EA gaat zich meer richten op creatieve, innovatieve games

EA games praatte met het Amerikaanse Business Week over de toekomst van het bedrijf. EA onthulde in dit gesprek dat het de manier waarop het bedrijf games maakt en verkoopt fundamenteel wil veranderen. EA zal een mindere focus hebben op titels gebaseerd op zaken als sport of films.

Deze verandering is nodig omdat men een neergaande trend ziet in de verkoopcijfers van sport- en filmtitels. EA zet nu volgens eigen zeggen haar geld op innovatieve, creatieve games zoals die van Simcity- en Sims-maker Will Wright. Will Wright is momenteel bezig aan Spore waarin de speler een ras volgt vanaf het prilste begin tot aan de kolonisering van de ruimte en EA zet groot in op deze titel.

Naar alle waarschijnlijkheid is de verschuiving in de focus van het bedrijf een gevolg van het steeds duurder worden van licenties voor sport- en filmgames. Dit gaat gepaard met een stagnerende industrie en zorgt ervoor dat de games die EA tot de grootste gamesuitgever hebben gemaakt het financieel niet meer zo goed doen als voorheen.