Vijf filmtips voor de maand september

Filmtip 4: Prince Avalanche

Releasedatum: 19 september 2013
Genre: Komedie/Drama
Regisseur: David Gordon Green
Acteurs: Paul Rudd, Emile Hirsch en Lance LeGault
IMDb

Plot
Alvin (Paul Rudd) en Lance (Emile Hirsch) zijn twee wegwerkers die de zomer van 1988 al werkend doorbrengen buiten de stad. Doordat zij in het geïsoleerde landschap praktisch afgesloten zijn van de buitenwereld, lopen de onderlinge spanningen al snel op.

Verwachtingspatroon
Na het geslaagde Pineapple Express uit 2008 en het enorm slappe Your Highness is de Amerikaanse regisseur terug met Prince Avalanche, een film die ten eerste opvalt doordat de wat eigenzinnige hoofdpersonages perfect gecast zijn in de vorm van Paul Rudd (This Is the End) en Emile Hirsch (Into the Wild) en ten tweede door de ongedwongen sfeer die overheerst in de trailer. Daarbij bevat de film een overvloed aan herkenbare komische momenten en is de soundtrack van de film afkomstig van de geweldige post-rock band Explosions in the Sky. Of Prince Avalanche net zo goed gaat zijn als vergelijkbare indiefilms zoals The Station Agent en About Schmidt is twijfelachtig, maar dat de bioscoopzaal met een positief gevoel verlaten zal worden lijkt bij voorbaat zeker.

 


Filmtip 5: The World's End

Releasedatum: ?? ?? ????
Genre: Komedie
Regisseur: Edgar Wright
Acteurs: Simon Pegg, Nick Frost en Martin Freeman
IMDb

Plot
Een groep van vijf jeugdvrienden deed twintig jaar geleden tevergeefs een poging om de epische kroegentocht 'The World's End' tot een goed einde te bregen. De inmiddels 40-jarige Gary (Simon Pegg) is vastbesloten een reünie op te zetten om de tocht deze keer wel te voltooien. Eenmaal begonnen aan de tocht, beseffen de vrienden dat zowel voor hen als voor de mensheid de echte uitdaging in de toekomst ligt. Het wel of niet halen van 'The World's End' blijkt opeens van ondergeschikt belang te zijn.

Verwachtingspatroon
Na een succesvol uitstapje in Hollywood met het hoogst originele Scott Pilgrim vs. the World uit 2010, is regisseur Edgar Wright teruggekeerd naar het Verenigd Koninkrijk om de enigszins onsamenhangende Cornetto-trilogie, die verder bestaat uit de zombiefilm Shaun of the Dead en de onconventionele politiefilm Hot Fuzz, te voltooien. Samen met zijn vaste acteurs Simon Pegg (Star Trek) en Nick Frost (Paul) belooft The World's End wederom een vermakelijk pareltje te zijn. De cast is verder opgevuld met gevestigde namen als Martin Freeman (The Hobbit) en Paddy Considine (Dead Man's Shoes). De chaotische trailer toont naast veel komische momenten ook een aantal verrassende plotwendingen. Het is alleen te hopen dat Wright ook deze keer de juiste mix tussen de diverse genres weet te vinden.