Max: The Curse of Brotherhood

In Max: The Curse of Brotherhood tovert Max zijn broertje weg en krijgt hier direct spijt van. Is dit een game die je kunt spelen zonder spijt of zal je betoverd zijn en door willen spelen?

Max: The Curse of Brotherhood

Max komt thuis na een lange dag en op zijn kamer aangekomen, irriteert zijn broertje Felix hem mateloos. Max neemt maatregelen en zoekt een spreuk op internet om zijn broertje te laten verdwijnen. De spreuk werkt en Felix verdwijnt in een dimensionale poort naar het onbekende. Max aarzelt niet en springt erachteraan; dit was duidelijk niet de bedoeling!

Aangekomen in de nieuwe wereld, zien we hoe Felix is ontvoerd door een groot aapachtig monster. Max gaat erachteraan en hier worden we gelijk geïntroduceerd in de nieuwe wereld en het platformelement van het spel. Max: The Curse of Brotherhood is namelijk in zijn hoofdelement een platformer en al snel krijg je naast het normale klim- en klauterwerk ook de beschikking over een magische markeerstift.

Max

De magische stift heeft zijn krachten gekregen van een oudere dame die de heerschappij van de kwade Mustacho wil vernietigen. Toevallig is het monster dat er met Felix vandoor is gegaan in dienst van Mustacho. Helaas houdt het verhaal hier een beetje op, er wordt niet echt ingegaan op het hoe, wat en waarom. Het doel is je broertje redden en dat is het eigenlijk wel.

Gelukkig is er, naast het weinige verhaal, een hoop grafische pracht. Max: The Curse of Brotherhood ziet er namelijk prachtig uit. De omgevingen zijn divers: jungles, woestijnen en donkere grotten komen allemaal voorbij. Prachtige vormgeving vol kleine details, zoals een donkere grot zonder licht. Maar als je jouw magische stift tevoorschijn haalt, schijnt hij als een lamp. Helaas kan Max niet lopen als zijn stift tevoorschijn komt, maar geen zorgen: grote paddenstoelen absorberen het licht en stralen een dim licht uit zodat Max verder kan. Dit ziet er prachtig uit en zorgt voor een sfeer in het spel die erg goed gedaan is.

Naast de prachtige vormgeving zit er ook een leuk ander element in zoals hierboven al vaker genoemd, Max zijn magische stift! De stift maakt het mogelijk om bepaalde elementen in de omgeving te gebruiken/maken. Als een richel die te hoog is, teken je gewoon een rots tevoorschijn waar je op kunt springen om bij de richel te komen. Lange afstanden? Maak een aantal lianen en slinger heen-en-weer. Elk element dat je kunt maken, wordt vanzelf geïntroduceerd en zal daarna ook gecombineerd worden om puzzels op te lossen.

Max

Aan het hele tekenelement zit wel een groot nadeel, het is erg gelimiteerd en gedwongen. Je ziet op je scherm namelijk waar je moet tekenen. Je bent daarnaast ook gelimiteerd qua grootte per ding wat je kunt tekenen. Er zijn dus niet twintig verschillende manieren waarop je verder kunt komen, maar vaak maar één manier wat dus de creativiteit niet de kop indrukt, maar wel limiteert en aan banden houdt. Je hebt ook weinig vrijheid in het tekenen; je kunt bijvoorbeeld geen standbeelden tekenen of complexe vormen. Het is vaak heel rechttoe rechtaan.

Daarnaast is de game heel erg gebaseerd op ‘Try and Die’. Lukt een puzzel niet goed, dan zal Max af en toe sterven, wordt hij teruggeplaatst en probeer je het opnieuw, dit totdat je de juiste oplossing hebt en verder kunt. Het sterven heeft geen invloed op het spel, dus je kunt gewoon uitproberen wat je wilt. De puzzels zelf zijn verschillend, de een is makkelijk en zo opgelost, de ander los je op nadat je jouw hersens flink hebt laten kraken. En hoe verder je in het spel komt, hoe meer dingen je kunt tekenen met de stift en hiermee zullen de puzzels ook uitgebreider worden.


Conclusie
Max: The Curse of Brotherhood is uiteindelijk geen game waar je spijt van zal krijgen, maar verwacht geen grote vrijheid in het tekenen en het oplossen van verschillende puzzels. Het tekenen werkt goed in functionaliteit, maar is daarna ook weer beperkt. De game zelf ziet er prachtig uit, de grafische pracht en de sfeer maken meer dan goed.

Pluspunten Minpunten Cijfer
+ Grafisch prachtig en sfeervol - Weinig verhaal 7,5
+ Leuk die stift... - Maar toch wat gelimiteerd 
   


Gespeeld op Xbox 360, ook beschikbaar voor Windows en op Xbox One in het buitenland.


Zie hier de FOK!games beoordelingsrichtlijnen.