FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 30 maart 2006

Barney, Taylor winnen opnieuw

Phil Taylor en Raymond van Barneveld kunnen de halve finales van de Premier League nauwelijks ontgaan. Beide dartgiganten lieten niets heel van Peter Manley. Roland Scholten pakte een punt tegen hekkensluiter Wayne Mardle.

Phil Taylor benaderde zijn topvorm in de openingspartij van de avond. The Power rekende gedecideerd af met Peter Manley: 8-1. Manley speelde in zijn woonplaats Carlisle en was daardoor duidelijk geïnspireerd, getuige zijn gemiddelde van 102 per drie pijlen. Tegen Taylor was echter geen kruid gewassen. De dertienvoudig wereldkampioen schommelde lange tijd rond een gemiddelde van 110, om later ‘in te zakken’ naar om en nabij de 108. Taylor blijft ongeslagen en heeft in 21 partijen in de Premier League (met die van 2005 meegerekend) slechts twee keer niet gewonnen.

Colin Lloyd bewees zichzelf een uitstekende dienst door Ronnie Baxter te verslaan: 8-4. Jaws speelde zijn beste partij tot nu toe en stond steeds voor. Lloyd houdt zijn kansen voor plaatsing voor de halve finales in eigen hand, terwijl Baxter wegzakt. Roland Scholten handhaafde zich op de derde positie, na alweer een remise, ditmaal tegen Wayne Mardle. Hawaï 501 kwam met 6-4 voor, maar onze landgenoot herstelde zich net op tijd. Scholten haalde niet zijn gebruikelijke niveau, en miste voor zijn doen veel dubbels.

Raymond van Barneveld en Peter Manley sloten de zesde Premier League avond af, een reprise van de ontmoeting van afgelopen week, toen Barney een negendarter noteerde. Nu bleef spektakel uit: Van Barneveld koerste op zakelijke wijze af op een 8-3 overwinning. Steeds wanneer Manley een leg won, zakte de Engelsman in. Van Barneveld lijkt nu zeker van een plek in de halve eindstrijd.


Uitslagen Week 6
Phil Taylor – Peter Manley 8-1
Ronnie Baxter – Colin Lloyd 4-8
Wayne Mardle – Roland Scholten 7-7
Peter Manley – Raymond van Barneveld 3-8

Stand na Week 6:

#Darter:Wedstrijden:Punten:Legsaldo:
1.Phil Taylor71355 - 25
2.Raymond van Barneveld61147 - 21
3.Roland Scholten7845 - 41
4.Colin Lloyd6533 - 41
5.Ronnie Baxter7536 - 45
6.Peter Manley8436 - 59
7.Wayne Mardle7234 - 54

Nummers één t/m vier naar halve finales

Programma Week 7:
Roland Scholten – Colin Lloyd
Ronnie Baxter – Wayne Mardle
Peter Manley – Phil Taylor
Raymond van Barneveld – Colin Lloyd

Naomi Campbell gearresteerd

Icoon ShowbizzSupermodel Naomi Campbell is vandaag in New York gearresteerd. Ze zou thuis haar huishoudster met een telefoon op het hoofd hebben geslagen, en haar dusdanig hebben toegetakeld dat zij naar een ziekenhuis moest, aldus de politie. Het slachtoffer kreeg vier hechtingen.

Campbell werd afgevoerd naar het politiekantoor, waar een foto en vingerafdrukken werden genomen. In afwachting van een mogelijke aanklacht, zit ze in hechtenis. Volgens een woordvoerder van het model heeft zij echter helemaal niemand geslagen, maar zou dit een 'wraakactie' zijn omdat de schoonmaakster vandaag ontslagen zou zijn.

Naomi Campbell heet opvliegend van aard te zijn. In 2003 werd zij door een voormalig administratief medewerkster aangeklaagd, omdat zij twee jaar eerder van Campbell een telefoon naar haar hoofd geslingerd zou hebben gekregen. In 1998 zou ze tijdens filmopnames in Canada een andere medewerkster geslagen hebben. Campbell is ook verslaafd geweest aan cocaïne, en probeerde een aantal jaren geleden daarvan af te kicken.

Naomi Campbell werd op haar vijftiende ontdekt door het modellenbureau Elite. Ze werd het eerste zwarte fotomodel die de Franse editie van Vogue mocht sieren en behoort tot de generatie van Claudia Schiffer, Cindy Crawford en Linda Evangelista.


Naomi Campbell



Met dank aan Eilanden voor de submit.

Aanpassing puntentelling F1manager

Met ingang van de Australische Grand Prix hebben we een kleine wijziging doorgevoerd in de puntentelling van de Formule 1 Manager. Het aantal strafpunten voor een coureur die achteraf een tijdstraf door de FIA krijgt opgelegd, wordt namelijk verlaagd van tien naar vijf.

Reden voor deze aanpassing is het feit dat een tijdstraf nu onevenredig zwaar werd bestraft in vergelijking met bijvoorbeeld een drive through penalty, die ook vijf minpunten oplevert. Aangezien door een drive through een coureur normaal zo'n twintig seconden verliest en een tijdstraf achteraf bijna altijd vijfentwintig seconden betreft, leek het ons eerlijker om de minpunten voor deze straffen gelijk te trekken.

Overigens zal deze aanpassing geen gevolgen hebben op de tot nu toe gescoorde punten in de Formule 1 Manager, aangezien de FIA dit jaar nog geen tijdstraffen achteraf heeft opgelegd.

Spijbelaar betrapt door 'inbraak' vriendje

Icoon Not Safe For Work (NSFW)De Duitse politie heeft op bijzondere wijze een 15-jarige spijbelaarster betrapt. Een buurman van het meisje had een man door het raam zien klimmen en belde de politie omdat hij dacht dat het een inbreker was.

De politie rukte met loeiende sirene uit en kreeg van de moeder van het meisje te horen dat haar dochter op school was. De agenten gingen daarop op onderzoek uit maar troffen in de kamer in plaats van een inbreker het meisje en haar vriend aan, samen in haar bed.

"Ze zat niet in de schoolboeken, ze lag in bed met haar vriendje en was iets heel anders aan het leren", aldus de politie.

Met dank aan lizardtattoo voor de submit.

Uitslagen UEFA Cup 30/03/2006

Vanavond vonden de heenwedstrijden plaats in de kwartfinale van de UEFA Cup. Hieronder vind je de uitslagen.


Levski Sofia – Schalke 04 1-3
6. Borimirov 1-0
48. Varela 1-1
69. Lincoln 1-2
79. Asamoah 1-3

Scheidsrechter: Riley (Eng)
Geel: Lucio (Levski Sofia), Larsen, Ernst, Altintop (Schalke 04)
Rood: Bardon (Levski Sofia)

Opstellingen

Levski Sofia: Petkov, Milanov, Topuzakov, Tomasic, Lucio, Borimirov, S. Angelov, Telkiyski ( 75. Bukarev), Bardon, Yovov ( 70. Koprivarov), Domovchiyski ( 58. E. Angelov).

Schalke 04: Rost, Altintop, Bordon, Krstajic ( 83. Rodriguez), Kobiashvili, Poulsen, Ernst, Lincoln, Larsen ( 45. Varela), Asamoah, Kuranyi ( 74. Sand).

=======================================

Rapid Boekarest – Steaua Boekarest 1-1
5. Nicolita 0-1
50. Moldovan 1-1

Scheidsrechter: Stark (Dui)
Geel: Grigore (Rapid Boekarest), Radoi, Nicolita, Ogararu (Steaua Boekarest)

Opstellingen

Rapid Boekarest: Coman, Constantin, Maftei, Rada, Badoi, Dica, C, Stancu, I. Stancu ( 45. Grigore), Nicolae, Moldovan, Buga ( 65. Burdujan).

Steaua Boekarest: Fernandes, Ogararu, Goian, Ghionea, Marin, Nicolita, Radoi, Paraschiv ( 67. Cristocea), Dica ( 78. Negru), Oprita, Cristea ( 60. Lovin).

===================================

FC Basel – Middlesbrough 2-0
43. Delgado 1-0
45+1. Degen 2-0

Scheidsrechter: Rosetti (Ita)
Geel: Degen, Majstorovic (FC Basel), Riggott, Downing (Middlesbrough)

Opstellingen

FC Basel: Zuberbühler, Majstorovic, Berner, Smiljanic, Sterjovski ( 64. Chipperfield), Ba, Delgado, Degen, Zanni, Eduardo, Petric ( 88. Ergic).

Middlesbrough: Schwarzer, Parnaby, Riggott, Pogatetz ( 68. Ehiogu), Queudrue, Mendieta ( 74. Rochemback), Parlour, Doriva, Downing, Hasselbaink ( 74. Yakubu), Viduka.

=====================================

Sevilla – Zenit Sint Petersburg 4-1
15. Saviola 1-0
45. Kerzhakov 1-1
56. Marti (pen) 2-1
80. Saviola 3-1
90+3. Adriano 4-1

Scheidsrechter: Hamer (Lux)
Geel: Kanouté, Marti (Sevilla), Kerzhakov (Zenit Sint Petersburg)Rood: Hagen, Arshavin (Zenit Sint Petersburg)

Opstellingen

Sevilla: Palop, Marti ( 75. Maresca), Navarro, Escudé, David, Fernando Sales ( 63. Puerta), Jordi ( 81. Blanco), Renato, Adriano, Saviola, Kanouté.

Zenit Sint Petersburg: Malafeev, Anyukov, Krizanac, Hagen, Skrtel, Sirl ( 76. Mares), Sumulikoski ( 88. Gorshkov), Radimov, Denisov ( 29. Spivak), Arshavin, Kerzhakov.


Returns op 6 april

Helemaal toppie!

Ja, stelletje achterlijke zwartkijkers het was allemaal een nogal brakke 1 aprilgrap, maar er is ook goed nieuws. Aanstaande Zaterdag is de uitslag van de 'In the picture'-prijsvraag van vorige week en het is gelukt om nog een stel prijzen te vinden. Nee, geen dooie kattentas en een 'Riep daar iemand kuthoer?' t-shirt bestaat uiteraard niet, maar toch... er zijn prijzen.

Voor de mensen die de 50e, 100e, etc. reactie hebben geplaatst of plaatsen (God weet hoe we daar ooit nog uitkomen maar Rickmans schijnt alle verwijderde reacties nog te kunnen zien) is er een fantastische digitale alcoholtester en

Voor de winnaar: een superdeluxe XP3-klok.

Reageren kan nog tot zaterdag 12.00 u. maar wel in het goede blogje. Mensen die zo stom zijn om in dit blogje een onderschrift te zetten, krijgen alsnog die eeuwigdurende ban...

Oh ja, even voor de goede orde Tonks is dus niet opgepakt... ohw en iemand anders ook niet

Website wil Blanke Vla uit de schappen

Icoon OpmerkelijkJongerenwebsite Webmuur.nl is een actie gestart om de Blanke Vla uit de schappen te krijgen. De site vindt het belachelijk dat de bekende negerzoenen een andere naam hebben gekregen en vindt daarom dat de Blanke Vla er ook maar aan moet geloven.

"Wij voelen ons erg gekwetst doordat de "Negerzoen" uit de winkelschappen is gehaald. Wij vinden dit niet kunnen. Als de "Negerzoen" de winkel uit moet, dan ook de "Blanke Vla". Het slaat toch nergens op! Tientallen jaren heet het lekkere koekje zo, hij staat zelfs in de Van Dale, en dan gebeurt dit.", aldus de website, Blankevla.nl. "Het kan zo niet langer! Waar gaat de wereld naar toe? STOP Racisme!" Op de site valt een petitie te tekenen om Blanke Vla uit de schappen te krijgen. Enkele honderden mensen hebben dit inmiddels gedaan.

"Een negerzoen is een koekje, niet een of andere racistische naam. We vinden dat als de Negerzoen weg moet, de Blanke Vla dat ook moet. Het doet ons denken aan onze huidskleur", aldus Martijn de Ridder, initiatiefnemer van de site. Een echt alternatief voor de naam heeft hij echter nog niet: "Veel mensen zeggen Transparante Vla, Witte Vla, Kleurloze Vla, Lekkere Vla. Zelf lijkt mij Witte Lekkere Vla het beste." De Ridder vindt dat de vla best in de winkel mag blijven, maar dat de naam toch echt veranderd moet worden. Maar, zo zegt hij, "een dag zonder vla, is een dag niet geleefd".

Overigens meldt Molblog.nl vandaag dat de klantenservice van zuivelconcern Campina na het nieuws over de negerzoenen zo'n 150 klachten heeft binnengekregen over de naam Blanke Vla. Dit stelde echter weinig voor, aldus een woordvoerster van het bedrijf: "Het was duidelijk een bundeling van klachten via één organisatie. Bijna alle 150 opmerkingen zijn op maandag bij ons binnengekomen. Een groot aantal daarvan met dezelfde tekst. Veel fake e-mailadressen. Daarnaast ook een aantal reacties van mensen die vonden dat we onze blanke vla gewoon moeten houden. Het was duidelijk kortstondig, op maandag dus 150 reacties, dinsdag één en woensdag nul."


Blanke vla

Waarschuwingsschot gelost voor snellere bediening Mac

Icoon Domme criminelen Twee hongerige criminelen uit de Amerikaanse staat Indiana waren het wachten bij de drive-in van de McDonald's maandagnacht zat. Ze waren ervan overtuigd dat het personeel treuzelde bij het doorgeven van hun bestelling. Daarom losten ze maar een waarschuwingsschot om de vaart er weer in te brengen.

De verontruste werknemers van de hamburgertent in Lawrence belden daarop meteen de politie. En terwijl de 21-jarige Eugene Dobbins en de 19-jarige Jeffrey Ware geduldig zaten te wachten op hun bestelling, wachtte de politie hen op bij het afhaalpunt. De twee mannen werden in de boeien geslagen. Een vrouw, die eveneens in de auto zat, werd niet opgepakt.

De wagen van het tweetal is doorzocht. Er werden twaalf zakjes marihuana en crack-cocaïne gevonden. Beide mannen zijn ex-werknemers van het McDonald's-filiaal. Dobbins zit nog vast. Ware mocht na het betalen van een borgsom vertrekken. Binnenkort moet het tweetal voor de rechter verschijnen.

Dobbins en Ware
Dobbins en Ware

Riep daar iemand kuthoer?

Helaas wel, zou ik haast zeggen. Minister Verdonk heeft aangekondigd om toch te gaan nadenken over het lijsttrekkerschap van de VVD en dat is slecht nieuws, althans voor de mensen die de VVD geen warm hart toedragen dan, want voor de VVD zelf is dit waarschijnlijk uiterst goed nieuws.

Verdonk is erg populair en dat is niet voor niets. Uit vele onderzoeken is al gebleken dat de kiezer houdt van eenvoudige keuzes en Verdonk is absoluut de minister van de heldere taal dus: zwart of wit, goed of fout, ja of nee, eruit of eruit blijven. Verdonk zal dan ook zeker winnen van die onbenul van een Rutten (volgens Weisglas teveel het broertje van Wouter Bos) en Verdonk zal ook zeker zorgen voor groei van de VVD in de peilingen.

Het viel me zwaar om dit positieve stukje over Verdonk op papier te zetten, maar waar ik me dan maar aan vastklamp, is de gedachte dat het lijsttrekkerschap van Verdonk waarschijnlijk Wilders de kop kost. Want zo duidelijk als Verdonk het verhaal zal gaan neerzetten voor de kiezer, zal het Wilders zeker niet lukken.

FOK! Wielermanager 2006 is open!

Icoon Sitenews - SportEen maand geleden konden we aan jullie de F1manager presenteren, nu kunnen we, na wat vertraging, waarvoor onze excuses, ook eindelijk de FOK!wielermanager voor jullie openen. Over zes wielerwedstrijden, die worden verreden in één maand, kun je jouw wielerkennis tonen in onze wielermanager.

Aangezien we voor een ProTour-manager in tijdnood kwamen, hebben we besloten de wielermanager over een aantal voorjaarskoersen te laten lopen. Van de Ronde van Vlaanderen tot aan de Rund um den Henninger-Turm kun jij jouw eigen wielerteam in ons spel managen.

We nodigen dan ook iedereen van harte uit om (weer) deel te nemen aan de FOK!wielermanager. Nodig je familie, kennissen en vrienden uit voor je eigen kleine competitie in je subleague of ga voor de algehele roem in het algemeen klassement. Tot 1 april 23.59 heb je nog de tijd om je team voor de Ronde van Vlaanderen op te stellen.

Klik hier om direct naar de FOK!Wielermanager te gaan!

Begrotingsbeleid Nederland geprezen door IMF

Icoon EconomieIn eigen land ontvangt hij veel kritiek, maar minister Zalm ontving kort geleden wel een schouderklopje van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voor zijn begrotingsbeleid. Dat blijkt uit het IMF-rapport dat afgelopen donderdag ook aan de Tweede Kamer werd aangeboden.

Het IMF prijst vooral de manier waarop Nederland zich houdt aan internationale afspraken en de lat vaak zelfs hoger legt dan per se nodig. Ook de expertise en onafhankelijkheid van verschillende adviesorganen, zoals het Centraal Planbureau, de Algemene Rekenkamer en het Centraal Bureau Statistiek, worden door het IMF hoog aangeslagen. Tot slot wordt de loftrompet gestoken over de zogenaamde "Zalmnorm". De Zalmnorm houdt in dat de overheidsuitgaven niet hoger mogen zijn dan een vooraf afgesproken maximum.

Minder enthousiast is het IMF over het FES-fonds, waarin o.a. alle aardgasbaten terechtkomen. Dit geld is bedoeld voor investeringen in infrastructuur en de kenniseconomie. Het zou vaak onduidelijk zijn waar het geld van dit fonds naartoe gaat, mede omdat het geld vaak ook voor heel andere doelen wordt gebruikt

NBA: Standen per 30 maart

Met nog een tiental wedstrijden te spelen staan de meeste playoffs-teams vast. Cleveland heeft sinds 1998 weer eens een plekje veroverd, en ook de Lakers zijn waarschijnlijk na één jaar van afwezigheid weer terug op het hoogste platform. Voor de teams die strijden om plek acht in het oosten en westen worden het nog een paar spannende weken. In het oosten lijkt Philadelphia de beste papieren te hebben, al lijken Boston en Chicago nog niet uitgeschakeld. In het westen staan de Kings op plek acht en lijken alleen de Jazz en de Hornets nog een bedreiging te kunnen vormen.

Standen:

EASTERN CONFERENCE
Atlantic DivisionWLPCT.L10
New Jersey Nets42280.60010-0
Philadelphia 76'ers32380.4572-8
Boston Celtics30420.4175-5
Toronto Raptors26450.3665-5
New York Knicks19510.2712-8
Central DivisionWLPCT.L10
Detroit Pistons57140.8038-2
Cleveland Caveliers42290.5927-3
Milwaukee Bucks36350.5076-4
Indiana Pacers35350.5004-6
Chicago Bulls31400.4374-6
Southeast DivisionWLPCT.L10
Miami Heat48230.6768-2
Washington Wizards37330.5297-3
Orlando Magic28440.3896-4
Atlanta Hawks22480.3142-8
Charlotte Bobcats20520.2783-7
WESTERN CONFERENCE
Northwest DivisionWLPCT.L10
Denver Nuggets40320.5566-4
Utah Jazz34370.4794-6
Minnesota Timberwolves30410.4234-6
Seattle Supersonics29420.4086-4
Portland Trailblazers20510.2821-9
Pacific DivisionWLPCT.L10
Phoenix Suns47230.6715-5
L.A. Clippers41290.5866-4
L.A. Lakers38340.5286-4
Sacramento Kings36360.5005-5
Golden State Warriors30400.4295-5
Southwest DivisionWLPCT.L10
San Antonio Spurs55160.7757-3
Dallas Mavericks54180.7505-5
Memphis Grizzlies41310.5697-3
NO/Oklahoma City Hornets33370.4712-8
Houston Rockets31400.4373-7

'Verdonk en Rutte aan elkaar gewaagd'

Rita VerdonkIndien minister Rita Verdonk zich daadwerkelijk kandidaat stelt voor het lijsttrekkerschap van de VVD, dan is ze qua populariteit gewaagd aan Mark Rutte. Verdonk liet vandaag weten een kandidatuur niet uit te sluiten, en zal woensdag haar beslissing kenbaar maken. Volgens een onderzoek van TNS NIPO is Rutte electoraal beter voor de VVD, Maurice de Honds Peil.nl schat echter de kansen van Verdonk hoger in.

NIPO peilt de VVD met lijsttrekker Rutte op 21 tot 22 zetels, en Verdonk op 18 tot 19 zetels. Bij het onderzoeksbureau scoort de VVD momenteel 20 zetels. Onder de liberale achterban heeft 45 procent een voorkeur voor Rita Verdonk. 54 procent ziet echter liever Mark Rutte de kar trekken. Ook Peil.nl ziet onder de VVD'ers een grotere voorkeur voor Rutte, hoewel het verschil met 46 tegen 43 procent kleiner is. De Hond ziet Verdonk echter een stuk beter scoren bij eventuele verkiezingen.

De minister zou goed zijn voor vijf tot zeven zetels extra, die vooral bij de nieuwe partijen van Marco Pastors en Geert Wilders worden weggehaald maar ook bij het CDA. Tevens zou Verdonk geschikter zijn als premier. 'IJzeren Rita' heeft de steun van 23 procent van de kiezers, terwijl Rutte niet verder komt dan 15 procent. Beiden zouden het echter onder de huidige politieke omstandigheden ruim afleggen tegen PvdA-leider Wouter Bos.

Met dank aan FOKwa voor de submit.

Zoutzuurwolk boven Botlekgebied

Icoon RampIn het Rotterdamse Botlekgebied hangt een zoutzuurwolk boven het terrein van afvalverwerkingsbedrijf AVR Maritiem. Bij het bedrijf ontsnapte een bijtende stof, para-benzotrichloride, uit een container en door het contact met de lucht heeft zich een zoutzuurwolk gevormd.

Medewerkers van de milieudienst DCMR doen onderzoek bij het bedrijf. Enkele medewerkers van een bedrijf in de buurt zouden ademhalingsproblemen hebben opgelopen. Personeel van dit bedrijf moet binnen blijven. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

De brandweer heeft hoogwerkers met waterkanonnen ingezet, die ervoor zorgen dat de wolk zich niet verplaatst en de vrijkomende stof bij de bron wordt neergeslagen. Aangezien niet bekend is of de container helemaal vol was, kan de brandweer niet inschatten hoe lang dit gaat duren. Volgens de hulpdiensten drijft de zoutzuurwolk niet naar andere plaatsen.

De Oude Maasweg, waar AVR Maritiem gevestigd is, is afgesloten voor verkeer. Ook de scheepvaart op de Nieuwe Waterweg is stilgelegd.

Met dank aan IJzercookie en Scrummie voor de submit.

Oefeninterland in Sittard

Saudi-Arabië oefent ter voorbereiding op het WK tegen het nationale elftal van België. De oefeninterland zal plaats vinden in het stadion van Fortuna Sittard.

Saudi-Arabië is op het wereldkampioenschap ingedeeld in groep H, waar het wedstrijden speelt tegen Tunesië, Oekraïne en Spanje.

België ontbreekt op het WK. De 'Rode Duivels' wisten zich voor het eerst sinds 1978 niet te kwalificeren voor een WK.

Valencia langer bij Willem II

Willem II heeft de optie in het contract met José Valencia gelicht, waardoor de verdediger ook de komende twee seizoenen het shirt van de Tilburgers zal dragen.

Valencia kwam in de winterstop naar de 'Tricolores' en veroverde meteen een basisplaats. De speler zelf is blij met een langer verblijf in Tilburg: "Ik heb het naar mijn zin bij Willem II en hoop me de komende jaren verder te kunnen ontwikkelen. Wellicht leidt dat in de toekomst tot een selectie voor het nationale elftal van Ecuador."

Dagen films op PSP lijken geteld

Volgens het filmdagblad The Hollywood Reporter zijn de dagen van de PSP als medium om films te kijken geteld, en dat slechts een jaar na het uitbrengen van de de handheld van Sony in de V.S.

Teleurstellende verkopen zorgen er namelijk voor dat er nauwelijks meer nieuwe films op het Universal Media Disc (UMD) formaat worden uitgebracht. Zo zijn de grote filmstudio’s Universal en Paramount inmiddels helemaal gestopt met het uitbrengen van speelfilms op UMD-schijfjes. Andere studio’s zijn van plan het aantal releases drastisch terug te brengen.

En het zijn niet alleen de filmstudio’s, winkeliers reserveren steeds minder ruimte voor UMD-films. Een van de grootste winkelketens in de V.S., Wal-Mart, zal de films zelf helemaal uit het assortiment halen.

Oorzaken van de tegenvallende verkopen zijn divers: zo wordt de introductie van de iPod Video genoemd en het feit dat de PSP toch vooral als gameconsole wordt gezien. Ook wordt de oorzaak gezocht in illegaal kopiëren; het is immers vrij eenvoudig om DVD’s over te zetten naar een memorystick en de films op deze manier te bekijken.

Sony Computer Entertainment hoopt toch het UMD-formaat te redden door te onderzoeken of het mogelijk is om de PSP op TV’s aan te sluiten zodat films op deze manier bekeken kunnen worden. Maar of mensen op zo’n vervanger van een DVD-speler zitten te wachten is de vraag.

NBA: LeBron James schiet Cavs naar playoffs

Dankzij een fenomenale LeBron James hebben de Cleveland Caveliers zich geplaatst voor de playoffs. Thuis waren de Cavs te sterk voor de Dallas Mavericks, 107-94.

Het was LeBron James die de absolute hoofdrol voor zich opeiste. Met 46 punten, waarvan 31 in de tweede helft, was hij de grote man. Hij schoot maar liefst 16 van zijn 23 schotpogingen raak. Het was voor de Cavs de eerste maal sinds 1998 dat ze de playoffs haalden. "Toen was ik nog fan van de Bulls", grapte de 21-jarige James. Hij scoorde ook zijn 6000ste punt van zijn carriëre in de wedstrijd, de jongste speler ooit die dat aantal heeft bereikt. Door de nederlaag zakte Dallas verder weg van de koppositie in het Westen, die ingenomen wordt door San Antonio.

Overige uitslagen:

Miami Heat - Toronto Raptors 98-94
Indiana Pacers - Atlanta Hawks 93-94
Detroit Pistons - Philadelphia 76'ers 101-91
Memhpis Grizzlies - New Jersey Nets 74-86
Boston Celtics - New York Knicks 123-98
Orlando Magic - Minnesota Timberwolves 91-103
Seattle Supersonics - Houston Rockets 87-115
Utah Jazz - Denver Nuggets 115-104
Sacramento Kings - Portland Trailblazers 106-90
New Orleans Hornets - Golden State Warriors 86-85

Patch voegt kaart toe aan Keepsake

Lighthouse Interactive heeft een patch uitgebracht voor Keepsake. Daarmee komt het spel op versie 1.5. Er is voor iedere taal een aparte patch uitgebracht, en je kan deze hier downloaden (let op dat je 1.5 kiest voor de NL versie). De belangrijkste verandering die de patch teweegbrengt is de toevoeging van een kaart die je in-game op kunt vragen.

De volledige lijst van veranderingen:
- FIX: The audio engine has been re-coded to now also support nForce-based soundcards.
- FIX: Occasional crashes when loading the game have been eliminated.
- FIX: A re-rendering of small visual glitches optimizes the overall look.
- NEW: An in-game map of the school has been added for orientation purposes.



Uitzendtijden GP Australië

De derde race van de Formule 1 staat weer voor de deur. Naast de voorbeschouwing op de komende race willen we je ook graag de uitzendtijden geven, zodat je niets van het spektakel hoeft te missen. Hieronder vind je alle uitzendingen op SBS6 (Nederland), Een (België) en RTL (Duitsland).

Vrijdag 31 maart:
Geen uitzendingen op tv.

Zaterdag 1 april:

ZenderUitzendtijdProgramma
RTL04.00 - 04.45Derde vrije training (niet live)
RTL04.45 - 06.15Kwalificatie
SBS604.55 - 07.00Kwalificatie
RTL12.45 - 14.10Kwalificatie (hh)

Zondag 2 april:

ZenderUitzendtijdProgramma
SBS603.45 - 05.00Kwalificatie (hh)
RTL05.00 - 08.45Voorbeschouwing, race en nabeschouwing
SBS605.00 - 08.00Voorbeschouwing, race en nabeschouwing
Een06.00 - 08.00Race
RTL09.30 - 12.35Voorbeschouwing, race en nabeschouwing (hh)
SBS610.05 - 11.25Kwalificatie (hh)
SBS613.05 - 16.25Voorbeschouwing, race en nabeschouwing (hh)

Alle uitzendtijden zijn onder voorbehoud.

PSV haalt Belgisch talent

PSV heeft overeenstemming bereikt met Jelle de Bock, een Belgische centrumverdediger. De Bock zal een meerjarig contract tekenen.

De Bock (17) speelt momenteel in het beloftenelftal van Club Brugge. Verder maakt hij geregeld zijn opwachting in jeugdteams van de Rode Duivels. Komend seizoen zal hij zijn speelminuten maken in dienst van Jong PSV, maar al meetrainen met de A-selectie. ”Ik vind het heel speciaal om naar PSV te komen, zoals Timmy Simons dat vorige zomer nog deed. Ik ben heel nieuwsgierig naar de club en de stad”, aldus De Bock.

Lego's Brokeback Mountain

We hebben al vaker gezien dat je leuke dingen kunt maken met lego. Hieronder vallen bijvoorbeeld de vreemdste legocreaties maar ook het vliegdekschip en de Star Destroyer. Maar je kunt natuurlijk ook nog veel meer leuke dingen maken met lego.

Zo kun je ook computerspellen naspelen met lego, denk maar aan GTA. Ook films worden nagespeeld met lego. Herbij kun je denken aan Batman, Chainsaw Masacre en Lord of the Rings. Aan deze serie van films wordt nu ook Brokeback Mountain toegevoegd, waarin enkele scenes zijn nagebouwd in lego.

Van Heeswijk maand uitgeschakeld

Max van Heeswijk en Bram de Groot zullen geen acte de presence geven in de komende voorjaarsklassiekers. Beide Nederlanders vielen vanmorgen tijdens de Driedaagse van de Panne en kampen met knieproblemen.

Van Heeswijk is zo’n maand uit de roulatie. Dat betekent een kruis door zijn geliefde Parijs-Roubaix. ”Er is geen breuk geconstateerd, wel lag de huid rond de knieschijf los. Ik moet een week plat, zodat de wond kan helen”, aldus de coureur van Discovery Channel. Mad Max mikt op een rentree in de Ronde van Romandië, eind volgende maand.

De Groot viel eveneens en kreeg twintig hechtingen in zijn knie. Daardoor start Rabobank met een onthoofde ploeg in de Ronde van Vlaanderen: Boogerd, Freire en Löwik gaven in een eerder stadium al forfait.

Hersenen slimme kinderen rijpen langer

Icoon OnderzoekBij kinderen met een hoog IQ ontwikkelt de hersenschors zich langer door dan bij minder begaafde kinderen. Dat concluderen Philip Shaw en een aantal collega's van het Amerikaanse "National Institute of Mental Health" uit een onderzoek onder 307 opgroeiende kinderen en pubers. Door het langer doorgroeien van de hersenschors bij intelligente kinderen ontstaan er meer en betere zenuwverbindingen.

De conclusies uit het onderzoek wijzen erop dat niet de omvang van de hersenen, maar de ontwikkeling in de kindertijd een maat is voor intelligentie. De onderzoekers zagen vooral in het gedeelte van de hersenschors waar het plannen van acties en het logisch nadenken plaatsvinden (de "prefrontale cortex") grote verschillen tussen de kinderen. Bij relatief slimme kinderen bereikt dit gedeelte later de maximale dikte en wordt het ook weer sneller dunner.

Een dunner wordende schors is overigens een teken van specialisatie van het brein, en betekent vooral dat onnodige zenuwverbindingen worden verwijderd. Door deze reorganisatie wordt de werking alleen maar efficiënter.


De prefrontale cortex

Ronaldinho commercieel meest waardevol

Ronaldinho mag zich met een waarde van 48,9 miljoen euro de commercieel meest waardevolle speler ter wereld noemen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Duitse consultancybureau BBDO Germany. David Beckham en Wayne Rooney staan respectievelijk tweede en derde op de ranglijst met waarden van 46,8 en 45,6 miljoen euro.

Hoewel Beckham nog steeds de meest herkenbare speler is, is de grotere commerciële waarde van Ronaldinho vooral bepaald door zijn leeftijd en zijn recente prestaties. De afgelopen twee jaar werd de Braziliaan uitgeroepen tot 's werelds beste voetballer. "Beckham heeft zijn tweede plaats op de ranglijst te danken aan zijn status als het 'metrosexuele' prototype en de lucratieve contracten die hem dit opgeleverd hebben," lichtte BBDO toe.

Nederlanders vinden we ook in de lijst terug: op plaats 17 staat Ajacied Ryan Babel met een geschatte waarde van 18,9 miljoen euro, een plaats voor Ruud van Nistelrooy met 18,1 miljoen. Real Madrid heeft naast Beckham met Ronaldo (7e), Raul (12e) en Zinedine Zidane (13e) de meeste spelers in de top twintig, maar met Samuel Eto'o en Lionel Messi op plaatsen vier en vijf domineert Barcelona de top van de lijst. Opvallend is dat spelers van AC Milan commercieel niet interessant lijken te zijn; met een geschatte waarde van 14,9 miljoen euro staat Andriy Shevchenko op de twintigste plaats.

De top twintig:

PositieSpelerClubWaarde in miljoenen
1.RonaldinhoFC Barcelona48,9
2.David BeckhamReal Madrid46,8
3.Wayne RooneyManchester United45,6
4.Samuel Eto'oFC Barcelona31,9
5.Lionel MessiFC Barcelona31,6
6.Zlatan IbrahimovicJuventus31,3
7.RonaldoReal Madrid30,6
8.Frank LampardChelsea30,0
9.Thierry HenryArsenal29,9
10.Michael BallackBayern München29,8
11.Steven GerrardLiverpool28,8
12.RaulReal Madrid28,3
13.Zinedine ZidaneReal Madrid28,2
14.Cristiano RonaldoManchester United27,9
15.Didier DrogbaChelsea27,4
16.Alessandro del PieroJuventus19,3
17.Ryan BabelAjax18,9
18.Ruud van NistelrooyManchester United18,1
19.Lukas PodolskiFC Köln16,9
20.Andriy ShevchenkoAC Milan14,9

Miami: Sharapova wint van Myskina

In een Russische tweestrijd tussen Maria Sharapova en Anastasia Myskina heeft de eerstgenoemde gewonnen. De als vierde geplaatste Sharapova won in twee sets van de als tiende geplaatste Myskina: 6-3 6-3.

Sharapova is bezig aan een sterk jaar. In alle vijf toernooien die zij speelde dit jaar behaalde zij de halve finales. Slechts één maal dit jaar kwam zij als winnares van een toernooi in de boeken, namelijk in het Amerikaanse Indian Wells.

Sharapova komt in de halve finale de als 22e geplaatste Française Tatiana Golovin tegen. Zij won in de kwartfinales van de ongeplaatste Chinese Zheng Jie met 3-6 6-3 6-2.

Baghdatis en Davydenko naar Ordina Open

Marcos Baghdatis en Nikolai Davydenko komen deze zomer naar het Ordina Open, het internationale grastennistoernooi dat in Rosmalen wordt gehouden. De organisatoren hebben dit donderdag bekend gemaakt.

Daarnaast zijn ook de Nederlanders Sjeng Schalken en Raemon Sluiter, de Duitser Nicolas Kiefer en de Spanjaarden Juan-Carlos Ferrero en Tommy Robredo voor het mannentoernooi vastgelegd. Het Ordina Open vindt van 18 tot en met 24 juni plaats.

Bij de Australian Open ontpopte Baghdatis zich dit jaar tot publiekslieveling. De Cyprioot wist in Melbourne de finale te halen waarin hij verloor van Roger Federer. De Rus Davydenko bezet momenteel de vijfde plaats op de wereldranglijst.

Bij de vrouwen komen twee speelsters uit de toptien van de wereld op de baan. De Russische Jelena Dementjeva en de Française Mary Pierce komen naar Rosmalen. De belangrijkste Nederlandse inbreng komt van Michaëlla Krajicek.

Santegoeds: 'Albert probeert me te naaien'

Evert SantegoedsRoddel-'queens' Evert Santegoeds en Albert Verlinde zijn verwikkeld in een bitchfight. "Hij probeert me weer te naaien", zegt Santegoeds, die het Talpa-programma Entertainment Live presenteert, over zijn RTL-collega Verlinde. De laatste zou in zijn programma RTL Boulevard de spot hebben gedreven met de dramatische kijkcijfers van Entertainment Live.

Het programma van Santegoeds haalde tijdens de tweede uitzending dinsdag 60.000 kijkers. "Zelfs voor Talpa een diepterecord", grinnikte Verlinde. Hij noemde het nieuwe programma 'dramatisch slecht' en ook in potentie geen partij voor RTL Boulevard. Eerder deed Verlinde ook al geringschattend over de nieuwkomer. 'Niet Albert Verlindenetjes en niet collegiaal', reageerde Santegoeds. "Albert flopte vroeger aan de lopende band. Hij heeft zelfs in dameskleding gepresenteerd om kijkers te trekken. Boulevard is zijn eerste succes."

Verlinde zou het Santegoeds vooral kwalijk nemen dat hij continu heeft lopen afgeven op RTL Boulevard. "Zelfs toen we onze 1000ste uitzending vierden had Evert commentaar. Iemand die op andermans verjaardag loopt te zeiken is een nul. Wekenlang kon hij broeden op een primeur voor zijn eerste uitzending. Dat werd de scheiding van Thomas Acda. Een blunder! Klopt niets van. Verder zou ik te veel praten in Boulevard. En dan is hij zelf 20 van de 23 minuten aan het woord", meent Verlinde, die vanaf 7 april ook een eigen talkshow zal presenteren op RTL4. Santegoeds ontkent lelijke dingen over RTL Boulevard te hebben gezegd.

Met dank aan pberends voor de submit.

Tetsuya Mizuguchi praat over Lumines en 99-Nights

In een interview met Game Informer heeft Tetsuya Mizuguchi van Q entertainment wat informatie vrijgeven over verschillende games waar het bedrijf mee bezig is.

Allereerst is daar de aankondiging dat Ninety-Nine Nights klaar is voor release in Japan op 20 april. Mizuguchi zei over de game dat hij 16 maanden in ontwikkeling is geweest en dat hij erg te spreken is over het resultaat. Of de release een succes wordt in Japan durft hij niet te zeggen, de reacties zijn in ieder geval positief. Hij heeft er vertrouwen in dat de verkopen van de 360 nog wel zullen toenemen, elke launch is traag, maar de console wordt alleen maar succesvoller.
Over een Amerikaanse release zegt Mizuguchi dat die later dit jaar nog zal moeten plaatsvinden.

Over Lumines had Mizuguchi weinig te melden, hij kon niet ingaan op de vraag of de game naar Xbox Live arcade zou komen. Wat hij wel kon zeggen was dat Lumines 2 getoond zal worden op de E3 later dit jaar.

Er werd ook nog gepraat over Every Extend Extra, die game is ook bijna af en zal binnenkort verkrijgbaar zijn.

PSV - FC Groningen verplaatst

De competitiewedstrijd tussen PSV en FC Groningen is verplaatst van zaterdag 8 april naar zondag 9 april.

De Eindhovense ploeg kan naar alle waarschijnlijkheid tegen de Groningers kampioen van de Eredivisie worden. Vanwege de festiviteiten en de huldiging heeft de burgemeester van Eindhoven een speelverbod voor de zaterdagavond afgegeven.

PSV zou overigens al eerder kampioen kunnen worden. AZ moet dan aanstaande zondag in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda punten laten liggen, terwijl PSV zaterdagavond bij RBC Roosendaal de volle winst moet pakken.

Far Cry naar Ubisoft

Ubisoft heeft bekend gemaakt dat ze de volledige rechten op Far Cry hebben opgekocht, dat wil zeggen alles wat met de game samen hangt; de game serie zelf, de characters etc. Ubisoft wil gewoon door gaan met de serie, dus voorlopig zullen er nog steeds games uitkomen. Ondanks dat Crytek waarschijnlijk gewoon de game serie zal blijven ontwikkelen, is natuurlijk de vraag of de kwaliteit van de serie gewaarborgd blijft.

Leuk gevolg is dat Ubisoft ook de rechten op de engine achter Far Cry, de CryEngine, heeft gekregen. Misschien gaat Ubisoft daar nog meer mee doen?

Ubisoft gaf de Far Cry games al uit, maar de rechten op de game waren nog gewoon in bezit van Crytek. Hoeveel Ubisoft heeft moeten betalen is niet bekend.


Wisgerhof maand aan de kant

Aanvoerder Peter Wisgerhof van NEC staat voorlopig aan de kant. Afgelopen weekend viel de verdediger met een spierblessure uit in de competitiewedstrijd tegen FC Groningen.

Na afloop van de wedstrijd zei Wisgerhof dat de kwetsuur wel meeviel, maar het blijkt nu dat hij tussen de drie en zes weken is uitgeschakeld.

Wisgerhof mist nu de laatste vier competitiewedstrijden van dit seizoen. Hij hoopt wel over drie weken weer fit te zijn om met NEC eventueel mee te kunnen doen aan de play-offs.

AIVD: 'Dreiging komt van eigen bodem'

Icoon Terrorisme Steeds vaker komt de dreiging van terrorisme in Nederland van eigen bodem en niet uit het buitenland. Dat meldt de AIVD, de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst. Ook de eerder geschatte groep van 150 personen, die actief is in islamitische terreurnetwerken, blijkt volgens de AIVD nu veel groter te zijn.

De groep bestaat volgens de inlichtingendienst steeds meer uit in Nederland geboren en getogen jonge moslims die radicaliseren. Daarbij speelt het internet een belangrijke rol. Netwerken kunnen binnen korte tijd overgaan tot geweld, zonder enige aansturing van buitenaf. Volgens de AIVD kan het het radicalisme onder jongeren het beste bestreden worden door oplossingen vanuit de moslimgemeenschap zelf.

Doel van de jihad-cellen in Nederland zijn doorgaans politici en opiniemakers. Hierbij valt het de AIVD op dat er veel vrouwen deelnemen aan de terreurnetwerken. Zij nemen vaak zelf initiatieven, in plaats van een ondergeschikte rol aan te nemen. Op deze twee punten wijkt Nederland af van andere Europese landen volgens de AIVD.

Leif Hoste wint Driedaagse van De Panne

De afsluitende tijdrit van de Driedaagse van De Panne-Koksijde is gewonnen door Leif Hoste. Met zijn winst pakte de Belg ook de eindzege in deze meerdaagse rittenkoers.

Het podium van de tijdrit was geheel Discovery Channel-gekleurd. Naast Leif Hoste, behaalde George Hincapie een tweede plaats en Stijn Devolder een derde plaats. De overmacht waarmee Hoste zijn tijdrit reed was indrukwekkend te noemen: over 11,5 kilometer reed hij bijna veertien seconden sneller dan Hincapie.

Een andere opmerkelijke goede prestatie was die van Frank Vandenbroucke. De renner van Unibet had lang de beste tijd in handen en zou uiteindelijk als negende eindigen, net achter Bernhard Eisel, die voor de tijdrit nog leider in het algemeen klassement was. In de eindrangschikking van de Driedaagse is de beste Nederlander, Steven de Jongh, terug te vinden op de zesde positie.

Afsluitende tijdrit Driedaagse

#CoureurTijd
1.Leif Hoste (Bel)14.47
2.George Hincapie (VS)0.14
3.Stijn Devolder (Bel)0.18
4.Sébastien Rosseler (Bel)0.27
5.Bert Roesems (Bel)0.30

Eindklassement

#CoureurTijd
1.Leif Hoste (Bel)13:17.03
2.Bernhard Eisel (Oos)0.30
3.Luis Léon Sanchez (Spa)1.05
4.Sébastien Rosseler (Bel)1.08
5.George Hincapie (VS)1.25
6.Steven de Jongh (Ned)1.34
7.Jose Joaquin Rojas (Spa)1.45
8.Stijn Devolder (Bel)1.52
9.Enrico Franzoi (Ita)2.15
10.Claudio Corioni (Ita)2.35

De Mul terug naar Ajax

Tom de Mul speelt volgend jaar weer bij Ajax. De vleugelaanvaller was dit seizoen uitgeleend aan Vitesse. Volgens technisch directeur Martin van Geel van Ajax heeft De Mul zich goed ontwikkeld en mag dus terugkeren naar de ArenA.

Van Geel verwacht dat De Mul een waardige eerste elftalspeler gaat worden. "Tom heeft zich bij Vitesse goed verder ontwikkeld. Ook mentaal is hij sterker; hij is volwassener geworden. Het is jammer dat hij bij Vitesse niet nog vaker heeft gespeeld, maar we verwachten dat hij een volwaardig lid van de eerste selectie zal worden, die de concurrentiestrijd voor de positie van rechtsbuiten kan aangaan".

De Belg debuteerde in 2004 voor Ajax. Bij de Amsterdammers heeft De Mul nog een contract tot 2008. In Arnhem kwam de twintigjarige De Mul tot nu toe tot 23 wedstrijden waarin hij twee keer scoorde.

Rijschoolhouder Zeist krijgt 21 maanden celstraf

Icoon Misdaad De rechtbank in Utrecht heeft de 46-jarige rijschoolhouder Henk Kas uit Zeist veroordeeld tot 21 maanden celstraf. De rechter achtte bewezen dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan een poging tot brandstichting in zijn eigen huis en verduistering van een huurauto. Er was door het Openbaar Ministerie (OM) 2,5 jaar celstraf geëist.

Henk Kas is de vader van het gezin dat ruim drie maanden werd vermist. In augustus verdween hij plotseling met zijn vrouw en vier kinderen. Toen ging de politie in de woning van het gezin op onderzoek uit. Dat deed zij na een melding van een gaslek, welke later opzettelijk veroorzaakt bleek te zijn. Vrienden en familie konden niet aangeven waar het gezin was. Het gezin werd later in Duitsland aangetroffen.

Eerder was al door de rechter bepaald dat de kinderen uit huis moesten worden geplaatst. Dit, omdat er van een normale opvoeding geen sprake zou zijn. Kort voor de verdwijning van het gezin deden twaalf mensen aangifte tegen de man. Zij hadden betaald voor rijlessen die ze nooit hebben gekregen. De rechtbank in Utrecht achtte oplichting niet bewezen.


Henk Kas en zijn vrouw die destijds werden vermist


Met dank aan YubYub voor de submit.

Paap langer bij RBC Roosendaal

RBC Roosendaal heeft een optie in het contract van Frits Paap gelicht. Hierdoor staat de Zeeuwse middenvelder ook de komende twee seizoenen onder contract bij de Brabanders.

Paap debuteerde dit seizoen in het eerste elftal van RBC Roosendaal. De negentienjarige middenvelder is afkomstig van amateurclub Serooskerke en speelde tot nu toe twintig duels voor RBC waarin hij niet tot scoren kwam.

Jyllands-Posten aangeklaagd door moslims

Cartoon MohammedEen groep van 27 Deense moslimorganisaties heeft een aanklacht ingediend tegen Jyllands-Posten, de krant die het eerst de omstreden cartoons van de profeet Mohammed plaatste. De aanklacht wegens laster volgt op de beslissing van het Deens openbaar ministerie, die twee weken geleden bekend maakte juist niet tot strafrechtelijke vervolging van de krant over te gaan.

Volgens het OM is publicatie van de door moslims gewraakte prenten niet in strijd met de Deense wet. De moslimorganisaties vinden de spotprenten en de begeleidende tekst, waarin werd gesteld dat de tekeningen werden afgedrukt om tegenwicht te bieden aan veronderstelde zelfcensuur onder moslims, echter lasterlijk en krenkend. Mohammed wordt volgens de Deense moslims afgebeeld als zijnde oorlogszuchtig, een onderdrukker van de vrouw, een crimineel, gestoord en onintelligent en bovendien zou een verband worden gesuggereerd tussen de profeet en oorlog en terrorisme.

Het doel van de plaatsing van de prenten was het voor schut zetten van Mohammed en de gehele islamitische wereld, zo wordt gesteld in de aanklacht. De organisaties eisen een schadevergoeding van 100.000 kroon (13.400 euro) van hoofdredacteur Carsten Juste en de chef van de kunstredactie van de krant, Flemming Rose, onder wier verantwoordelijkheid de tekeningen zijn gepubliceerd.

Met dank aan POLITIEK_IS_MOORDEND voor de submit.

[TTT] Painten met spreekwoorden

Volgens Bob Ross had elke leek met twee linkerhanden het in zich om een prachtig schilderij te maken. Ook al is hij alweer een tijdje dood en zijn de technieken wat verder dan een simpel doek met verf, zijn belangrijkste les leeft voort in ONZ. Een goed topic met Paint wordt snel een TTT. Na eerdere TTT's met Paint in de hoofdrol, bedacht SiemeN dit keer het eenvoudige, doch briljante [Paint]Visualiseer *hier* een spreekwoord/gezegde!
En in ONZ kijken we een gegeven paard niet in de bek, want als er één schaap over de dam is dan volgen er meer. En meer van dit soort topics is wat we graag zien.

Canada en VS verbreken banden met Hamas-regering

Icoon Israël/PalestinaDirect na de beëdiging van de nieuwe Palestijnse regering door president Mahmoud Abbas hebben Canada en de Verenigde Staten alle diplomatieke banden met het land verbroken. Beide landen zien Hamas, dat de Palestijnse verkiezingen van januari overtuigend won, nog altijd als een terroristische organisatie en weigeren daarom elke vorm van onderhandeling.

"We zitten in een periode van overgang en verandering, van een Palestijnse autoriteit die bereid was een twee-staten oplossing te accepteren, en door onderhandelingen vrede met Israël te sluiten, naar een door Hamas geleide regering die weigert daar aan mee te werken", aldus een woordvoerder van het Witte Huis.

Ook de huidige premier van Israël, Ehud Olmert, is niet blij met de Hamas-regering. De vervanger van Ariel Sharon stelt in een verklaring, die hij oplas na zijn overwinning in de landelijke verkiezingen, dat Israël "zijn grenzen met of zonder medewerking van de Palestijnen in de komende vier jaar definitief vast zal stellen". Olmerts verdere plannen betreffen onder meer het evacueren en verwijderen van diverse Israëlische nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever.

De financiële hulpprogramma's van de VS ten behoeve van het Palestijnse volk gaan voorlopig wel gewoon door en zal mogelijk zelfs worden uitgebreid. Voorwaarde is wel dat het geld aantoonbaar niet bij Hamas terechtkomt. Ook Canada zet zijn hulp aan de Palestijnen voort.


President Abbas beëdigt een Hamas kopstuk

Blatter wil nog vier jaar door

Sepp Blatter is voorlopig nog niet van plan zijn om functie als voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA op te geven. Hij wil zich kandidaat stellen voor een derde termijn als preses.

Sinds 1998 leidt Blatter de wereldvoetbalbond. De algemene verwachting was dat de 70-jarige Zwitser in 2007 af zou treden. Donderdag gaf hij echter aan dat hij graag nog vier jaar wil doorgaan. "Waarbij de enige vraag is of mijn gezondheid het toestaat."

Onbekend is of er andere kandidaten zijn voor de functie. Dit jaar zal de verkiezing plaatsvinden tijdens een congres van alle voetbalbonden voorafgaande aan het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland.

Xbox 360 compatibilitylist geupdate

Microsoft heeft de backwards compatibility lijst weer eens bijgewerkt. Er zijn drie Xbox-games die nu ook op de Xbox 360 gespeeld kunnen worden en daarnaast zijn er een aantal games geupdate zodat ze beter spelen op de Xbox 360.

De nieuw speelbare games zijn:
* Black
* Star Wars Battlefront 2
* World Soccer Winning Eleven 9

De games die een update gekregen hebben zijn:

* Darkwatch
* Grand Theft Auto: San Andreas
* Half-Life 2
* Fable
* Fable: The Lost Chapters
* Forza Motorsport
* Ninja Gaiden
* Ninja Gaiden Black
* SSX 3
* Tom Clancy’s Splinter Cell: Chaos Theory
* kill.switch
* World Series Baseball 2K3

Je kunt de update gewoon via Xbox Live downloaden, maar als je niet de beschikking hebt over Xbox Live dan kun je hier de update naar je PC downloaden. Een complete lijst van alle Xbox-games die speelbaar zijn op de Xbox 360 kun je hier vinden.

Spam Kubus

Veel mensen kennen het probleem wel. Dagelijks krijg je veel spam in je mailbox waarvan je af en toe helemaal gek wordt. Vrouwen die lastig gevallen worden voor viagra terwijl ze daar zelf niks mee kunnen of de zoveelste vraag of je als man geen zin hebt om een date met een 'schone' dame te hebben.

Ook van virussen heb je soms wel eens last maar veel minder dan van spam. Om nu van alle spam af te zijn en ook nog eens beveiligd te zijn tegen virussen is er de 'Spam Cube' op de markt gebracht. Dit apparaatje kun je aansluiten op elke computer en werkt op elk systeem met elk e-mailprogramma.

Oh ja, hij kost slecht 150 dollar en daarnaast betaal je 52 dollar per jaar. Koopje... Toch?

Jagr en Lundqvist verbeteren teamrecords

Jaromir Jagr heeft het teamrecord voor aantal punten in een seizoen bij de New York Rangers verbeterd. In de derby tegen de New York Islanders waren zijn vier assists genoeg om Jean Ratelle op de lijst te passeren.

Aan het begin van de wedstrijd stond de voormalig MVP en vijfvoudig topscorer van de NHL nog gelijk met Ratelle op 109 punten. Na zeven en een halve minuut kwam hij alleen aan kop toen hij assisteerde op de goal van landgenoot Petr Prucha. Anderhalve minuut later was het een andere Tsjech, Martin Straka, die door Jagr bediend werd. Nog eenmaal in de eerste periode en eens in de tweede periode herhaalden Jagr en Straka dit kunstje, wat Jagr op 113 punten bracht en het 34 jaar oude record uit de boeken schrapte. Zijn persoonlijk record lijkt dit seizoen echter buiten bereik; het seizoen 1995-1996, spelend voor de Pittsburgh Penguins, sloot Jagr af met 149 punten.

Jagr deelt momenteel ook nog het teamrecord voor het aantal goals in een seizoen met Adam Graves, die in het seizoen 1992-1993 52 keer het net wist te vinden. Met nog tien wedstrijden te gaan zal waarschijnlijk ook dit record sneuvelen.

Goalie Henrik Lundqvist mocht ook een feestje vieren. De Zweedse publiekslieveling stond gelijk met Jim Henry en Johnny Bower, die in respectievelijk de seizoenen 1941-1942 en 1953-1954 beiden 29 overwinningen haalden als eerstejaars goalie. De 5-1 overwinning bij de Islanders bezorgde Lundqvist zijn dertigste.


Recordbrekers Jagr en Lundqvist

D66 in Lelystad gaat naam wijzigen

Icoon PolitiekDe afdeling Lelystad van D66 is van plan de naam te wijzigen. De partij, die bij de gemeenteraadsverkiezingen haar beide zetels verloor, zal verder gaan als 'Democraten Lelystad'. Voormalig raadslid Frank Teunissen stelt dat de naamsverandering is ingegeven door het negatieve imago waarmee D66 al jaren kampt.

De afdeling schrapt de verwijzing naar oprichtingsjaar 1966, omdat ze denkt dat dit jaartal de jonge generatie niks meer zegt. "Mensen denken dat wij in het verleden zijn blijven hangen", legt Teunissen uit. Met de nieuwe naam hoopt de lokale D66-afdeling tevens een lokaler gezicht te krijgen.

School wil extreemrechts uitsluiten bij toets

Icoon OnderwijsEen middelbare school in Zweden is van plan om leerlingen die racistisch en extreemrechtse ideeën uiten, te weren van het examen maatschappijleer. De school in het stadje Kungälv wil hiermee vooral tegenwicht bieden aan een clubje van ongeveer vijftig leerlingen met extreemrechtse sympathieën. De landelijke Schooldienst is zeer kritisch over de werkwijze van de Ytterbyskolan.

Rector Anne Charlotte Brandberg wijst op een landelijk leerplan waarin staat dat de leerlingen bij maatschappijleer 'de democratische waarden moet begrijpen en democratische werkwijzen moeten kunnen toepassen'. Het principe van gelijkwaardigheid wordt echter al overschreven op het moment dat leerlingen elkaar uitschelden voor 'nikker', of elkaar toevoegen 'rot op naar het land waar je vandaan komt'. Ook bij het gebruik van termen als 'flikker', 'lesbo' en 'hoer' kan een leerling van het examen uitgesloten worden.

Ingegärd Hillborn van de Schooldienst heeft kritiek op de plannen. "Als een leerling les krijgt in de principes van democratie en vervolgens zegt dat hij de voorkeur geeft aan een dictatuur, dan is het mogelijk dat hij de democratische principes wel begrijpt maar niet aanvaardt. En het zijn kennis en vaardigheden van de leerling die moeten worden beoordeeld, niet zijn mening", vindt Hillborn. Ook de voorzitter van de Scholierenraad, Eval Thalén, gelooft niet in het uitsluiten van leerlingen: "Als je zeer christelijk bent en niet in de evolutieleer gelooft, zak je dan voor biologie?" De Ytterbyskolan in Kungälv telt 670 scholieren. Ongeveer tien daarvan dreigen te worden geweerd van het examen maatschappijleer. De school heeft de ouders van de omstreden leerlingen onlangs voor een gesprek uitgenodigd.

Lange F. bashen

Je kunt het Geenstijl vinden, om nu opeens allemaal Lange F. te gaan bashen. Maar dit is nu eenmaal 'het land van... hypocrisie', toch?
Als je zo zuikerzoet over zinloos geweld weet te rappen als "die lange", en daarmee een enorme hit scoort, kun je ook de keerzijde van het succes verwachten. Voorbeeldfunctie enzo. Een goeie rappert battelt met woorden! Niet met gejammer bij Barend & Van Dorp en Giel Beelen enz. Wie het ijsklontje kaatst, kan dit op Geenstijl terug verwachten.

Forlán bij snelste CL-schutters aller tijden

Diego Forlán heeft zich bij het rijtje geschaart van spelers die in de eerste minuut van een Champions League-wedstrijd al weten te scoren. In duel van zijn club Villarreal tegen Internazionale (2-1) wist hij na 49 seconden al te scoren.

Door dit doelpunt staat Forlán nu op de vijftiende plaatst van snelst scorende spelers. Dit seizoen gebeurde het al drie keer eerder. Marek Kincl (Rapid Wien; 24 seconden tegen Club Brugge), Clarence Seedorf (AC Milan; 25 seconden tegen Schalke 04) en Mark van Bommel (FC Barcelona; 40 seconden tegen Panathinaikos) gingen de Uruguayaan voor.

Gilberto Silva staat nog altijd aan kop als snelste doelpuntenmaker. In de wedstrijd van zijn club Arsenal tegen PSV wist hij na 20,07 seconden al te scoren. Op de tweede plaats staat nog steeds Alessandro Del Piero. De aanvaller van Juventus scoorde na 20,12 seconden tegen Manchester United. Kincl staat op ruime afstand van de Italiaan met 24 seconden.

Sinds het begin van de Champions League is het achttien keer voorgekomen dat er in de eerste minuut al wordt gescoord. Andreas Möller was de allereerste speler die dit voor elkaar kreeg. In 1992 vond hij het net na 37 seconden spelen.

De top 10 van snelst scorende spelers:

PosNaamAantal sec.Wedstrijd
1Gilberto Silva20,07PSV - Arsenal
2Alessandro Del Piero20,12Manchester United - Juventus
3Marek Kincl24Club Brugge - Rapid Wien
4Clarence Seedorf25Schalke 04 - AC Milan
5Mariano Bombarda28,21Willem II - Sparta Praag
6Alexandros Alexoudis28,46Panathinaikos - Aalborg BK
7Deco30,08FC Porto - Molde FK
8Christian Gimnez31,00FC Basel - Manchester United
9Andy van der Meyde35,10AS Roma - Ajax
10Andreas Möller37,04Borussia Dortmund - Panathinaikos

De dikgedrukte namen zijn de clubs waar de speler destijds voor uitkwam.

Uytdehaage naar Telfort

Jochem Uytdehaage zal volgend jaar uitkomen voor schaatsploeg Team Telfort.

TVM bood de Blaricummer aan een nieuw contract te tekenen, maar Uytdehaage zelf was op zoek naar een nieuwe prikkel, na een schaatsseizoen wat voor hem ongelukkig verliep. Na zeven jaar TVM, zal hij nu uitkomen bij de ploeg van Ingrid Paul. "Ik stond op een tweesprong en wilde nu kiezen voor iets heel anders. Met enige weemoed neem ik nu afscheid van mijn TVM-schaatsploeg. Ik hoop het ze sportief nog erg lastig te maken", aldus Uytdehaage.

Van Nistelrooy scoort weer

Ruud van Nistelrooy heeft zich eindelijk weer kunnen bewijzen bij Manchester United. Nadat hij een aantal weken vanaf de bank mocht starten begon hij tegen West Ham United vanaf de eerste minuut. Bovendien was hij verantwoordelijk voor de enige goal die het duel rijk was.

Het doelpunt in de wedstrijd van woensdagavond, dat vlak voor rust viel, was de twintigste van dit seizoen voor Van the Man. Het voorbereidende werk werd gedaan door oud-PSV'er Ji-Sung Park. Even daarvoor trof de aanvaller ook al de paal. Tot grote vreugde van het 70.000 man sterke publiek droeg Van Niselrooy ook nog eens de aanvoerdersband. In de slotfase kreeg Louis Saha, invaller voor Christiano Ronaldo, de kans om de score te verhogen.

De Fransman, die al een aantal weken voor Van Nistelrooy speelt, verzuimde echter om af te ronden waardoor er niets veranderde op het scorebord. Door de overwinning van The Mancunians is het verschil met koploper Chelsea na 31 wedstrijden nog altijd negen punten.

Voeg friends toe via xbox.com

Zoals sommigen van jullie wel gemerkt hebben, zijn er sinds enkele dagen een aantal nieuwe functies op xbox.com. Zo is het allereerst mogelijk om een friends-request te sturen naar iemand. Mocht je er eentje ontvangen kan je deze online accepteren of weigeren. Tevens is het mogelijk mensen van je friends list af te halen.

"I can't tell you how long we've wanted to do this feature, and it's finally here. You don't have to look at those pending friend requests anymore, and you also don't have to wait 'til you get to the console to send a friend request to that guy or gal in the forums!" aldus Clinton Fowler, hoofd Xbox programma manager in een post op xbox.com.



Die Retuobak willen we natuurlijk liever niet op onze friendslist hebben

Met dank aan alle submitters.

Jan Smit gaat zichzelf nasynchroniseren

Jan SmitJan Smit gaat zichzelf nasynchroniseren in het Duits. De Volendamse zanger gaat de tekst inspreken voor de reallife-soap 'Normal Jan Smit', die eerder op de Nederlandse televisie werd uitgezonden als 'Gewoon Jan Smit'. De serie is aangekocht door de regionale Duitse zender Mitteldeutscher Rundfunk. De landelijke ARD en de Oostenrijkse ORF zouden ook belangstelling hebben.

De twaalfdelige reeks, uitgezonden door de TROS, won in Nederland een Televizierring. Inmiddels wordt gewerkt aan een tweede reeks van tien afleveringen. Jaap Buijs, manager van Jan Smit, heeft een bedrijf ingeschakeld dat de nasynchronisatie zal verzorgen. Buijs, ook in de soap te zien, zal waarschijnlijk niet zijn eigen teksten inspreken. "Ik ben benieuwd welke Duitse stem ik krijg", zegt hij althans.

[Column] Uit het geschiedenisboek

Iedere week geven onze columnisten Bjoro en Da_Sandman om en om hun kijk op de voetbalwereld.
Deze week is het woord weer aan Da_Sandman die, in het achtste deel van een serie columns, antwoord geeft op de vraag van Bjoro: kan AZ de definitieve aansluiting vinden bij de Top-3?

Uit: “De tweede 50 jaar betaald voetbal”, augustus 2054.

“Halverwege het eerste decennium van 2000 deed wederom een club een aanval op de traditionele Top-3 van Nederland. Na ‘challenger’ FC Utrecht en de luchtkastelen van Karel Aalbers’ Vitesse, ging dit keer AZ uit Alkmaar de strijd aan met Ajax, Feyenoord en PSV. En dat met meer succes dan zijn voorgangers.

In het seizoen 2003/2004 werden de eerste contouren van het tweede gouden AZ zichtbaar. De eerste succesvolle generatie uit Alkmaar kende zijn glorieperiode eind jaren ’70 en begin jaren ’80 van de vorige eeuw. Die ploeg, met legendarische namen als Kees Kist, Hugo Hovenkamp en Kirsten Nygaard, werd in het seizoen 1980/1981 kampioen van Nederland, won de KNVB beker en speelde de finale om de toenmalige UEFA-Cup. In 2004 eindigde AZ op een vijfde plaats, waarmee de club zich voor het eerst sinds 1982 weer kwalificeerde voor Europees voetbal. Grote man achter het succes van de Alkmaarders was trainer Co Adriaanse. In het seizoen 2004/2005 verbaasde de oud-bondscoach met zijn ploeg Nederland, én Europa. In de vaderlandse competitie, waar nog in de wintermaanden werd gevoetbald, ging AZ als zogenoemde ‘Herbstmeister’ de winterstop in en bleven ze lang in de race om het kampioenschap. In Europa reikte AZ tot ieders verbazing tot de halve finale van de UEFA-Cup, na wedstrijden tegen Shaktar Donetsk, Alleminia Aachen en Villarreal. In de halve eindstrijd strandde de club echter in de blessuretijd van de verlenging tegen Sporting Lissabon. Ook het kampioenschap ging uiteindelijk aan de neus van de Alkmaarders voorbij. PSV trok uiteindelijk aan het langste eind, AZ werd na een inhaalrace van Ajax nog derde. In de strijd om de Nederlandse beker ligt Feyenoord dwars.

Ondanks prachtig voetbal eindigt AZ het seizoen zonder prijs. Co Adriaanse stapt na het seizoen 2004/2005 op als trainer. Zijn opvolger is toptrainer Louis van Gaal, de man die Ajax halverwege de jaren ’90 van de vorige eeuw naar grote hoogten duwt en als eerste Nederlandse ploeg de Champions League laat winnen. Voorzitter Dirk Scheringa van AZ heeft als grote droom leidsman te zijn van de tweede Nederlandse club die deze prestatie behaalt en ziet in Louis van Gaal de juiste trainer daarvoor. In het eerste jaar onder Van Gaal strijd AZ wederom lang mee om de titel, maar moet weer zijn meerdere erkennen in PSV. In de UEFA-Cup wordt AZ in de achtste finale uitgeschakeld en verliest het in de halve finale van de nationale beker van inmiddels angstgegner PSV. Aan het einde van het seizoen verlaten veel bepalende spelers van AZ, onder andere Kenneth Perez, Denny Landzaat en Joris Mathijsen, en lijkt de club na een prachtige generatie voetballers die met prachtig voetbal Nederland en Europa verbaasde met lege handen achter te blijven. Louis van Gaal blijft echter aan als trainer. Hij voelt dat er iets mogelijk is in Alkmaar.

AZ heeft inmiddels de karakteristieke Alkmaarderhout vervangen voor het DSB Stadion, een modern stadion dat plaats biedt aan 17.000 toeschouwers. Zij zijn in het debuutjaar van het stadion getuige van het tweede grote succes van AZ in de geschiedenis. Aan de hand van Van Gaal en Haris Medunjanin wordt de ploeg met overmacht kampioen van Nederland en wint de dubbel door ook de KNVB beker te winnen. Shota Arveladze wordt topscorer van Nederland met 39 doelpunten, slechts vier minder dan het nog steeds bestaande record van Coen Dillen. Ook in Europa gaat het AZ weer voor de wind. Door het winnen van het ingevoerde experiment ‘play-offs’ (de nummers twee tot en met vijf van de ranglijst streden om een plek in de voorronde van de Champions League, ingevoerd in 2006 en twee jaar later weer verdwenen) mag AZ voor het eerst uitkomen in de lucratieve Champions League. Het team van Van Gaal overleeft de voorronde, groepsfase en achtste finale waarna het pas in de kwartfinale zijn meerdere moet erkennen in de latere winnaar Internazionale. Het is een kleine teleurstelling, niet meer dan dat. De ploeg heeft de 25 jaar durende hegemonie van de traditionele Top-3 weer doorbroken. Maar net als bij de glorieperiode uit de vorige eeuw, kan AZ het succes ook dit keer niet vasthouden.

Louis van Gaal heeft de klus geklaard en keert na het seizoen 2006/2007 terug naar Ajax. Sterspeler Haris Medunjanin vertrekt naar AC Milan en AZ slaagt er niet in waardige vervangers te vinden. Net als bijna 25 jaar eerder blijft ook het publiek weg. En net als toen besluit de voorzitter niet veel geld meer in de club te willen pompen. AZ glijdt na twee derde plaatsen af naar de middenmoot en degradeert in 2014 bijna. Inmiddels speelt AZ nog steeds in de Eredivisie en is het een structurele subtopper geworden. Na de prestatie van de Alkmaarders herstelden Ajax, Feyenoord en PSV de orde in de Nederlandse competitie weer. De twee glorieperiodes van AZ hebben duidelijk gemaakt dat incidenteel succes voor een club buiten de Top-3 mogelijk is, maar Nederland zal nooit een structurele Top-4 hebben.”

Bjoro, we hebben dan wel geen Nederlandse clubs meer in de Champions League, maar hoe zal het de Nederlanders vergaan die nog in het toernooi zitten?

Drie maal zoveel slachtoffers in Oeganda als Irak

Icoon OorlogTerwijl alle aandacht in het Westen is gericht op de Amerikaans-Britse aanval op Irak en de mogelijke aanval op Iran, gaan de slachtingen in Oeganda onverminderd door. In het door oorlogen getergde land komen dagelijks 0,17 per 10.000 inwoners door geweld om het leven. Ter vergelijking: in Irak is dat aantal 0,052.

Deze gegevens komen uit een rapport dat door 50 verschillende internationale en nationale organisaties is opgesteld en vandaag is bekend gemaakt. Morgen zal de coördinator humanitaire hulp van de VN, Jan Egeland een bezoek brengen aan het land.

Het rapport meldt verder dat gedurende de oorlog 25.000 kinderen door de rebellen zijn ontvoerd. De ontvoerde jongens worden als kindsoldaten, en de meisjes als seksslavinnen gebruikt. Het rebellenleger dat zich "het verzetsleger van de Heer" noemt, is er op uit om een Oegandese staat te stichten die is gebaseerd op de 10 geboden uit de Bijbel.

"Twintig jaar van brutaal geweld is een litteken op het geweten van de wereld. De regering van Oeganda moet resoluut en zonder uitstel handelen, zowel om de efficiënte bescherming van burgers te waarborgen als met alle kampen te werken om een juiste en duurzame vrede te beveiligen", aldus Kathy Relleen van OXFAM, een van de organisaties achter het rapport.

Moeder bestraft omdat ze dochter liet vrijen

Icoon ShockingEen 45-jarige vrouw is in België veroordeeld omdat ze haar minderjarige dochter in haar woning seks liet hebben met een meerderjarige man. De moeder kreeg een voorwaardelijke celstraf van een jaar opgelegd en een boete van 2.750 euro. De 25-jarige man werd veroordeeld tot een half jaar voorwaardelijk. De rechter tilde vooral zwaar aan het feit dat het 14-jarige meisje zwanger was geraakt.

De moeder wist dat haar dochter een relatie had met de oudere man, en stemde erin toe dat de twee seks zouden hebben. Volgens de rechter vergemakkelijkte de vrouw hiermee de strafbare geslachtsgemeenschap. Daarbij had ze de tienerzwangerschap moeten voorkomen, door haar dochter geen toestemming te geven met haar vriend te vrijen. In België zijn jongeren 'seksueel meerderjarig' op de leeftijd van zestien jaar.

Deskundige dr. Liesbet Stevens, specialiste strafrecht en seksualiteit aan de KU Leuven, noemde de veroordeling een 'strenge beslissing'. "Zeker voor de periode waarin we nu leven."

Man dreigt zichzelf in brand te steken

Icoon BinnenlandsIn het gebouw van het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) aan het Mariënburg in het centrum van Nijmegen heeft een nog onbekende man vanochtend rond 11:00 uur gedreigd zichzelf in brand te steken. Uiteindelijk wist de politie de man na drie kwartier ongedeerd aan te houden.

Mensen die ook in de hal van het CWI waren, belden de politie. De politie zette vervolgens het plein af voor publiek en waarschuwde brandweer en ambulance.

Speciaal opgeleide onderhandelaars van de politie konden vrij snel contact krijgen met de man. Zij hielden hem aan toen hij zich overgaf. Rond het middaguur gaf de politie alles weer vrij. De man verklaarde dat hij tot zijn gedrag was gekomen om daarmee een baan af te dwingen.

Met dank aan YubYub voor de submit.

Hilary Duff

Hilary Duff is geboren op 28 september 1987 te Houston in Texas. Ze woont samen met haar ouders (Bob en Susan), zus (Haylie) en haar honden in Los Angeles. Soms gaat ze ook naar haar geboorteplaats waar ze een tweede huis heeft. Hilary was zes toen ze rondreisde in het 'Cechetti Ballet' en speelde o.a. in reclamespotjes en kleine rollen in tv-series zoals 'True Woman' en een gast rol in 'Chicago Hope'. Hilary speelde ook als Wendy in 'Casper meets Wendy' en in 'Human Nature' met Tim Robbins. Ze kreeg een award voor 'Jongste Artiest'.

Vóór de audities van 'Lizzie McGuire', de serie die op Disney Channel werd uitgezonden, was het stil rond Hilary, maar ze kreeg de rol als Lizzie McGuire. Ze moest een meisje van 14 spelen met trendy kledingstyle en tienerproblemen. De eerste uitzending was in januari 2001. In 2002 speelde Hilary de rol van Kelly in de mini-film: 'Cadet Kelly' Die op Disney Channel werd uitgezonden. Hilary werd bekend bij het grote publiek en begon ook aan een zangcarrière. Ze nam zangles en zo maakte ze haar eerste single voor Radio Disney 'I Can't Wait'. Het was zo een succes dat ze een kerstalbum mocht maken 'Santa Claus Lane'. Op het album heeft ze een duet gezongen met Christina Milian en met de Hip-Hop artiest Lil'Romeo.

In mei 2003 kwam als afsluiting van de populaire serie Lizzie McGuire een film: 'The Lizzie McGuire movie'. Hilary speelde natuurlijk de rol van Lizzie McGuire en de rol van Isabella. Ook zong Hilary de soundtrack 'Why Not'. Voor het acteerwerk kreeg Hilary een award voor favoriete televisie actrice voor Nickelodeon´s '15 th Annual Kids Choice Awards' Lizzie McGuire was de favoriete tv-serie in 2002 en 2003. In maart 2003 waren ook nog eens de opnames van de film 'Agent Cody Banks', ze speelde daarin de rol van Natalie Connors. 2003/2004 was erg druk voor Hilary. Ze had opnamens voor 'Cheaper by the dozen' en voor 'A Cinderella Story'. Ook kwam haar eerste single 'So Yesterday' van haar eerste album 'Metamorphosis' uit. Daarna volgde 'Come Clean' en 'Little Voice'. Ook heeft ze nog in de studio gestaan voor het album 'Hilary Duff'. Voor 'A Cinderella Story' heeft Hilary vier nieuwe nummers gemaakt en een nummer samen met haar zus Haylie: 'Our Lips Are Sealed'. In 2005 heeft ze ook weer op het witte doek gestaan voor de films 'The Perfect Man' en voor 'Cheaper by the dozen 2'. Naast deze twee films heeft ze ook nog haar derde album uitgebracht, namelijk 'Most Wanted'.

Hilary heeft nu ook een eigen kleding/make-uplijn 'Stuff By Hilary Duff' dat nu te koop is in de VS. Ook is ze met een eigen hondenlijn bezig 'L.D.D.' (Little Dog Duff, de naam van haar hondje).

Met een succesvolle tv-serie, meerdere films en een een aantal albums is Hilary Duff een van de jongste Hollywood sterren.

Software charts Japan

Final Fantasy XII staat nog steeds aan kop en heeft al meer dan 2M exemplaren verkocht in twee weken tijd. Square-Enix zal er tevreden mee zijn. Voor de rest worden de charts nog steeds enkel bewoond door DS en PS2 games:

Titel (Platform) - Aantal verkocht (Totaal verkocht)
1. Final Fantasy XII (PS2) - 237.678 (2.001.944)
2. Pokémon Ranger (NDS) - 193.337 (Nieuw)
3. Ace Combat Zero: The Belkin War (PS2) - 109.100 (Nieuw)
4. Animal Crossing: Wild World (NDS) - 82.797 (2.270.601)
5. Brain Training 2 (NDS) - 76.911 (1.648.640)
6. Dynasty Warriors 4: Empires (PS2) - 54.360 (Nieuw)
7. English Training (NDS) - 46.411 (703.156)
8. Brain Training (NDS) - 46.223 (1.768.819)
9. Harukanaru Jikuu no Uchi de 3 (PS2) - 45.636 (Nieuw)
10. Mario Kart DS (NDS) - 21.691 (1.210.800)

'Aanslag' op Hans Janmaat herdacht

Hans JanmaatZo'n 60 aanhangers van extreem-rechts hebben gisteravond in Kedichem bij een hotel herdacht dat linkse activisten daar twintig jaar geleden een 'aanslag' pleegden op CD-leider Hans Janmaat en zijn aanhangers. De politie zegt verrast te zijn door de herdenking, die werd uitgevoerd door leden van de groep Voorpost Nederland. Zij droegen fakkels en witte maskers.

De huidige eigenaar van het hotel zat er niet op te wachten en belde boos en geschrokken de politie. Toen die arriveerde was de herdenking al voorbij. Er zijn geen arrestaties verricht.

Voorpost Nederland zegt in een verklaring de ''laffe aanslag'' van precies twintig jaar geleden te hebben herdacht met het voordragen van onder meer een gedicht en het zingen van het Wilhelmus. De witte maskers van de optocht symboliseerde volgens Voorpost de gemaskerde bende van twintig jaar geleden; de fakkels verwezen naar het vuur van de brand.

1986
Janmaat onvlucht proestend het rokende hotel.  Deze foto werd later bekroond tot persfoto van 1986Twintig jaar geleden (1986) hield Tweede Kamerlid Hans Janmaat in hotel Cosmopolite te Kedichem (gemeente Leerdam) een bijeenkomst om de scheuring in zijn achterban te herstellen. De Centrum Partij was deels uiteengevallen in de Centrum Democraten. Anti-fascisten kregen daar vooraf lucht van en planden een grote actie. Vanuit diverse krakersbolwerken werd er grootschalig koers gezet naar het hotel. Een aantal demonstranten was bewapend met knuppels, velen droegen maskers/mutsen en er werd een brandbom - sommigen beweren een rookbom - het hotel binnengegooid. Daardoor vatte het pand vlam. In de paniek die ontstond sprong de latere eega van Hans Janmaat, Wil Schuurman, uit het raam. Zij verloor daarbij haar been.

Het hotel raakte zwaar beschadigd. De toenmalige hoteleigenaar kwam kort daarna om het leven tijdens opruimingswerkzaamheden bij het verbrande pand. Er zijn nooit schuldigen aangehouden voor de aanslag. Er werden meteen na het incident in de omgeving van Leerdam wel 72 anti-fascisten opgepakt, maar de dader van de brandaanslag zat daar volgens justitie niet tussen. Uiteindelijk werden er wel enkelen veroordeeld, tot straffen van maximaal drie maanden wegens openlijke geweldpleging.

In latere interviews met activisten doemt niet echt het beeld op dat men bewust het leven in gevaar wilde brengen van de CD en CP-leden. Toenmalige kopstukken uit de activistenwereld hebben meerdere keren laten weten dat het doel alleen het wegjagen van Janmaat en consorten was. Wel bleken de gebeurtenissen in Kedichem bij een aantal activisten de ogen geopend te hebben. Een deel van de actievoerders was zo geradicaliseerd dat men zich afvroeg wat het verschil met extreem-rechts nog was. Volgens sommigen vormden de gebeurtenissen uit 1986 een ommekeer. Justitie ging harder ingrijpen en velen verlieten de radicaal geworden krakerswereld. De actie was ook niet echt geweldig voor de beeldvorming van de anti-fascisten. Een foto van een gehavende en proestende Janmaat, met op de achtergrond het rokende hotel, werd vaak afgedrukt. De foto werd zelfs persfoto van 1986.

-
Uitgebreide terugblik van een actievoerder op het gebeuren in 1986. Ook weekblad Nieuwe Revu blikte afgelopen week uitgebreid terug op de gebeurtenissen indertijd.

Caz! vervangt Yorin FM

Icoon Radio Caz! Dat wordt de nieuwe naam van het door SBS overgenomen radiostation Yorin FM. Vanaf vandaag kunnen de luisteraars via www.caz.nl de ontwikkeling van de nieuwe radiozender volgen.

'Het moest een persoonsnaam worden. Daar waren we meteen over uit. De zender heeft een onderscheidende persoonlijkheid. Een zender met een unieke naam. Een naam met ballen. Het is Caz! geworden. Caz! betekent helemaal niets, het is geen afkorting of verwijzing. Het is gewoon een goede naam', zo staat op de website van de radiozender te lezen. Andere namen die op het lijstje stonden waren Noa, Ace, Britt, Kriz en Mel.

Volgens SBS-radiodirecteur Gerard Timmer is het belangrijk om op de overvolle radiomarkt meteen duidelijk te maken "dat ons station karakter en persoonlijkheid heeft. En je kan niet zomaar een naam uitzoeken. Stel dat je voor 'Beau' kiest, om maar wat te noemen, daar hangt een heel sterke persoonlijkheid aan en is er weinig ruimte om 'merkwaarde' te creëren."

Caz! was nog beschikbaar als merknaam en staat niet in de top-10 van jongens- of meisjesnamen.

Met dank aan Uncle_Scrooge voor de submit.

Gizmondo en auto's...

Ongeveer een maandje geleden crashte de voormalige directeur van Gizmondo, Stefan Eriksson, zijn Ferrari Enzo van een half miljoen toen hij aan het racen was op de openbare weg. De vrouw van Eriksson, Nicole Persson, is inmiddels haar peperdure Mercedes SLR kwijt omdat ze er geen geldige papieren voor had. De auto met een waarde van 400,000 dollar was niet in de V.S. geregistreerd en reed rond met een Europees kenteken. Bovendien had Persson haar rijbewijs niet bij zich. Eriksson heeft nu nog maar één van zijn drie luxe-auto's over die hij met zijn Gizmondo-geld heeft gekocht. We zijn benieuwd wat er met de overgebleven Ferrari zal gebeuren.



Haagse buschauffeurs hebben schurft

Icoon EpidemieTien buschauffeurs van het Haagse vervoersbedrijf HTM hebben schurft. Bedrijfsarts Jan van Griensven en de GGD hebben dat gisteravond vastgesteld. Twaalf andere chauffeurs hebben de huidziekte wellicht ook. Schurft kan makkelijk worden overgedragen via direct huidcontact.

Hoe de ziekte is ontstaan is niet duidelijk. Vandaag en morgen worden de andere medewerkers van het bedrijf onderzocht. De HTM haalt de chauffeurs voorlopig niet van de bus. "Besmetting via contact in de bus sluiten we uit. Maar er is wel enig risico", zo zegt Van Griensven.

Man wil in 365 dagen rond de wereld lopen

Icoon Opmerkelijk De 37-jarige Manfred Michlits uit Oostenrijk wil in 365 dagen rond de wereld lopen. De hardloper begint zijn tocht op 1 januari 2007 in Wenen waar hij op 31 december weer hoopt aan te komen.

Om in één jaar de wereld rond te lopen, moet Michlits ongeveer negentig kilometer per dag afleggen. Aan het einde van zijn 25.000 kilometer lange tocht zal hij veertig landen doorkruist hebben. De Oostenrijker wil met de recordpoging geld inzamelen voor de organisatie SOS Kinderdorp Internationaal.

De tocht brengt Michlits van Wenen via Boedapest naar Turkije. Vanuit daar gaat het verder naar China, waar hij de oversteek naar Australië zal maken. In de tweede helft van het jaar hoopt de Oostenrijker voet op Amerikaanse bodem te zetten, waarna hij de Verenigde Staten zal doorkruisen. De voettocht eindigt weer in Wenen.

Steven de Jongh wint derde rit Driedaagse

Steven de Jongh heeft de ochtendetappe van de Driedaagse van de Panne gewonnen. Bernhard Eisel blijft, ondanks een valpartij, leider in het klassement.

Al om negen uur 's ochtends verschenen de coureurs aan de start voor een rit van 119 kilometer van en naar De Panne. Veel renners, zoals Tom Boonen, Luca Paolini en Baden Cooke gaven geen acte de presence bij de ochtendetappe vanwege het gevaar van valpartijen. Gelijk kregen zij al na zes kilometer: onder andere Bram de Groot en Max van Heeswijk vielen na zes kilometer al op het asfalt.

Door de stevige wind onstond er waaiervorming in het peloton, waardoor er een kopgroep van 20 personen ontstond. Hierin waren Lampre en Quickstep met respectievelijk zes en vijf renners goed vertegenwoordigd. Ook Berhard Eisel en Leif Hoste, de nummers één en twee van het klassement lieten zich niet verrassen en waren in deze groep te vinden.

Quicksteppers Steven de Jongh en Sebastien Rosseler besloten in de laatste ronde uit de kopgroep te ontsnappen en namen Claudio Corioni van Lampre mee in hun vlucht. In de sprint wist onze landgenoot, na goed voorbereidend werk van Rosseler vrij eenvoudig te winnen voor Corioni. De achtervolgende groep kwam op ongeveer 30 seconden achterstand binnen. Er was in deze groep wel een valpartij te noteren, waarbij Danilo Napolitano en leider Bernhard Eisel slachtoffer werden.

Omdat dit voorval in de laatste kilometer gebeurde, krijgt Eisel geen tijdsverlies en zal hij als eerste vertrekken in de tijdrit, die om half drie van start zal gaan. Dan zal ook bekend zijn wie de winnaar wordt van de Driedaagse van de Panne-Koksijde. Leif Hoste maakt door zijn tijdritcapaciteiten de meeste aanspraak op winst. Bestgeplaatste Nederlander is Steven de Jongh, die door zijn etappewinst opgeschoven is naar de vierde plek.

Uitslag ochtendetappe:

#CoureurTijd
1.Steven de Jongh (Ned)2:48.24
2.Claudio Corioni (Ita)z.t.
3.Sébastien Rosseler (Bel)0.01
4.Wouter Weylandt (Bel)0.26
5.Leif Hoste (Bel)z.t.

Algemeen klassement:

#CoureurTijd
1.Bernhard Eisel (Oos)13:02.42
2.Leif Hoste (Bel)0.04
3.Luis Léon Sanchez (Spa)0.35
4.Steven de Jongh (Ned)0.40
5.Sébastien Rosseler (Bel)0.45

Verkerk baalt van imago

Tennisser Martin Verkerk vindt het onterecht dat hij in de media wordt uitgemaakt voor een verwende sporter die alleen maar oog heeft voor zijn eigen problemen. In een interview met het AD reageert de Nederlander op alle kritiek die hij de afgelopen maanden over zich heen kreeg.

"Het raakt me dat blijkbaar wordt gedacht dat ik blind ben voor het leed in de wereld," aldus Verkerk.

Nadat hij in juli 2004 het Dutch Open op zijn naam wist te brengen, ging het mis met Verkerk. Hij kreeg de ene blessure na de andere en als klap op de vuurpijl werd begin dit jaar ook nog de ziekte van Pfeiffer bij hem geconstateerd. Afgelopen januari liet hij weten dat hij moeilijk kon omgaan met zijn blessureleed. "Uit woede en frustratie brak ik alles af wat in mijn buurt kwam. Ik heb wel vijf mobiele telefoons in de Rijn geflikkerd", zei hij toen.

Verkerk kreeg van diverse kanten kritiek te verduren, journalisten vonden dat hij niet zo moest zeuren en zeiden dat er mensen zijn die veel ergere dingen meemaken. Verkerk vindt het onterecht dat hij voor egoïst werd uitgemaakt. "Het tegendeel is waar. Als er armoede heerst of er rampen gebeuren ben ik de eerste die zijn portemonnee trekt. Ik heb altijd gezegd dat die blessureperiode van mij het ergste is wat je op sportief gebied kan overkomen. Maar ik heb ook altijd gezegd dat iemand in een rolstoel het nog veel slechter heeft."

Verkerk had helemaal afgedaan bij een hoop mensen nadat zijn coach Nick Carr de media zocht met de mededeling dat hij al maanden niets meer had gehoord van zijn pupil. "Er is maar één reden voor onze breuk en dat is een financiële", aldus de Nederlander. "Nick wilde dat ik hem zou blijven betalen als coach van een tennisser uit de top twintig. Dat ben ik al tijden niet meer en daarom vroeg ik hem in november water bij de wijn te doen. Dat wilde hij niet."

Kogelvrije vesten niet kogelvrij

Icoon Politie De kogelwerende vesten van vier politiekorpsen blijken niet te voldoen aan de gestelde veiligheidseisen. Bij een schiettest van TNO drongen kogels tot diep in het vest door. Sommige kogels doorboorden het vest zelfs, en zouden waarschijnlijk fataal zijn voor politiemensen. Een kogelwerend vest zou een politieman juist moeten beschermen tegen kogels uit handvuurwapens.

Het gaat om drie korpsen uit Brabant en één uit Zuid-Limburg. Het Korps Landelijke Politiediensten is een nieuw onderzoek gestart, waaruit moet blijken waarom de uitslag van deze proeven afwijken van eerdere proeven. Voor de aanschaf leken de vesten namelijk wel veilig. De politiebond ACP wil dat de vesten vervangen worden, zodra er een alternatief is. "Het is vervelend dat de korpsen daar kosten voor moeten maken, maar de veiligheid van de politiemensen staat voorop", aldus voorzitter Van de Kamp.

[Update] Eerste screenshots/trailer CellFactor

Developer Immersion Software & Graphics heeft vandaag de eerste screenshots van de First Person Shooter CellFactor vrijgegeven. Cellfactor speelt zich af in een industriële omgeving waarbij vooral veel kapot lijkt te kunnen. Je zal in het totaal met drie verschillende characters spelen, welke elke hun eigen speelstijl hebben. Het spel maakt gebruik van de AGEIA PhysX processor. Cellfactor staat gepland voor 2007 en zal zowel op de 360 als PC uitkomen.



Update

Er is ook een trailer verschenen op Gametrailers. De trailer is behoorlijk groot, aangezien hij in HD-kwaliteit is verschenen.

Uitslag Wat is Dit kwartaal 1

Zoals door een aantal mensen was opgemerkt is JtS inderdaad de winnaar van dit kwartaal. JtS wordt daarom ook vriendelijk verzocht om zijn NAW-gegevens naar weblog@fok.nl te sturen zodat ik er voor kan zorgen dat die het DVD pakket in zijn bezit krijgt.

Volgende week is er even een tussenronde die nog niet meetelt, maar daarna kan iedereen weer hard voor de punten strijden. Meer uitleg over de kwartaalprijzen en het meedingen naar de jaarprijs zal komende week ook volgen.

Ik wilde in ieder geval iedereen bedanken die dit kwartaal al mee heeft gedaan en ik hoop dat het in de komende kwartalen alleen maar drukker zal worden. Succes voor iedereen die mee gaat doen in kwartaal 2!

Eerste hangplek bejaarden geopend

OpmerkelijkDe overlastgevende oudjes in het Groningse Oude Pekela hebben een hangplek gekregen. De ontmoetingsplek is de eerste officiële hangplek voor ouderen in Nederland, en werd vandaag geopend bij winkelcentrum De Helling.

In april 2005 stelde het gemeentebestuur van Oude Pekela een samenscholingsverbod voor bejaarden in bij het winkelcentrum. Dat gebeurde omdat groepjes verveelde senioren het winkelend publiek nauwlettend in de gaten hielden en loerden wat er zoal in de winkelkarretjes zat en daar opmerkingen over maakten. Ook ontnamen ze het zicht op de etalages.

De bejaardenhangplek is voorzien van makkelijk zittende bankjes en er kunnen eenvoudig rollators gestald worden. Als het aan het Nationaal Fonds Ouderenhulp ligt komen er binnenkort meer speciale hangplekken voor bejaarden in het land. In veel plaatsen zou daar behoefte aan zijn.

Verdonk wellicht toch VVD-lijsttrekker

Niets is zo veranderlijk als de mens en dat geldt ook voor minister Rita Verdonk. Bezwoer ze eerder nog dat ze absoluut geen zin had om zich te mengen in de race om het lijsttrekkerschap van de VVD, nu heeft ze laten weten dat toch te gaan overwegen.

Komende woensdag maakt Verdonk bekend of ze de strijd zal aangaan met staatssecretaris Mark Rutte van Onderwijs en Tweede Kamerlid Jelleke Veenendaal. Ze gaat daar dit weekeinde met haar gezin en met mensen uit de partij over praten. In het radioprogramma De Ochtenden van de EO, waar de minister vanochtend een uur te gast was, zei Verdonk dat vanuit haar partij zoveel druk is uitgeoefend om zich toch verkiesbaar te stellen, dat ze het toch wil overwegen. Vooral vanuit de rechterflank van de partij hopen veel liberalen op Verdonk, omdat ze Rutte iets teveel 'D66' vinden. De andere kandidaat Veenendaal, zegt de meeste mensen niets.

Met dank aan Detroit en POLITIEK_IS_MOORDEND voor de submit.

Revolution specs bekend gemaakt!

Iwata heeft al tijden lang zijn kaken stijf op elkaar gehouden wat betreft de specificaties van de Revolution. Volgens hem gaat het om gamesaanbod, gameplay en innovatie. Echter, IGN heeft gelekte informatie gepost over de Revolution. Deze informatie zou afkomstig zijn van studio's die bezig zijn met games voor de Revo. De studios wensen uiteraard anoniem te blijven, maar de informatie is danwel afkomstig van officieel Nintendo-materiaal, of van benchmarks uitgevoerd op de uiteindelijke Revolution-hardware.

De CPU, IBM's 'Broadway', zou geklokt zijn op 729 MHz. Dit is meer dan de 485 MHz die de GameCube bevatte, maar nog net iets minder dan de 733 MHz van de oude Xbox. De Xbox 360 draait op 3,2 GHz. Uiteraard zeggen deze getallen niet alles, aangezien de structuur van de processor zo kan zijn gemaakt dat hij alsnog effectiever werkt. Bovendien is het aantal MHz van de processor maar een deel van de totale berekening.

De GPU, de 'Hollywood' van ATI, draait op zo'n 243 MHz. Die van de GameCube had 162 MHz, de oude Xbox had een GPU met zo'n 233 MHz.

"The 'Hollywood' is a large-scale integrated chip that includes the GPU, DSP, I/O bridge and 3MBs of texture memory," aldus een studio.

Het intern geheugen: de hoofdchip van de Revolution zal 24 MB (1T-SRAM) groot zijn. In toevoeging daartoe is er nog een chip van 64 MB aanwezig. Het totaal is dus 88 MB; twee keer zo veel als de GameCube, 24 MB meer dan de Xbox. De Xbox 360 en PlayStation 3 draaien allebei op 512 MB RAM.

Uiteindelijk kan je dus tot de conclusie komen dat, qua pure kracht, de Revolution ongeveer twee maal zo sterk zal zijn als de GameCube. Echter, de Xbox 360 en PlayStation 3 liggen nog ver voor op dit vlak. Uiteraard is het, zoals Nintendo al vele malen heeft verkondigd, niet de bedoeling om puur op grafische kracht te draaien. De console zou volgens Iwata dan ook niet hoeven te concurreren met de 360 en PS3, maar zou een aparte markt aan moeten spreken. Of deze tactiek zal gaan werken moeten we nog zien als de console eind dit jaar gereleased wordt.

Van Zwam, Vidmar en Petö weg bij NAC

Tony Vidmar, Tamas Petö en Arno van Zwam moeten gaan uitkijken naar een nieuwe club. NAC Breda heeft besloten om niet door te gaan met de drie spelers.

De 31-jarige Petö heeft van de drie spelers de langste staat van dienst bij de club uit Breda. Door verschillende blessures heeft de Hongaarse middenvelder zich in de vijf seizoenen in Bredase dienst echter weinig kunnen laten zien. De 35-jarige Vidmar kwam afgelopen zomer over van Cardiff City, acht jaar geleden speelde hij ook al voor de club uit het MyCom-stadion.

In oktober 2003 werd doelman Van Zwam naar Breda gehaald. De 36-jarige doelman, die met de overgang zijn avontuur bij het Japanse Jubilo Iwata afsloot, was aangetrokken als tweede doelman. Dit seizoen groeide Van Zwam uit tot eerste keus totdat een blessure aan zijn knie roet in het eten gooide.

De verhuurde spelers Adnan Barakat (FC Eindhoven) en Robert Braber (Helmond Sport) zullen eveneens moeten uitkijken naar een nieuwe club. Bart Van Den Eede, die op huurbasis voor NEC uitkomt, gaat terug naaar België. Benny Kerstens, die ook niet kon rekenen op een nieuw contract, tekende gisteren een contract bij RBC Roosendaal.

Seizoen voorbij voor Hofland

Kevin Hofland zal dit seizoen definitief niet meer in actie komen. De verdediger van het Duitse VfL Wolfsburg heeft teveel last van een dubbele liesbreuk en zal zich aankomende dinsdag laten opereren.

De voormalig speler van PSV liep al een tijd met de blessure rond. Aanvankelijk hoopte hij met pijnstillende injecties nog mee te kunnen doen in de strijd tegen degradatie. Maar afgelopen weekend bleek dat niet genoeg meer en moest hij de wedstrijd tegen Schalke 04 aan zich voorbij laten gaan.

Polak vrijuit, Petö drie duels

Nadat eerder al Danny Buijs van FC Groningen ontsnapte aan een schorsing, hoeft Sjaak Polak van Sparta nu ook niet noodgedwongen aan de kant te blijven.

Polak plantte in de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht zijn noppen op het hoofd van Dwight Tiendalli. Na afloop beweerde de Spartaan dat hij de Utrecht-verdediger probeerde te ontwijken. De TV-beelden leken deze bewering echter tegen te spreken.

De aanklager van de KNVB vindt echter dat er geen 'wettig en overtuigend' bewijs is gevonden om een straf voor Sjaak Polak te rechtvaardigen. De speler gaat dan ook vrijuit.

Tamas Petö van NAC Breda moet wel vrezen voor een schorsing. De Hongaar deelde in de match tegen Vitesse een kopstoot uit aan Mads Junker en heeft van de aanklager een schikkingsvoorstel gekregen van drie duels schorsing, waarvan één duel voorwaardelijk.

Interesse Vitesse voor Van der Werff

Vitesse heeft interesse voor doelman Johan van der Werff. De Arnhemmers zien in de goalie van FC Dordrecht iemand die de positie van tweede keeper achter eerste keus Harald Wapenaar kan gaan bekleden. Nu Gino Coutinho een contract tekende bij FC Den Bosch voor het komende seizoen, is die plaats vacant.

Naast Vitesse heeft ook Sparta interesse in Van der Werff. Van der Werff speelde al eerder voor de Rotterdamse club. De club uit het Eneco-stadion wil echter eerst het verloop van de competitie afwachten voordat het met Van der Werff in gesprek gaat. Vitesse is inmiddels al wel gestart met de onderhandelingen.

CD: We Are Scientists - With Love And Squalor

Altijd intrigerend, een woord in de titel waar ik geen idee van heb wat het betekend. 'Squalor'? Het Engelse woordenboek biedt uitkomst: vuil(heid); goorheid; ellende. Kijk, altijd leerzaam zo'n nieuwe cd. Toch was het niet dat wat me trok in deze cd. We Are Scientists hebben de naam Amerikaanse bastaardtjes van de Britse hype te zijn, maar dan net anders. Franz Ferdinand en vrienden kennen we al, wat gebeurt er aan de andere kant van de oceaan?

Film: Romance & Cigarettes

Een muzikale film met een vleugje romantiek, humor en ook het nodige drama.
Zo kan je Romance & Cigarettes, het film debuut van John Turturro het beste omschrijven. Turturro beter bekend als acteur, staat nu achter de camera en probeert samen met een cast die bestaat uit James Gandolfini, Susan Sarandon, Christopher Walken, Steve Buscemi en Kate Winslet, het beste er van te maken, maar of iedereen gediend is van een zingende James Gandolfini, of een dansende Christopher Walken, that's up to you.

FIFA helemaal klaar met racisme

VoetbalDe wereldvoetbalbond FIFA (Fédération Internationale de Football Association) heeft zijn buik vol van racisme en discriminatie. De bond heeft dan ook keiharde maatregelen aangekondigd om deze uitingen op de voetbalvelden tegen te gaan. Vanaf heden gelden de onderstaande straffen:

- Een voetbalspeler die zich schuldig maakt aan racisme danwel discriminatie, wordt voor vijf duels geschorst en krijgt een boete van 14.000 euro. Hij krijgt bovendien voor dezelfde periode een stadionverbod.

- Een trainer, team-assistent, verzorger of scheidsrechter krijgt dezelfde straffen als een speler, alleen ligt de boete bij hen op 20.000 euro.

- De ploeg van de overtreder krijgt 3 punten in mindering. Bij een tweede geval gaan er 6 punten af en bij een derde geval volgt er meteen degradatie/diskwalificatie.

- Supporters kunnen rekenen op stadionverboden van twee jaar. De clubs of nationale elftallen krijgen 20.000 euro boete voor het wangedrag van de fans.

De overtredingen waar het om draait staan al langer beschreven in artikel 55 van het tuchtreglement van de FIFA. De bond heeft alle aangesloten lidstaten en bonden op de hoogte gebracht van de nieuwe bepalingen.

Zie voor meer voetbalnieuws Voetbal.FOK!.

Stille tocht Babak grimmig doch vreedzaam verlopen

BabakBurgemeester Albertine van Vliet-Kuipers van Amersfoort werd gisteravond de kop van jut nadat ze op het allerlaatste moment de stille toch afblies voor de afgelopen zaterdag vermoorde 16-jarige Babak Hadjipour. Terwijl zo'n duizend mensen klaarstonden, riep Van Vliet-Kuiper op om niet van start te gaan, in verband met de veiligheid die niet gegarandeerd kon worden. De tocht ging onder aanvoering van een boze vader Hadjipour toch van start en ontaarde in een protestmars waarbij de burgemeester en politie het verbaal moesten ontgelden.

De tocht verliep evenwel zonder problemen. In het begin waren sommige jongeren nog razend op de burgemeester maar naarmate de Kamperbinnenpoort naderde - de plek waar Babak de dood vond - bedaarden de gemoederen enigszins.

Toespraak
Vader Hossein Hadjipour hield bij de Kamperbinnenpoort een emotionele toespraak: ''De politie wilde mij beschermen, maar daar had ik geen behoefte aan. Jullie zijn mijn bescherming.'' Hij riep ook op tot ''nooit, nooit, nooit, nooit meer geweld.'' De verdrietige vader verweet de politie niet eerder te hebben ingegrepen in het conflict tussen verschillende jongeren dat zaterdag uitmondde in de dood van zijn zoon: ''Ik ben bozer op de instanties dan ik had verwacht.''

Na de toespraak volgde luid applaus en hield de menigte een minuut stilte. De meeste aanwezigen gingen daarna rustig naar huis. De politie hield nog een groep jongeren uit Nieuwland in de gaten, maar hoefde niet in te grijpen.


Dreiging
D66-burgemeester Van Vliet-Kuiper had ondertussen op het stadhuis in allerijl een persconferentie voorbereid. Ze verdedigde de beslissing, om op te roepen tot het niet houden van de tocht, met de mededeling dat er vuurwapengeweld dreigde.

Een politiechef legde uit: ''Direct na het incident liepen de spanningen tussen de diverse groepen op. Tot gistermorgen was er echter geen aanleiding de stille tocht niet door te laten gaan. Tot dat een uur voor aanvang informatie binnenkwam die zo ernstig en concreet was, dat er vuurwapens tegen willekeurige deelnemers van de tocht zouden worden gebruikt.'' De politie had honderd man op de been gebracht om de tocht te begeleiden.

-
Zie ook: Vijf vrienden gedode Babak opgepakt.

Revolution games onder $50,-

Meneer Iwata, president van Nintendo, heeft gezegd dat Revolution games van Nintendo zelf niet duurder zullen worden dan 50 Amerikaanse dollars: I cannot imagine any first party title [on Revolution] could be priced more than $50. I really don't think that there's going to be a lot of acceptance by current customers of the $60 price tag.

Een ander onderwerp dat Iwata aansneed waren de opslagmogelijkheden van de Revolution. Zoals bekend gebruiken zowel de 360 als de PS3 een harde schijf, de Revolution echter niet. Die moet het doen met 512MB intern geheugen. Je kan er echter wel SD kaartjes en USB opslagmedia voor gebruiken. Hiermee kan je vrijwel elk opslagmedium aansluiten: … practically any storage method can be used. Een externe harde schijf lijkt dus tot de mogelijkheden te behoren.

Tot slot nog de opmerking dat steeds meer developers interesse tonen in de downloadservice van Nintendo: A number of different publishers are now interested in participating in this virtual console system. As far as the details, though, I believe we will wait for another opportunity before discussing them

Met dank aan alle submitters

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.