Blind: "Aanvallend machteloos"

Ajax-coach Danny Blind was vooral realistisch na de uitschakeling in de Champions League. De oefenmeester erkende het kwaliteitsverschil.

Blind vond dat zijn ploeg na een aarzelende start redelijk heeft gespeeld: ”De eerste twintig minuten was het overleven. Ik vond dat we toen van achteruit niet dwingend wilden opbouwen. Dat deden we later beter. We hebben weer goed georganiseerd verdedigd.” Ajax kreeg echter weinig kansen, erkende ook Blind. ”We mochten in aanvallend opzicht tot hun zestienmeter opkomen, maar konden daar geen vuist maken. We missen op dit moment de spelers die de wedstrijd met een individuele actie kunnen openbreken.”

De 1-0 van Dejan Stankovic schaarde Blind onder de categorie ‘technische fouten.’ ”Je staat vrij op het middenveld. Het is frappant dat ik juist in de rust al tegen Nourdin gezegd heb dat hij meer rust moet hebben. Maar ze maken het schitterend af. Die 1-0 was bepalend, want twee goals maken heeft niets meer met geluk te maken.”

Nourdin Boukhari erkende zijn betrokkenheid bij het tegendoelpunt: ”Daar ben ik op aangesproken in de kleedkamer. Dat moment was bepalend voor de wedstrijd. Ik wilde te snel naar voren toe, maar dat mislukte. Verder hebben we wel goed gevoetbald.” Ook Olaf Lindenbergh was van mening dat zijn ploeg een aardige prestatie leverde: ” Op het eerste kwartier na, toen we zwaar onder druk stonden, vond ik het verschil tussen ons en Inter minimaal. We creerden echter geen kansen. Helaas.”