Hacker's Realm

Neo, Morpheus, Trinity ... je weet waarschijnlijk meteen waar ik het over heb. Deze namen zijn inmiddels synoniem met de film "The Matrix". Deze film werd mede dankzij drie factoren een enorm succes, namelijk;
- Het uitbuiten van het uiterst menselijke gevoel "ik ben hier voor een doel dat groter is dan de realiteit voorschotelt";
- Het showcasen van nieuwe technologiën en concepten op het gebied van special effects;
- Het voortborduren op een snelgroeiend fenomeen dat publiekelijk al bijna vergeten is.

Dat laatste, daar gaat het nu om. Weinigen van de hedendaagse computergebruikers weten waar nu eigenlijk het virus en de hacker vandaan komen. Het begon namelijk allemaal de publiekelijke interesse te wekken toen de film WarGames uitkwam.

Ik was toen 12 en had reeds mijn eerste computer. Ik stond onder dezelfde druk van de koude oorlog als iedereen en was dus net zo onder de indruk van deze film als menig ander.

In deze tv-documantaire kunnen jullie de opkomst van de hacker volgen naar aanleiding van het verhaal van een echte hacker (in realiteit net zo legendarisch als Neo).

NOTE: Ik heb deze tv-docu zelf gehost en mijn server is niet zo snel. De film is nogal groot dus mocht het niet lukken om 'm direct te kijken vanwege een lage verbindingssnelheid: probeer het de volgende dag of wees heel geduldig. Ik moet er wel bij zeggen dat de film over een week offline is.

edit: LQ versie nu ook online (60 MB i.p.v. 322) en mirror van LQ.