Gavin DeGraw

Dave (RealBizkit666)
Gavin DeGraw, een eigenzinnige, misschien wel eigenaardige 29-jarige Amerikaan, opgegroeid in de schaduw van Downtown New York. Eigenaardig misschien, maar vooral een begenadigd multi-talent. Waar hij jaren geleden al zijn debuut-album Chariot uitbracht, is hij pas sinds korte tijd een begrip waar niemand omheen kan en wil. Het goede komt snel zegt men wel; het bijzonder goede komt gestaag, zo bewijst DeGraw maar weer opnieuw.

Op het moment wordt een nieuw album opgenomen, dat betekent echter niet dat wij het met de 11 nummers van zijn album Chariot moeten doen! Er is al volop nieuw en ouder materiaal. Mijns inziens materiaal dat het uitgebrachte in elk opzicht overtreft. We Belong Together, hier met een prachtige Final Fantasy clip (NB. dus niet de officiele clip), is een voorbeeld van recenter werk. Dat zijn composities niet de meest geniale zijn is waarschijnlijk meer in zijn voordeel dan dat het tegen hem werkt: er zal niemand zijn die zich afzet tegen zijn werk.

Of je het nou luistert als achtergrond muziekje, óf dat je in andere sferen raakt bij het horen van de tonen van zijn muziek, Gavin DeGraw is hot. En vooral een blijvertje.

Het is te hopen dat het lot van Jeff Buckley, waar hij me altijd aan doet denken, niet iets is wat als een Zwaard van Damocles boven getalenteerde artiesten hangt. In dat geval spreken zal hij over 30 jaar minstens zoveel bereikt hebben, als nu over een figuur als Elton John.

En als laatste nog de verwijzing naar het, onbegrijpelijk weinig bezochte, topic op het forum.

Met dank aan Tobbes voor de submit. En wil deze Tobbes ook nog even een mailtje sturen naar weblog@fok.nl.