Vijf gametips voor de maand juni

2. Ratchet & Clank: Rift Apart

Ratchet & Clank is één van de eerste titels die echt moet laten zien waar een 5 tot in staat is. De serie is altijd een beetje een (vroege) maatstaaf voor grafische pracht en praal, maar Rift Apart brengt dat wel naar een nieuw niveau. De game wordt niet voor niets vergeleken met een speelbare Pixar-film: de game is werkelijk prachtig.

Dit wordt ondersteund door de supersnelle SSD van de console, waardoor spelers snel van het ene landschap naar het andere reizen, vrijwel zonder laadtijden. Het resultaat moet een snelle, gevarieerde game opleveren waarin je mond alleen maar verder en verder naar de grond valt van al het pracht en praal. Van prehistorische natuurgebieden tot futuristische steden. Insomniac laat zien waar ze goed in zijn.

Naast de graphics is er natuurlijk ook nog een game om te spelen en die oogt als typsisch Ratchet en Clank. Wat simpelere combat met platforming in een pakketje dat niet al te lang zal duren om doorheen te spelen. De vraag is of er genoeg innovatieve gameplay aanwezig is om het geheel ook fris aan te laten voelen, maar dat zal vast wel goedkomen. Gelukkig introduceren ze ook een nieuw personage in de vorm van Rivet, een Lombax net als Ratchet. Ratchet is natuurlijk al jaren oud nieuws en uitgespeeld, dus ook hier wordt ingezet op vers bloed.

Alle seinen staan op groen dat Ratchet & Clank: Rift Apart een toffe ervaring wordt. Of dat ook zo is, gaan we zelf kunnen beleven vanaf 11 juni.