Renault vol vertrouwen naar Maleisië

Renault doet het elk jaar erg goed in het hete Maleisië en ook dit jaar zijn het team en de beide rijders, Fernando Alonso en Giancarlo Fisichella, vol vertrouwen.

Vorig jaar stond Alonso op pole en wist hij ook de race te winnen. Fisichella had minder geluk en kon zijn derde positie in de kwalificatie niet omzetten in een goed resultaat, hij viel uit. Over de komende race in Maleisië zijn beide rijders erg positief.

Fisichella: "Ik ben heel positief. Ik heb een nieuwe motor tot mijn beschikking in Maleisië en ik weet dat het geen probleem was met de V8 zelf. Ik ga gewoon weer proberen te winnen. Ik denk dat de R26 goed moet kunnen presteren op het circuit van Sepang, misschien wel beter dan in Sakhir. De karakteristieken van de baan passen goed bij de auto."

Alonso: "In Sepang lijk ik altijd belangrijke momenten in mijn loopbaan te beleven. Zo scoorde ik daar mijn eerste pole en mijn eerste podiumplaats in 2003 en ik haalde daar mijn eerste zege van het kampioenschap 2005. Nu heb ik al een zege achter de rug, dus hopelijk kan ik daar weer winnen. Renault doet het altijd goed op deze baan."