FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 28 maart 2006

Letselschade

Boeiend artikel vandaag in de Volkskrant. Over letselschade. Het vertelt het verhaal van een vrachtwagenchauffeur die na een ongeval in de WAO is geraakt en een letselschadebureau bij de hand neemt.

Dit soort claims komen steeds meer voor in Nederland tegenwoordig. Met zo'n 150 duizend bedrijfsongevallen is er ook genoeg werk voor dit soort bureau's. Naast de bedrijfsongevallen zijn er ook nog zo'n 2,4 miljoen mensen die door een ongeval letsel oplopen.
Nu is lang niet al dit letsel van lange duur maar ongetwijfeld zal er genoeg overblijven om de letselschadebureau's van een riante hoeveelheid werk te voorzien.

Is dit een goede ontwikkeling? Ja en nee. Als iemand schade oploopt als gevolg van nalatigheid van bijv. een werkgever is het goed dat het slachtoffer bijgestaan kan worden. Zeker als het slachtoffer als gevolg van het ongeval 100% arbeidsongeschikt raakt.

Maar niet zelden treden letselschadebureau's ook op in het geval van niet-blijvend letsel. In zo'n geval hangt de hoogte van de claim vaak af van de duur van het letsel. Uit onderzoek in Canada echter, onder slachtoffers met een whiplash, is gebleken dat de zij die een letselschadebureau consulteerden langer klachten hielden.

Dit leidt tot langer ziekteverzuim en onnodig hoge ziektekosten. Dit alles valt te voorkomen door voor niet-blijvend letsel een vast bedrag te bepalen waarboven de letsel-claim niet uit mag komen. Dit is in Canada gedaan na het bovennoemde onderzoek en had een spectaculair resultaat. En dat is logisch, langer ziek blijven was immers niet langer financieel rendabel.
Ook Nederland zou zo'n regeling moeten instellen.

De Jong, Timmer winnen awards

Marianne Timmer en Bob de Jong hebben de Ard Schenk Award ontvangen als beste schaatsers van 2006.

Zowel Timmer als De Jong veroverde tijdens de Olympische Winterspelen een gouden medaille. Timmer deed dat op de 1.000 meter, waar ze onder andere Klassen en Friesinger aftroefde. De jury roemde het vermogen van de Sappemeerse om te pieken op het juiste moment en gaf haar de voorkeur boven Ireen Wüst en Renate Groenewold.

Bob de Jong won op de 10.000 meter de meest begeerde plak en schudde zo zijn stempel van “net niet” van zich af. De jury sloeg de verrichten van De Jong hoger aan dan die van de andere kanshebbers Jan Bos en Sven Kramer. De awards voor de beste ploeg en beste buitenlandse schaatser gingen respectievelijk naar TVM en Joey Cheek.

Arsenal evenaart CL-record

Arsenal heeft dankzij de 2-0 overwinning op Juventus een prestigieus Champions League record geëvenaard. The Gunners hebben namelijk al zeven duels achtereen geen doelpunt hoeven incasseren.

Arsenal doet het daarmee even goed als AC Milan in 2004/2005. De manschappen van Arsene Wenger slikten eind september in het uitduel bij Ajax voor het laatst een tegendoelpunt, via Markus Rosenberg. Hierna slaagden Sparta Praag (2X), FC Thun, Ajax, Real Madrid (2X) en Juventus er niet in te scoren tegen Arsenal. Deze prestatie is des te opvallender omdat The Gunners al langere tijd niet kunnen beschikken over sterkhouders als Sol Campbell, Lauren en Ashley Cole.

De reeks van Arsenal
Sparta Praag – Arsenal 0-2
Arsenal – Sparta Praag 3-0
FC Thun – Arsenal 0-1
Arsenal – Ajax 0-0
Real Madrid – Arsenal 0-1
Arsenal – Real Madrid 0-0
Arsenal – Juventus 2-0

Ruim 10 miljoen valse euromunten in omloop

Icoon EconomieIn de EU zijn naar schatting meer dan tien miljoen valse euromunten in omloop, zo meldt de Europese Commissie dinsdag. Door het vakmanschap van de valsemunters zijn de nep-euro's steeds moeilijker van echte te onderscheiden. De samenstelling van de munten komt steeds dichter in de buurt van die van de echte exemplaren.

In 2005 zijn er in de Europese Unie bijna 100.000 valse muntstukken uit de roulatie gehaald, voornamelijk munten van twee euro uit Duitsland. Het percentage verwijderde munten ligt dertig procent hoger dan in 2004. Volgens de Europese Commissie is het aantal echter nog verwaarloosbaar, aangezien er in totaal zo'n 63 miljard echte euro's in omloop zijn. Bovendien is het aantal valse munten nog altijd lager dan vóór de Europese invoering van de gemeenschappelijke munt, zo voegt Brussel er aan toe.

Uitslag CL: Benfica-Barcelona

De heenwedstrijd in de kwartfinale van de Champions League tussen Benfica en Barcelona is geëindigd in een 0-0 gelijkspel.

Op de bank zaten twee Nederlandse coaches, Ronald Koeman bij Benfica en Frank Rijkaard bij Barcelona. Op het veld stonden ook twee Nederlanders: Van Bronckhorst en Van Bommel, allebei in het shirt van Barcelona.

De wedstrijd begon met een hoog tempo, Barcelona had het beste van het spel en de grootste kansen. Zo kreeg Ronaldinho al snel een vrije trap in het strafsschopsgebied omdat de keeper een terugspeelbal in zijn handen pakte. Diezelfde keeper tikte de vrije trap mooi over. Niet veel later kreeg Iniesta dankzij een mooi slalom een schietkans, maar hij schoot naast. Ook Benfica kreeg een aantal kansen, maar Valdes stond een aantal keer in de weg of er werd over of naast geschoten.

De betere kansen waren voor de Spanjaarden. Van Bommel kreeg twee kansen, één grote schietkans en één keer kreeg hij de bal zomaar van de keeper, maar beide pogingen strandden. Samuel Eto'o kwam kort voor rust alleen voor de niet sterk keepende Moretto te staan, maar hij wist de doelman niet te passeren. Daardoor eindigde de eerste helft doelpuntloos.

De tweede helft begon met een wissel voor Benfica: Miccoli verving Robbert. De invaller kreeg meteen een kans, maar hij werd afgevlagd wegens buitenspel. De tweede helft kende minder kansen dan de eerste. Na ruim een uur spelen werd de bal tegen de hand van Motta geschoten, maar de Engelse arbitrage zag dit niet, waardoor Benfica een penalty werd onthouden. Benfica had via Miccoli, Geovanni en Simão de betere kansen, al raakte Barcelona via Larsson en Motta twee keer de paal. Bij Barcelona werden Deco en Larsson een kwartier voor tijd vervangen door Gabri en Giuly, maar ook zij konden niet zorgen voor een doelpunt, waardoor het duel eindigde in 0-0.

Over acht dagen is de return in Barcelona.

Benfica - Barcelona 0-0

Voetbal: Uitslagen Champions League

Icoon Champions LeagueVanavond stonden de eerste twee heenwedstrijden van de kwartfinales in de Champions League op het programma. Arsenal versloeg Juventus met 2-0, terwijl de confrontatie tussen Benfica en FC Barcelona eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Benfica - FC Barcelona was vanuit Nederlands perspectief interessant wegens de ontmoeting tussen aan Portugese kant Ronald Koeman en aan Spaanse zijde Frank Rijkaard. De ploeg van laatstgenoemde oefenmeester startte met Mark van Bommel en Giovanni van Bronckhorst in de basis. Ondanks veel kansen (met name in het eerste bedrijf) slaagde de Spaanse landskampioen er niet in te scoren. Benfica speelde lange tijd afwachtend en oefende pas in de slotfase enige druk uit.

Arsenal heeft na de 2-0 zege op Juventus goede uitzichten op een plek bij de laatste vier. De wedstrijd stond deels in het teken van de terugkeer van Patrick Vieira op Highbury. Net als veel van zijn ploeggenoten haalde Vieira niet zijn gebruikelijke niveau. Arsenal was van meet af aan de betere ploeg en treffers van Cesc Fabregas en Thierry Henry (beide na mooie aanvallen) deden de verhoudingen recht aan. Robin van Persie viel een kleine tien minuten voor tijd in; Dennis Bergkamp bleef op de bank. In de slotfase zagen Zebina en Camoranesi namens de Bianconeri de rode kaart.


Uitslagen

Benfica - FC Barcelona 0-0
Arsenal - Juventus 2-0

Woensdag

Internazionale - Villarreal
Olympique Lyon - AC Milan


Returns op 4 en 5 april


Klik hier voor een uitgebreid verslag van Benfica - FC Barcelona

Hier vind je een verslag van Arsenal - Juventus

----------------

Kijk voor al het voetbalnieuws op de FOK!voetbalmanager!

Uitslag Arsenal - Juventus

In Londen werd vandaag de kwartfinale voor de Champions League tussen Arsenal en Juventus gespeeld. In het eigen Highbury stadion wist Arsenal met 2-0 te winnen.

De wedstrijd begon stroef, mede doordat het veld drijfnat was van de regen die eerder viel. Na enkele minuten was het Juventus dat het eerste offensief neerzette met kansen voor Emerson en Ibrahimovic. Na een kwartier begon ook Arsenal beter te spelen en kreeg ook kansen, waarvan de besten voor Kolo Touré en Francesc Frabregas waren.

Op een kwart van de wedstrijd was het Camoranesi die de eerste gele kaart voor zich opeiste. De Italiaans international mist daardoor de return in Delle Alpi. Vijf minuten voor de rust viel dan toch de eerste goal. Pires zette Vieira van de bal en passte naar Henry. De Fransman kon daarop met een goeie pass Fabregas vrij zetten, waarop de Spaanse middenvelder het afmaakte.

Ook de tweede helft begon stroef, beide teams leden veel balverlies. Pas na zo'n vijftien minuten in de tweede helft leefde de wedstrijd weer op met een goeie kans voor Henry. Diezelfde Henry zette even later alsnog de thuisploeg 2-0 voor. Fabregas zette de Franse spits vrij en deze maakte het koel af.

Juventus probeerde wel, maar de Italiaanse koploper was geen schim van het hechte team dat het in het begin van het seizoen was. Arsenal was veruit de beste, vooral in de tweede helft, en kreeg meermaals de kans om de score nog verder te vergroten. In de slotfase gingen zowel Mauro Camoranesi als Zébina voor de tweede maal in het boekje, en kregen dus ook hun tweede gele kaart. Bij Arsenal viel Robin van Persie acht minuten voor tijd in voor Antonio Reyes. Dennis Bergkamp bleef de volle negentig minuten op de bank.

Middelbare scholieren krijgen week minder les

Icoon OnderwijsDe Tweede Kamer heeft dinsdag besloten dat de onderwijstijd op middelbare scholen met één week wordt verkort. Nu bestaat een schooljaar nog uit veertig weken. Deze nieuwe regel maakt deel uit van een andere opzet van de onderbouw van het voortgezet onderwijs, waar de Kamer dinsdag mee heeft ingestemd.

Minister Van der Hoeven (Onderwijs) wilde de huidige veertig weken behouden en scholen de vrijheid geven twee weken daarvan bezig te zijn met andere bezigheden dan lesgeven. Het onderwijs had graag gezien dat scholen meer de ruimte zouden krijgen bij de planning van de lessen en omarmden het meer flexibele voorstel van de minister. De Kamer vreest echter dat scholen op die manier massaal op het minimum van 38 schoolweken zouden gaan zitten.

De nieuwe onderbouw
De nieuwe wetgeving bepaalt ook dat middelbare scholen al vanaf komend schooljaar de fel bekritiseerde basisvorming in kunnen gaan ruilen voor de nieuwe onderbouw. Het aantal kerndoelen van de nieuwe manier van onderwijs is sterk teruggebracht. Scholen krijgen veel meer de vrijheid om hun eigen manier van lesgeven te bepalen. De nieuwe manier van lesgeven is niet verplicht, scholen mogen ook vasthouden aan de huidige basisvorming.

In de nieuwe onderbouw wordt het onder andere mogelijk voor scholen om een combinatie van vakken door een beperkt aantal docenten te laten geven. Zo kunnen ook leraren die niet specifiek voor het betreffende vak zijn opgeleid de scholieren onderwijzen. Dit viel niet in goede aard bij een aantal partijen in de Tweede Kamer, omdat er het risico zou bestaan les te krijgen van onbekwame docenten.

De Kamer ging uiteindelijk akkoord met een wetswijziging waarin staat dat leerkrachten ook iets te zeggen krijgen over de collega's die zich op hun terrein gaan begeven. Eventuele tekortkomingen kunnen op deze manier worden weggewerkt.

Hennepkweekster vrijuit na illegale inval

JustitieEen hennepkweekster uit Apeldoorn is vrijgesproken van illegale hennepteelt omdat de politie onwettig de woning van de vrouw was binnengevallen. De politie trad de woning binnen na een anonieme melding en trof in een slaapkamer bij de 29-jarige E. S. een kwekerij met 314 plantjes aan.

De Officier van Justitie eiste 100 uur werkstraf en een winstontneming van bijna 25.000 euro. De vrouw snikte dat ze dat helemaal nooit had verdiend. Er was slechts één oogst geweest, die was mislukt, en de tweede oogst was in beslaggenomen. Ze was begonnen met wietteelt omdat haar financiële situatie al penibel was.

Gelukkig voor de vrouw oordeelde de rechter dat de politie niet het recht had gehad om zomaar binnen te vallen. Als je enkel op één anonieme tip afgaat, kun je bij iedere Nederlander wel huiszoeking verrichten, zo oordeelde de rechter. Dus vonniste hij vormfout (onterecht verkregen bewijs) en vrijspraak.

De vrouw is nog niet geheel zeker van een goede afloop. De Officier van Justitie kon bij de uitspraak namelijk een minzaam lachje niet onderdrukken, en zei er hard over te denken om hoger beroep aan te tekenen.

EU wil mening van burgers horen

Icoon Europa De Europese Unie (EU) wil de mening van haar burgers horen. Daarvoor is er een speciale Europese discussiesite gelanceerd. Langzaam lijkt de Europese Unie de draad weer op te pakken. Na de nee-stem van de Fransen en de Nederlanders tegen de Europese Grondwet werd er "een periode van bezinning" aangekondigd. Deze periode lijkt afgelopen te zijn. De voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso lijkt nu persoonlijk jouw mening te willen peilen: wat voor een Europese Unie wil je?

Je kunt deze vraag beantwoorden aan de hand van drie verschillende thema's: de sociaal-economische toekomst van Europa, het beeld van Europa en de taken van de Unie, en de grenzen van Europa en zijn rol op het wereldtoneel. De site is in twintig talen opgesteld. Iedere Europeaan kan hierop aangeven wat er mis is met de huidige EU, wat er beter kan en wat er uiteindelijk van de EU terecht moet komen.

Op 13 maart kwam de Nederlandse regering met hetzelfde idee. Op de website NederlandinEuropa.nl kunnen Nederlanders nog tot 17 april hun mening kwijt over de rol van Nederland binnen de Unie. Op de Europese discussiesite is er geen tijdslimiet. Het lijkt alsof de overheden op deze manier willen laten zien dat ze wel naar de burgers luisteren. Ondanks dat zijn er nog maar weinig deelnemers op de site te vinden.

Sepp Blatter waarschuwt G14-clubs

FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft de grote Europese clubs die vertegenwoordigd zijn in de G14 gewaarschuwd dat ze in de toekomst spelers moeten blijven afstaan voor interlands.

De grote Europese clubs en de wereldvoetbalbond hebben al enige tijd een conflict over het afstaan van spelers bij interlands. Begin maart lieten de G14-clubs weten het Belgische Charleroi volledig te steunen. Deze club eist van de FIFA financiële compensatie omdat hun speler Abdelmajid Oulmers in 2004 geblesseerd raakte tijdens een wedstrijd van het Marokkaanse nationale team. De topclubs hebben laten weten hun standpunt voor een belangrijk deel af te laten hangen van de wijze waarop deze zaak door de FIFA wordt afgehandeld.

Olympique Lyon is in een vergelijkbare affaire verwikkeld en de Fransen worden ook door de G14 gesteund.

Riep daar iemand kuthoer?

Zoals eigenlijk anderhalve week geleden al hier op de FOK!Weblog werd geconcludeerd is er niets mis met het vreemdelingenbeleid van minister Verdonk en dus moet de Tweede Kamer ook niet door blijven zeuren over het verkeerd informeren van diezelfde Tweede Kamer door ons aller Rita met betrekking tot uitgeprocedeerde Syrische asielzoekers.

Het zijn gewoon die verdomde ambtenaren van het IND die haar steeds op het verkeerde been zetten en zo het een streng doch rechtvaardig minister betaamt heeft Rita nu besloten twee leidinggevenden van het IND direct uit te zetten te ontslaan.

Het verkeerd informeren gebeurde volgens Verdonk overigens niet uit kwade opzet, maar de twee misten 'politieke sensitiviteit'... Ik heb er niet echt verstand van maar dat lijkt me niet echt een reden voor ontslag, dus dat wordt weer een riante afkoopsom of een oneindige wachtgeldregeling.

Uiteraard geen politieke consequenties voor Verdonk, want dat is zoooooo 1930...

Nieuwe anti-piraterij wet in Duitsland

Vanaf 1 januari zal er in Duitsland een strengere anti-piraterij wet ingevoerd worden. Iedereen die vanaf dat moment nog muziek, films en/of software downloadt (voor privé gebruik) kan twee jaar gevangenisstraf krijgen. Het verkopen van bijvoorbeeld films gaat de Duitsers zelfs vijf jaar in het gevang opleveren.

De aanleiding voor deze strenge wet is een agressieve campagne van de Duitse filmindustrie. Patrik von Braunmühl, iemand die voor de consumenten opkomt, vindt dit veel te ver gaan. "This sends a completely wrong signal to society. It criminalises consumers and will deeply disturb internet users. It can't be that everyone has to be worried now about the police knocking on the door and impounding the family computer because their 16-year-old son has downloaded a few songs."



Demonstratie Parijs mondt uit in geweld

Icoon BuitenlandsDe Franse protestmars in Parijs tegen de beruchte regeringsplannen om jongeren aan het werk te krijgen, is vandaag uitgemond in geweld. Gemaskerde jongeren gooiden ramen van gebouwen in en probeerden zelfs mededemonstranten te bestelen. Zeker honderd mensen zijn gearresteerd.

In Parijs zijn vele tienduizenden ontevredenen de straat op gegaan om tegen de nieuwe wet die de rechten van jonge werknemers doet slinken, te demonstreren. Deze wetgeving maakt het eenvoudiger om jongeren onder de 26 jaar te ontslaan.

Hoewel vakbeweging CGT meldt dat er in het hele land maar liefst drie miljoen mensen deelnamen aan de protestmarsen ("een historisch record"), zegt de Franse politie dat er slechts 880 duizend aanwezig waren.

GP2 testdag 28-03-06

Vandaag is de eerste testdag van de GP2 series op het circuit van Barcelona verreden. De Braziliaan Neslon Piquet junior liet de snelste tijd noteren.

Piquet liet een tijd noteren van 1'23.315. Hiermee was de Braziliaan 0,117 seconden sneller dan de nummer twee, Ernesto Viso. De derde tijd is gereden door Alexandre Negrao die evenals Nelson Piquet junior uitkomt voor het Piquet Sports-team.

poscoureurteamtijdlaps
1Nelson Piquet Jr. PIQUET SPORTS 1'23.315 50
2Ernesto Viso ISPORT INTERNATIONAL 1'23.432 65
3Alexandre Negrao PIQUET SPORTS 1'23.695 71
4Franck Perera DAMS 1'23.892 58
5Lewis Hamilton ART GRAND PRIX 1'23.995 52
6J.M. Lopez SUPER NOVA INT. 1'24.147 44
7Michael Ammermuller ARDEN INTERNATIONAL 1'24.228 56
8Nicolas Lapierre ARDEN INTERNATIONAL 1'24.237 47
9Clivio Piccione DPR DIREXIV 1'24.255 51
10Adrian Valles CAMPOS RACING 1'24.570 49

Zonsverduistering op 29 maart

Icoon Zonnestelsel Morgen is er voor de tweede keer binnen een halfjaar in Europa een zonsverduistering zichtbaar. In Nederland zal de verduistering slechts gedeeltelijk zichtbaar zijn, maar in delen van Noord-Afrika en Azië, rond de Middellandse zee tussen Kreta en Cyprus en over Turkije en Georgië zal de zon tijdelijk geheel achter de maan verdwijnen.

In ons land zal dit spektakel tussen 11:47 en 13:33 plaatsvinden met het hoogtepunt, een verduistering van maar liefst 33%, om 12:40. Gezien de voorspellingen van wolkenvelden zal het maar de vraag zijn of er iets van te zien zal zijn. Het Westen van ons land maakt de grootste kans om de zon tussen de wolken door te kunnen zien.


Op het plaatje hierboven is het traject van de verduistering op het aardoppervlak zichtbaar. Inwoners en vakantiegangers in Turkije maken gezien de weersvoorspellingen de grootste kans op een onbelemmerd zicht op de eclips. De maan zal daar gedurende maximaal 3 minuten en 45 seconden over een strook van ongeveer 185 km breed zijn schaduw werpen. Kijk voor meer informatie op de website van Stichting 'De Koepel' of op het FOK!forum.

Waar je ook bent, gebruik een speciale eclipsbril om je ogen te beschermen als je tussen de wolken door naar de zon gaat kijken. Een gewone zonnebril is onvoldoende.

Straf voor Cercle en La Louviére

De Belgische voetbalbond heeft zowel Cercle Brugge als La Louviére bestraft. Allebei de clubs hebben gebruik gemaakt van een speler die niet speelgerechtigd was. Als straf krijgen ze een reglementaire nederlaag van 5-0.

Cercle speelde tegen Germinal Beerschot met Brian Pinas in het team, maar zijn naam stond niet op het wedstrijdformulier. De wedstrijd eindigde in 0-0. Doordat die is omgezet in een nederlaag, is de kans dat Cercle degradeert toegenomen.

La Louviére, de nummer voorlaatst, stelde in de met 1-0 verloren wedstrijd tegen Racing Genk de geschorste Bob Cousin op.

Diploma voor Weense hondenbezitters

In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen is het sinds kort mogelijk om als hondenbezitter een heus diploma te halen. Het papiertje staat niet alleen leuk aan de muur, maar levert de baasjes ook nog eens voordeel op. Geslaagde hondeneigenaren worden vrijgesteld van de hondenbelasting en krijgen attenties zoals hondenpoepzakjes.

Op vrijwillige basis kunnen de viervoeterliefhebbers een schriftelijke test en een praktijkexamen afleggen. Tijdens het praktijkgedeelte wordt het baasje onder andere getest op zijn vaardigheden in het oprapen en weggooien van hondendrollen.

Hondenpoep is, net als in Nederland, een groot probleem in Wenen. Dampende drollen behoren tot de grootste ergernissen van de burgers.


Scheisse!

Haastrechtse (76) valt uit raam en overlijdt

Icoon OngelukEen 76-jarige vrouw uit Haastrecht (Zuid-Holland) is vandaag overleden nadat zij gistermiddag uit haar raam op de eerste etage van haar woning was gevallen. De vrouw wilde vanwege een regenbui het raam sluiten en viel vervolgens naar beneden. Hoe dit precies heeft kunnen gebeuren, is niet bekend.

Een vriendin die op bezoek was bij de vrouw, hoorde een klap en ging naar boven om te kijken wat er aan de hand was. Vervolgens zag zij de vrouw op het terras liggen, waarna ze de politie alarmeerde. Het slachtoffer werd overgebracht naar het Utrechts Medisch Centrum, waar zij dinsdag overleed.

Emanuelson langer bij Ajax

Urby Emanuelson heeft zijn contract bij Ajax verlengd tot medio 2011. De 19-jarige Amsterdammer had een verbintenis die in 2008 zou aflopen.

Technisch directeur Martin van Geel is content met de nieuwe overeenkomst: ”Het is goed om te zien dat een speler uit onze eigen jeugdopleiding zich zo sterk ontwikkelt. Urby heeft bewezen van grote waarde te zijn voor dit team. Uit deze contractverlenging blijkt dat beide partijen vertrouwen hebben in de toekomst.”

Emanuelson maakte op 24 februari 2005 tijdens het UEFA Cup-duel met AJ Auxerre zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax, nog onder trainer Ronald Koeman. Emanuelson heeft nu al veertig wedstrijden achter de rug in het vlaggenschip van de Amsterdammers.

Jongerentijdschrift Break Out! stopt

Icoon MediaHet jongerentijdschrift Break Out! (website) stopt ermee. De voornaamste reden hiervoor is dat "de oplage onder druk staat", aldus Hidde van der Louw van Sanoma Uitgevers, de uitgever van het blad, vandaag. Break Out! zag in 1996 het levenslicht. Op dit moment heeft het blad een oplage van 64.816 stuks.

Op 10 april zal een nieuw weekblad voor jongeren worden gelanceerd, dit tijdschrift krijgt de naam Spam. Het verdwijnen van Break Out! en de komst van Spam heeft tevens te maken heeft met de "veranderende doelgroepbehoefte", aldus Van der Louw. "Dat komt mede door internet. Jongeren lezen nieuwtjes over artiesten liever online. Een blad leent zich beter voor achtergrondverhalen en reportages."

Volgens Sanoma wordt Spam "een multimediaal jongerenmerk", waarvan het tijdschrift een onderdeel is. Het concept omvat ook onder meer internet, diensten voor mobiele telefoons en danceparty's. Spam richt zich op jongeren van vijftien tot negentien jaar; Break Out! trok een jongere doelgroep. In de week voor de lancering van Spam, verschijnt Break Out! voor de laatste keer.

Met dank aan ApC_IcE voor de submit.

'Atlético Madrid neemt Feyenoord-look'

Club Atlético de Madrid treedt volgend seizoen aan in een ander tenue. De Madrileense club speelt nu in een rood-wit gestreept shirt.

Volgens de Spaanse sportkrant MARCA gaan los Rojiblanco's volgend seizoen echter spelen in een shirt met slechts één rode en één witte streep. De Rotterdamse topclub Feyenoord speelt ook in zo'n tenue.

De laatste keer dat Atlético niet in de bekende colchonero shirts speelde was in 1939. Toen speelde men in een compleet blauw tenue, omdat men fuseerde met Avanción Nacional.

Bevrijdingspop Haarlem weert Lange Frans en Baas B

Frans en BLange Frans en Baas B zijn niet welkom op Bevrijdingspop Haarlem. Deze beslissing heeft de organisatie van het festival genomen naar aanleiding van de vechtpartij van vorige week vrijdag, waarbij Lange Frans (Frans Frederiks) een achttienjarige jongen uit zijn publiek in Meppel mishandelde.

Lange Frans en Baas B werden vorige maand benoemd tot 'ambassadeur van de vrijheid'. In die hoedanigheid staan zij als de zogenoemde helikopteract op 5 mei op de programma's van diverse bevrijdingsfestivals. Met een helikopter zullen zij naar verschillende locaties worden gevlogen.

De organisatie van het feest in Haarlem heeft nu echter besloten de twee rappers niet als act te willen hebben. Er staan nog wel optredens van de twee gepland in Amsterdam, Utrecht en Almere. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei, de organisatie die de vrijheidsambassadeurs aanwijst, heeft de actie van Lange Frans eveneens veroordeeld. De rapper mag echter wel aanblijven als ambassadeur van de vrijheid.

"Hoe irritant mensen in je publiek ook kunnen zijn, als helikopteract van de Bevrijdingsfestivals en daarmee spreekbuis van vrijheid en tolerantie, dien je een voorbeeldfunctie", aldus Marcel Sukel, voorzitter van Bevrijdingspop Haarlem. "Wij vinden het echt niet kunnen je op een dergelijke manier uit te laten. Voor niemand niet, maar zeker niet voor een ambassadeur van de vrijheid. Het filmpje wat te zien is op weblog GeenStijl laat aan duidelijkheid niets te wensen over."

In het gastenboek op de site van Bevrijdingspop stromen de reacties sinds het incident met Lange Frans binnen. Veel mensen keuren daarin de actie van de rapper af. "Wij trekken ons de reacties in ons gastenboek aan en nemen ook deze signalen serieus. Ons publiek mag en moet ons aanspreken op de keuze van onze acts. Wij zijn en blijven een festival met een boodschap. Respect, begrip voor elkaar en vrijheid willen we op een positieve manier onder de aandacht brengen", aldus Sukel.

Met dank aan M42, BVO, GC_Stef en punkr1 voor de submit.

120 Wembley-bouwvakkers ontslagen

120 Staalbewerkers en lassers die aan het nieuwe Wembley-stadion in Londen werken hebben te horen gekregen vanaf dinsdag niet meer op hun werk te hoeven verschijnen. Het is het resultaat van een betalingsgeschil tussen onderaannemers Hollandia en Fast Track Services.

De directe reden voor het ontslag is geldgebrek van de zijde van Fast Track Services. Vakbonden GMB en Amicus hebben hun leden echter opgeroepen om gewoon door te blijven werken. "Het stadion is niet af en iemand zal onze leden moeten aannemen om de klus af te maken," aldus GMB-voorzitter Tom Kelly. Amicus-voorzitter Frank Westerman voegde hieraan toe: "We hebben onze leden geadviseerd normaal te werken terwijl wij proberen op te lossen wie hen aan gaat nemen en er voor zullen zorgen dat ze worden betaald."

Volgens hoofdaannemer Multiplex zal de kwestie geen invloed hebben op de deadline voor oplevering van het stadion. Ook het repareren van de riolering onder de reusachtige constructie zou geen gevolgen hebben. De deadline is overigens al eerder verschoven vanwege geschillen tussen Multiplex en onderaannemers, en een week geleden viel een stalen dakconstructie van het dak van het stadion. De finale van de FA Cup, die dit jaar in het nieuwe stadion gespeeld had moeten worden, is vanwege alle tegenslagen verplaatst naar het Millennium Stadium in Cardiff.

Geen porno meer bij de marine

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Het vertonen van pornofilms in openbare ruimten bij de Krijgsmacht is vanaf nu verboden. Dat heeft staatssecretaris Van der Knaap in de Tweede Kamer gezegd. De maatregel volgt op berichten over wangedrag op de Tjerk Hiddes, een boot van de Nederlandse marine. Daarbij werd ook bekend dat marinepersoneel geregeld naar porno kijkt.

Van der Knaap kan niet alle vertoningen van pornofilms verbieden, omdat hij niet kan ingrijpen in het privéleven van Defensiepersoneel. Maar op apparatuur van Defensie en daar waar meerdere mensen zijn is het voortaan niet meer toegelaten pornofilms af te spelen.

Van der Knaap herhaalde nog eens dat hij het wangedrag op de Tjerk Hiddes niet zal tolereren. Iedereen die erbij betrokken blijkt te zijn geweest, krijgt ontslag. Ook de commandant.

Wederom blessure voor Verkerk

Martin Verkerk kende een ongelukkige rentree in het tenniscircuit. Tijdens de eerste ronde van het Challengertoernooi in het Italiaanse Napels moest de Alphenaar opgeven vanwege een scheurtje in zijn buikspier. Zijn tegenstander, de Italiaan Flavio Cipolla ging bij een stand van 6-4 en 2-6 door naar de volgende ronde.

"Pure pech," aldus Verkerk over zijn nieuwe blessure. "Maar ik ga er niet vanuit dat dit erg lang zal duren. Ik heb er vooral van genoten om weer op de baan te staan. Het niveau was ook heel hoog voor de eerste wedstrijd. Het was fijn om zo weer bezig te zijn."

Verkerk begon zijn terugkeer in het tennis goed. In de eerste set was hij te sterk voor zijn Italiaanse opponent en won eenvoudig met 6-4. In de tweede set, bij een stand van 2-3, ging het echter mis. Zijn buikspier gooide roet in het eten. De Nederlander besloot de set nog wel uit te spelen, maar gaf vervolgens op.

In Napels kwam Verkerk voor het eerst weer in actie sinds juli 2004. Toen won hij namelijk het Dutch Open in Amersfoort. Na die tijd had hij erg veel last van een schouderblessure waardoor hij niet aan tennis toe kwam. De Alphenaar hoopte zijn rentree al eerder te maken, maar begin dit jaar kreeg hij te maken met de ziekte van Pfeiffer. De deelname aan het challengertoernooi in Italië dankt hij aan een wildcard.

Uitslag Wat is dit ronde 11

Met dank aan de mensen van Wanadoo heeft deze uitslag een flinke vertraging. Uitslag? Ja, het is de eerste keer dat het al in ronde 1 is geraden (iets wat ik niet verwacht had) en dit keer was Martijnissen de succesvolle winnaar. Het antwoord van deze ronde was namelijk een ladyshave.

Vanavond zal ik nog de eindstand van dit kwartaal bijwerken en daarna hebben we even rust met de Wat is Dit. Waarschijnlijk is er volgende week een tussenronde zonder prijzen en daarna beginnen we aan kwartaal 2 met daarin prachtige prijzen. Hou de weblog de komende tijd maar goed in de gaten!

De uitslag

9. Ben nors in de nor

Uit enkele verloren gewaande geschriften van de ziener Nostradamus blijkt dat er zich in Nederland een prinses Laurentien antichrist bevindt: Ben de Leider.

In het voorgaande (8e) deel wordt Ben de Leider in een geblindeerde auto naar een niet nader te noemen beveiligde overnachtingsplaats gebracht. Ben vraagt zijn chauffeur Theo de Volggers om uitleg te verschaffen over de hectische avonturen die hij sinds vanmorgen zoal beleefd heeft. Theo belooft deze pas te geven als ze de plaats van bestemming hebben bereikt, ..en blablablabla.., ..en een hoop gezeik..

Nu deel 9:

De plaats van bestemming was bereikt. Ben de Leider was geblinddoekt naar binnen geleid, waar hij werd opgewacht door enkele beveiligingsbeambten. Zij ontdeden Ben de Leider van zijn blinddoek, wezen hem het toilet, en enkele minuten later zat Ben de Leider op een bed in een kleine, fel verlichte cel, omringd door Theo de Volggers en een drietal beveiligingsagenten. Theo keek op zijn horloge, toen er op de deur werd geklopt. Wie zou dat zijn? Theo stond op en deed de celdeur open. Daar stond Ursula Dobbelsteen, die Ben de Leider eerder die dag met een mes had geprobeerd te vermoorden op het kantoor van reclame- en conceptbureau 'anticoncepti'. Een beveiligingsagent op de gang porde in haar rug, en duwde Ursula, wier handen op haar rug waren geboeid, de cel in.

'Wel ja, Ursula Dobbelsteen!' riep Ben de Leider woedend, 'Wat kom jij nu weer hier doen, greppeldel? Me alsnog aan het mes rijgen? Of je verontschuldigingen aanbieden? Nou? Waar is je bosje bloemen dan, trut met tieten?! Ik zal je voor zijn, al is dat gezien je trage verstand niet al te moeilijk: ..ik accepteer je excuses niet, hoor je dat?! Ik heb nog liever een tongzoen van Judas Iskarioth dan ook maar één kus van jou, duivelin! Geef me een tondeuse, dan scheer ik je kaal, vuile verraadster! NSB-er! Een pruik van pek en veren, dat zou je goed staan! Kutter- dan kutwijf is een understatement voor hoerige sloeries als jij!"
-"Rustig, meneer De Leider, rustig!", viel Theo de Volggers hem in de rede. "Ursula zal haar straf niet ontlopen. Maar ze wilt het u uitleggen!"
"Uitleggen? Die enige die hier gaat "leggen" ben ik, zou m'n ome Teun zeggen, met zijn onverbeterlijke Rotterdamse tongval. Weet je, het kan me allemaal niet meer schelen. Alsof de eerste de beste brakke moordpoging op mijn persoon me ook maar iets interesseert. Ik leef nog! Dit in tegenstelling tot jullie, als jullie niet heeeeeel gauw oprotten. Ik wil slapen, ik ben moe."
-"Maar wilt u geen verklaring?" vroeg Theo de Volggers, "Ursula wil.."
"Een verklarende stamp voor je smoel kun je krijgen, muffe drol! Opzouten, allemaal! Morgenochtend graag een goed smakend ontbijt, met de authentieke hagelslag van Venz, die ik bij mijn ome Teun ook altijd als ontbijt voorgeschoteld kreeg.

Verder wil ik nog wat ochtendkranten, een laptop, een pakje sigaretten, en een oplader voor mijn leeggelopen Nokia 4420. Die lege accu symboliseert mijn gemoedstoestand, dus ik herhaal het nog één keer: opzouten! Ik moet fris zijn voor mijn optreden bij Nova morgenavond."

Theo de Volggers, Ursula en de drie beveiligingsagenten verlieten de cel, die daarna op slot gedraaid werd. Ben de Leider ging op de rand van het bed zitten en geeuwde. "Het is jammer dat de meeste mensen mij zo tot het uiterste drijven. In wezen ben ik een uitermate sympathieke jongeman. Ik heb alleen af en toe een slechte bui. Regentijd, kun je beter stellen."
Ben wilde gaan liggen, maar voelde dat er iets in zijn kontzak kraakte. Hij ging recht op de rand van het bed zitten, en greep naar het opgevouwen papier dat uit zijn kontzak stak. Het was het gewraakte epistel dat hij vanmorgen op zijn bureau vond, het schrijfsel waar dit doldwaze avontuur allemaal mee begonnen was. Hij vouwde het open en las het nog een keer. Vooral het tweede deel van het papier interesseerde hem:

"Geboren op de drie maal zesde dag van zesde maand
Onder het astrologisch teken van de gespleten Gemini
Zal deze mogelijke antichrist wispelturig regeren, gelijk het gekozen paard
Van de waanzinnige keizer Caligula"
(Nostradamus, 946e kwatrijn)

"Het klopt nog ook!" mompelde Ben de Leider in zichzelf. "Nog een maandje en het is 18 juni. Dan word ik zevenentwintig. Legendarische leeftijd. Zou Atilla de Hen ook een Tweeling zijn geweest? En Jimi Hundrix? Die werd ook niet ouder dan zevenentwintig, net als Kurt Cobain, Janis Joplin, Keith Moon en Anne Frank." Ben de Leider kleedde zich uit, deed het licht uit en nestelde zich onder de dekens. "Tja, Anne Frank was in ieder geval wél een Tweeling. Een begenadigd schrijfster. Jammer dat ze er zo plotseling de brui aan gaf. Maar ja, Tweelingen staan niet erg bekend om hun doorzettingsvermogen."

Een uur later lag Ben de Leider nog wakker.
Ogenschijnlijk gevoelloos als hij was, hadden de gebeurtenissen van die dag hem wél geraakt. "Wat mijn probleem is..", dacht Ben de Leider, "..Is dat ik teveel nadenk. Het probleem van de rest van de mensheid is echter dat zij te weinig nadenkt. Die staatsgreep in Nederland wordt dan ook een makkie. De moordaanslagen ontwijken ook. Maar hoe val ik in godsnaam in slaap?"

Weer een uur later. Ben was nog steeds wakker. "Last van slapeloosheid, mijn ergste nachtmerrie", kreunde hij. "Nee, slapeloosheid, daar hoorde je Martin Luther King niet over.
Alleen maar: "I have a dream"geeuwen, de slaapkop. Geen wonder dat de katoenproduktie sinds 1963 met rasse schreden achteruit is gehold. D'n Tinus droomde wat af. Hij droomde dat alle mensen gelijk waren geschapen, ongeacht huidskleur en gelijke rechten. Tja, onder mij, knielend aan de laagste treden van mijn troon, is iedereen gelijk.." Ben geeuwde en viel eindelijk in slaap.

De volgende ochtend werd Ben de Leider weer wakker. Naast zijn bed stond een dienblad met een kan verse sinaasappelsap, twee croissants, een schaaltje marmelade, en natuurlijk het pak hagelslag van Venz. Verder lagen er een aantal ochtendkranten, een pakje sigaretten en een telefoonoplader. Ben sloot direct zijn telefoon aan en wilde een boterham met hagelslag smeren. In het pak hagelslag zat echter behalve hagel ook een briefje. "Guttegut, een boodschap van de geheimzinnige opdrachtgever zeker? In welk avontuur ben ik beland? "Het geheim van het scharlaken Schotse schuimgebakje"? "Ben de Leider en de Blauwe fonkelsteen?"
Hij vouwde het briefje open. Het was een geprint mailtje van Jeroen Pauw, geadresseerd aan het outlook-adres van Theo de Volggers. Er stond op dat Ben de Leider hem, Jeroen Pauw dus, zo spoedig mogelijk moest bellen. "Wel, vooruit", mompelde Ben, en hij zette zijn telefoon aan, terwijl deze nog aan het opladen was. Ben de Leider keek op het telefoonschermpje, waar een Duitse provider verscheen, onderwijl vergezeld van een reeks sms-jes en voicemailberichten. "Ik zit dus in Duitsland. Effe kijken.."
Ben de Leider rommelde wat met zijn telefoon, en ontdekte dat hij zich in de buurt van Bremen bevond. "Hmm.. Ik zal eerst die Pauw eens bellen.."
Ben de Leider typte het telefoonnummer in dat op het briefje uit het pak hagelslag stond.

"Ja, ..met Jeroen?", hoorde Ben de Leider zeggen..

(wordt vervolgd:)

Tottenham legt jonge spelers vast

Tottenham Hotspur heeft een tweetal jonge spelers voor lange tijd vastgelegd. Het gaat om Michael Dawson en Aaron Lennon.

Dawson heeft een contract getekend wat hem tot medio 2011 aan de Engelse ploeg verbind. De 22-jarige verdediger kwam halverwege vorig seizoen over van Nottingham Forest. Sindsdien is hij tot een vaste waarde van The Spurs uitgegroeid.

Ook Lennon kreeg een nieuw contract. Hij tekende tot 2010 bij. Vorig seizoen kwam de 18-jarige vleugelspeler nog uit voor Leeds United, maar in de zomer vertrok hij naar de club van coach Martin Jol.

Technisch directeur Damien Comolli is erg blij met de uitkomst van de contractbesprekingen: "'Beide spelers hebben de potentie om in de toekomst uit te groeien tot internationals. Dit is erg goed voor de club."

Aangifte tegen minister Zalm wegens fraude

Icoon AlgemeenEen man uit Laren heeft bij de politie in Den Haag aangifte gedaan tegen minister Zalm van Financiën. Volgens de Laarder, Martin Dessing, heeft Zalm gefraudeerd bij de omzetting van de gulden naar de euro in 2002. De minister zou hebben geweten dat de wisselkoers veel te hoog was, zodat veel mensen gedupeerd werden.

De koers van de euro had twee of 2,10 gulden moeten bedragen en niet 2,20371 gulden. Door de verkeerde koers zouden bijna 2,4 miljoen AOW'ers en 1,4 miljoen uitkeringsgerechtigden de afgelopen vier jaar te weinig hebben uitbetaald gekregen. Hierbij zou het gaan om tien procent van hun AOW of uitkering. Dessing zelf claimt 5000 euro.

Volgens de Laarder was Zalm op de hoogte van de foute omrekeningskoers, maar heeft hij die desondanks gehandhaafd bij de omrekening en uitbetaling in euro's aan AOW'ers en uitkeringsgerechtigden. Zowel de huidige directeur Brouwer als de voormalige directeur Sàs hebben bevestigd dat de minister een verkeerde koers gebruikte. In mei vorig jaar erkende Zalm, na jarenlange ontkenning, de onderwaardering.

Dessing verwijt Zalm ook dat hij zonder overleg met de Eerste en Tweede Kamer de foute omrekeningskoers heeft toegepast. Tevens zou de minister in strijd hebben gehandeld met het Verdrag van Amsterdam uit 1997, waarin bepaald is dat lidstaten elkaar niet mogen benadelen bij de invoering van de euro. De politie heeft gemeld de aangifte in onderzoek te hebben.

Driedaagse: Hoste grijpt naar etappewinst

In de Driedaagse van de Panne-Koksijde heeft Leif Hoste de eerste etappe gewonnen. In een groepje van drie renners was hij de verrassende winnaar in de eindsprint.

De Driedaagse wordt gezien als een serieuze voorbereiding voor de Ronde van Vlaanderen, waardoor er bij de start sprake was van een sterk deelnemersveld. De eerste etappe met een afstand van 194 kilometer ging van start in Middelkerke en eindigde met een drietal omlopen rond Zotegem.

De koers begon op de Berendries toen een groep van zo'n tien renners de aanval koos. Onder hen zaten Stijn Devolder, Filippo Pozzato en Gert Steegmans. Deze laatste coureur reed met vijftig kilometers nog in het vooruitzicht er vandoor en nam daarmee Bernhard Eisel en Leif Hoste mee. Door de goede samenwerking had de kopgroep al gauw een minuut voorsprong te pakken. In de laatste omloop was de samenwerking zowel bij de achtervolgende groep als ook het peloton ver te zoeken.

Het werd duidelijk dat de dagzege betwist zou gaan worden tussen de drie renners uit de kopgroep. In de eindsprint verbaasde Hoste vriend en vijand door in de laatste meters de sprinters Eisel en Steegmans voorbij te steken. Met zijn dagzege is de renner van Discovery-Channel de leider in het algemeen klassement geworden en tevens de grote favoriet om de Driedaagse op zijn naam te schrijven.

Uitslag eerste etappe Driedaagse van de Panne-Koksijde:

#CoureurTijd
1.Leif Hoste (Bel)4:39.55
2.Bernhard Eisel (Oos)z..t
3.Gert Steegmans (Bel)z.t.
4.Luis Leon Sanchez (Spa)0.12
5.Luca Paolini (Spa)0.42

Revolution interface uitgelekt?

Opnieuw is er een foto verschenen waarvan de bron claimt dat het de interface van de Nintendo Revolution is. De gelekte screen zou door een Duitse vertaler zijn uitgelekt aan een van zijn vrienden die hem vervolgens weer op een forum plaatste.


Op de foto zijn onder andere de WiFi statistieken te zien (verloren, gewonnen en gelijk), syteeminstellingen, beschikbare game, het aantal aangesloten controllers en een blokje virtual console. Bij virtual console zijn een aantal retro titels gezien die eerder op de console gespeeld zijn. Een van de users viel op dat een aantal logo's, zoals die van Virtual Console, goed passen binnen de bestaande Nintendo WiFi logo's. Zo werd de vergelijking gemaakt met het logo van de Download Station van de Nintendo World Store.


Of de foto echt is of niet is nog speculeren. Er is tot op heden nog niets door Nintendo bevestigd.

Van Basten verzekert Van Nistelrooy WK-plek

Icoon Nederlands ElftalMarco van Basten heeft publiekelijk laten weten dat hij Ruud van Nistelrooy zal steunen. De bondscoach garandeerde de spits van Manchester United zelfs een plek bij de WK-selectie voor komende zomer. Van Nistelrooy heeft de laatste weken geen basisplaats bij zijn club, ondanks het feit dat hij topscorer is in Engeland.

De afgelopen weken verliepen voor Van Nistelrooy alles behalve florissant. Al een aantal weken houdt hij de bank van The Mancunians warm, terwijl zijn vervanger Louis Saha er lustig op los scoort. Tot nu toe onthoudt Van The Man zich van commentaar op manager Alex Ferguson. Toch waren er enige twijfels met betrekking tot de deelname van de Brabander aan het wereldkampioenschap.

Maar Van Basten heeft daar eigenhandig een einde aan gemaakt. "Ik heb hem wel duidelijk gemaakt dat hij zich geen zorgen hoeft te maken over het Nederlands elftal", aldus de bondscoach. Eerder werd Arjen Robben ook al een selectieplaats toegedicht in het keurkorps voor het toernooi in Duitsland. Ook Kalou zou daar, als hij op tijd Nederlander zou worden, zeker van zijn.

Door deze acties wijkt Van Basten duidelijk af van zijn selectiebeleid. In eerste instantie was het zo dat een speler niet in aanmerking zou komen voor een plaats bij de selectie als hij bij zijn club niet aan spelen toe kwam. Hierdoor werden in het verleden een aantal spelers al eens gepasseerd. Een goed voorbeeld hiervan is Jan Kromkamp. Voor de oefeninterland tegen Ecuador werd hij niet geselecteerd vanwege het niet spelen, geen selectie-beleid.

Ferguson heeft inmiddels laten weten dat er een tweetal veranderingen in zijn basiselftal doorgevoerd zullen worden, voor de wedstrijd va Manchester United tegen West Ham United, aankomende woensdag. Diverse media in Engeland suggereren dat Van the Man wel eens terug zou kunnen keren in de basis.

--
Meer sportnieuws op FOK!sport.

Ruim 1,5 miljard uur doorgebracht op Live

Sinds de launch van het Xbox Live netwerk in november 2002 hebben gamers in totaal tuim 1,5 miljard uren op het Live netwerk doorgebracht. Om het even wat begrijpelijker te maken; 1,5 miljard uur staat gelijk aan 65 miljoen dagen en dat staat weer gelijk aan bijna 200.000 jaar. Halo 2 is duidelijk de grote favoriet met ruim 500 miljoen online speeluren.

Circa de helft van alle verkochte Xbox 360 consoles zijn al verbonden aan het Live netwerk. Bij de Xbox was dit een op de tien consoles. Gemiddeld speelt een Live gamer nu 25 potjes per week, voor de launch van de Xbox 360 waren dit gemiddeld 6 potjes. Xbox Live is nogsteeds groeiende. Dagelijks worden circa 600.000 tekstberichten verstuurt tussen Live gamers.

De vijf spellen die momenteel het meeste op Live gespeeld worden zijn:
1. Call of Duty 2
2. Perfect Dark Zero
3. PGR3
4. Need for Speed: Most Wanted
5. Dead or Alive 4

Nieuw op de Xbox 360 is Marketplace, de plek om onder andere demo's en trailers te downloaden. Ruim 85% van de 360 bezitters die aangesloten zijn op het Live netwerk hebben al eens iets gedownload van Marketplace. In totaal zijn er ruim 10 miljoen downloads geweest in de eerste vier maanden dat de console op de markt was. De speelbare demo's zijn het populairst en deze worden door de helft van de Live gamers gedownload. Muziek, video's en filmtrailers worden door ongeveer 25 procent van de gebruikers gedownload.

Het punten systeem van Microsoft waarmee je extra content en Arcade games kunt kopen wordt al redelijk veel gebruikt. Twintig procent van de online gamers heeft al Microsoft Points.

Xbox Live Arcade is ook een groot succes op de Xbox 360. Op ruim zestig procent van de aangesloten consoles worden al Xbox Live Arcade titels gedownload en gespeeld. Ongeveer twintig procent van de gedownloade demo's wordt omgezet in het volledige spel. Bij Geometry Wars is dit percentage zelfs 39%. In totaal zijn er 3 miljoen Arcade games gedownload.

De top 5 van Xbox Live Arcade games op de 360 is:
1. Geometry Wars
2. Marble Blast Ultra
3. Gauntlet
4. Smash TV
5. Zuma

Optimus Prime

Je hebt mensen die helemaal fan zijn van transformers. Dat zijn die 'dingen' die van een voertuig in een of andere robot veranderen. Een van de leukste transformers is Optimus Prime. Deze transformeert naar een robot vanuit een vrachtauto. Nu is er iemand geweest die hier dus een eigen project van gemaakt heeft. Hij heeft een animatie gemaakt van Optimus Prime. Hij heeft een vrachtauto genomen die echt bestaat (en dus geen fantasie vrachtauto die in transformers zelf gebruikt wordt), en dan ervoor gezorgd dat hier een robot uitkomt. Dit is dan zijn voorstelling van Optimus Prime als hij in de echte wereld zou bestaan.

Je kunt het animatiefilmpje downloaden in verschillende kwaliteit namelijk: 17 MB, als 40 MB of als 70 MB.

En dan zijn er ook nog een aantal mirrors: 1, 2 en 3.

Chef-staf Witte Huis stapt op

Icoon BuitenlandsDe chef-staf van het Witte Huis, Andrew Card, stapt op, zo heeft een functionaris van de Amerikaanse regering gezegd tegen persbureau Reuters. Volgens Card is een wisseling van de wacht noodzakelijk.

Card was de chef-staf sinds George W. Bush in januari 2001 de nieuwe president van de Verenigde Staten werd. Hij zal vanaf 14 april worden vervangen door Joshua B. Bolten, de directeur van het begrotingsbureau van Bush.


Bush (links) en Card in 2002

Dode en gewonde gevonden in Sint Maarten

Icoon PolitieIn een woning aan de Dorpsstraat in Sint Maarten (Noord-Holland) is vanmorgen rond 03.00 uur een dode man gevonden. Volgens de politie is de 28-jarige Pool "zeer vermoedelijk" door een misdrijf om het leven gekomen. Voor de woning lag een gewonde man, een 31-jarige Pool. Hij is naar een ziekenhuis in Alkmaar gebracht.

Omwonenden van de woning, een voormalig pension waar vooral veel Polen verblijven, hadden de politie gemeld dat er een gewonde op straat lag, waarna agenten kwamen kijken. De gewonde man vertelde hen vervolgens dat er in de woning nog iemand gewond was, deze persoon bleek echter al te zijn overleden.

FOK!user DutchmanDMP meldt ons dat er vannacht een schot is gehoord in de woning. Wat er precies gebeurd is, weet de politie echter niet. De relatie tussen de twee mannen is ook niet bekend. Verdere mededelingen worden in het belang van het onderzoek niet gedaan.

Met dank aan DutchmanDMP en -peet- voor de submit.

Spoorwegpolitie vaker in de trein

Icoon Politie Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) liet vandaag weten dat de Spoorwegpolitie meer gaat surveilleren in de treinen, zowel in uniform als in burger. Doel is om meer informatie te krijgen over problemen in de trein, zoals agressie.

De Spoorwegpolitie is onder de naam "Operatie Blue Train" al langer bezig met het inwinnen van informatie. Naar aanleiding van de eerste positieve ervaringen van zowel reizigers, spoorwegpersoneel als spoorwegpolitie in de proef, wordt het traject vergroot tot de gehele lijn Schiphol-Roosendaal. Dit traject is uitgekozen vanwege zowel het hoge aantal incidenten als reizigers. De proef zal nog het gehele jaar doorgaan. Mocht het dan nog steeds succesvol blijken, zal deze werkwijze landelijk worden ingevoerd.

Zwartrijders zijn de grootste bron van agressie in de trein, met name omdat zij vaak de confrontatie opzoeken. Het zal daarom nu nog vooral draaien om het hiervan in kaart brengen, maar later zullen ook incidenten zoals zakkenrollen, diefstal en vandalisme aangepakt worden. De verkregen informatie zal gebruikt worden om beter inzicht te krijgen in de problemen in de trein. Personeel kan dan efficiënter ingezet worden op tijden en trajecten waar incidenten vaker voorkomen.

Met dank aan Asskicker14 voor de submit.

Diss-rap tegen leraren op website school Goirle

Icoon OnderwijsEen onbekend persoon heeft gisteravond de website van het Mill-Hill College in Goirle gekraakt. Gedurende enkele uren stond er op de site een foto van een persoon met een bivakmuts op en de tekst van een zogenoemde 'diss-rap'. In de diss, grotendeels gejat van andere rappers, worden enkele leraren van de school op grove wijze beledigd.

"Deze tekst gaat uit naar alle faggots op deze school. Lees dan weet je wat ik tegen die kanker homo's heb, kanker boeren, uit de baarmoeder geslingerde kanker kinderen", zo luidt het begin van de hoogstaande diss. Verder in de rap worden enkele leraren vervolgens flink beledigd. Ene Berendsen is bijvoorbeeld een "pedo", Gosens een "kanker zwerver" en Mande "het sletje van alle leraren".

Het Mill-Hill College heeft de site na ontdekking van het gebeuren vanmorgen uit de lucht gehaald en aangifte gedaan bij de politie. Inmiddels is de site weer online. De rector van de school zei "ontzettend boos" te zijn. Volgens hem voelen de docenten zich erg gekwetst door de tekst op de site.

Weblog GeenStijl.nl heeft een mirror van de site online gezet, zodat jullie allemaal kunnen genieten van de stoere diss.


Ik dis je gek, breek je nek, spuit je moeder in haar bek. ©Flem


De betreffende foto blijkt overigens gewoon via Google gevonden te zijn en is afkomstig van de website Amerikaantje.be. Dit hebben enkele scherpe internetters opgemerkt.

Met dank aan Petra76 voor de submit.

Strings

Ja, ja. Strings. Dat vind ik toch wel de mooiste uitvinding sinds het gesneden brood. Als kontjesman kan ik een strakke spijkerbroek bij de dames waar je niet de randen van de onderbroek aan de onderkant van de billen in reliëf in de stof ziet zitten, enorm waarderen. Of zo'n jazzpants-achtig stofje waarmee die hypersportieve meisjes door de fitnessruimte huppelen. Of van die zomerrokjes die losjes wapperen in de wind, maar bij tijd en wijle de contouren van de billen zo mooi accentueren. Och och.

Maar ik dwaal af.

Laatst deed ik een rondje HEMA voor mijn eigen saaie boxershorts. In al dat designerspul ben ik nooit echt thuis geweest, in van die dure zaken voel ik mij altijd net zo op mijn gemak als een zwerver op een galadiner, zodat een bezoekje aan een warenhuis voor mij eigenlijk de enige optie is. Dit buiten het feit dat ik bij de veelal minder aantrekkelijke verkoopster van de HEMA een stuk minder gegeneerd mijn ondergoed op de balie lazer, dan bij die hoogblonde Björn Borg verkoopsters waarvan ik toch altijd het gevoel heb dat ze denken: 'ach gossie, het mannetje wil ook hip zijn in de slaapkamer.'

Maar ik dwaal weer af.

Goed. Ik dus in de HEMA, licht zelfbewust, bij het rek met al het herenondergoed. Zie ik ineens dat iemand een damesstring verkeerd heeft opgehangen. Tenminste dat dacht ik tot ik wat beter op het kaartje keek dat eraan hing. Graag had ik een foto gehad van mijn gezicht toen ik erachter kwam dat het een herenstring was. Kijk, ondanks dat ik zelfs door leeftijdgenoten als een ouwe lul wordt gezien, weet ik best dat er strings voor mannen zijn. Je verwacht ze alleen niet in zo'n oerdegelijke zaak als de HEMA. Wat doen die dingen daar? Voordat een produkt wordt toegelaten in het assortiment van de HEMA moet het toch wel zo'n algemeen gebruikt goedje zijn, dat niemand ervan opkijkt het er te vinden. Wil je een emmer? Naar de HEMA. Wil je een overhemd? Naar de HEMA. Wil je een rookworst? Naar de HEMA. Wil je een sexy herenstring? Flikker toch op man!

Nou snap ik dat bijna iedereen hier me wel een beetje een zeikerd zal vinden en zal denken: 'man, waar zeur je over? Een herenstring bij de HEMA. Lekker belangrijk. Ik heb er zelf ook een. Niet van de HEMA maar van Calvin Klein, maar toch.' Maar weet je wat het is? Er was een tijd dat niets mij verbaasde, dat alles wat veranderde automatisch als normaal werd opgenomen in mijn wereldje en dat ik lachte om mensen die het in hun hoofd haalde om te komen met zinnen die begonnen met: 'vroeger...'.
'Dingen veranderen man! Leer ermee omgaan', riep ik dan altijd. En nu. Nu hoor ik mezelf zeggen: 'vroeger...' Vroeger hadden ze geen herenstrings bij de HEMA. Vroeger begreep ik de wereld volledig. Vroeger was ik jong en flexibel. En daar staat die string eigenlijk voor: het besef dat, naarmate ik ouder word, ik mijn vermogen mee te gaan in veranderingen verlies. Nu nog een beetje, maar steeds erger, tot ik zo flexibel ben geworden als een loden deur.

Maar er is een troost! Over tien, twintig, jaar hebben jullie dat allemaal ook! En het mooiste is dat jullie nu denken: 'echt niet! Dingen veranderen man! Leer ermee omgaan!'

Barrichello kreeg niet genoeg aandacht

Rubens Barrichello, nu coureur voor Honda Racing F1, heeft in Melbourne verklaard dat hij Ferrari heeft verlaten vanwege de manier waarop hij ondersteund werd.

De Braziliaan denkt dat het onmogelijk is wereldkampioen te worden als je niet de onvoorwaardelijke steun van het team krijgt. Volgens Barrichello ging alle aandacht altijd uit naar zijn teamgenoot Michael Schumacher.

“Alle aandacht gaat naar Michael. Maar ik werkte heel hard om dit de wereld uit te helpen. Ik denk dat ik het behoorlijk goed heb gedaan, ik verbeterde me elk jaar maar ik kwam een limiet tegen. Als het team me niet volledige steun geeft, kan ik niet veel doen.”, aldus Barrichello.

'Agustien naar AZ'

De 19-jarige Kemy Agustien staat op het punt om een vijfjarig contract te tekenen bij AZ. De zaakwaarnemer van de middenvelder, Wessel Weezenberg, zal deze week in Alkmaar de laatste plooien glad strijken.

"Punt van discussie is onder meer waar Kemy komend seizoen speelt, omdat AZ hem eventueel een jaar bij een eredivisieclub wil stallen", aldus Weezenberg. Willem II, waar Agustien nu voor uitkomt en die een transfersom ontvangt, wil dan dat de talentvolle middenvelder nog een jaar bij hun speelt. AZ wil dat alleen, als de Tilburgers in de eredivisie blijven en het hangt er ook vanaf wie de trainer zal zijn.

Willem II-spits Redan breekt hand

Willem II-spits Iwan Redan heeft afgelopen weekend in de competitiewedstrijd tegen PSV een botje in zijn hand gebroken. Vandaag zal hij onder het mes gaan, maar Redan kan met een brace gewoon trainen en spelen. Vanwege de blessure moest de spits zich in de rust van het duel tegen de Eindhovenaren laten vervangen.

In december kwam de aanvaller in het nieuws nadat hij uit de selectie van de Tilburgers was gezet. De technische staf was van mening was dat hij fysiek en mentaal onvoldoende bracht. Na zijn terugkeer wist hij in zes competitiewedstrijden drie maal te scoren.

Trailer X-Men: The Official Movie Game verschenen

Er is een nieuwe trailer van X-Men 3: The Official Movie Game verschenen. Deze game vult het lege stuk in tussen de tweede en derde X-men film. De speler zal in het spel drie van de vier X-Men kunnen besturen; Wolverine, Icemen en Nightcrawler. In het spel zelf zal duidelijk worden waarom dit het geval is. De gamer kiest een van de drie "Men", om daar vervolgens de 28 single-player levels mee te doorkruisen.

In deze nieuwe trailer zie je een gevecht tussen Wolverine en Lady Deathstrike. Je kunt de trailer hier bekijken.




'Torrentsite' Dutchnova is weer terug online

Icoon PiracyTorrentsite Dutchnova.com is weer terug online, na enkele weken plat te hebben gelegen door dreigementen van auteursrechtwaakhond BREIN. Deze stichting had een brief gestuurd naar Dutchnova's host, en om de goede contacten niet te verstoren kozen de beheerders eieren voor hun geld en trokken ze de stekker er zelf maar uit.

De mensen achter Dutchnova hebben nu echter de stoute schoenen aangetrokken door de site opnieuw online te zetten, omdat ze de strijd willen aangaan met BREIN. Niet alles zal overigens hetzelfde blijven; vanaf nu worden er geen torrents meer gehost en kun je er slechts discussiëren over het wereldje achter filesharing.

Oude gebruikers kunnen zich weer opnieuw aanmelden.

Met dank aan col947 voor de submit.

The Legend of Zelda: The Hero of time trailer

Een groep Zeldafans met de naam 'BMB Finishes' is twee jaar geleden een project gestart om een Zelda-film te gaan maken. De trailer van de film met als titel: The Legend of Zelda: The Hero of time is nu online te bekijken. Of de complete film later ook te bekijken zal zijn is nog niet bekend.

The Legend of Zelda: The Hero of time is gebaseerd op The Legend of Zelda: Ocarina of Time, welke verscheen voor de Nintendo 64. In de trailer zie je Link het kokiri dorpje en de wijde wereld van Hyrule intrekken. Om Prinses Zelda te beschermen moet Link het opnemen tegen de kwaadaardige Ganon. Link krijgt de mogelijkheid om te reizen in de tijd om hem in zijn strijd te helpen.

De onafhankelijke filmmaker Joel Musch is de man achter deze film, die in de herfst klaar zou moeten zijn. Je kunt de film bekijken op YouTube.



Vitesse wil Kaya langer aan zich binden

Vitesse wil zowel het contract van Piet Velthuizen als van Onur Kaya gaan verlengen. Beide voetballers komen voort uit de jeugdopleiding van de Arnhemse club. Vitesse is momenteel in gesprek om de optie in beide contracten te lichten.

Coach Edward Sturing liet Kaya al meespelen in zes competitiewedstrijden, waarvan de 19-jarige middenvelder driemaal in de basis stond. Velthuizen is de keeper van Jong Vitesse en zat dit seizoen al een aantal maal op de bank van het eerste elftal.

Bekeerde christen Abdul Rahman is vrij

Icoon MisdaadAbdul Rahman, de 41-jarige tot het christendom bekeerde Afghaan, is volgens het ministerie van justitie in Afghanistan vrijgelaten. Rahman wachtte aanvankelijk de strop, omdat hij het islamitische geloof volgens de shariawetgeving had beledigd.

"Ik kan bevestigen dat hij is vrijgelaten", aldus de Afghaanse minister van justitie. "Hij is niet in gevangenschap. Ik weet niet of hij bij zijn familie of ergens anders is, maar hij is vrij."

Vandaag zijn er enkele demonstraties verwacht van islamitische aanhangers die vinden dat hij geëxecuteerd moet worden. De Taliban heeft plannen voor een mogelijke fatwa, wat wil zeggen dat Rahman gedood moet worden voor zijn verraad.


Abdul Rahman
Met dank aan Reigndear voor de submit.

'Italië mag niet multi-etnisch worden'

De verkiezingen in Italië staan voor de deur (9 april) en dan zijn politici nooit te beroerd voor harde uitspraken. Denk maar aan minister Carlo Giovanardi, die Nederland betichtte van nazi-wetten en premier Silvio Berlusconi die het zondag over communisten had die voorheen baby's kookten.

Gisteren haalde Berlusconi opnieuw de media met pittige uitspraken. Italië mag volgens hem geen multi-etnisch, multicultureel land worden. ''Als Italianen zijn we erg trots op onze tradities en normen en waarden, en die mogen niet in het gedrang komen in een steeds opener samenleving'', aldus de premier.

Naar de mening van Berlusconi moet Italië wel de deur open blijven houden voor asielzoekers, ''buitenlanders wier leven of vrijheden in eigen land in gevaar zijn''. De poort dient echter gesloten te worden voor lieden ''die slechts naar ons land komen om onze levenswijze te bekritiseren of die een gevaar vormen voor onze burgers'', zo zei de premier in een radiotoespraak.

De linkse oppositie reageerde fel op de uitlatingen. Volgens hen probeert Berlusconi over de rug van migranten punten te scoren in aanloop naar de verkiezingen. In rechtse kringen werden de opmerkingen van de premier omarmd. Berlusconi zou met zijn alliantie volgens opinie-onderzoekers zo'n 4% achterliggen op zijn grootste rivaal, de linkse Romano Prodi.

Volkert van der G. weigert familie te betalen

Icoon MisdaadVolkert van der G., de milieu-activist die Pim Fortuyn heeft doodgeschoten, is vooralsnog niet van plan 22 duizend euro schadevergoeding aan Fortuyns erfgenamen te betalen. Opmerkelijk, omdat uit vertrouwelijke stukken blijkt dat Van der G. en zijn vriendin er nogal warmpjes bij zaten.

In juli 2003 werd de moordenaar in hoger beroep veroordeeld tot het betalen van 5500 euro per erfgenaam van Fortuyn. Tot nu toe heeft hij nog geen cent betaald, maar hij is wel bereid een regeling te treffen, waarbij hij in tien jaar 22 duizend euro aflost. Pims broer Marten zegt echter "geen zin te hebben om tien jaar lang aan deze hork vast te zitten".

Een advocaat namens de familie Fortuyn heeft in november vorig jaar het laatst geprobeerd de 22 duizend euro los te krijgen via een brief, maar hier is nooit op gereageerd.


Volkert van der G.
Met dank aan Reigndear voor de submit.

Tekorten DS Lite waarschijnlijk tweede helft april opgelost

Dat de DS Lite een groot succes is in Japan is ondertussen wel duidelijk. Dat hierdoor grote tekorten zijn ontstaan ook. Satoru Iwata liet in een interview na zijn presentatie op de GDC weten dat hij hoopt dat dit tekort snel is opgelost.
"[...]
"I'm hopeful in the latter half of april we can get rid of the terrible, terrible shortage situation that we are facing with the Nintendo DS right now."
[...]"


Omdat waarschijnlijk eerst de tekorten in Japan opgelost worden is het nog onduidelijk wanneer de Lite andere regionen bereikt.

Scarlett Johansson

Scarlett Johansson, geboren op 22 november 1984, acteert reeds vanaf haar achtste maar ze toonde eigenlijk al op haar derde belangstelling. Ze bezocht het befaamde 'Lee Strasberg Theatre Institute for Young People' en was meteen veelbelovend. Ze schitterde in het toneelstuk 'Sophistry', dat ook Ethan Hawke zou voortbrengen. Niet lang daarna maakte ze haar filmdebuut maar die eerste filmstapjes in 'North', 'Just Cause' en 'If Lucy Fell' werden nog niet echt opgemerkt.

In 1996 kwam daar plots verandering in door de film 'Manny en Lo'. Met haar rol als weesmeisje verdiende Scarlett een Independent Spirit Award en trok ze de aandacht van Robert Redford, die haar benaderde voor de rol van het jonge meisje dat van haar paard valt in the 'Horse Whisperer'. Zij speelde de rol zo overtuigend dat de Hollywood reporter haar met een Young Star Award bekroonde.

In de bijtende satire 'Ghost World' speelde Scarlett met Thora Birch twee eigenzinnige tienermeisjes die worstelen met het leven na de middelbare school. Politiek geladen was de film 'American Rhapsody', over een meisje dat in de jaren 50 het communistische Hongarije ontvlucht. Daarna zette ze een opmerkelijke zijstap naar de spinnenthriller 'Eight Legged Freaks'. Weldra stond ze weer in absolute topfilms: 'Lost In Translation' van Sofia Coppola en 'Girl With A Pearl Earring'. In 2005 heeft ze meegespeeld in de films 'The Island' en 'Match Point'. In 2006 zal Scarlett nog te zien zijn in 'Match Point', van Woody Allen, in 'The Black Dahlia' van Brain De Palma en in 'A View from the Bridge' van Barry Levinson.

En onlangs is Scarlett Johansson door de lezers van For Him Magazine (FHM) gekozen tot meest sexy vrouw op aarde. De actrice staat dus op nummer 1 in FHM's jaarlijkse lijst van 100 meest sexy vrouwen in de wereld.

Stadionverbod voor 130 Roda-supporters

Ruim honderd supporters van voetbalclub Roda JC werden vanochtend onaangenaam verrast door een deurwaarder. Die kwam hen hoogstpersoonlijk een stadionverbod afleveren.

Het verbod, in totaal opgelegd aan 130 Roda-supporters, is afkomstig van de KNVB en de politie. Alle 130 werden afgelopen week opgepakt bij de bekerwedstrijd tussen Ajax en Roda JC in Amsterdam. De groep fans zocht, voor aanvang van de wedstrijd, de confrontatie met Ajax-supporters en de politie en gooide met rotzooi.

Het stadionverbod geldt voor de duur van 9 maanden. De fans moeten ook de kosten van de deurwaarder betalen.

Veel fans zijn woedend. Zij vinden dat ze moeten boeten voor het wangedrag van een klein aantal individuen. Roda JC zegt er niets aan te kunnen doen. De beslissing is genomen door de KNVB. De club wil wel supporters bijstaan in beroepsprocedures tegen de stadionverboden.

Zie voor meer voetbalnieuws Voetbal.FOK!.

Met dank aan Renmic voor de submit.

[Upd] Stoddart schrijft in voor 2008

Paul Stoddart, vorig jaar nog eigenaar van het Minardi F1 team, mist de Formule 1. Stoddart verkocht vorig jaar het Minardi-team aan Red Bull, waarna het werd omgedoopt tot Scuderia Toro Rosso.

De Australiër zegt nog steeds te dromen van nieuwe kansen. Het gerucht gaat dat Paul Stoddart in 2008 wil terugkeren met een nieuw team. Desondanks heeft Stoddart nog steeds veel kritiek op de organisatie van de Formule 1.

"Ik mis de Formule 1 enorm. Ik droom wel eens van de kansen die nog kunnen komen. Als die niet komen in 2006 of 2007, dan misschien nog wel in 2008. Het leven is heel zwaar zonder de Formule 1. Tijdens de eerste Grand Prix heb ik mijn mobiele telefoon uitgeschakeld in een poging de uitslag van de race niet te horen," aldus Stoddart. "Ik vind het jammer dat de politieke spelletjes op dit moment nog erger zijn dan ooit tevoren. Ik had de hoop dat er een moment zou komen waarop we allemaal een nieuw Concorde Verdrag zouden ondertekenen en de privéteams, de fabrieksteams, Bernie Ecclestone en de banken allemaal een eenheid zouden vormen. Maar helaas heeft Mad Max het voor het zeggen."

Update @ 13:06
Inmiddels heeft Stoddart bekend gemaakt dat hij zich met een nieuw Minarditeam heeft ingeschreven voor het seizoen 2008. "We hebben ons ingeschreven onder de naam European Minardi F1 team Limited," aldus Stoddart. Hij verklaarde aan Reuters dat hij de rechten op de naam Minardi heeft gehouden, evenals de PS04B-wagens. Overigens is het nog niet zeker dat hij ook daadwerkelijk zal deelnemen aan de Formule 1, aangezien er voor 2008 naar verwachting slechts twaalf teams zullen mogen deelnemen.

Sibum langer bij FC Twente

Bas Sibum heeft de optie in zijn contract bij FC Twente gelicht waardoor hij nog een jaar langer te bewonderen is in Enschede. Het oude contract liep eind van dit seizoen af.

"Ik wilde zelf graag bij FC Twente blijven en dan is het prettig om te horen dat de club zelf ook verder wil. Twente moest voor eind april aangeven wat ze wilden. Het is in een vroeg stadium rondgemaakt en die duidelijkheid is natuurlijk prettig. Ik kan me nu weer helemaal richten op het voetbal, want daar gaat het uiteindelijk allemaal om", aldus de middenvelder.

Sinds 2003 speelt de 23-jarige middenvelder voor de Tukkers, daarvoor kwam hij uit voor FC Emmen.

Charles Cecil over besturing Broken Sword 4

In het Duitse tijdschrift GameStar vertelt designer Charles Cecil de eerste details over de besturing van Broken Sword 4: The Angel Of Death. In principe bestuur je het hele spel met de muis. Met een linkermuisklik wordt interactie met een voorwerp mogelijk, met de rechtermuisklik open je een menuutje met andere mogelijke interacties. De omgeving zal volledig 3D zijn, net als het derde deel (The Sleeping Dragon).

Verder heeft Charles Cecil gezegd dat er enkele getimede puzzels in het spel zitten om de speler een beetje onder druk te zetten. Als je te lang over zo'n puzzel doet, begint de situatie gewoon weer opnieuw zodat je het keer op keer kan blijven proberen. Puzzels zoals de beruchte "geit-puzzel" in deel 1 (Shadow of the Templars), waar veel spelers op vastliepen, zullen er niet in voorkomen. Hij vindt het heel belangrijk dat een speler te allen tijde weet, wat hij moet zien te bereiken.

Charles Cecil weigert overigens te vertellen wat er met Nicole Collard is gebeurd. Aan het begin van The Angel Of Death heeft George Stobbart 'iets' met de blonde Anna-Maria.



FC Twente presenteert Rutten en Eijkelkamp

Icoon Voetbal René Eijkelkamp en Fred Rutten worden dinsdagmiddag gepresenteerd als het nieuwe trainersduo van FC Twente. Het tweetal tekende een driejarig contract bij de Tukkers. Momenteel zijn beiden nog werkzaam bij PSV.

Rutten neemt de taken van John Plageman over en wordt hoofdtrainer bij FC Twente. Laatstgenoemde gaf eerder al aan dat hij zou vertrekken. Tevens is de 43-jarige trainer per direct verantwoordelijk voor het technisch beleid bij de club uit Enschede.

In het verleden was Rutten ook al werkzaam bij De Tukkers. Van 1999 tot en met 2001 trainde hij FC Twente ook al. Zijn grootste succes boekte hij toen in zijn laatste seizoen. De Twentse ploeg won toen namelijk de Amstel Cup. Ook als speler was Rutten lange tijd aan de club verbonden. Hij speelde er namelijk dertien seizoenen. Verder heeft de oefenmeester ook nog een interland achter zijn naam staan.

Eijkelkamp wordt bij FC Twente de assistent van Rutten. De laatste twee seizoenen werkte hij onder andere samen met PSV-coach Guus Hiddink. De zesvoudig international was, net als Rutten, in het verleden ook al werkzaam bij de club uit Twente. Destijds was hij daar spitsentrainer.

Bin Laden wilde ook Witte Huis aanvallen

TerrorismeOsama bin Laden heeft terreurverdachte Zacarias Moussaoui persoonlijk opdracht gegeven voor een aanval per vliegtuig op het Witte Huis. Dat verklaarde de verdachte gisteren zelf tijdens een verhoor bij federale rechtbank in Alexandria (Virginia) waar hij terechtstaat.

Moussaoui, ook wel de '20ste kaper' genoemd, heeft gezegd dat hij moest toeslaan op 11 september 2001. Het had de vijfde aanslag in de VS op die dag moeten zijn. Hij had de aanslag op het Witte Huis moeten plegen met Richard Reid, de bekende Britse bomschoen-terrorist.

De Franse Marokkaan zit al vast voordat de aanslagen op 11-9-2001 plaatsvonden. Toch zei hij tijdens verhoren, die plaatsvonden voor die terreurdaden, niets over de op handen zijnde terreur. Gisteren vertelde hij gelogen te hebben tijdens eerdere verhoren omdat hij de aanslagen niet wilde verraden. De verdachte riskeert de doodstraf met zijn gister in de rechtszaal gedane uitlatingen. De aanklagers hoeven daarvoor alleen maar te bewijzen dat door zijn niet gedeelde voorkennis minstens één iemand om het leven is gekomen.

Voor zover bekend waren negentien mannen betrokken bij de aanvallen op 11-9-2001 in New York en Washington. Zij kaapten vier vliegtuigen. Twee vlogen de Twin Towers in, een ander vloog zich te pletter in het Pentagon en één stortte neer in een veld in Pennsylvania. Daarbij vonden de kapers en bijna 3.000 mensen de dood. Het doelwit van het neergestorte toestel is nooit bekend geworden, alhoewel vaak gesuggereerd is dat het om het Witte Huis zou zijn gegaan.

Meer info Undercover

Een dag of tien geleden werd de adventure Undercover aangekondigd. Er was toen nog niets bekend over het verhaal, alleen dat het zich in de Tweede Wereldoorlog af zou spelen en door middel van 'What If'-scenario's mythes en legenden aan bod zou laten komen.

Vandaag heeft publisher ANACONDA de eerste details bekendgemaakt. De ondertitel van het spel zal Operation Wintersun worden. Het verhaal draait om een onderzoek van de Nazi's naar technologie voor een geheim en zeer krachtig wapen. De resultaten van dat onderzoek vormen een bedreiging voor de gehele mensheid. Aan de speler de taak hier een halt aan toe te roepen, in de rol van een undercover Britse MI6 agent.

Undercover wordt ontwikkeld door het Oostenrijkse Sproing en moet in september klaar zijn.



Spacen door hoestdrank hip

Icoon Gezondheid Uit onderzoek van VPRO's radioprogramma Noorderlicht blijkt dat jongeren van nog geen vijftien jaar oud steeds vaker trippen op hoestmiddel. Voor het onderzoek bekeek Noorderlicht de uitgewisselde verhalen op diverse websites, waaronder FOK!, en telde vanaf 2004 ruim honderd jongeren die het middel gebruikten.

Het gaat met name om vrij verkrijgbare hoestdranken als Darolan en Dampo, die als werkzame stof dextromethorfan (DXM) bevatten. In grote hoeveelheden wordt het contact tussen zintuigen en hersenen verstoord en kunnen hallucinaties optreden. Het Geneesmiddelenbulletin gaf al in 1998 aan dat zelfs bij normaal gebruik al ernstige bijwerkingen kunnen optreden. In de VS zijn al enkele jongeren overleden na gebruik, maar de Tweede Kamer vindt het onschuldige zelfzorgmedicijnen en ziet geen probleem in verkoop bij benzinepomp en supermarkt.

Neurofarmacoloog Bart Ellenbroek geeft aan dat DXM helemaal niet zo onschuldig is. DXM heeft in hoge doseringen eenzelfde werking als de harddrug PCP (bekend als Angel Dust), waarbij mensen niet meer weten wat ze doen. 'Wat mij betreft mag het meteen uit de schappen', aldus Ellenbroek. Dick Bijl, arts en hoofdredacteur van het Geneesmiddelenbulletin, deelt die mening. Ook om de reden dat hoestdranken zelfs niet eens werken waarvoor ze bedoeld zijn. Placebo's bleken even effectief als hoestdranken met DXM, maar dan zonder de ernstige bijwerkingen.

Dampo en Daro
Twee hoestmiddelen met DXM als werkzame stof.

Een citaat van FOK! user EsPe in het DXM topic in UVT: 'De eerste effecten voelde ik na een uur. Bedrukt gevoel in mijn hoofd, onrustige benen. Niet veel later sloeg het vrij hard in. Ik had weer dat gewichtloze gevoel, alsof de zwaartekracht weg was. Vanaf dat moment werd lopen moeilijk. Mijn lichaam leek wel van elastiek. Eenmaal terug op mijn stoel werden de effecten sterker en sterker en begon de trip LSD-achtige vormen aan te nemen. De kamer werd 'vloeibaar' en de muren leken bedekt met golvende wandkleden. Daarna leek mijn kamer op te stijgen, met mij erin.'

Alleen het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen kan beslissen dat hoestdranken alleen nog op recept verkrijbaar zijn. Het College geeft aan al in 2000 zich tegen de vrije verkoop uitgesproken te hebben. Pas bij signalen van ernstig misbruik zullen hoestmiddelen met DXM alleen via een recept uitgeschreven door een arts verkrijgbaar zijn. 'Om verplicht te stellen dat patiënten eerst naar een toch al drukke dokter moeten gaan voor een recept, lijkt op basis van de huidige kennis over het middel een te zware maatregel', liet het College schriftelijk weten. Pas bij nieuwe informatie zal de status van DXM opnieuw worden bekeken. Het is onbekend of er stappen worden ondernomen na deze informatie uit het onderzoek van Noorderlicht.

Op het forum loopt ondertussen een vierde deel van DXM - Vragen & Antwoorden.

Met dank aan Reigndear voor de submit.

Israël keert terug als scout

Rinus Israël wordt toegevoegd aan het scoutingsteam van Feyenoord. Daarmee maakt Israël een rentree in De Kuip.

Israël zal worden toegevoegd aan de huidige groep scouts, bestaande uit Kees van Wonderen, Mika Lipponen en Michel Beukers. Met Israël verwelkomt Feyenoord een rasechte clubicoon. IJzeren Rinus was namelijk aanvoerder van het team dat in 1970 Nederland de eerste Europacup I bezorgde. Naast de cup met de grote oren won Israël drie landstitels, de wereldbeker, de UEFA Cup en de KNVB-beker met Feyenoord. Zijn laatste karwei in Nederland was het trainerschap van ADO Den Haag.

Christian Vieri onzeker voor WK

Christian Vieri moet wellicht het WK missen. De 32-jarige aanvaller van AS Monaco heeft een meniscusblessure.

Vieri raakte zondag al na zeven minuten geblesseerd tijdens het duel met Paris Saint-Germain (1-1). Naar verwachting is de spits zes tot acht weken uit de roulatie. De deadline voor het indienen van de spelersselecties ligt op 15 mei. Tijdens de afgelopen twee WK’s was Vieri liefst negenmaal trefzeker. Daarmee deelt hij met Roberto Baggio en Paolo Rossi het Italiaanse record.

Van Basten neemt Van Nistelrooy mee

Marco van Basten heeft publiekelijk laten weten dat hij Ruud van Nistelrooy zal steunen. De bondscoach garandeerde de spits van Manchester United zelfs een plek bij de WK-selectie voor komende zomer.

De afgelopen weken verliepen voor Van Nistelrooy alles behalve florisant. Al een aantal weken houdt hij de bank van The Mancunians warm. Tot nu toe onthoudt de aanvaller zich van commentaar op manager Alex Ferguson. Toch waren er enige twijfels met betrekking tot de deelname van de Brabander aan het wereldkampioenschap.

Maar Van Basten heeft daar eigenhandig een einde aan gemaakt. "Ik heb hem wel duidelijk gemaakt dat hij zich geen zorgen hoeft te maken over het Nederlands elftal" aldus de bondscoach. Eerder werd Arjen Robben ook al een selectieplaats toegedicht in het keurkorps voor het toernooi in Duitsland.

Door deze acties wijkt Van Basten duidelijk af van zijn selectiebeleid. In eerste instantie was het zo dat een speler niet in aanmerking zou komen voor een plaats bij de selectie als hij bij zijn club niet aan spelen toe kwam. Hierdoor werden in het verleden een aantal spelers al eens gepasseerd. Een goed voorbeeld hiervan is Jan Kromkamp. Voor de oefeninterland tegen Ecuador werd hij niet geselecteerd vanwege het niet spelen, geen selectie-beleid.

Ferguson heeft inmiddels laten weten dat er een tweetal veranderingen in zijn basiselftal doorgevoerd zullen worden. Komende woensdag speelt Manchester United namelijk tegen West Ham United. Diverse media in Engeland suggereren daarom dat Van the Man wel eens terug zou kunnen keren in de basis.

Onrust na moord op Amersfoortse Babak

BabakDe moord op de 16-jarige Babak Hadjipour in Amersfoort leidt nog steeds tot een gespannen sfeer onder jongeren in de stad. Zijn vrienden zeiden eerder deze week al wraak te willen. Nu heeft ook de (Nederlandse) vader van de vriendin van de dader zich in de ophef gemeld.

Volgens hem werden zijn dochter Diane (gefingeerde naam) en haar vriend dader Sidney (een 19-jarige Antilliaanse jongen), bedreigd door Babak en diens vrienden en weigerde de politie daar iets aan te doen. Zijn dochter zou 'wel tien' keer aangifte hebben gedaan van bedreiging en mishandelingen die gepleegd waren door haar vroegere vriendje Tom (een Nederlandse jongen) en Babak. De vader zegt echter dat de politie met die aangiftes niets heeft gedaan. Een politie-woordvoerder spreekt overigens zelf van twee aangiften.

De 'schoonvader' van de dader doet ook een boekje open over het vroegere vriendje Tom. ''Die gebruikte drugs en deed foute dingen, ik wilde haar daarvoor beschermen, maar Tom kon dat niet verkroppen. Op een gegeven moment is ze vierkant in elkaar geslagen.'' Nadat zijn dochter verkering kreeg met Sidney stookte Babak het vuurtje bij de licht ontvlambare Tom op, zegt zijn dochter. Ik vind het verschrikkelijk wat er is gebeurd. Sidney had nooit moeten schieten. Maar die jongen zat zo in het nauw'', aldus de vader.

Stille Tocht
De vrienden van Babak zijn intussen bezig met het voorbereiden van een stille tocht. De vader van Diane zegt als dat doorgaat, dat hij dan een paar vrienden zal optrommelen: ''Dan ga ik met een spandoek achter Tom lopen met de tekst 'Deze jongen heeft een weerloos meisje mishandeld'''.

De vrienden van Babak benadrukken ondertussen in de media dat hun vriend een doodgoede jongen was. Een reportage in het tv-programma NOVA gisteren wierp overigens wel een beetje een ander licht op die uitspraken. Babak zat op een school voor zeer moeilijk opvoedbare jongeren en stond op het punt daar verwijderd te worden wegens aanhoudend agressief gedrag. Overigens zat dader Sidney ook op die school in het verleden en hadden de twee daar al ruzie met elkaar.

Pistool
In NOVA vertelde echter ook een meisje dat de politie op de hoogte was van het feit dat de dader een pistool had. Zij was namelijk twee weken terug bedreigd door Sidney met een vuurwapen en deed daarvan aangifte. Volgens haar werd Sidney opgestookt door zijn vriendin Diane. De politie onderzoekt nu of er daadwerkelijk een aangifte ligt en wat daarmee is gedaan.

Ondertussen proberen de gemeente en de politie de gemoederen te bedaren. Bij een herdenking in jongerencentrum De Neng deed de politie gisteravond een dringende oproep aan de jongeren ''geen bloed meer te vergieten''. Buurt- en jongerenwerkers, medewerkers op scholen en wijkagenten brengen volgens de Amersfoortse burgemeester Van Vliet in kaart of er werkelijk zoveel spanning leeft. De burgemeester houdt het er op dat de schietpartij een ernstig incident is, maar geen gevolg is van escalerende rivaliteit tussen jongerengroepen.

De stille tocht wordt voorzover bekend woensdagavond om 21.00 uur gehouden. Onder het mom 'in memory of Babak' loopt men vanaf de patatzaak Swoopy aan de Utrechtsestraat naar de Kamperbinnenpoort.

-
Reportage NOVA.

Schade door noodweer in Zuid-Nederland

Icoon Ramp In Noord-Brabant en Limburg is veel schade ontstaan door zware kortstondige buien. Door harde windstoten waaiden met name in de lijn Budel-Deurne bomen om en stroomden platte daken en dakgoten over. De brandweer meldde een vijftigtal gevallen van stormschade.

Dat varieerde van afgewaaide dakpannen, afgebroken takken en omgewaaide bomen tot ingestorte daken. Vooral de daken in Budel en Valkenswaard hadden het zwaar te verduren. H. van der Wielen, de plaatselijke amateur-weerman, meldde dat de temperatuur in tien minuten tijd van 18,2 naar 10,4 graden daalde. In Geldrop werden hagelstenen van drie centimeter doorsnede gemeld.

In Maastricht werden zes auto's zwaar beschadigd toen een twee meter hoge en twaalf meter lange muur bij filmhuis Lumière omwaaide. In Weert stortte een gevel van een nieuwbouw op een naastgelegen pand, maar ook uit de Limburgse plaatsen Nederweert, Swalmen, Oirlo, Grashoek, Meijel, Grubbenvorst en Helden kwamen diverse meldingen van schade. Voor zover bekend raakte niemand gewond. Zelfs in Heerenveen eiste de wind zijn tol, de dakplaten van een benzinestation in aanbouw waaiden weg. Het noodweer luwde pas tegen negen uur 's avonds.

FC Twente presenteert Rutten en Eijkelkamp

René Eijkelkamp en Fred Rutten worden dinsdagmiddag gepresenteerd als het nieuwe trainersduo van FC Twente. Het tweetal tekende een driejarig contract bij de Tukkers. Momenteel zijn beiden nog werkzaam bij PSV.

Rutten neemt de taken van John Plageman over en wordt hoofdtrainer bij FC Twente. Laatstgenoemde gaf eerder al aan dat hij zou vertrekken. Tevens is de 43-jarige trainer per direct verantwoordelijk voor het technisch beleid bij de club uit Enschede.

In het verleden was Rutten ook al werkzaam bij De Tukkers. Van 1999 tot en met 2001 trainde hij FC Twente ook al. Zijn grootste succes boekte hij toen in zijn laatste seizoen. De Twentse ploeg won toen namelijk de Amstel Cup. Ook als speler was Rutten lange tijd aan de club verbonden. Hij speelde er namelijk dertien seizoen. Verder heeft de oefenmeester ook nog een interland achter zijn naam staan.

Eijkelkamp wordt bij FC Twente de assistent van Rutten. De laatste twee seizoenen werkte hij onder andere samen met PSV-coach Guus Hiddink. De zesvoudig international was, net als Rutten, in het verleden ook al werkzaam bij de club uit Twente. Destijds was hij daar spitsentrainer

Lovesong

Ja, ook dit komt in de beste relaties voor. Nee, ik heb het niet over een droge kut, ruzie of het vergeten te voeren van de kat. Liefdesliedjes. Het is nou eenmaal leuk om liedjes voor elkaar te zingen. Soms heb je ook wel liedjes die net iets anders gan dan het gemiddelde 'hou van jou blijf je trouw'-gekwijl. Deze drie schatjes zingen hun liefdeslied. En het raakt je. Mij in ieder geval. Snif.

Met dank aan guiguy voor het klikken op submit.

Vooruitblik GP Australië

FOK!sport's vooruitblik op de Grand Prix van Australië. Hoe hebben de coureurs voorheen gepresteerd op dit circuit, wie mag er met een verse motor starten, hoe staat het er voor in de kampioenschappen?

Albert Park

meer circuitinformatie

Tijdschema

dagtijd *sessie
vrijdag02:00 - 03:00vrije training 1
vrijdag05:00 - 06:00vrije training 2
zaterdag02:00 - 03:00vrije training 3
zaterdag05:00kwalificatie
zondag06:00race
* Nederlandse tijd

Kampioenschap coureurs

poscoureurpunten
1Fernando Alonso18
2Jenson Button11
--Michael Schumacher11
4Giancarlo Fisichella10
5Juan Pablo Montoya9
6Kimi Räikkönen6
7Felipe Massa4
8Mark Webber3
9Nico Rosberg2
--Jacques Villeneuve2
11Christian Klien1
--Ralf Schumacher1

Kampioenschap constructeurs

posteampunten
1Renault F128
2McLaren Mercedes15
--Scuderia Ferrari15
4Honda Racing F111
5Williams F15
6BMW Sauber F12
7Red Bull Racing1
--Toyota F11

Motoren

wagencoureurteammotor
1Fernando AlonsoRenaultnieuw
2Giancarlo FisichellaRenaultoud
3Kimi RäikkönenMcLarennieuw
4Juan Pablo MontoyaMcLarennieuw
5Michael SchumacherFerrarioud
6Felipe MassaFerrarioud
7Ralf SchumacherToyotaoud
8Jarno TrulliToyotanieuw
9Mark WebberWilliamsnieuw
10Nico RosbergWilliamsnieuw
11Rubens BarrichelloHondanieuw
12Jenson ButtonHondanieuw
14David CoulthardRed Bull Racingnieuw
15Christian KlienRed Bull Racingnieuw
16Nick HeidfeldBMW Saubernieuw
17Jacques VilleneuveBMW Sauberoud
18Tiago MonteiroMidlandnieuw
19Christijan AlbersMidlandoud
20Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rossonieuw
21Scott SpeedScuderia Toro Rossonieuw
22Takuma SatoSuper Aguri F1nieuw
23Yuji IdeSuper Aguri F1nieuw

Prestaties afgelopen jaren

wagencoureur2005200420032002
1Fernando Alonso3 (13)3 (5)7 (10)
2Giancarlo Fisichella1 (1)10 (14)DNF (13)DNF (8)
3Kimi Räikkönen8 (10)DNF (10)3 (15)3 (5)
4Juan Pablo Montoya6 (9)5 (3)2 (3)2 (6)
5Michael SchumacherDNF (19)1 (1)4 (1)1 (2)
6Felipe Massa10 (18)DNF (11) DNF (9)
7Ralf Schumacher12 (15)4 (8)9 (9)DNF (3)
8Jarno Trulli9 (2)7 (9)5 (12)DNF (7)
9Mark Webber5 (3)DNF (6)DNF (14)5 (18)
10Nico Rosberg
11Rubens Barrichello2 (11)2 (2)DNF (2)DNF (1)
12Jenson Button11 (8)6 (4)10 (8)DNF (11)
14David Coulthard4 (5)8 (12)1 (11)DNF (4)
15Christian Klien7 (6)11 (19)
16Nick HeidfeldDNF (7)DNF (15)DNF (7)DNF (10)
17Jacques Villeneuve13 (4) 9 (6)DNF (13)
18Tiago Monteiro16 (14)
19Christijan AlbersDNF (17)
20Vitantonio Liuzzi
21Scott Speed
22Takuma Sato14 (20)9 (7) DNF (22)
23Yuji Ide
(gridpositie tussen haakjes)

Van Gemerden door in Napels

Melle van Gemerden heeft zich bij het challengertoernooi in het Italiaanse Napels voor de tweede ronde geplaatst. De Nederlander versloeg in twee sets de Monegask Jean-René Lisnard, het werd 6-3 en 6-1.

Een week eerder stonden beide mannen ook al tegen elkaar, toen was Van Gemerden op het challenger van Barletta nog kansloos tegen Lisnard en pakte toen slechts één game tegen hem: 6-1 6-0.

Martin Verkerk komt vandaag in actie in Napels. Voor Verkerk wordt het dan zijn rentree in de tenniswereld na een slepende blessure die hem ruim anderhalf jaar uit de roulatie hield. Verkerk speelt in Napels tegen de Italiaan Flavio Cipolla.

Tien mille omzet bij illegale bingo

Icoon Politie Maandagavond heeft de Zeeuwse politie een inval gedaan in partycentrum De Vlaanderen in Sas van Gent. Daar vond een illegale bingo plaats met een opbrengst van 10.000 euro, ruim boven de wettelijke limiet van 1400 euro. Er waren 200 spelers aanwezig met een entreeprijs van 50 euro per persoon. Twee organisatoren van 42 en 54 jaar zijn direct aangehouden, een 41-jarige vrouw is in de omgeving van Oss opgepakt.

In het partycentrum vonden waarschijnlijk al maanden illegale bingo's plaats met tot 250 deelnemers per avond. Om die reden wordt ook de eigenaar van het centrum verhoord, maar ook vertegenwoordigers van de Sasse volleybalvereniging Savok, onder wiens auspiciën die avond plaatsvond. Volgens twee bezoeksters werd er al twee jaar wekelijks bingo gespeeld, dat nu Savok erbij was betrokken, was toeval. Elke paar maanden werd een andere vereniging erbij betrokken door de organisatoren, die niet verbonden waren aan de volleybalvereniging.

Ook de uitkeringsinstantie UWV en de Belastingdienst waren bij de inval aanwezig. De inval verliep rustig en de politie liet gewoon doorspelen terwijl enkele spelers werden verhoord. Deze waren zich echter van geen kwaad bewust. 'Maar ja, echt ontspannen zaten we niet meer te bingoën.'. De Belastingdienst nam een nog onbekend geldbedrag in beslag. Woensdag 8 maart werd er ook al een illegale bingo opgerold in het Gelderse Achter-Drempt. De politie kon nog niet melden of het dezelfde organisatoren betrof.

Met dank aan Annelies-1 voor de submit.

Opnieuw vier spelers weg bij Feyenoord

Het lijstje spelers dat Feyenoord aan het eind van dit seizoen zal gaan verlaten wordt groter. Voor Sigourney Bandjar, Ivan Bandalovski, Jesper Hogendoorn en Civard Sprockel is er geen plaats meer in De Kuip.

Van allevier de spelers loopt het contract aan het eind van dit seizoen ten einde. Van het viertal speelde Sprockel de meeste wedstrijden in het eerste elftal van Feyenoord, namelijk zes. De afgelopen vier seizoenen speelde hij op huurbasis voor satellietclub Excelsior. Bandjar maakt voor het tweede achtereenvolgende seizoen deel uit van de selectie van Excelsior. Doelman Hogendoorn nam een keer plaats onder de lat bij Feyenoord. De 19-jarige Bulgaar Bandalovski speelde nog geen minuut in de hoofdmacht van de Rotterdammers.

Vorige week maakte Feyenoord al bekend dat ze niet verder willen gaan met Jorge Acuña, Edwin de Graaf, Cory Gibbs, Labinot Harbuzi en Ajsel Kujovic.

Silverstone past schema aan WK aan

De organisatie van de Britse Grand Prix, die van 9 t/m 11 juni wordt gehouden op Silverstone, past de zaterdag aan het wereldkampioenschap voetbal aan. Op de middag van de kwalificatie speelt het Engelse team namelijk tegen Paraguay.

Eerder had de raceleiding nog geprobeerd om het hele Grand Prix-weekend te verplaatsen in verband met het WK, maar dat is niet gelukt. Wel wordt de kwalificatie vervroegd, van twee uur naar half één 's middags, plaatselijke tijd. Ook zal de organisatie op grote schermen rondom het circuit de voetbalwedstrijd tonen, die om twee uur plaatselijke tijd begint. Het circuit hoopt zo te voorkomen dat fans thuis blijven om op televisie voetbal te kijken.

Real Madrid presenteert lijst trainers

Real Madrid, dat op zoek is naar een nieuwe trainer, heeft naar buiten gebracht welke zeven namen in aanmerking komen om De Koninklijke weer naar grote successen te leiden.

Op het verlanglijstje van zeven namen staan alleen maar grote namen. Real hoopt Carlo Ancelotti (AC Milan), Fabio Capello (Juventus), Rafael Benítez (Liverpool), Arsène Wenger (Arsenal), José Mourinho (Chelsea), Marcelo Lippi (bondscoach Italië) of Sven-Göran Eriksson (Engeland) binnenkort te kunnen presenteren als de nieuwe trainer.

De voorzitter van de Spaanse club, Fernando Martín, zei tegenover het Spaanse persbureau EFE dat Real eerst de werkgever van de mogelijk nieuwe coach zal benaderen voordat het met de persoon zelf in onderhandeling zal gaan. Verder zei Martin dat de nieuwe coach niet alleen prijzen moet gaan pakken. "Onze aanhang eist dat we de beste ploeg hebben. In Madrid houden we van talent en spektakel en niet alléén van winnen. Maar als ik zou moeten kiezen tussen kwaliteit en winnen, dan win ik het liefst."

Vrouwengadget van het jaar

Vroegah toen meisjes nog geen vibrator durfde te kopen was er de BoB, de Braun Oral B. Deze tandenborstel had de ideale vorm en trilling om eens lekker gemakkelijk klaar te komen. De mensen van de celebrator moeten gedacht hebben, dat kan anders! Zij hebben nu een vibo/tandenborstel op de markt gebracht. Eerst even je tandjes poetsen en vervolgens hele andere pret en dat alles in een handomdraai.

Dames, veel plezier.

Met dank aan Froukje voor de submit

Hans Vonk niet naar PSV

Hans Vonk heeft, in het programma FC Godenzonen op de Amsterdamse zender AT5 gezegd, dat hij niet naar PSV gaat. De reserve-doelman van Ajax liet weten dat hij zijn carrière af wil sluiten in zijn geboorteland Zuid-Afrika.

Inmiddels heeft de keeper zijn beslissing ook al kenbaar gemaakt aan Stan Valckx, manager voetbalzaken van PSV. De club uit Eindhoven zag in Vonk de ideale tweede man achter doelman Gomes en het leek erop dat de transfer al zo goed als beklonken was. De voormalig keeper van SC Heerenveen heeft echter een andere carrièreplanning in gedachten.

Twee clubs uit Zuid-Afrika hebben interesse getoond voor de 36-jarige sluitpost. De clubs die worden genoemd zijn Ajax Cape Town (satelliet Ajax) en Supersport United.

PSV wil door met Lamey

PSV heeft voetballer Michael Lamey aangegeven dat ze graag door willen gaan met de verdediger.

De Eindhovenaren al met hem in gesprek treden over het openbreken en verlengen van zijn lopende contract, dat tot medio 2007 loopt. Lamey heeft gezegd dat hij nog even wacht, hij wil eerst zien wie de nieuwe trainer van de club uit het Philips-stadion zal worden.

Lamey, die eerder uitkwam voor RKC Waalwijk, AZ en FC Utrecht, speelde tot nu toe in totaal 107 competitiewedstrijden waarin hij zes maal wist te scoren.

Weer geen wereldkampioen

Nederland, zo stellen de kenners, kent 16 miljoen bondscoaches. Allemaal kenners van dat spelletje dat simpel valt uit te leggen als 'twintig kerels die achter een bal aan hollen en àls ze deze dan eenmaal hebben dan schoppen ze 'em weer weg', ware het niet dat alles onnodig moeilijk wordt gemaakt door lastig uit te leggen regels en gewoontes als buitenspel, mandekking en 'de vrije zestien' opzoeken.

Toch hebben wij Nederlanders niet te klagen. De Duitsers hebben namelijk een veel groter probleem: zij hebben 82 miljoen bondscoaches. Tot in het parlement valt men over die ene officiële bondscoach die z'n eigen beleid probeert te maken, maar daarmee tegen de haren in strijkt van alles wat zeggenschap heeft denkt te hebben over die Mannschaft. En ook niet te vergeten: ze hebben een elftal wat -behoudens één helft tegen de nummer vijf van de FIFA ranking- totaal niet draait. Al maanden niet. Toch blijft een enkeling positief gestemd; het ligt aan de outfit. Als de Duitsers in het vervolg hun wedstrijden in een rood tenue zouden spelen, dan zouden ze toch weer wereldkampioen kunnen worden.

Dat idee, dat een outfit zou bijdragen tot succes, heeft de Nederlandse kledingsponsor hoogstwaarschijnlijk ook aan het denken gezet. Oké, ze zullen er voordien ook al druk mee bezig zijn geweest, maar evengoed kwam ook deze met een voor Nederland opvallende uit- en thuis tenue, gebaseerd op de historie van meer dan honderd jaar Nederlands interlandvoetbal. Maar dat gaat dus niet werken. En de bewijzen daarvoor wordt geleverd door ene Bertus Reuvers, die daar speciaal een website voor heeft opgezet. De Nederlandse outfits zijn niet aerodynamisch, te belemmerend, onestetisch, ja zelfs 'medisch onbekwaam'. Maar boven al het formaat van de broek moet het ontgelden. Het kruis zit te laag, de pijpen zijn te wijd en dat 'hindert' de spelers in de uitoefening van hun spel. Nee, Bertus' voorkeur is duidelijk; de hoog opgetrokken, nèt te korte sportbroekjes die de voetbalhelden in de vroege jaren '80 droegen, die waren zo slecht nog niet.

Ik ben het deels met hem eens. Nederland wordt geen wereldkampioen. Maar dat ligt niet aan de outfit. Ook al refereren de gekozen kledingontwerpen vooral aan de tijden dat het Nederlands elftal nog niet zulke glorieuze momenten kende (afgezien van een 9-3 overwinning op België), het elftal zal eerder ten onder gaan aan een gebrek aan ervaring, mentale hardheid, teveel aan zelfingenomenheid of domme pech. Maar 't zal niet liggen aan de kleding, want die is prachtig.

Miami: Sprookje Greul duurt voort

Andy Roddick en James Blake staan in de achtste finales van het Masterstoernooi in Miami. Tim Henman moest zijn meerdere erkennen in de qualifier Simon Greul.

Roddick had slechts 68 minuten nodig om zich te ontdoen van Fernando Verdasco: 6-3, 6-4. De Amerikaan was net de betere in de clash tussen servicekanonnen. Bij elkaar opgeteld vielen er veertig aces te bewonderen. Blake vocht zich met 6-3, 4-6 en 6-1 langs Jarkko Nieminen voor alweer zijn 21e overwinning van dit seizoen.

De opmars van Simon Greul ging verder. Na eerder Srichaphan en Hrbaty te hebben afgetroefd, stuurde de 24-jarige Duitser veteraan Tim Henman naar huis: 0-6, 6-1 en 7-5. Greul beleefde een ware wederopstanding, want in de eerste set maakte hij welgeteld vijf punten. Henman won eerder dit toernooi nog van Marat Safin en Lleyton Hewitt.


Programma Achtste Finales – Miami:
Davydenko (Rus/5) – Ancic (Kro/22)
Roddick (USA/4) – Greul (Dui)
Federer (Zwi/1) – Tursunov (Rus)
Blake (USA/9) – Chela (Arg/32)
Ljubicic (Kro/6) – C. Rochus (Bel)
Kiefer (Dui/16) – A. Calleri (Arg)
Ferrer (Spa/11) – O. Rochus (Bel/29)
Stepanek (Tsj/15) – D. Nalbandian (Arg/3)

Miami: Golovin klopt Dementieva

Elena Dementieva is verrassend uitgeschakeld in de vierde ronde van Miami. De Russin delfde het onderspit tegen Tatiana Golovin. Maria Sharapova ging, zij het met moeite, wel verder.

Golovin had slechts een uurtje nodig om Dementieva, zondag nog veel te sterk voor Krajicek, naar huis te sturen. De Française won met 6-2, 6-1. Dementieva moest liefst zesmaal haar opslag prijsgeven, maar startte nog aardig door een 2-1 voorsprong te nemen. Daarna was het echter snel gedaan. Golovin ontmoet in de kwartfinale de Chinese Zheng.

Sharapova had een driesetter nodig tegen angstgegner Kirilenko: 3-6, 6-4, 6-1. De favoriete noteerde bijna twintig onnodige fouten in het eerste bedrijf, maar knokte zich in het vervolg terug. Op haar vijfde matchpoint sloeg ze toe. ”Ze dwong me lange tijd defensief te spelen. Het kwam op een paar punten aan in de tweede set”, zei Sharapova.

Programma Kwartfinales – Miami:
Mauresmo (Fra/1) – Petrova (Rus/5)
Sugiyama (Jap/21) – Kuznetsova (Rus/12)
Myskina (Rus/10) – Sharapova (Rus/4)
Golovin (Fra/22) – Zheng (Chi)

Nuttige zege Tottenham Hotspur

Tottenham Hotspur blijft zich nadrukkelijk mengen in de strijd om een ticket voor de voorronde van de Champions League. Op White Hart Lane rekende de ploeg van Martin Jol maandagavond af met West Bromwich Albion: 2-1.

Tottenham Hotspur – met Davids in de basis – speelde zeer tegenvallend in de eerste helft. De stugge defensie van West Bromwich zorgde dat de ploeg uit Londen nauwelijks kansen creëerde. De 0-1 van Curtis Davies kwam dan ook nauwelijks als een verrassing. Pas in het tweede bedrijf kwamen de Spurs in de wedstrijd: Mido en Jenas misten nog het doel, maar Robbie Keane maakte wel de gelijkmaker.

Het leek bij 1-1 te blijven, totdat Tomasz Kuszczak, de doelman van The Baggies, vlak voor tijd een overtreding in het strafschopgebied beging op Jermaine Defoe. Keane benutte vervolgens de penalty. De Spurs hebben nu een voorsprong van twee verliespunten op Arsenal en drie 'echte' punten op Blackburn Rovers. Hier vind je een overzicht van de andere wedstrijden in de Premier League.

DVD: Alien planet

Het heelal fascineert de mens al eeuwen lang. Al voor ons jaar nul waren stammen bezig met het onderzoeken van de sterren, de bewegingen van de sterren en allerlei andere aspecten van ons sterrenstelsel. De vraag of er andere levensvormen zouden kunnen zijn buiten die van ons, houdt de mensheid ook al tijden bezig. Wat als er aliens zouden zijn? Wat als het blijkt dat er een planeet bestaat met leven erop? Alien planet probeert een beeld te schetsen van zo'n eventuele situatie; het ontdekken van leven op een andere planeet.



Scarlett Johansson gekozen tot meest sexy vrouw

Icoon ShowbizzScarlett Johansson is door de lezers van For Him Magazine (FHM) gekozen tot meest sexy vrouw op aarde. De 21-jarige actrice, onder meer bekend van haar acteerwerk in The Island en Match Point, staat op nummer 1 in FHM's jaarlijkse lijst van 100 meest sexy vrouwen in de wereld.

Johansson is in de lijst de opvolgster van Angelina Jolie, die vorig jaar nog op één stond. Dit jaar bezet de actrice de tweede plaats. De nummers drie tot en met tien zijn respectievelijk Jessica Alba, Jessica Simpson, Keira Knightley, Halle Berry, Jenny McCarthy, Maria Sharapova, Carmen Electra and Teri Hatcher.

"Een van de beste dingen die een vrouw kan horen, is dat zij sexy is", aldus Johansson. "Ik wil de lezers van FHM bedanken voor dit enorme compliment". Vorig jaar stond de actrice op de negende plaats in de lijst.


Scarlett Johansson

Journaliste EU-top met pistool bij Chirac, Merkel

Icoon EuropaEen journaliste van de Belgische tv-zender VTM heeft bij de EU-top in Brussel, vorige week, ongehinderd een pistool en spullen voor het maken van een bom mee kunnen nemen naar het hotel waar ook de Franse president Chirac en de Duitse bondskanselier Merkel verbleven. "Ik had hem zó neer kunnen knallen", aldus de journaliste over Chirac.

De verslaggeefster, Katleen Peeraer, huurde vorige week woensdag een kamer in het vijfsterrenhotel, een verdieping onder de kamer van Chirac. De butler van dienst merkte nog gekscherend op dat de journaliste op dat moment nergens veiliger is dan in het hotel. "Het is hier veilig. De Duitse bondskanselier arriveert straks. Er zijn extra veiligheidsmaatregelen", zou hij hebben gezegd.

Peeraer echter, kon zonder problemen het hotel binnenwandelen, terwijl er in haar koffer een ongeladen berettapistool zat. Tien minuten later bracht een collega haar de kogels. De volgende dag nam de journaliste een koffer mee "met daarin alles om een bom te maken". Opnieuw niemand die haar iets vroeg. Met het geladen pistool in haar tas kon de journaliste gedurende enkele dagen meerdere malen in de buurt van Chirac en Merkel komen. "Het bulkte er van de veiligheidsagenten, maar niemand vroeg iets, ook niet toen ik anderhalf uur in de lobby zat."

"Als we slechte bedoelingen zouden hebben, dan hadden Frankrijk en Duitsland nu zonder leider gezeten. We willen dan ook aantonen dat de beveiliging van de Europese Top lek is", aldus Peeraer op de website van het betreffende tv-programma van VTM, Telefacts. "Eén iemand met slechte bedoelingen had van deze Europese top een historisch bloedbad kunnen maken."

Volgens Christian De Coninck van de Brusselse politie hebben de regeringsleiders echter "geen moment" gevaar gelopen. "De politie had de situatie in het hotel van Chirac en Merkel op elk ogenblik onder controle", zo zegt hij in de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Peeraer zou niet zijn gecontroleerd "omdat ze zich niet verdacht gedroeg".

Met dank aan Eveli voor de submit.

Twee doden bij windhoos Hamburg

Icoon BuitenlandsEen windhoos heeft maandagavond twee dodelijke slachtoffers gemaakt in de Noord-Duitse stad Hamburg. Twee anderen raakten zwaargewond. De omgekomen mensen zijn kraanmachinisten, wier kranen omvielen door de sterke wind. In totaal blies de windhoos drie kranen om op een bouwterrein in het zuiden van Hamburg, een daarvan viel op een loods.

Elders in Hamburg werden daken van gebouwen gerukt en voertuigen omvergeworpen. In een groot deel van het zuiden van de stad viel de stroom uit. Het was een "totale chaos", aldus hulpverleners.

Nummer 3 Quote 500 overleden

Frits Fentener van VlissingenFrits Fentener van Vlissingen is afgelopen zaterdag op 72-jarige leeftijd in zijn huis in Friesland overleden. Dit heeft een voorlichter van het bedrijf Steenkolen Handels Vereeniging (SHV) maandag bevestigd. Fentener van Vlissingen leidde dit bedrijf, dat vooral bekend is van de Makro-winkels, van 1975 tot 1984.

Fentener van Vlissingen was tot vorig jaar commissaris bij SHV. In de laatste Quote 500, de lijst met de rijkste Nederlanders die zakenblad Quote elk jaar uitgeeft, staat hij op de derde plaats. Volgens Quote zou Fentener van Vlissingen een vermogen van 2,5 miljard euro hebben. Zijn jongere broers John en Paul staan met respectievelijk 2,1 en 2 miljard euro vlak achter hem op de lijst. Het hele kapitaal van de familie bedraagt volgens Quote ruim negen miljard euro.

Fentener van Vlissingen heeft tijdens zijn leven verschillende topfuncties in het Nederlandse bedrijfsleven gehad en wordt gezien als een veelzijdige grondlegger van ditzelfde leven. Hij had onder meer zitting in de raad van commissarissen bij ABN Amro, Akzo Nobel, Unilever en CSM. Bij SHV trad de industrieel als directeur in de voetsporen van zijn opa en vader, waarna in de tien jaar onder zijn leiding het familiebedrijf uitgroeide tot een van de rijkste niet op de beurs genoteerde ondernemingen in de wereld. In 1984 droeg hij de leiding van SHV over aan zijn jongste broer Paul.

Half-Life 2: Episode One uitgesteld naar juni?

Berichtte we enkele dagen geleden nog dat Half-Life 2: Episode One op 31 mei beschikbaar zou zijn, ondertussen gaan er alweer geruchten dat het spel naar 30 juni is verschoven.

Een recent interview van Game Informer citeerde Doug Lombardi van Valve die zei dat Half-Life 2: Episode 1 was verschoven van de eerdere releasedatum 24 april naar 31 mei. EA beweert echter dat de game op 30 juni uit zal gaan komen waardoor het erop lijkt dat de deadline van 31 mei nu al niet haalbaar is.

Half-Life 2: Episode 1, voorheen bekend als Aftermath, gaat verder waar Half-Life 2 eindigde. Episode 2 is ook al aangekondigd.


Lair laat zich zien op nieuwe screen

Het is lange tijd stil geweest rond Lair, de drakengame van Factor 5. Op de Tokio Game Show werd er een trailer van het spel vertoond waarin vliegende draken te zien waren die aan het eind tegen elkaar opbotsten en vechtend de trailer afsloten.

Wat Lair precies voor game zal zijn is dus nog niet bekend. Het lijkt erop dat Lair een realistische fantasy game zal gaan worden, voor zover dat mogelijk is natuurlijk. Vandaag is er weer een klein stukje van dit mysterie bekend geworden in de vorm van een screenshot van de game. Het betreffende screenshot is gebruikt in een powerpoint presentatie van Factor 5, de developer van het spel. Op het screenshot is te zien dat er draken bereden kunnen worden en dat we op grafisch gebied heel wat van de game mogen gaan verwachten. Of het spel een releasegame wordt is nog niet bekend.



Download gratis The Elder Scrolls

Is je PC te oud om The Elder Scrolls IV: Oblivion goed te kunnen spelen en heb je geen Xbox 360? Hoewel je dan de pech hebt dat je deel vier van de serie nog even voorbij moet laten gaan kun je wel het volledige eerste deel uit de serie gratis downloaden.

The Elder Scrolls: Arena is een first-person RPG for MS-DOS, ontwikkeld door Bethesda Softworks en uitgegeven in 1994. Net zoals zijn opvolgers speelt het spel zich af rond de omgeving van Tamriel en voor zijn tijd was het spel zeer vooruitstrevend.

Je kunt het spel hier downloaden.

Omdat het spel voor DOS gemaakt was is het mogelijk dat je een speciale emulator moet downloaden voordat je het spel kunt spelen. Deze emulator kun je ook hier downloaden.



The Elder Scrolls: Arena
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.