NBA: Dallas en San Antonio behalen 50e winst

Na de Detroit Pistons hebben ook de Dallas Mavericks en de San Antonio Spurs zich geschaard onder de teams met 50 overwinningen in dit seizoen. Dallas won van Cleveland, terwijl San Antonio te sterk was voor New Orleans.

In het begin van de wedstrijd leek het er allerminst op dat Dallas zijn 50e overwinning zou halen. Na de eerste helft hadden de Cleveland Caveliers een ruime voorsprong van negentien punten opgebouwd. Dallas had echter maar één kwart nodig om deze ongedaan te maken. Het derde kwart eindigde namelijk in een 27-8 score, in het voordeel voor het team uit Texas. In het vierde kwart was het Dallas dat direct de leiding nam om deze vervolgens niet meer uit handen te geven. In de historie van de club bereikte het nog niet eerder zo vroeg in het seizoen de 50 overwinningen.

De San Antonio Spurs hadden wat minder moeite met de New Orleans Hornets. Dankzij de Fransman Tony Parker, die 20 punten en 11 assists noteerde, bouwden de Spurs geleidelijk hun voorsprong uit. Het was voor New Orleans al hun zevende nederlaag op rij. In het westen blijven Dallas en San Antonio aan kop met evenveel winst- en verliespartijen.