[update]PlayStation 3 wereldwijd beschikbaar in november

Ken Kutaragi, de CEO van Sony Computer Entertainment, heeft vandaag op een persconferentie bekend gemaakt dat de PlayStation 3 inderdaad zoals geruchten gingen in november zal verschijnen in Japan. De PlayStation 3 zal echter ook tegelijkertijd verschijnen in Europa en de Verenigde Staten.

Sony is van plan dit jaar zes miljoen consoles te verschepen, en om na de launch elke maand een miljoen consoles te verschepen.

Verder heeft Kutaragi bekend gemaakt dat developers games moeten ontwikkelen met een harde schijf in gedachten, wat er op wijst dat de PlayStation 3 standaard een harde schijf zal hebben en niet de core/premium-situatie van de Xbox 360 zal kennen.

[update]
De PlayStation 3 zal een 60GB 2,5" (laptop grootte) harde schijf meekrijgen en zal Linux gaan ondersteunen. Verder zullen vanaf vandaag de specificaties van de devkits gefinaliseerd worden.

Een prijs voor de PS3 is nog niet bekend, maar de prijs zal in ieder geval niet minder dan 50.000 yen (382 euro) bedragen. Verder maakte Kutaragi bekend dat de capaciteit bestaat om elke maand 10 miljoen Blu-ray schijfjes te produceren tegen een prijs die gelijk ligt aan die van de gangbare dual layer DVD's.

[update]
Alle PlayStation 3 spellen zullen enkel verschijnen op Blu-ray schijfjes, logischerwijs bestaat de mogelijkheid tot het afspelen van DVD's nog wel steeds. Het verschijnen van alle games op blu-ray impliceert ook dat de blu-ray lezer in de PlayStation 3 een snelheid van minimaal 4x mee zal krijgen wat nodig zal zijn voor voldoende bandbreedte voor een groot aantal games.

Zodra er meer nieuws verschijnt van de persconferentie lees je dat natuurlijk hier.