NHL 11

In de strafhoek
Bij ijshockey heb je natuurlijk ook te maken met bepaalde regels en dat was voor mij wel even wennen en leren. Want zo ben ik erachter dat je alleen een tegenstander omver mag duwen als deze de puck in zijn bezit heeft of deze net heeft weggespeeld. Als je dit bij een willekeurige speler doet, moet je twee minuten op de strafbank zitten. Je neemt dus geen andere speler over, dus je zal echt die twee minuten van de speeltijd moeten uitzitten terwijl de computer die tijd verder speelt.

NHL11

In de echte ijshockey-wedstrijden gaat het er ruw aan toe, soms zo ruw dat er gevechten uitbreken en dat is ook mogelijk in het spel. Als je wilt kan je ruzie zoeken met een andere speler waarna de handschoenen uitgaan en je met elkaar op de vuist gaat. Dit gebeurt vanuit een first person gezichtsveld en met je analoge sticks haal je uit en trek je aan het shirtje van je tegenstander.
Heb je iemand neergeslagen dan krijgt jouw team een energieboost, verlies je dan krijgen ze geen boost. Het maakt trouwens niet uit of je wint of verliest, jij en je tegenstander krijgen beide vijf minuten straf op de strafbank vanwege vechten en aangezien je coach niet echt happig is op iemand die alleen maar overtredingen maakt moet je het soms toch rustig aan doen.

Andere zijde van de puck
Het ijshockeyen loopt soepeler dan ik dacht en grafisch gezien is het spel dik in orde. Helaas kon ik niet online met de review-versie dus ik zal dadelijk kort maar krachtig uitleg geven over enkele online features die er zijn, maar eerst nog even de offline features. Want naast ijshockeyer spelen kan je ook een team managen waarin je verschillende instellingen kan maken, coaches kan aannemen of kan scouten naar nieuwe spelers voor een team. Ook hierbij heb je een doel waarbij je bijvoorbeeld 15 wedstrijden moet winnen voor een bepaalde datum. Je kan wel kiezen of je een wedstrijd zelf wilt spelen of niet maar helaas zit je eigen karakter er weer niet in.


EA's sportspellen staan bekend om de soundtrack en ook dit spel heeft er één want ik hoor Two Unlimited voorbij komen maar ook een band zoals Pantera, voor ieder wat wils dus. Helaas is de soundtrack met 16 liedjes wel wat kort. Gelukkig is het ook mogelijk om je eigen soundtrack te gebruiken en deze kan je dan ook instellen om af te laten spelen als je bijvoorbeeld gescored hebt of als je team het ijs opgaat.

NHL11

Nieuw in NHL 11 is de feature 'Hockey Ultimate Team', dit is een soort online-competitie waarin alles met kaarten gedaan wordt in plaats van gewone wedstrijden. Je begint met een startersdeck aan kaarten dat je team voorstelt en door wedstrijden tegen anderen kan je dus nieuwe kaarten verkrijgen en langzaam je team verbeteren en het beste worden. De EA Sports Hockey League is ook weer terug waarin je online mee kan doen aan een competitie.


NHL 11 maakt gebruik van een online pass die bij het spel zit, mensen die het spel tweedehands kopen zullen dus een nieuwe code moeten aanschaffen als de oude is verbruikt. Persoonlijk vind ik dit een beetje jammer maar dit lijkt de toekomst te gaan worden bij spellen met online-functies.

Conclusie

Zoals ik eerder aangaf heb ik niks met ijshockey en dit zal zo blijven, maar met NHL 11 heeft EA een strakke, goede game neergezet die zeer vermakelijk is, ook al snap je niks van het spel of de wereld eromheen. Het is jammer dat er weinig uitleg is in het spel waardoor je als je niet bekend bent met de regels of de sport geen idee hebt wat je precies instelt of kiest maar met een beetje doorzetten kom je er snel achter.

Pluspunten
Minpunten
Cijfer
+ Goede leercurve
- Soms onduidelijk (menu's)
8
+ Speelt lekker
- Korte soundtrack
+ Physics