Vijf gametips voor de maand juni

4. Disgaea 6: Defiance of Destiny

Uitgever NIS heeft een grote franchise waar we al in geen tijden meer een nieuwe game hebben gezien. Maar eindelijk, na zes jaar, komt Disgaea 6 uit voor Switch. In Disgaea 6: Defiance of Destiny speel je Zed, een zombie. Hij wil de 'God of Destruction' verslaan, maar daar is hij veel te slap voor. Om sterker te worden zul je steeds moeten leveren en sterven om zo je sjills en xp mee te nemen naar je volgende leven en zo sterk genoeg te worden om de god te verslaan.

Dat reïncarneren is een van de nieuwe systemen, Super Reincarnation genaamd. Bij elke reïncarnatie wordt Zed weer teruggezet naar level 1, maar zijn basis-stats worden verbeterd en bepaalde krachten houdt hij. Je kunt dus erg sterk worden als je eenmaal na tig reïncarnaties max level bent. Max level betekent overigens niet level 50 of 100. Het is en blijft Disgaea dus level 99.999.999 om dan meer dan 10 biljard damage te doen is mogelijk.

Om het voor de speler minder grind te maken zijn er verschillende snelheden in te stellen: 2x, 4x, 8x en een super speed waardoor je de gevechten eigenlijk niet meer ziet. Dan zijn er nog auto-battle en auto-repeat om levels telkens opnieuw te doen. Wanneer je auto-battle instelt kun je daarbij vrij diepgaande patronen instellen voor je teamleden met een systeem dat Demonic Intelligence heet. Hierdoor wordt de auto-battle nog efficiënter. En ja, je kunt nog steeds met Prinnies gooien.