijk over het wegdek, en kon hij ternauwernood een aanrijding met een tegenligger voorkomen.

Na de zogenaamde wheelie verhoogde de motorrijder zijn snelheid tot tweehonderd kilometer per uur. Een onopvallende motoragent die de man achtervolgde besloot met de achtervolging te stoppen vanwege de verkeersveiligheid.

Door de gegevens van de man zijn kenteken wist de agent zijn adres te achter halen. Bij thuiskomst van de snelheidsduivel nam de motoragent zijn rijbewijs in en werd proces-verbaal opgemaakt.

Wat is dit: de tussenstand

Zo vlak voor de laatste ronde van dit kwartaal is het weer tijd voor een tussenstand. De tussenstand van dit kwartaal is hier te vinden en er zijn nu nog negen kanshebbers op het prijzenpakket:

JtS 18 punten
welp_38 15 punten
charrel 15 punten
crazypro 15 punten
FOKKER007 12 punten
twinkles 12 punten
USB-stick 12 punten
singlemetkids 12 punten
kloppie 12 punten

Het kan dus nog spannend worden in de laatste ronde van morgen.

Album Duran Duran slechtste ooit gemaakt

MuziekMuziekjournalisten van het muziekblad Q magazine hebben een cd van Duran Duran uit 1995 tot het 'slechtste album aller tijden' verkozen. Met het volgens Q magazine uiterst beroerde album 'Thank You' wilden Duran Duran midden jaren 90 een hommage brengen aan wat zij als de spraakmakendste songs ooit vonden. Simon le Bon en de rest van de groep stortte zich op nummers als 'Perfect Day' (Lou Reed), 'Lay Lady Lay' (Bob Dylan), 'Watching the Detectives' (Elvis Costello), 'Crystal Ship' (The Doors) en '911 is a Joke' (Public Enemy). ''Een pure hel, een regelrechte belediging en afgrijselijk'', aldus het blad.

Op plaats twee van de lijst met de slechtste albums ooit plaatsten de muziekexperts alle soloalbums van de Spice Girls.

Andere ontzettend beroerde albums zijn volgens Q magazine onder meer 'Metal Machine Music', een dubbel lp van Lou Reed, 'Cyberpunk' van Billy Idol, 'Primitive Cool' van Mick Jagger, 'Allow us to be frank' van Westlife en het tweede Tin Machine album van David Bowie.


Met de hoes lijkt niet zoveel mis, maar de kenners bestempelen het muzikale Duran Duran eerbetoon aan hun helden als 'afgrijselijk'.

CSI: 3 Dimensions of Murder screens

De serie CSI is nog steeds een groot succes, zowel in de Verenigde Staten als in Nederland. De hoogste tijd dus om nog een graantje van dat succes mee te pikken door een vierde CSI-game uit te brengen.

CSI: 3 Dimensions of Murder speelt zich, net als de eerste twee games, af in Las Vegas (het derde spel speelde zich af in Miami) en zal vijf nieuwe zaken laten zien waarin de speler het forensic team van Grissom moet bijstaan met allerlei technieken. Door het bezoeken van de plek van het misdrijf, het interviewen van getuigen en verdachten en het verzamelen en bestuderen van bewijsmateriaal ontdek je wie de dader is en kun je de zaak oplossen.

Het spel staat gepland voor een release op 30 maart en zal enkel voor de PC verschijnen. Hieronder kun je nog een aantal nieuwe screens van het spel bekijken.








Uitslagen Duitsland speelronde 27

Dit weekend werd de 27e speelronde in de Duitse Bundesliga afgewerkt. Bayern en Werder profiteerden van misstappen van HSV en Schalke, en Kaiserslautern mocht zich dit weekend de grote winnaar noemen in de strijd tegen degradatie.

Bayern ging op bezoek bij het zwakke MSV Duisburg. Van het verwachte klasseverschil was in de eerste helft geen sprake. Ondanks druk van Bayern zocht Duisburg brutaal de aanval, wat tot enkele kansen leidde. Het eerste meldenswaardige kwam ook uit het Beierse doel in de vorm van het uitvallen van Oliver Kahn. Michael Rennsing, keeper van het nationale elftal onder de twintig jaar, verving de aanvoerder. De uitbraken van de Zebras werden gevaarlijker, wat uiteindelijk in de 40e minuut leidde tot het neerhalen van Abdelaziz Ahanfouf binnen het strafschopgebied. Na wat bakkeleien over de strafschop legde Ahanfouf zelf aan en schoot onberispelijk binnen voor de verrassende voorsprong. Na rust duurde het nog een twintig minuten alvorens de Rekordmeister langszij kwam dankzij Hasan Salihamidzic op aangeven van Roy Makaay, die vijf minuten later de 1-2 liet aantekenen. Claudio Pizarro gooide tien minuten voor tijd de wedstrijd op slot met de laatste treffer van de wedstrijd.

Hamburger SV ontving in de AOL Arena het Borussia Dortmund van Bert van Marwijk. Al sinds 1997 had HSV thuis niet meer gewonnen van Borussia, en ook dit keer zou het er niet van komen. Na 25 minuten tekende Ebi Smolarek voor de Westfaalse voorsprong. Tien minuten later trok publiekslieveling Benjamin Lauth de stand weer gelijk voor de 1-1 ruststand. HSV leek op de overwinning te gaan afstevenen toen Ailton de noorderlingen op voorsprong zette, maar al een minuut later kogelde Tomas Rosicky de gelijkmaker in de linkerbovenhoek. Het aanvalsspel van HSV leek krachteloos tot Borussia door Florian Kringe opnieuw op voorsprong werd gezet. Aan Hamburger zijde werd alles op alles gezet om nog een gelijkmaker te forceren, maar de tweede goal van Rosicky maakte aan alle illusie een einde.

Kevin Kuranyi was na zeven minuten de eerste die scoorde in de wedstrijd tussen Schalke 04 en VfL Wolfsburg in Gelsenkirchen. Na een klein half uur was het echter Rick Hoogendorp die de groenen langszij bracht. Halverwege de tweede helft werd de balans weer in het voordeel van Schalke gebracht door een goal van Braziliaan Lincoln, maar Christopher Lamprecht bezorgde die Wölfe tien minuten voor tijd alsnog een punt. Tegen een Wolfsburg zonder dragende spelers als Diego Klimowicz en Mike Hanke had het voor Schalke een makkelijke wedstrijd tegen een degradatiekandidaat moeten worden, maar het team uit de Volkswagenstad liet manifesteerde zich allerminst als een degradant.

Onderin de Liga pakten Köln en Mainz door 1-1 en 2-2 gelijkspelen beiden een punt tegen respectievelijk Hertha en Frankfurt, terwijl Kaiserslautern met 3-0 tegen Mönchengladbach zegevierde. Stuttgart werd op 0-2 gehouden door Leverkusen, wat de strijd om de laatste UEFA Cup-plaats weer spannender maakt. Werder zag het scoringslicht weer en walste met 5-0 over Hannover 96 heen. Bielefeld en Nürnberg hielden het bij een doelpuntloos gelijkspel.


Uitslagen:

FSV Mainz - Hertha BSC 1 - 1
VfB Stuttgart - Bayer Leverkusen 0 - 2
Hamburger SV - Borussia Dortmund 2 - 4
Schalke 04 - VfL Wolfsburg 2 - 2
MSV Duisburg - Bayern München 1 - 3
FC Köln - Eintracht Frankfurt 1 - 1
Werder Bremen - Hannover 96 5 - 0
FC Kaiserslautern - Bor. M'gladbach 3 - 0
Arminia Bielefeld - Nürnberg 0 - 0


Stand:

PositieClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1.Bayern München276554-20
2.Hamburger SV275643-22
3.Werder Bremen275361-32
4.Schalke 04275239-23
5.Hertha BSC273740-37
6.Borussia Dortmund273735-32
7.VfB Stuttgart273628-25
8.Bayer Leverkusen273544-41
9.Hannover 96273435-36
10.Borussia M'gladbach273431-36
11.1.FC Nürnberg273133-41
12.Arminia Bielefeld273127-35
13.Eintracht Frankfurt273037-44
14.1.FSV Mainz 05272840-42
15.VfL Wolfsburg272827-43
16.1.FC Kaiserslautern272738-56
17.MSV Duisburg272126-51
18.1.FC Köln271936-58

Topscorers:

PositieSpelerClubDoelpunten
1.Miroslav KloseWerder Bremen19
2.Halil Altintop1.FC Kaiserslautern16
3.Roy MakaayBayern München13
=.Ebi SmolarekBorussia Dortmund13
5.Dimitar BerbatovBayer Leverkusen12
=.Michael BallackBayern München12
7.Michael Thurk1.FSV Mainz 0511
=.Diego KlimowiczVfL Wolfsburg11
=.Ivan KlasnicWerder Bremen11
10.Boubacar Sanogo1.FC Kaiserslautern10
=.Robert Vittek1.FC Nürnberg10
=.Claudio PizarroBayern München10
=.Thomas BrdaricHannover 9610
=.Kevin KuranyiSchalke 0410
=.Ioannis AmanatidisEintracht Frankfurt10

Transmeta werkt aan geheim Microsoft project

Transmeta werkt al sinds mei vorig jaar met dertig man aan een geheim Microsoft project, zo blijkt uit de financiële documentatie van het bedrijf. Volgens het dagblad Seattle Post-Intelligencer is het bedrijf bezig met het ontwikkelen van een ultrazuinige processor, maar deze is niet bedoeld voor de tablet-PC van Microsoft, die ook bekend staat als het Origami-project.

Microsoft zelf houdt zijn kaken stijf op elkaar en wil nog geen details geven over het werk van Transmeta. De geruchtenmolen draait echter op volle toeren en er wordt gezegd dat de processor gebruikt zal gaan worden voor een portable Xbox. Deze handheld zou ontworpen worden door dezelfde mensen achter de Xbox 360 en het zou nog wel enkele jaren kunnen duren voordat het product op de markt verschijnt.

Naast Microsoft werkt ook Sony samen met Transmeta. Ongeveer 140 man werkt aan een geheim project voor Sony.



[WRC] Loeb pakt 22ste WRC overwinning

Vandaag is de derde en laatste dag van de Rally van Catalunya afgesloten. De Fransman Sébastien Loeb heeft zijn eerste plaats in het klassement niet afgegeven en won daarmee de wedstrijd. De Spanjaard Dani Sordo werd tweede op 40 seconden. De Fin Marcus Grönholm pakte toch nog plaats drie op één minuut en 45 seconden.

Het was vandaag de dag van Grönholm. Met een achterstand van meer dan twee minuten, had de Fin heel wat tijd in te halen om Loeb nog van de eerste plaats af te houden. Op proef dertien maakte de Ford-rijder al drie seconden goed ten opzichte van de Fransman. Sordo verloor acht seconden nadat hij zijn Citröen naar een tiende plaats reed. Toen beide Citroëns ook op proef veertien veel tijd verloren, was er voor Grönholm een kleine kans om nog een plaats hoger op het podium te komen. Hiervoor moest hij zijn achterstand op Loebs teamgenoot Sordo van één minuut nog goed zien te maken. Loeb kon nog veel tijd verliezen, de Fransman had een voorsprong van één minuut en 45 seconden op Grönholm en 44 seconden op zijn teamgenoot.

Grönholm pakte ook op proef vijftien de overwinning. Sordo kon goed volgen en kwam drie seconden langzamer binnen dan de Fin. De Fransman kwam binnen als negende en verloor negen seconden. Op de zestiende en laatste proef was het podium al beslist. De Fin ging er wederom met de winst vandoor. Loeb kwam binnen als tweede en werd daarmee de winnaar van de Rally van Catalunya. Hiermee haalde de Fransman zijn tweede rallywinst van dit seizoen binnen. Sordo kon nog wat tijd verliezen en kwam binnen als negende. Hij behield wel zijn tweede plek in het klassement. Grönholm eindigde als derde. De WRC-coureurs komen elkaar weer tegen in het weekend van 7 en 9 april, wanneer zij op het Franse Corsica om de volgende WRC-rally rijden.

Uitslag Rally van Catalunya

#CoureurMerkTijdVerschil
1S. Loeb (FRA)Citröen Xsara3:22:01-
2D. Sordo (ESP)Citröen Xsara3:22:4900:48.2
3M. Grönholm (FIN)Ford Focus WRC 063:23:4701:45.8
4A. Bengue (FRA)Peugeot 307 WRC3:24:0302:01.9
5J. Kopecký (CZE)Skoda Fabia WRC3:24:5802:57.2
6F. Duval (BEL)Skoda Fabia WRC3:25:3903:37.8
7P. Solberg (NOR)Subaru Impreza WRC 20063:25:4903:48.2
8S. Sarrazin (FRA)Subaru Impreza WRC 20063:26:3804:36.4
9M. Hirvonen (FIN)Subaru Impreza WRC 20063:27:0305:01.6
10G. Panizzi (FRA)Ford Focus WRC 063:27:0605:04.4

Klassement na vier wedstrijden
#Naam Punten
1S.Loeb36
2M. Grönholm27
3D. Sordo14
4M. Stohl11
5P. Solberg 10
6T. Gardemeister6
-D. Carlsson6
8H. Solberg5
-C. Atkinson5
-G. Galli5

Landis past voor Giro d'Italia

Floyd Landis ziet af van een Giro-deelname. De winnaar van Parijs-Nice wil liever ritten van de Tour de France verkennen.

Landis is met eindoverwinningen in de Ronde van Californië en Parijs-Nice vroeg in vorm en wil niet teveel hooi op de vork nemen. ”De conditie van Landis zit al goed. Extra wedstrijdkilometers zijn dus overbodig. In mei zal Landis heel wat Tourritten verkennen”, aldus John Lelangue, de manager van Phonak. Ivan Basso en Jan Ullrich zullen op 6 mei wel van start gaan in de Ronde van Italië.

Boek: De krokodil van Manhattan - Kees 't Hart

Wanneer een Nederlander naar Amerika gaat, blijft het altijd afwachten welke vergelijkingen hij trekt. Laat hij in zijn verhalen terugkomen wat hij eerder op televisie heeft gezien, de drukte op straat, het stereotype amerikaan, de beroemde re-fill in verschillende restaurants, of benoemt hij juist de verschillen. Als er dan ook nog een boek wordt geschreven, wordt het helemaal spannend natuurlijk.
Kees 't Hart, auteur van meerdere romans, essays en verhalenbundels, doet ons verbazen. Iedere mogelijke vergelijking blijft afwezig.


Blessure Landzaat valt mee

De schouderblessure die Denny Landzaat zondag opliep in de competitiewedstrijd van AZ tegen RKC Waalwijk lijkt mee te vallen.

Na ruim een uur spelen viel de aanvoerder van de Alkmaarders uit met zijn linkerarm uit de kom, maar deze is door de medische staf van AZ direct weer rechtgezet.

Het is echter nog onduidelijk of Landzaat volgend weekend, in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda, weer kan spelen. "Achteraf gezien valt het mee. Ik denk niet dat Denny lang uit de roulatie is. Maar dat verschilt van mens tot mens," aldus trainer Louis van Gaal.

Koller beslist pas na het WK over toekomst

De 32-jarige Tsjechische voetballer Jan Koller heeft gezegd dat hij pas na het WK voetbal een beslissing zal nemen over zijn toekomst.

Momenteel is de aanvaller van Borussia Dortmund aan het herstellen van een zware knieblessure. Zijn contract bij de Duitse club loopt tot het eind van dit seizoen. "Jan wil nog twee jaar op topniveau spelen en ook nog voor Tsjechië uitkomen. We hebben aanbiedingen ontvangen uit Engeland, Frankrijk en Duitsland. We willen echter pas na afloop van het WK met geïnteresseerde clubs om de tafel gaan zitten", aldus zaakwaarnemer Pavel Paska tegenover de Tsjechische sportkrant Sport.

Door de zware blessure aan zijn knie speelde Koller maar zeven wedstrijden, waarin hij tweemaal wist te scoren. De revalidatie van de boomlange Tsjech loopt erg voorspoedig en de kans is groot dat hij mee kan doen aan het wereldkampioenschap voetbal.

Punten Ronde 30

Zondagavond, en het is weer tijd voor de voetbalpunten. Afgelopen weekend werd de 30e ronde in de Nederlandse competitie afgewerkt. Hieronder vind je de punten.

Emo werd deze week weekwinnaar met 78 punten. Cansu eindigde met 70 punten op de tweede plaats, net voor erikkuh die de derde plaats pakte. Een gedeelde vierde plaats was er voor Dem0 en Xentor.

In het algemeen klassement is het nog steeds spannend. BassieD gaat nog steeds aan de leiding, hij heeft 1474 punten. BliksemSchigt is naar de tweede plaats gestegen en heeft nu 1409 punten. MSNMGH staat met 1401 punten derde. Toinecents, vorige week nog tweede, is naar de vierde plaats gezakt en nieuw in de top 5 is Brasil, die met 1385 punten vijfde staat.

Bij de subleagues ging de weekoverwinning naar FM Crew met 55 punten. Valkenboskadepakte met 50 punten de tweede plaats en xyutwel eindigde met 48 punten als derde.

In het algemeen klassement bij de subleagues is de leiding nog steeds in handen van Tha League. Scribbly staat tweede met 1276 punten en II Mondo is derde met 1275 punten.

Foutje ontdekt? Stuur dit via de Feedback naar FOK!sport. Op deze manier wordt dat het snelst behandeld.

Voor de volgende ronde kan worden gewisseld tot vrijdag 31 maart 18:00 uur.

Riep daar iemand kuthoer?

Voor zover hier nog bezoekers kwamen die zich afvroegen of 'onze jongens' wel voor een goede zaak naar Afghanistan gaan: "ja, natuurlijk stel waardeloze zwartkijkers!!!". Wij gaan daar namelijk orde op zaken stellen zodat de autoriteiten rustig verder aan de wederopbouw kunnen werken.

Eigenlijk is Afghanistan namelijk een heel beschaafd land met heel beschaafde wetten en dat niet alleen... Speciaal om de bondgenoten welkom te heten, wordt nu ook nog eens amnestie verleend aan deze zeer zware misdadiger. Toch prachtig dat de Afghaanse autoriteiten zelf laten zien hoe goed het is dat we een handje komen helpen.

Nou, Balkie nu zijn we allemaal weer blij hè... of in ieder geval bijna iedereen dan toch.

Uitslagen Italië Speelronde 31

AC Milan is dit weekeinde iets ingelopen op koploper Juventus. Internazionale delfde het onderspit bij Parma.

Juventus slaagde er in eigen huis niet in AS Roma te verslaan: 1-1. Bovendien verloor het Alessandro Del Piero. Onzeker is nog of hij midweeks zijn opwachting kan maken in de Champions League clash tegen Arsenal. Juve kwam in de 35e minuut via een kopbal van Emerson op voorsprong, maar moest de kleedkamers opzoeken met tien man, na de rode kaart van Pavel Nedved. De Bianconeri verdedigden wat ze konden, maar vijf minuten voor tijd viel dan toch de gelijkmaker. De Marokkaan Houssine Kharja kopte een corner binnen.

AC Milan profiteerde van het puntenverlies door Fiorentina met 3-1 te verslaan. Het verschil tussen beide topclubs is echter nog altijd acht punten in het voordeel van Juventus. Luca Toni bracht de subtopper net voor het kwartier nog aan de leiding, maar Andrei Shevchenko zette nog voor rust orde op zaken. In het tweede bedrijf nam Milan afstand via Kaká en Gennaro Gattuso. Bij beide treffers zag Bogdan Lobont er onzeker uit. Naast de driepunter werd Milan verblijd door de langverwachte comeback van Paolo Maldini.

Internazionale kende geen goede generale voor het kampioenbal. De equipe van Mancini moest het afleggen tegen Parma: 1-0. Een fout van Pierre Wome leidde het enige doelpunt in, zes minuten voor rust. De Kameroener taxeerde een voorzet van Bernardo Corradi verkeerd en Fabio Simplicio profiteerde dankbaar. Afstandsschoten van Mark Bresciano brachten de Gialloblu bijna in veilige haven, maar Toldo verkeerde in goede vorm. Inter kwam niet verder dan inzetten van Cruz en Cambiasso, waardoor Parma alle degradatiezorgen opzij kan zetten.

In de strijd om UEFA Cup-voetbal deed Lazio Roma goede zaken. De club uit de hoofdstad troefde het kwakkelende Sampdoria af met 2-0. Massimo Oddo zorgde voor de volledige productie. Concurrent Chievo Verona haalde een puntje op bij Ascoli: 2-2. Pas in de slotminuut zorgde Amauri voor de gelijkmaker namens Chievo. Livorno zakte naar de achtste positie door een kostbare 2-1 nederlaag tegen Empoli.

Uitslagen 31e speeldag:
Ascoli – Chievo Verona 2-2
AC Milan – Fiorentina 3-1
Parma – Internazionale 1-0
Siena – Lecce 1-2
Empoli – Livorno 2-1
Cagliari – Reggina 0-2
Juventus – AS Roma 1-1
Lazio Roma – Sampdoria 2-0
Palermo – Treviso 1-0
Messina – Udinese 1-1


Stand na 31 speeldagen:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1 Juventus 317861-20
2 AC Milan317070-25
3 Internazionale316556-24
4 Fiorentina316052-34
5 AS Roma315957-31
6 Chievo Verona314544-37
7 Lazio Roma314541-39
8 Livorno314432-34
9 Palermo314341-42
10 Parma313836-49
11 Sampdoria313742-42
12 Ascoli313734-39
13 Siena313536-49
14 Reggina313431-49
15 Empoli313234-52
16 Cagliari313132-45
17 Udinese312929-49
18 Messina312829-43
19 Lecce312123-49
20 Treviso311517-45


Topscorers:

#Speler:Club:Goals:
1.Luca ToniFiorentina25
2.David TrezeguetJuventus20
3.Andrei ShevchenkoAC Milan19
4.Alberto GilardinoAC Milan16

'Tweehoofdige baby' uit Egypte overleden

Het uit Egypte afkomstige 'meisje met de twee hoofden' is zaterdag overleden. Ze zou over vier dagen de leeftijd van twee jaar hebben bereikt. Manar Maged leed aan de zeldzame aandoening 'cranopagus parasiticus', wat inhoudt dat het kind een extra hoofd zonder bijbehorend lichaam heeft.

In februari 2005 werd de toen elf maanden oude Egyptische geopereerd. Een dertienkoppig team van een ziekenhuis in Cairo deed er in totaal dertien uur over om succesvol het hoofd van haar deels ontwikkelde tweelingzusje los te maken van haar schedel. Doktoren verklaarden dat het extra hoofdje zelfs kon glimlachen en knipperen met de ogen. Het kon echter niet zelfstandig leven.

Manars situatie bleef fragiel door aanhoudende infecties. Een herseninfectie werd haar uiteindelijk fataal, verklaarde haar arts zondag. Twee jaar geleden werd er in de Dominicaanse Republiek een gelijksoortige operatie ondergaan. Ook dat meisje is uiteindelijk overleden.

Manar Maged
Het Egyptische meisje voor de operatie

Uitslagen Engeland Speelronde 31

Van alle topclubs in de Premier League kwam alleen Arsenal dit weekend niet in actie. Door zware regenval werd het voetbalveld van Portsmouth door arbiter Mike Riley afgekeurd. Een nieuwe datum voor dit duel is nog niet bekend. Tottenham Hotspur speelt maandag tegen West Bromwich Albion.

Chelsea beleefde gisteren weer een gemakkelijke voetbalmiddag. Tegen Manchester City waren The Blues met 2-0 te sterk. De ploeg uit Manchester haalde het einde van de wedstrijd overigens niet met elf voetballers. Aanvoerder Sylvain Distin kreeg voor aanvang van de tweede helft de rode kaart voorgehouden. Hij leverde namelijk teveel kritiek op de leiding. Beiden doelpunten kwamen op naam van spits Didier Drogba. Dankzij deze goals bracht hij zijn seizoenstotaal op dertien. De eindstand stond na een half uur spelen al op het scorebord. De miljoenenploeg van coach José Mourinho gaat staat inmiddels twaalf punten voor op de nummer twee, Liverpool. Met nog zeven wedstrijden voor de boeg lijkt het erop dat de titelstrijd is beslist.

Ook Liverpool heeft zijn wedstrijd van afgelopen weekend in winst omgezet. The Reds waren met 3-1 te sterk voor Everton, maar dit ging niet zonder slag of stoot. Na ruim een kwartier spelen kreeg Steven Gerrard zijn tweede gele kaart en kon vertrekken. Het leek erop dat The Toffees voor een verrassing konden zorgen, maar net voor rust kwam Liverpool toch op voorsprong door een eigen goal van Everton-verdediger Phil Neville. Na rust leek de wedstrijd beslist. Luis García, die een fantastische wedstrijd speelde, tikte een voorzet van Peter Crouch binnen. Niet lang daarna deed Tim Cahill wat terug voor Everton. Twintig minuten voor het eind werd Andy van der Meyde in het veld gebracht. Vijf minuten later kon hij alweer gaan douchen vanwege een domme rode kaart. Vlak voor tijd besliste Harry Kewell het duel definitief door de eindstand op het scorebord te zetten.

Manchester United wist zijn zesde zege op rij te boeken. The Mancunians waren met 3-0 te sterk voor Birmingham. Laatstgenoemde verloor afgelopen week nog met 7-0 van Liverpool in de kwartfinale van de FA Cup. Ruud van Nistelrooy startte wederom van de bank en werd later in de tweede helft ingebracht voor Louis Saha. De mannen van manager Alex Ferguson beslisten het duel in de eerste helft al door twee doelpunten van Ryan Giggs. In het laatste kwatier kon Van the Man niet bijdragen aan de overwinning doormiddel van een doelpunt. Wayne Rooney slaagde hier wel in door de derde goal van Manchester te maken.

Tot slot nog een bericht uit de Engelse Eerste Divisie. Reading is de eerste club uit het Championship dat zich heeft verzekerd van promotie. Na het gelijkspel tegen Leicester City (1-1) is de club zeker van het spelen in de Premier League. Het is voor The Royals de eerste keer in de historie van de club dat ze op het hoogste niveau uit mogen komen. De strijd voor de andere plaats die recht geeft op directe promotie gaat nog tussen vier clubs: Sheffield United, Watford, Leeds United en Crystal Palace.

Alle uitslagen:
Chelsea - Manchester City 2 - 0
Aston Villa - Fulham 0 - 0
Sunderland - Blackburn Rovers 0 - 1
Wigan Athletic - West Ham United 1 - 2
Liverpool - Everton 3 - 1
Sunderland - Blackburn Rovers 0 - 1
Wigan Athletic - West Ham United 1 - 2
Middelbrough - Bolton Wanderers 4 - 3
Charlton Athletic - Newcastle United 3 - 1
Manchester United - Birmingham City 3 - 0
Portsmouth - Arsenal afgelast

De stand:

PosClubWestrijdenPuntenVoorTegen
1Chelsea31786019
2Manchester United30666129
3Liverpool32644522
4Tottenham Hotspur30524328
5Blackburn31524236
6Arsenal30504823
7Bolton Wanderers29484232
8Wigan Athletic31463638
9West Ham United30454645
10Everton31432941
11Charlton Athletic31423742
12Manchester City31403937
13Newcastle31393138
14Middlesbrough30374352
15Fulham32364051
16Aston Villa31353441
17West Bromwich Albion30272745
18Birmingham30242344
19Portsmouth30242451
20Sunderland31101955


Topscorers:

PosNaamClubGoals
1Thierry HenryArsenal19
--Ruud van NistelrooyManchester United19
3Darren BentCharlton Athletic16

Programma maandag 27 maart 2006:
Tottenham Hotspur - West Bromwich Albion

Maandagavond

Maandagavond is voor mijn gezin, te weten man en zoon, een Heilige avond. Het is namelijk Star Trek avond, het begint met een aflevering Voyager en gevolgd door een Star Trek film.

En het is niet nieuw voor ze, wel nee, ze hebben alle series al een tig aantal keren gezien en ook van de films kennen zij de gehele tekst uit hun hoofd.

Ze beginnen mij in de ochtend al duidelijk te maken, dat dit weer hun avond is en dan gaan ze samen de komende film nog even doorspreken. Ik ben blij dat ik degene ben, die in de ochtend het eerst de deur achter mij dicht trek.

Tijdens het avondeten, loopt de spanning op, snel eten, en ja wij eten altijd om zes uur, opruimen en dan is er het eerste magische moment.

Klokslag zeven uur en Captain Janeway en haar bemanning beginnen aan hun volgend avontuur. Ik hoor vaag het misgenoegen als de episode weer onderbroken wordt door het reclameblok. Er wordt een snelle sprint getrokken naar de keuken voor koffie en versnaperingen. Dan snel weer op de plek, want de Borg staan op het punt om iemand of zelfs een geheel ras te assimileren. Na een uur wordt er weer opgelucht ademgehaald, deze episode is weer voorbij, maar nu gaan de heren zich klaarmaken voor de Grand Finale, de film.

En na de avonturen van Captain Kirk, is het nu de beurt aan Captain Picard en zijn bemanning om de ruimte te verkennen, te beschermen en in kaart te brengen. Echter Picard is niet hun grote held, maar Data, een androide die zo graag menselijk wil worden. En voor mijn autistische mannen is dit de man die zij zo begrijpen, ook zij zijn op zoek naar hoe de mens in elkaar zit, wat emoties nu precies zijn en ook zij nemen uitspraken geheel letterlijk.

Na de film, kijken ze al uit na de volgende aflevering en de volgende film, en het wordt mij op niet misverstane wijze verteld, dat volgende week maandag wij hetzelfde ritueel zullen krijgen.

Ach, en ik, ik weet mijn plek, resistance is futile.

Pas vanaf 24 jaar op zware motor

Icoon VervoerNederlandse jongeren mogen in de toekomst pas op een zware motor rijden als ze de leeftijd van 24 hebben bereikt. Alle verkeersministers uit de 25 EU-landen beslissen daartoe maandag in Brussel. De nieuwe regels stellen de minimumleeftijd voor zware motoren (vanaf 35 kw) overal op 24 jaar. Dat is drie jaar later dan nu het geval is.

De hogere leeftijd komt door invoering van Europese regels voor rijbewijzen. Minister Peijs (Verkeer) stemt maandag voor de maatregel. Een van de redenen is dat er nu veel verkeersdoden vallen onder jonge motorrijders. Uitzondering op deze regel zijn jongeren die na hun 20e jaar twee jaar ervaring hebben op middelzware motoren.

PSP screens Tekken

Namco heeft enkele screenshots vrijgegeven van Tekken: Dark Resurrection op de PSP. De game is een port van het origineel met dezelfde naam. Voor de PSP bevat het ook multiplayer en een oefenruimte (Tekken Dojo) waar je allerlei combo's onder de knie kan krijgen.

Daarnaast is er de Arcade Battle, Quick Battle, Story Battle (scenario gevechten), Practice, Attack, Survival en Gold Rush (goud verdienen door je karakter te personaliseren). Rond de zomer zou de game moeten uitkomen.


Another Dead Hero...

Dankzij de buren besloot ik op video.google maar eens een zoektochtje naar videomateriaal te beginnen van Bill Hicks, de in 1994 overleden komiek. Al snel kwam ik uit bij dé opname van zijn befaamde 'loses it' Chicago show, waarin hij na een 'You suck!" op redelijk unieke wijze tegen zijn publiek begint uit te vallen. "Go Saddam, nuke everybody, fuck off."

Een absolute must-see. Check ook hierrrrrr een shitload aan extraluxe Hicks-quotes.

quote:
"And I knew Bill Clinton became one of the boys when he bombed Iraq. Remember that? It was just a little news story for two days, isn't that interesting? He launched 22 cruise missiles against Baghdad in retalliation for the alleged assassination attempt against George Bush, which failed. We killed six innocent people, launching twenty two, I think three million dollars-a-piece missles on Baghdad, killing six innocent people. Umm ... I think that's a little bit overdoing it if you ask me. What we should have done is embarrass the Iraqis. And here's how we should have done it: we should have assassinated Bush ourselves. 'There, that's how you do it, towel heads. Don't fuck with us.' And see, if it had been Bush who had died, there would have been no loss of innocent life."

Schrijver strategy guides klaagt Blizzard aan

Brian Kopp uit Amerika is vierentwintig jaar oud. Hij schrijft al sinds augustus 2005 strategy guides voor World Of Warcraft en verkoopt deze via Ebay.

Dat zat Blizzard Entertainment en Vivendi Universal niet lekker. Zij lieten het Ebay-account van Kopp afsluiten, omdat hij inbreuk zou maken op copyrights en trademarks van het bedrijf. Het boek zou afbreuk doen aan de goede naam van het bedrijf, maar Kopp spreekt over fair use. Hij maakt geen gebruik van teksten uit de game. Volgens hem zou een boek over Microsoft Word dan net zo illegaal zijn als zijn strategy guide.

Kopp besloot daarop Blizzard aan te klagen om zijn Ebay-account weer terug te krijgen en gewoon handel te kunnen drijven met zijn boeken. Ook wil hij dat het bedrijf hem zijn achterstallige winst moet terugbetalen.

Basisscholier verdacht van brandstichtingen

Icoon PolitieEen 11-jarig jongetje uit het Limburgse Bunde wordt door de politie verdacht van brandstichting. Volgens getuigen heeft het jochie een fles met restanten benzine uit de slangen van een tankstation gevuld. Vervolgens zou hij de fles met het brandbare goedje tegen een rolluik van de winkel hebben gezet en daarna in brand hebben gestoken.

Het luik raakte bij de brand beschadigd. De jongen werd meegenomen naar het politiebureau, en vervolgens overgedragen aan zijn moeder. De politie sluit niet uit dat hij verantwoordelijk is geweest voor meerdere brandstichtingen.

Bezoekers van uitvaart zakken door vloer

Icoon OpmerkelijkBij een begrafenis in Birmingham, Engeland, zijn zondag tientallen mensen door de vloer van een woonhuis gezakt. De mensen waren in het huis bijeen na afloop van de uitvaart.

Het gewicht van de massa mensen was echter te veel voor de vloer, waardoor deze het begaf. Alle bezoekers kwamen in de kelder terecht. In totaal zijn zestien personen naar het ziekenhuis vervoerd om hun wonden of breuken te laten verzorgen.

Superman en Batman in één game

Een tijd terug is bekend geworden dat Snowblind Studios, bekend van Baldur's Gate, een nieuwe RPG gaat maken met de bekende superhelden van DC Comics. De game gaat Justice League Heroes heten en zal op de Xbox, PS2 en PSP verschijnen.


RPG

In het spel kun je gamen als Superman, Batman, Green Lantern, The Flash, Wonder Woman, Martian Manhunter en Zatanna, maar er vallen nog veel meer characters te unlocken. De game moet rond de herfst in de winkels liggen in The United States, zo rond kerstmis is Europa aan de beurt.

Freire opnieuw de sterkste in Brabantse Pijl

Oscar Freire heeft voor de tweede opeenvolgende keer de Brabantse Pijl gewonnen. De Spanjaard klopte zijn medevluchters, Kroon, Nuyens en Flecha, op de Alsemberg in de spurt.

De Brabantse Pijl, die traditioneel daags na de E3 Prijs wordt verreden, was vanaf het vertrek in Zaventem een offensieve koers. De aanvallers zagen hun kans schoon om, bij afwezigheid van Tom Boonen, een gooi te doen naar de zege. Na een snelle start kozen acht renners dan ook de aanval: Engels, Colli, Corioni, Rous, Vaitkus, Wijnants, Retschke en Poels. Het achttal domineerde de eerste koersuren, maar was op zestig kilometer van de meet toch een prooi voor het peloton.

Dat gebeurde door toedoen van de mannen van Davitamon - Lotto. De Belgische formatie had immers géén pion in de frontlinie. Na de samensmelting poogde Björn Leukemans deze oneffenheid teniet te doen door zichzelf op kop te zetten. Tevergeefs, want zijn versnelling op de Bruineput bleek niet krachtig genoeg. Zijn aanval was echter wel het sein voor anderen om de benen eens te strekken. Onder meer De Groot, Tankink en Flecha kozen de aanval.

Laatstgenoemde slaagde er uiteindelijk in om op 34 kilometer van de meet samen met Baguet, Kroon, Bodrogi, Carrara en Knees voorop te komen. Ze behaalden snel een minuut voorsprong, maar zagen deze ook weer even zo snel verdwijnen. Door toedoen van Abakoumov, die middels zijn inspanningen op de Bruineput een grote hap uit de marge van de vluchters nam, en Dockx kwam de grote groep op 24 kilometer van de meet weer aansluiten.

Wederom volgden enkele aanvallen, waaronder een versnelling van Vierhouten, maar zonder succes. Ook een vlucht van negen met mannen als Nuyens, De Groot, Freire en Arvesen raakte niet uit het zicht van het peloton. Op acht kilometer van de streep was het echter wel raak. Een demarrage van Freire zorgde eindelijk voor een definitieve schifting. Enkel Nuyens, Kroon, Duque en zijn ploegmakker Flecha konden de Spanjaard volgen. Zij gingen met z'n vijfen dan ook uitmaken wie de wedstrijd zou winnen.

Op de Lindenberg probeerden Nuyens en Kroon met een uitval de Rabobank-tandem te verschalken. Niet in de laatste plaats omdat zij wisten dat ze in een sprint kansloos zouden zijn tegen de drievoudig wereldkampioen. Beide renners sloegen een gat, maar kwamen niet weg. Duque moest echter wel passen.

Gezamenlijk draaiden de vier dan ook de Alsemberg op. Wederom probeerde Nuyens een sprint te voorkomen, maar weer zonder succes. Wat volgde was een sprint met vier. Daarin zette Kroon al vroeg aan, maar Freire liet zich niet verrassen. De Spanjaard wipte over de Nederlander heen en pakte zo voor de tweede maal op rij de winst in de Brabantse pijl. Marcus Ljunqvist won, op een halve minuut, de sprint van het peloton en werd vijfde.

Uitslag Brabantse Pijl (190 km)

#CoureurTijd
1.O. Freire (Spa)4:20:51
2.K. Kroon (Ned)z.t.
3.N. Nuyens (Bel)z.t.
4.J. Flecha (Spa)z.t.
5.M. Ljunqvist (Zwe)0.34'

Uitslagen Schotland Speelronde 31

In de Schotse competitie blijven de Glasgow Rangers in de race voor de tweede plaats, die nu nog ingenomen wordt door de Hearts. Beiden ploegen wisten hun wedstrijden te winnen. Ook koploper Celtic had geen moeite in de wedstrijd tegen hekkensluiter Livingston en nam drie punten mee terug.

Heart of Midlothian, met interim-coach Valdas Ivanauskas die afgelopen week de plaats innam van de ontslagen Graham Rix, won de thuiswedstrijd tegen Falkirk met 2-1. Kort voor het einde van de wedstrijd scoorde de Litouwer Edgar Jankauskas de winnende treffer.

Glasgow Rangers, de regerend kampioen, wist de achterstand op de Hearts op zes punten te handhaven. Dunfermline Athletic werd met 1-0 verslagen, het enige doelpunt werd gemaakt door Sotirios Kyrgiakos.

Koploper Celtic boekte weer een overwinning op weg naar de Schotse titel. De ploeg van Gordon Strachan won de uitwedstrijd tegen Livingston met 0-2. Livingston hield in de eerste helft stand, maar de hekkensluiter in Schotland had geen antwoord op de korte opleving van Celtic na rust. Maciej Zurawski opende de score, waarna Shaun Maloney vijf minuten later de voorsprong verdubbelde.

Uitslagen

Falkirk - Heart of Midlothian 1-2
Aberdeen - Motherwell 2-2
Glasgow Rangers - Dunfermline Athletic 1-0
Hibernian - Inverness Caledonian Thistle 0-2
Dundee United - Kilmarnock 2-2
Livingston - Celtic 0-2

[b]Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Celtic317983 - 30
2Hearts316260 - 26
3Glasgow Rangers315654 - 33
4Kilmarnock315157 - 50
5Hibernian314954 - 43
6Inverness CT314344 - 35
7Aberdeen314237 - 36
8Motherwell314148 - 53
9Dundee United313238 - 53
10Dunfermline312225 - 58
11Falkirk312129 - 60
12Livingston311217 – 69

Basso eindwinnaar Criterium International

Ivan Basso is de eindwinnaar van het Criterium International. De Italiaan werd tijdens de afsluitende tijdrit niet aan het wankelen gebracht door Erik Dekker. Onze landgenoot eindigde wel als tweede in de rangschikking.

Dekker moest zestien seconden prijsgeven op Basso en finishte als twaalfde. Basso wist zijn eindzege net niet van nog meer glans te voorzien door ook de tijdrit te winnen. José Alberto Martinez bleef hem namelijk twee tellen voor. De 30-jarige Spanjaard, in dienst van Agritubel, raffelde het 8,3 kilometer lange parcours af in 10’08”. Andrei Grivko legde zowel in de tijdrit als in het eindklassement beslag op de derde positie.


Uitslag 3e etappe - Criterium International – Charleville-Mezieres, 8,3 kilometer:

#CoureurPloegTijd
1J. MartinezAGR10’08”
2I. BassoCSC0’02”
3A. GrivkoMRM0’04”
4J. GutierrezCDI0’06”
5A. KashechkinLIB0’10”

Eindklassement:

#CoureurPloegTijd
1I. BassoCSC7.17.03
2E. DekkerRAB0’27”
3A. GrivkoMRM1’08”

Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 30

Icoon EredivisiePSV en AZ schreven dit weekeinde een zege bij in de Eredivisie. Feyenoord verloor in eigen stadion van laagvlieger ADO Den Haag, terwijl Ajax genoegen moest nemen met één punt tegen NAC Breda.

PSV boekte alweer haar 24e competitiezege van dit seizoen. De Eindhovenaren kunnen alleen in theorie de landstitel nog ontgaan na de 0-3 overwinning op degradatiekandidaat Willem II. Ismail Aissati zette PSV al na vijf minuten op voorsprong. Bij het scheiden van de markt voor rust verdubbelde Eric Addo de marge. Het was Addo's eerste treffer in dienst van PSV. Direct na de pauze deelde Arouna Koné de genadeklap uit aan de Tricolores.

AZ blijft volgen op negen punten dankzij een driepunter bij RKC Waalwijk: 0-1. De Alkmaarse equipe herstelt zich daarmee van de midweekse bekeruitschakeling tegen PSV. Haris Medunjanin kroonde zich na 35 minuten tot matchwinnaar. Feyenoord verloor voor de tweede maal dit seizoen van ADO Den Haag. De residentieclub zegevierde met 0-2 in de Kuip. Joonas Kolkka was verantwoordelijk voor beide treffers, netjes verdeeld over beide helften.

Waar AZ en Feyenoord zekerheid hebben over deelname aan de playoffs voor een ticket in de voorrondes van de Champions League, is de strijd om de overige entreebewijzen spannend. FC Utrecht heeft voorlopig de beste papieren, dankzij de 1-0 overwinning op Heracles Almelo. De bevrijdende goal viel pas in de blessuretijd en Fortuné was de maker. Ajax heeft na de teleurstellende remise tegen NAC Breda (1-1, doelpunten Huntelaar en Mendes) 51 punten en staat daarmee vijfde, één punt achter FC Utrecht. De clubs uit het hoge noorden, SC Heerenveen en FC Groningen, zijn met respectievelijk 49 en 48 punten ook nog in de race.

Onderin is RBC Roosendaal klinisch gedegradeerd. Waarschijnlijk valt komende week het doek voor de oranje brigade van Robert Maaskant. Willem II prepareert zich voor promotie/degradatieduels, zeker na de nederlaag tegen PSV. ADO Den Haag, Heracles Almelo, NAC Breda en Sparta Rotterdam maken de komende vier speelronden uit welke club eveneens het vege lijf moet redden in wedstrijden tegen Gouden Gids Divisieclubs.


Uitslagen Speelronde 30:

Vrijdag 24 maart
Vitesse - Sparta Rotterdam 3-1

Zaterdag 25 maart
NEC - FC Groningen 2-2
FC Twente - SC Heerenveen 1-2
Willem II - PSV 0-3
Roda JC - RBC Roosendaal 5-1

Zondag 26 maart
RKC Waalwijk - AZ 0-1
Ajax - NAC Breda 1-1
FC Utrecht - Heracles Almelo 1-0
Feyenoord - ADO Den Haag 0-2

De stand na de 30e speelronde kun je hier vinden.

--------------

Kijk voor al het voetbalnieuws en uitslagen op de FOK!voetbalmanager!

Uitslagen Eredivisie 26/03/2006

Er werden vanmiddag nog drie wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

Ajax - NAC Breda 1-1
2' Huntelaar 1-0
80' Mendes 1-1

Scheidsrechter: Jol.
Toeschouwers: 47.700.

Opstellingen

Ajax: Stekelenburg, Trabelsi, Maduro (Boakye/46), Lindenbergh, Juanfrán, Galásek, Rosenberg, Boukhari, Rosales (Schilder/70), Huntelaar, Babel (Charisteas/84).

NAC: Schollen, Elshot, Derijck, Demir, Stam, Sno (Petö/90+3), Slot, v. Gessel, Mendes, Leonardo (Vonlanthen/76), Jenner (Rigters/86).
---------------------------------------------------------
RKC Waalwijk - AZ 0-1
35' Medunjanin 0-1

Scheidsrechter: Braamhaar.
Toeschouwers: 7.000.
Geel: D. Mathijssen, Lurling (RKC), Opdam (AZ).

Opstellingen

RKC: R.v. Dijk, v. Diemen, Donk, Keller (Zuiverloon/58) , v. Haaren, Berger, D. Mathijssen, Krohn-Dehli (Fuchs/76), Lurling, v.d. Haar (Barto/84), D.v. Dijk.

AZ: Zwarthoed, Jaliens, J. Mathijsen, Opdam, De Cler, Landzaat (De Zeeuw/62), Medunjanin, Molhoek, Meerdink (Perez/62), Arveladze (Koevermans/73), Huysegems.
----------------------------------------------------------
FC Utrecht - Heracles 1-0
90+4' Fortuné 1-0

Scheidsrechter: v. Sichem.
Toeschouwers: 18.000.
Geel: Tiendalli (Utrecht), Tamerus, Sluijter, de Vries, Höcher, Smit (Heracles).

Opstellingen

Utrecht: Terol, Tiendalli, v. Steensel, Broerse, Braafheid, De Jong, Caluwé (Rossini/85), Kruys (Douglas/60), Ramzi, Nelisse (Fortuné/66), v.d. Bergh.

Heracles: Pieckenhagen, Jansen, Hoogma (Smit/46), Reekers, Looms, Höcher (Hellings/89), De Vries, Quansah, Nurmela, Tamerus, Sluijter (Hirayama/81).

De stand na dit weekend kan je hier vinden.

Capirossi zegeviert in eerste MotoGP

De Italiaan Loris Capirossi heeft de eerste MotoGP-wedstrijd van dit seizoen op zijn naam geschreven. Op het circuit van het Spaanse Jerez was Capirossi de beste, de wedstrijd werd echter gemaakt door Dani Pedrosa die als tweede eindigde.

Bij de start van de race valt wereldkampioen Valentino Rossi in de allereerste bocht. Toni Elias tikt hem van achteren aan en Rossi schuift onderuit. De Italiaan vervolgt zijn weg met een kansloze achterstand.

Capirossi en Gibernau voeren het veld aan, maar in de tweede ronde krijgt die laatste een probleem en is de race voor hem voorbij. Capirossi neemt een flinke voorsprong op een achtervolgende groep, die wordt aangevoerd door Melandri, met verder Hayden, Stoner, Pedroa, Nakano en Checa. In de vierde ronde weet Hayden de tweede plaats van Melandri over te nemen voor Pedrosa. De rest van de groep moet iets afhaken.

Door een fout in de zesde ronde van Hayden weet Pedrosa de tweede plaats over te nemen. Hij laat zien dat hij de snelste man van het veld is door in te lopen op leider Capirossi en uit te lopen op teamgenoot Hayden. Capirossi moet dan ook alle zeilen bijzetten om Pedrosa voor te blijven, een aantal ronde weet hij de voorsprong op een seconde te houden.

Met nog tien ronden te gaan hervindt Pedrosa de aansluiting met Capirossi en lijkt er zich een sensatie af te tekenen voor het Spaanse publiek. Capirossi blijft echter tot het einde toe controleren en benut het feit dat de Bridgestone banden naar het einde toe wat beter zijn dan de Michelins. De zege voor Pedrosa gaat er niet komen, de laatste drie ronden gaat Pedrosa voor een zekere 2e plaats en laat het tempo wat zakken waardoor Capirossi verder onbedreigd naar de zege kan rijden.

Uitslag MotoGP GP van Jerez

#CoureurTeamTijdVerschil
1L. CapirossiDucati Marlboro Team45.57,733-
2D. PedrosaRepsol Honda Team46.02,1084,375
3N. HaydenRepsol Honda Team46.07,7299,996
4T. EliasFortuna Honda46.07,86810,135
5M. MelandriFortuna Honda46.17,28019,547
6C. StonerHonda LCR46.18,97021,237
7S. NakanoKawasaki Racing Team46.19,10521,372
8K. Roberts Jr.Team Roberts46.30,14732,414
9J. HopkinsRizla Suzuki MotoGP46.30,39232,659
10M. TamadaKonica Minolta Honda46.33,71635,983

De Grote Geschiedenis Quiz!

Binnenkort is het weer zover. De achtste Grote Geschiedenis Quiz gaat weer beginnen. Tot morgen 27 maart 18:00 kun je meedoen aan de voorronde om zo een plek te verwerven in de finale. Vergis je niet, de vragen zijn heel erg moeilijk en google zal je nu wel helpen, maar in de finale niet.

De finale zelf wordt op 17 april (tweede paasdag) uitgezonden, precieze tijd en tv-kanaal worden tzt gemeld.

Wil je met andere FOK!kers praten over de quiz dan kun je in dit topic terecht. Veel plezier en heel veel succes alvast!

De vragen van de quiz kun je in dit blogje vinden of het eerder genoemde topic vinden, maar voor de antwoorden moet je toch echt naar de website van De Grote Geschiedenis Quiz.

De vragen:

Vraag 1. Welk van de volgende landen voerde als laatste het algemeen vrouwenkiesrecht in?

A Turkije
B Frankrijk
C Marokko
D Zwitserland

Vraag 2. Het Vaticaan was in de zestiende eeuw bezorgd over de opkomst van het protestantisme en vergaderde daarom tussen 1545 en 1563 in Trente over hervormingen. Wie was volgens dit Concilie het meest verantwoordelijk voor de groei van het protestantisme?

A De duivel
B De Turken
C Maarten Luther
D De kerk zelf

Vraag 3. Onvrede onder de Nederlandse troepen over de duur van de mobilisatie leidde in 1918 tot muiterij. Waar vond die muiterij plaats?

A Op het oorlogsschip De Zeven Provinciën
B Op legerplaats De Harskamp
C In de kazerne te Amsterdam
D In de haven van Den Helder

Vraag 4. Welke bijnaam hoort bij welke Amerikaanse president?

1. Bill Clinton A. Slick Willy
2. Nixon B. Teflon president
3. Reagan C. King of Camelot
4. Kennedy D. Tricky Dick

A 1B, 2D, 3C, 4A
B 1C, 2B, 3A, 4D
C 1A, 2D, 3B, 4C
D 1D, 2A, 3B, 4C

Vraag 5. Buiten Europa lag ooit nóg een Nederlands-Duitse grens. Waar?

A Tussen Namibië en Zuid-Afrika
B Tussen de Nederlandse Antillen en de Duitse Antillen
C Tussen Nederlands Nieuw-Guinea en Duits Nieuw-Guinea
D Tussen Suriname en Duits Guyana

Vraag 6. Wat werd in de zeventiende eeuw bedoeld met de term 'De Ware Vrijheid'?

A De mogelijkheid om in vrijheid een godsdienst te kiezen
B De verlossing van de Republiek van het juk van de Spanjaarden
C Een land zonder Oranjes als stadhouder
D De periode na de terugkeer van Jezus op aarde

Vraag 7. Antropologe Ruth Benedict deed in 1944 onderzoek naar Nederland in opdracht van de Amerikaanse overheid. Wat onderzocht zij?

A Of een Amerikaanse bezetting van Nederland problemen zou veroorzaken
B Of Nederlanders betrouwbare bondgenoten zouden zijn
C Of de Marshall-hulp door Nederland goed besteed zou worden
D Of Nederlanders er communistische sympathieën op na hielden

Vraag 8. Wat hoort niet in het rijtje thuis?

A Drossaards en Baljuws
B Hoeken en Kabeljauwen
C Welfen en Ghibellijnen
D Klauwaerts en Leliaerts

Vraag 9. Maak deze beroemde zin af: De geschiedenis van iedere maatschappij tot nu toe is de geschiedenis van...

A … het koninkrijk Gods
B … de machthebbers
C … de klassenstrijd
D … een illusie

Vraag 10. Oostenrijk trad in 1995 toe tot de Europese Unie. Waarom niet veel eerder?

A Oostenrijk leed in de jaren tachtig onder een gierende inflatie en mocht niet toetreden
B Er waren nog veel voormalige nazi's aan de macht die toetreding tegenwerkten
C De Oostenrijkers hadden herhaaldelijk per referendum tegen toetreding gestemd
D Oostenrijk mocht van de Sovjet-Unie geen lid worden van organisaties die niet neutraal waren

Vraag 11. De grootste uiting van massaal verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland was niet de Februaristaking, maar de April-Meistaking van 1943. Waartegen was die gericht?

A Het wegvoeren van Nederlandse militairen in krijgsgevangenschap
B Het Duitse verbod op bezit van een radio
C De deportaties van Joodse burgers
D Het halveren van de voedselrantsoenen

Vraag 12. In 1784 schreef Immanuel Kant het traktaat Beantwortung der Frage: Was ist Aufklärung? Wat was zijn antwoord op die vraag en daarmee het motto van de Verlichting?

A Nil sine numine: Niets zonder een wil
B Sapere aude: Durf te denken
C Scientia potentia est: Kennis is macht
D Cogito ergo sum: Ik denk dus ik besta

Vraag 13. Welke gebeurtenis vond plaats op Zwarte Maandag?

A De beurskrach van 1987
B De aanslag op de Israëlische premier Rabin in 1995
C De val van het kabinet-Van Agt III in 1982
D Het sneuvelen van een Nederlands voorstel voor de bestuursindeling van de EG in 1991

Vraag 14. Wat was de Ommelandvaart?

A De Nederlandse slavenhandel tussen Afrika en Amerika: slaven heen, goud mee terug
B De handelsroute bovenlangs Jutland op graan en haring uit de Oostzee
C De voor Nederland essentiële route rond Afrika naar Indonesië
D Een bedevaartstocht naar het huis aan de Kalverstraat waar het Mirakel van Amsterdam had plaats gevonden

Vraag 15. Lenin kreeg bij de voorbereiding van zijn Revolutie steun uit onverwachte hoek. Van wie?

A Het Duitse leger
B De Amerikaanse geheime dienst
C Het Franse Vreemdelingenlegioen
D Britse spionnen

Vraag 16. Wie zei: 'Gereformeerden liegen altijd. En hoe komt dat? Omdat ze een normen- en waardenstelsel hebben dat zo hoog ligt dat je dat menselijkerwijs niet kunt handhaven'?

A Dries van Agt
B Pim Fortuyn
C Jan Wolkers
D Youp van 't Hek

Vraag 17. Welk blad is niet in de oorlog ontstaan?

A Vrij Nederland
B Het Parool
C Tuney Tunes
D Het Nieuw Israëlitisch Weekblad

Vraag 18. Hoeveel kerncentrales zou Nederland nu hebben gehad als de Nota Kernenergie uit 1972 was uitgevoerd?

A 0
B 5
C 20
D 35

Vraag 19. In welke oorlog duikt voor het eerst het woord 'guerrilla' op?

A De strijd van de Spanjaarden tegen Napoleon
B De onafhankelijkheidsoorlogen van Simon Bolivar
C De strijd om Barcelona tijdens de Spaanse Burgeroorlog
D De strijd van Castro tegen Batista op Cuba

Vraag 20. Schoon drinkwater was een essentiële factor in de bestrijding van besmettelijke ziekten. Sinds wanneer beschikt Amsterdam over een aanvoer van schoon drinkwater via een pijpleiding?

A 1753
B 1803
C 1853
D 1903

Vraag 21. We weten vrijwel niets van de geschiedenis van Rome vóór de vierde eeuw voor Christus. Waarom?

A Pas na de vierde eeuw hebben de Romeinen het schrift ontdekt
B We kunnen het toen gebruikte schrift niet lezen
C Rome is destijds door de Galliërs geheel verwoest, inclusief alle geschriften
D Rome is pas in de vierde eeuw voor Christus gesticht

Vraag 22. Wanneer werd het bekende frisdrankmerk Fanta ontwikkeld?

A In 1922 in Chicago, tijdens de Drooglegging
B In 1939 in de studio van Walt Disney, die het product lanceerde met de film Fantasia
C In 1941 in Nazi-Duitsland, als vervanger van Coca Cola
D In 1964 in Italië, tijdens een maandenlange staking bij frisdrankfabrikant Sisi

Vraag 23. Welke Nederlander heeft als enige een Nobelprijs voor de Vrede gekregen?

A Tobias Asser
B Max van der Stoel
C A.W. Visser 't Hooft
D Jan Tinbergen

Vraag 24. In oktober 1956 kwamen de Hongaren in opstand tegen het communistische regime. Sovjet-troepen sloegen de opstand neer en 200.000 Hongaren ontvluchtten hun land. Hoeveel Hongaren kwamen er eigenlijk naar Nederland?

A 5000
B 15.000
C 25.000
D 50.000

Vraag 25. Wie zei: 'Geschiedenis gaat bijna altijd over slechte mensen waarover men later niets dan goeds zegt'?

A Niccolò Machiavelli
B Friedrich Nietzsche
C Karl Marx
D Prins Bernhard

Charlie Sheen twijfelt over 11-9-2001

Charlie SheenDe beroemde Amerikaanse acteur Charlie Sheen heeft voor ophef gezorgd in Amerika, door openlijk te twijfelen aan de officiële verklaring omtrent de gebeurtenissen op 11 september 2001. In het radioprogramma 'The Alex Jones Show' zei Sheen deze week de officiële lezing - dat een aantal ''amateurs'' met wat messen vier commerciële vliegtuigen kapen en hun doelwitten precies weten te raken - ernstig te betwijfelen. De acteur roept op tot vergaand onderzoek om de waarheid aan het licht te brengen.

Ook CNN liet Sheen deze week aan het woord. Over de aanval op het Pentagon zei hij: ''Ik wil wel eens zien hoe dat vliegtuig al die manoeuvres heeft gemaakt. Het vliegtuig dat zich in het Pentagon boorde, is nooit op camera vastgelegd. Er zijn alleen foto's van het gebouw net voor en net na de inslag. Het is aan ons om de waarheid te onthullen. We zijn dat verschuldigd aan de slachtoffers en hun families.''

Sheen is niet de enige die twijfelt aan de gebeurtenissen van 'nine-eleven'. Complottheorie-denkers beweren op websites dat de Amerikaanse overheid zelf achter de aanslagen zat, om zo angst te creëren onder de bevolking. Ook zijn er documentaires gemaakt waarin vele vragen gesteld worden over de aanvallen op onder meer de Twin Towers. En het tv-programma Twee Vandaag besteedde vorig jaar nog aandacht aan het relaas van twee oud-ministers, de Brit Michael Meacher en de Duitser Andreas von Bülow, die het officiële verhaal ernstig in twijfel trekken.

-
Video CNN - Showbiz Tonight.
Radio-interview Alex Jones.

Met dank aan t wilmsen, Bregalad, NILATS, Iris en LiZaRdKiNg voor de submit.

Uitslag Feyenoord - ADO Den Haag

Om half één vanmiddag begon de competitiewedstrijd tussen Feyenoord en ADO Den Haag. Hieronder vind je de uitslag.

Feyenoord - ADO Den Haag 0-2
37' Kolkka 0-1
67' Kolkka 0-2

Scheidsrechter: Bossen.
Toeschouwers: 40.000.
Geel: Bosschaart (Feyenoord), De Graaf, El Akchaoui (ADO).

Opstellingen

Feyenoord: Aerts, Collen, Vlaar, Bahia (v. Hooijdonk/46), Bosschaart, Hofs, Paauwe, De Guzman, Castelen, Kuyt, Boussaboun (Kalou/46).

ADO: Drobn, Bakkati, Saaverdra, Gibbs, El Akchaoui, De Graaf, Jungschläger, Rzasa, Den Ouden, Mols, Kolkka.

Om half drie beginnen de drie overige competitiewedstrijden van vandaag, namelijk Ajax - NAC Breda, RKC Waalwijk - AZ en FC Utrecht tegen Heracles Almelo.

Pleestation 2 in aantocht?

Eerder was er al een Belg die op het lumineuze idee kwam om plassen en gamen te combineren en hij noemde zijn creatie de PleeStation.. De kunstenaar Marcel Neundörfer heeft nu een soortgelijk concept ontwikkeld. In zijn game 'On Target' zijn verschillende speelmodi te vinden. Je kunt proberen alle zwarte vakjes wit te maken of in een andere game de obstakels voor je racewagentje weg te plassen. Voorlopig blijft het nog een concept, dus of je ooit in cafe 'Het Trefpunt' het op kunt nemen tegen de stamgasten is nog maar de vraag.




Screens Gothic 3

Er zijn weer een paar nieuwe screens van Gothic 3 verschenen, de game die in september hier uit zal komen. Centraal in dit deel staat de strijd tussen de mensheid en de Orcs. Net als Oblivion is het belangrijktste kenmerk van deze game de grote wereld met dito keuzevrijheid. De wereld zal vier a vijf keer zo groot zijn ten opzichte van de vorige delen en ook het gevechtsysteem zou uitgebreid zijn.




'Afghaanse zelfmoordcommando's wachten op Britten'

OorlogZeker zeshonderd zelfmoordcommando's staan in het zuiden van Afghanistan te trappelen om Britse militairen, die daar komende zomer naar toe gaan, een warm onthaal te geven. Dat heeft Taliban-leider mullah Razayar Noorzai laten weten in een vraaggesprek met de Britse krant The Sunday Telegraph.

Een journalist van de krant sprak met de rebellenleider ergens nabij de grens met Pakistan. De één benige Noorzai, het andere verloor hij in de jaren '80 in de strijd tegen de Russen, noemde het een eer om de kans te krijgen het op te nemen tegen de Britten: ''We hebben veel steun van de bevolking. Waarschijnlijk meer dan de Britse soldaten hebben in Londen.'' Volgens Noorzai staan namelijk ook de Afghaanse burgers te trappelen om zij aan zij met de taliban te vechten tegen de westerse troepen in hun land. Op het hoofd van iedere westerling heeft de taliban bovendien een prijs van 2.000 dollar gezet.

Deze zomer gaan zo'n 3.300 Britten naar de Afghaanse provincie Helmand. Er zijn al 600 Britse militairen om een hoofdkwartier op te zetten. Helmand grenst aan de provincie Uruzgan, waar vanaf de zomer 1.200 Nederlandse militairen gaan helpen bij de wederopbouw.

Met dank aan CKY en Davito voor de submit.

Lange-tenen Frans

De in Nederland wereldberoemde rapper Lange Frans kon zijn handjes niet thuishouden. Bij de collega's van Geenstijl is te zien hoe de rapper stopte met blèren over natte kutjes en middenin het scholierenpubliek op een pubertje begon in te slaan. De schavuit had een ijsklontje naar de stoere rapper gegooid, waarna bij Frans alle stoppen doorsloegen.

De user Bupatih bedacht daar een toepasselijke songtekst op. (melodie: 'Zinloos' van de agressieveling himself)

Lange Frans
Is een hypocriete en laffe hond
Want het nieuws van de dag is dat hij vrijdag een scholier verwond
Een aantal klappen en een beuk, da's niet lief
Ik vraag me af waarom moet het zo aggresief
Als je Frans ziet, sla hem dan vol op zijn kin
Of koop geen nummers van die gast: stop met die onzin
En niet vergeten: hij zong over zinloos gemep
Nu is hij zelf de hoofdpersoon in deze slechte rap! ( :'))

Ali B
Disste de rappers van DHC op tv
Geen wonder dat die gasten dachten: kom we doen gewoon mee
Ali kreeg een rap voor zijn kop, hij deed geen reet en hield z'n mond
Tot ie de volgende ochtend de nodige nieuwssites verslond
Al die aandacht ging naar DHC en niet meer naar hem
Maar toch liet hij niks van zich horen middels zijn stem
Hij freakt als een gek als hij te zien is op de buis
Maar negatief de media halen
Dat wil hij niet, ook al zouden ze hem veel poen betalen

Kimo
Hij ging wat eten in onze hoofdstad
Amsterdam, Marie Heinekenplein, dat belooft wat
Is wat hij dacht maar die nacht bracht wat anders mee
kwam in gevecht met Lange Frans en Baas B.
Omdat hij B's zusje aan zijn piemel reeg
En omdat hij Frans' vriendin uit de kleren kreeg
Hij vertelde het door, heeft erover gerapt en klapte 't uit de school
En daardoor kreeg hij klappen van die lange bosmongool

Refrein 2x
Wanneer wordt de mic hun ontnomen?
Wanneer zullen ze nou gaan
Wie zijn toch deze kneuzen
Ze moeten stoppen met bestaan

Brace
Trad in december op tijdens een kerstshow
In plaats van ho-geroep lekker veel "yo, yo!"
En of dat nog niet alles was, hij zag een paar fietsers
Hij schold ze uit voor vieze homo's, kan het nóg triester?
De BMX'ers gingen op normale toon met hem in gesprek
Maar Brace luisterde niet en gaf ze een klap voor hun bek
Want hij had 't over de fietsers moeder haar dikke kont
En wist niet dat daardoor een gevecht onstond

Refrein 2x
Wanneer wordt de mic hun ontnomen?
Wanneer zullen ze nou gaan
Wie zijn toch deze kneuzen
Ze moeten stoppen met bestaan

De lijst is lang God allemachtig
Die rappers hebben een IQ van ver onder de tachtig
En de trend van het moment is beuken en douwen
In plaats van met respect gewoon netjes je mond houden
Ligt het nou aan mij of ligt het aan dat tuig
Kunnen ze tegenwoordig niet eens tegen wat gezuig
Weer een vechtpartij weer iemand kapot
En slaan op een scholier omdat er iets naar je gegooid wordt
Nou ik heb meer gemeen met de slachtoffers dan de rappers
Ze hebben een grote mond, die zogenaamde opscheppers
Aan al die broeders en zusters die niet meer kunnen rusten
Flikker toch op en dan wordt het je bewuster
Je bent een zak op de verkeerde plek
Maar eigenlijk de juiste situatie voor de juiste gek
Nou check jezelf en verdedig je grenzen
En blijf met je fikken van al die onschuldige mensen

Refrein 2x
Wanneer wordt de mic hun ontnomen?
Wanneer zullen ze nou gaan
Wie zijn toch deze kneuzen
Ze moeten stoppen met bestaan

Met dank aan Pool voor de submit

Gamen als medisch hulpmiddel

De medische wereld is bekend om de voorzichtigheid waarmee ze met nieuwe technieken en ontwikkelingen omgaan. Gamen is al jaren een favoriet tijdverdrijf van vele mensen maar is nooit echt doorgedrongen in de medische sector. Toch zijn er enkele voorbeelden waarbij gamen patiënten helpt bij hun genezingsproces.

Zo was de negenjarige Ethan Myers hersendood verklaard na een auto-ongeluk. Toen hij toch miraculeus ontwaakte werd voorspeld dat hij nooit meer zelfstandig zou eten, lopen of praten. Maar gedeeltelijk dankzij video games was Ethan in staat om weer op het niveau van zijn leeftijdsgenootjes te komen. Voordat hij begon met gamen kon hij een beetje lezen en lopen, na de game therapie is hij in staat om zijn verlamde rechter hand weer volledig te gebruiken en is hij in staat om dingen als telefoonnummers en namen te onthouden. Het systeem dat hij gebruikte is het CyberLearning Technology LLC system, ook vaker gebruikt voor racespellen.

Dit systeem beloont mensen voor het produceren van specifieke hersengolven, zoals golven die aangeven dat de patient relaxed is, of oplet. Deze behandelmethode wordt al langer gebruikt, maar door het te combineren met games is er een nieuw gebied ontdekt waardoor vooral veel jonge mensen geholpen kunnen worden.

Andere voorbeelden van games in de medische wereld zijn: Ben's game, waarin in een leukemie-patiëntje kankercellen in zijn lichaam te lijf gaat. Of Brigadoon, een eiland in Second Life waar alleen mensen met Asperger en autisme rondlopen. Dance Dance Revolution is een bekende game die wordt ingezet om zwaarlijvigheid te lijf te gaan.

Gamen wint dus ook hier aan populariteit. Sceptici zien het nut er van in, maar kijken vooral op tegen de hoge kosten van games die voor specifieke gevallen ontwikkeld worden.

Snelheidsduivel zonder armen opgepakt

Icoon ShockingDe politie van Nieuw-Zeeland betrapte vorige week een automobilist die 121 kilometer per uur reed, waar 100 is toegestaan. Op zich is dat voorval niet zo bijzonder, ware het niet dat de man die snelheid bereikte zonder armen. Om te sturen gebruikte hij zijn ene voet, om vervolgens gas te geven met de ander.

Eenmaal aangehouden verklaarde de man tegenover de agenten dat hij al jaren zo reed. Hij bekende ook niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De 32-jarige man en zijn passagiers mochten niet verder rijden.

Jongen (19) aangehouden na schietpartij Amersfoort

Icoon Misdaad De politie heeft gisteravond een 19-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden in verband met een dodelijke schietpartij eerder op de dag. Dat is vandaag bekendgemaakt. Bij de schietpartij, in een winkelstraat in het centrum van de stad, kwam een 16-jarige plaatsgenoot van de verdachte om het leven.

De dader van de schietpartij wist in eerste instantie te ontkomen, maar kon later op de avond toch aangehouden worden met behulp van getuigenverklaringen. De politie verwacht geen andere aanhoudingen meer te verrichten.

Volgens omstanders hadden de 19-jarige dader en het 16-jarige slachtoffer ruzie over een meisje. Officieel is er echter nog niets bekend over de aanleiding van de schietpartij.

Met dank aan TimeClypse voor de submit.

Niet alledaagse blessure Van der Leegte

Tommie van der Leegte moest gisteren na 24 minuten spelen het veld verlaten in de competitiewedstrijd tegen Schalke 04. De middenvelder van VfL Wolfsburg kreeg gisteren last van een niet bepaald alledaagse voetbalblessure.

Van der Leegte kreeg namelijk last van zware buikkrampen. Alles wijst erop dat de Nederlander een vervelende darmontsteking heeft. "Ik verrekte van de pijn. Hoe ernstig die is, blijkt deze week in Wolfsburg. Daar word ik verder onderzocht", aldus Van der Leegte. "Ik heb sterke medicijnen meegekregen en hopelijk slaan die aan. Dan kan ik snel weer spelen."

Bos: regering van India corrupt als de neten

PolitiekPvdA-leider Wouter Bos heeft vrijdag de regering van India betiteld als ''zo corrupt als de neten''. Deze weinig vleiende uitlating ontschoot Bos vlak voor het vertrek van de Nederlandse delegatie uit het land. Afgelopen week maakten de belangrijkste fractievoorzitters uit de Tweede Kamer onder leiding van Kamervoorzitter Weisglas een rondreis door het land.

Bos plaatste de opmerking na een door Maxime Verhagen opgeworpen vraag of de ontwikkelingshulp aan India niet moet worden hervat. De uitlating kwam Bos op kritiek te staan van CDA en VVD. Beiden vonden het ''onbehoorlijk en onbesuisd''. VVD-Kamerlid Hans van Baalen: ''Je bent gast in dat land. Dan ga je niet dit soort uitspraken doen, zeker niet aan het adres van een regering die juist veel aan corruptie wil doen. Ik vind dat hij zijn excuses moet aanbieden aan de ambassadeur.''

CDA-Kamerlid Henk Jan Ormel verwacht van Bos een verklaring over hoe hij tot zijn 'onbehoorlijke uitspraak' is gekomen: ''Zeker als je te kennen hebt gegeven dat je premier van Nederland wilt worden, getuigt dit niet van een grote diplomatieke gave.'' Naar de mening van Ormel bezwaart Bos de verhoudingen met India door de regering corrupt te noemen, terwijl het onderhouden van goede betrekkingen juist de bedoeling is van Nederland en andere geïndustrialiseerde landen. Politiek-commentator van De Telegraaf Kees Lunshof noemt de uitlating van Bos ''zijn eerste diplomatieke blunder.''

Aan de reis naar India namen de fractievoorzitters Maxime Verhagen (CDA), Wouter Bos (PvdA), Willibrord van Beek (VVD), Femke Halsema (GroenLinks), Lousewies van der Laan (D66) en André Rouvoet (ChristenUnie) deel, met in hun kielzog veertien parlementaire journalisten. Doel van de reis was een goed inzicht te krijgen in de steeds prominentere plaats van India in de wereldeconomie en de gevolgen daarvan voor Europa en voor Nederland.

Basso nieuwe leider wegcriterium

Ivan Basso heeft de tweede etappe in het internationale wegcriterium gewonnen. De Italiaan neemt en passant de leiderstrui over van Erik Dekker.

Al om kwart voor negen sprongen de overgebleven coureurs in het Criterium International op de fiets voor de ochtendetappe met aankomst boven. Alberto Contador reed lange tijd voorop, maar kreeg nooit een grote voorsprong. Na 37 kilometer kreeg de jonge Spanjaard het gezelschap van Thomas Voeckler. Rabobank onderhield echter het tempo in het peloton en halfkoers was het gedaan met de eerste serieuze aanval.

Na diverse pogingen ontstond er op twintig kilometer van de meet de beslissende vlucht, met Basso, leider Erik Dekker, Alexandre Botcharov en Juan Carlos Dominguez. Daarachter formeerde zich een omvangrijke groep achtervolgers, met onder andere Pieter Weening en Koos Moerenhout. Op de slotklim kreeg Dekker af te rekenen met mechanische pech, waardoor hij moest lossen. Basso was de sterkste van het overgebleven trio en start vanmiddag in poleposition bij de afsluitende tijdrit.

Crysis GDC trailer nu in HD beschikbaar

Op gametrailers.com is inmiddels een high definition versie verschenen van de GDC (Game Developers Conference) trailer van Cryteks nieuwe shooter, Crysis. De HD-trailer bevat in tegenstelling tot de gewone trailer helaas geen geluid.

Crysis zal een van de eerste games zijn die gebruik maakt van Microsofts DirectX 10 en zal in eerste instantie enkel verschijnen op de PC. Geruchten van een port naar de PlayStation 3 en Xbox 360 zijn er wel, het is echter enkel bevestigd dat de gebruikte engine overgezet zal worden. Een exacte release datum is nog niet bekend voor de game, maar aangenomen wordt dat de game rond dezelfde tijd zal verschijnen als Windows Vista welke momenteel voor begin 2007 gepland staat.

De trailer is hier te bezichtigen:
Gametrailers
In Crysis

Met dank aan NLboy voor het melden van dit nieuws in het Crysis topic op het forum.

Amerikaan schiet zes feestgangers dood

Icoon BuitenlandsEen feestje in de Amerikaanse stad Seattle is zaterdagochtend geëindigd in een bloedbad. Een man viel rond zeven uur 's ochtends de woning binnen en schoot zes jongeren dood. Een aantal anderen kon ternauwernood ontsnappen. Nadat een politieman arriveerde, pleegde de schutter zelfmoord.

De man, die volgens de politie achter in de 20 was, had even daarvoor het feestje verlaten. Hij was naar zijn auto gegaan, om terug te keren met een aantal geweren. Onderweg van de wagen naar het huis zou hij diverse keren het woord 'NOW' met een spuitbus op de stoep hebben gekalkt. Eenmaal in het huis begon hij vrijwel direct om zich heen te schieten. Op de bovenverdieping van de woning probeerde hij tevergeefs een badkamer binnen te komen, waar een jong stel zich schuilhield. De schutter ging vervolgens naar buiten, achter een aantal gewonde slachtoffers aan. Toen hij daar een politieman tegen het lijf liep, sloeg hij de hand aan zichzelf.

De politie heeft nog geen idee wat de man bezielde. In het pand wordt vaker tot diep in de nacht gefeest. Tijdens de schietpartij was er een 'zombiefeest' aan de gang, waarbij bezoekers als zombies verkleed waren. De schutter zou geen directe bekende zijn van de aanwezigen, maar uitgenodigd zijn toen hij eerder op de avond op een ander feest met een paar genodigden aan de praat raakte. In zijn wagen werden later nog een geweer en een grote hoeveelheid kogels aangetroffen. Volgens de politie was het bloedbad de ernstigste moordpartij sinds 1983, toen in een gokclub in Seattle dertien personen werden doodgeschoten.

Moordpartij in Seattle
De politie onderzoekt de omstandigheden rond het bloedbad


Met dank aan Roel_Jewel en Basschie voor de submit.

Nieuwe plannen Microsoft voor Japan

Dat de Xbox 360 tot nu toe eigenlijk geflopt is in Japan is geen geheim, en dat zit natuurlijk niet lekker bij Microsoft. Maar Microsoft is nog niet bereid om de strijd op te geven in het land van de rijzende zon, ze hebben besloten de stier bij de horens te pakken en 6 april zullen ze dan ook een persconferentie geven, alwaar ze de nieuwe marktstrategie voor Japan gaan uitleggen.

Takashi Sensui, General Manager van de Xbox Division in Japan, zal gedurende een presentatie van ongeveer 90 minuten uitleg geven over de nieuwe regelingen binnen de Japanse tak van het bedrijf, tevens zullen er nieuwe games aangekondigd worden voor de Xbox 360.

Niet alleen wordt dit het eerste publieke optreden van Takashi Sensui sinds hij Yoshiro Maruyama verving bij Microsoft; tevens wordt Microsoft in de gelegenheid gesteld om de presentaties van Sony en Nintendo tijdens de Game Developers Conference het hoofd te bieden.

De vraag is dus, hebben ze bij Microsoft geleerd van hun fouten rond de Xbox en de 360 tot nu toe, en nog beter, is het niet al te laat. We zullen het wel merken.



Takashi Sensui

Het WK is komende!

Jazeker, het WK komt er weer aan. Het duurt nog even, maar dan staat heel Duitsland en eigenlijk heel de wereld op zijn kop.
Maar weet jij al welke shirts bij welk team horen? Philips heeft een spelletje gemaakt waarmee je je kennis kunt testen. En het schijnt dat je er nog iets mee kunt winnen ook! Vergeet niet je speakertjes aan te zetten.

Verder nog iets. Het duo Olaf en Otto schijnt er mee te gaan stoppen. Dat is echt heel erg, aangezien ik (en met mij waarschijnlijk veel webloggers) ze pas een paar seconden ken. Toch zijn de filmpjes erg grappig, en kun je nog even van ze genieten.

Met dank aan twee anonieme submitters.

Schotten nemen afscheid van café-roken

Icoon EuropaIn Schotland geldt vanaf vanochtend 06:00 uur lokale tijd een algeheel rookverbod in openbare gelegenheden. Veel Schotten hebben gisteravond dan ook in café's en restaurants op plechtige wijze de sigaret vaarwel gezegd. Volgens een peiling van de BBC zou een vijfde van de rokende Schotten er nu mee stoppen.

In de rest van Groot-Brittannië wordt goed gekeken naar Schotland. Daar wordt namelijk binnenkort ook een rookverbod van kracht. Overtreding van het verbod levert een boete van 50 pond (72 euro) op.

Professor Alex Markham van het Britse kankerinstituut is blij met het verbod. Volgens hem is het een "historische wet" die duizenden levens zal redden. In andere Europese landen zoals Ierland is al langer een rookverbod van kracht.

Belgen: 'Kinderen moeten aan het bier'

Icoon OpmerkelijkEven tussen de lessen een biertje weghappen in de schoolkantine. Volgens de vereniging De Leuvense Biertherapeuten is dat helemaal niet zo slecht voor kinderen. Een licht alcoholisch tafelbier zou zelfs beter zijn dan de veel te zoete frisdrank die tegenwoordig wordt aangeboden op scholen.

"Waarom komt er 's middags in de schoolkantine geen fles bier meer op tafel", zegt woordvoerster Ann Frankie van de Leuvense bierproeversclub. De vereniging pleit voor het herstel van oude Belgische biertradities. Frankie zegt zelf te zijn opgevoed met de keuze tussen chocomel of tafelbier, een variant van het gerstennat dat twee procent of minder alcohol bevat. "Tafelbier is een veel beter en gezonder alternatief dan frisdrank, want minder gesuikerd."

Verschillende diëtisten hebben overigens kritiek op de ideeën van de 'biertherapeuten'. Zij zijn van mening dat ze kinderen aan willen zetten tot het drinken van alcoholhoudende dranken.

Bier bier bier

Ducati en Kawasaki op eerste startlijn in Spanje

Dit weekend rijdt de MotoGP de Grote Prijs van Spanje op het curcuit van Jerez. Aan het eind van de kwalificatie gisteren is de eerste startlijn gevormd. Deze eerste startlijn bestaat uit de Italiaan Loris Capirossi, de Spanjaard Sete Gibernau en de Japanner Shunya Nakano.

Capirorri haalde op Jerez de pole position in zijn laatste ronde binnen met een tijd van 1:39.064, Ducati-teamgenoot Gibernau volgde op twee tienden in een tijd van 1:39.285. Kawasaki-piloot Nakano wist een derde tijd neerzetten met een 1:39.526. De Italiaan Marco Melandri reed zijn Honda naar een zevende tijd. Iets verder in de lijst komen we diens landgenoot Valentino Rossi tegen, zijn Yamaha was goed voor een negen positie op de startopstelling.

Startopstelling MotoGP GP van Jerez

#CoureurTeamTijdVerschil
1L. CapirossiDucati Marlboro Team1:39.064-
2S. GibernauDucati Marlboro Team1:39.2850.221
3S. NakanoKawasaki Racing Team1:39.5260.462
4N. HaydenRepsol Honda Team1:39:6660.602
5D. PedrosaRepsol Honda Team1:39.7340.670
6T. EliasFortuna Honda1:39.8750.811
7M. MelandriFortuna Honda1:39.9320.868
8R. De PunietKawasaki Racing Team1:40.1461.082
9V. RossiCamel Yamaha Team1:40.1601.096
10C. EdwardsCamel Yamaha Team1:40.1811.117
11C. VermeulenRizla Suzuki MotoGP1:40.2151.151
12J. HopkinsRizla Suzuki MotoGP1:40.3401.276
13K. RobertsTeam Roberts1:40.4971.433
14C. ChecaTech 3 Yamaha1:40.8511.787
15C. StonerHonda LCR1:40.9821.918
16M. TamadaKonica Minolta Honda1:41:1192.055
17J. L. CardosoPramac d'Antin MotoGP1:41492.685
18J. EllisonTech 3 Yamaha1:42:2673.203
19A. HofmannPramac d'Antin MotoGP1:42.3413.277

Nederlanders gaan Loekasjenko de les lezen

Aleksandr LoekasjenkoNaar de oppositie in zijn eigen land wil hij niet luisteren, maar toch denkt een groepje van zeven Nederlandse studenten dat zij wel kunnen doordringen tot de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko (foto). De zeven zijn zaterdag vertrokken naar de voormalige Sovjet-staat om de 'laatste dictator van Europa' een brief aan te bieden.

De studenten willen hun zorgen uiten over de onregelmatigheden bij de verkiezingen en de daarop volgende arrestaties van demonstranten. Ook zullen ze bij aankomst maandag Loekasjenko oproepen de mensenrechten na te leven. De studenten uit verschillende politieke jongerenorganisaties vertrokken na een demonstratie zaterdag op het Amsterdamse Museumplein, bijgewoond door ruim honderd mensen.

De Nederlandse actievoerders willen hun brief persoonlijk aan Loekasjenko overhandigen. Of dat echter gaat lukken is nog maar de vraag. De Nederlandse europarlementariër Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) werd vorige week de toegang tot Wit-Rusland geweigerd, toen ze als waarnemer namens de Europese Unie de verkiezingen wilde bijwonen.

Feyenoord-fans zetten Antwerpen op stelten

Icoon BinnenlandsIn Antwerpen zijn zaterdagavond ongeveer zestig relschoppers aangehouden. De arrestanten maakten vrijwel allemaal deel uit van een groep van tweehonderd Nederlandse supporters van Feyenoord. De hooligans waren naar België afgereisd om een wedstrijd tussen Antwerpen en KV Mechelen bij te wonen.

Nadat een gedeelte van de groep zich aan het begin van de avond 'zeer provocerend' gedroeg, werd al een tiental Nederlanders ingerekend. De voetbalfans trokken vervolgens naar het stadion, waar het tot schermutselingen met Belgische supporters kwam. Daar werden nog een vijftigtal amokmakers opgepakt, vrijwel uitsluitend Nederlanders volgens de politie. Om de situatie onder controle te krijgen moesten een waterkanon en een helikopter worden ingezet.

Miami: Clijsters incasseert nederlaag

Titelverdediger Kim Clijsters moet Miami al na twee rondes vaarwel zeggen. De Vlaamse erkende haar meerdere in Jill Craybas: 5-7, 6-3, 5-7.

Clijsters grossierde in de onnodige fouten: liefst 78 stuks. In het eerste bedrijf verspeelde ze een 5-3 voorsprong door vier games achtereen te verliezen. Craybas trok deze lijn niet door en de tweede set werd een prooi voor Clijsters. De derde set was haast een blauwdruk van het eerste bedrijf: opnieuw kon de nummer twee van de wereld een break voorsprong niet vasthouden.

”Het is frustrerend. Ik voel dat ik mijn beste tennis nog niet kan spelen. Mijn doel is om het niveau van de US Open weer te halen”, reageerde Clijsters. De Belgen zagen Justin Henin-Hardenne een dag eerder al verliezen. Elena Dementieva plaatste zich wel voor de derde ronde. De Russin sloeg zich met 6-3, 6-1 langs Tatisvili en stuit nu op Michaëlla Krajicek.

"Timmer mikt pijlen op Adriaanse"

President-commissaris Jan Timmer van PSV zou in Co Adriaanse de ideale opvolger zien van de vertrekkende Guus Hiddink. Dat meldt De Telegraaf in haar zondageditie.

Volgens Adriaanse is een overgang naar PSV niet ondenkbaar: ”In de voetballerij moet je niets uitsluiten. Ik heb hier onlangs wel mijn contract met twee jaar verlengd.” De huidige oefenmeester van FC Porto heeft nog geen contact gehad met de Nederlandse landskampioen: ”Ja, je hoort wel eens wat. Maar hierbij verzeker ik je dat ik met niemand van PSV contact heb gehad.”

Adriaanse werkte in Nederland voor FC Zwolle, FC Den Haag, Willem II, Ajax en AZ. Met name bij Willem II en AZ maakte Adriaanse indruk. De laatste tijd wordt zijn naam ook in verband gebracht met Ajax: ”Ik heb wel via via vernomen dat Ajax interesse zou hebben, maar niet van PSV. Met Martin van Geel, technisch directeur bij Ajax, wissel ik geregeld sms'jes uit. Maar over een eventuele terugkeer hebben we het niet gehad.”

Miami: Zeges Federer, Henman

Tim Henman heeft na zes jaar weer eens gewonnen van Lleyton Hewitt. De Brit deed dat in twee sets. Roger Federer, James Blake en Tommy Haas zijn ook door.

Hewitt slaagde er eerst nog in vijf setpoints weg te werken, alvorens een backhandwinner van Henman een einde maakte aan het eerste bedrijf: 7-6 (5). In de tweede set kwam Henman al snel op 4-1 en met een geslaagde volley op 5-3 besliste Tiny Tim de confrontatie. De Brit rekende in de eerste ronde al af met Marat Safin en ontmoet morgennacht de Duitser Simon Greul, die verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Dominik Hrbaty.

Roger Federer verloor tegen Arnaud Clement zijn eerste tiebreak van het seizoen, maar won alsnog: 6-2, 6-7 (4) en 6-0. De Fransman kon in de eerste en derde set nooit meekomen met het niveau van Federer, maar bleef bij in de tweede set. In de tiebreak nam Federer een 4-0 voorsprong, alvorens zeven (!) punten achtereen te verliezen. De Zwitser stuit in de derde ronde op Tommy Haas die Luis Horna kansloos liet: 6-0, 6-3.

James Blake gunde de arme Argentijn Carlos Berlocq met een 6-0, 6-0 nog minder games. De Spanjaarden Juan Carlos Ferrero en Feliciano Lopez moeten Miami verlaten. Ferrero legde het af tegen Dmitry Tursunov (3-6, 6-7), terwijl Sébastien Grosjean een maatje te groot was voor Lopez: 6-3, 7-6.

DVD: Chicken Little

Het is duidelijk te zien dat Disney een andere weg is ingeslagen met zijn animatiefilms. Chicken Little is hier een duidelijk voorbeeld van: een kuikentje met een hip pak en een zonnebril en ruimteschepen op de achtergrond. Waar vroeger dieren nog gewoon dieren waren, worden de dieren uit de stallen van Disney steeds menselijker. Maakt dat de films leuker? Of maakt het niet uit hoe menselijk de hoofdpersoon is? We zullen het allemaal zien in de eerste computergeanimeerde film van Disney, Chicken Little. Sinds kort verkrijgbaar op DVD.

Promosite

CD: Evergrey - Monday morning apocalypse

Ik zal het maar meteen vertellen, de hele CD heeft een mainstream-tintje. Het heeft in ieder geval niet dat Scandinavische geluid, weinig doom, weinig death, geen lange donkere dagen en depressies. Geen heidense grunts en verwijzingen naar het hellevuur dat onder onze voeten de aarde opwarmt. Zo'n productie zou er in de VS misschien voor zorgen dat het glazuur van de tanden van bezorgde moeders van metalbutton-dragende tieners afspringt en dat kan natuurlijk niet. Maar goed, lang niet alles uit de States is slecht en commercieel gericht.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.