FOK! Wat een weer: meeste buienkans in het noorden

weerbanner (Foto: FOK.nl)


Goede morgen!

Vanochtend is er veel bewolking en valt er plaatselijk wat lichte (mot)regen. In het zuidoosten breekt de zon soms even door. In de loop van de ochtend steekt er een zwakke tot matige wind uit het zuidwesten op.

Vanmiddag is er vrij veel bewolking, maar schijnt vooral in het zuidoosten ook af en toe de zon. Verder maakt het noorden kans op een enkele bui. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 16°C in het noordelijk kustgebied tot rond 22°C in het zuidoosten. De wind is matig en komt uit een zuidwestelijke richting.

Vanavond is het half tot zwaar bewolkt en komen er vooral in het midden en oosten enkele buien voor. Vooral in het noordoosten kan het even stevig regenen met kans op onweer. Aan het einde van de avond wordt het in het oosten droog, maar bereikt een volgend regengebied het westen van het land. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 tot 6.

Komende nacht regent het eerst op veel plaatsen. Later wordt het van het noordwesten uit droog, maar in Limburg blijft er af en toe regen vallen. De minimumtemperatuur ligt omstreeks 11°C. De wind is zwak tot matig en komt eerst uit het zuidwesten. Later in de nacht gaat de wind uit het noordwesten waaien. (Bron: KNMI)

Tot morgen!   

               

Een tweedeling aan bewolking nabij Hoofdplaat in Zeeland (Foto: Pukeko)
Een tweedeling aan bewolking nabij Hoofdplaat in Zeeland (Foto: Pukeko)


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.