Vijf Filmtips voor de maand April

The Avengers

Releasedatum: 26 april 2012
Genre: Actie/Science-Fiction
Regisseur: Joss Whedon
Acteurs: Robert Downey Jr., Samuel L. Jackson en Chris Hemsworth

Plot
Wanneer een onbekende vijand opduikt die de wereldwijde veiligheid bedreigt, is Nick Fury (Samuel L. Jackson), directeur van een internationale vredesmacht genaamd S.H.I.E.L.D., genoodzaakt om een team vol superhelden samen te stellen die de teloorgang van de wereld kan voorkomen. Het team bestaat uit Black Widow (Scarlett Johansson), Captain America (Chris Evans), Hawkeye (Jeremy Renner), Incredible Hulk (Mark Ruffalo), Iron Man (Robert Downey Jr.) en Thor (Chris Hemsworth).

Verwachtingspatroon
Dit is waarschijnlijk de verfilming van een stripboek waar vele fans al jaren van dromen. Na jaren van planning en uitmelken van het genre is het moment eindelijk aangebroken dat Marvel Studios het eindproduct van deze campagne aan de wereld kan tonen. Toch is het de vraag of schrijver Joss Whedon (schrijver van Buffy, Firefly) de diverse achtergronden en persoonlijkheden van deze groep zeer diverse karakters kan samenbrengen tot een boeiend geheel met een op zijn minst interessante verhaallijn.

Gemakkelijk is de taak van Whedon in ieder geval niet. Waar een aantal personages eerder geïntroduceerd werden als hoofdkarakter van hun eigen film, dienen zij in deze film genoegen te nemen met een bijrol. Op basis van de trailer lijkt vooral de immer charismatische Robert Downey Jr. als Iron Man iedere scène te stelen. Maar mocht het verhaal tegenvallen, dan is er nog altijd de visuele pracht en praal om van te genieten.