WSJ: World Scout Jamboree

Vanaf morgen, 1 augustus, verzamelen ongeveer 50.000 Scoutingleden van over de hele wereld zich in SaeManGeum, Zuid Korea voor de 25e editie van de World Scout Jamboree. Dit evenement duurt tot 12 augustus en vindt plaats op een terrein aan de westkust van het land, dat uit zee is gewonnen door inpoldering.

De World Scout Jamboree vindt eens in de vier jaar plaats, steeds in een ander land. Elk Scoutinglid krijgt ook maar één keer de kans om als deelnemer naar een WSJ te gaan: alleen als je tenminste 14 en niet ouder dan 17 bent kun je deelnemen. Op dit evenement kunnen de deelnemers kennismaken met Scouts uit allerlei verschillende landen en deelnemen aan een grote variëteit aan individuele en groepsactiviteiten.

Vanuit Nederland gaan er deze keer meer dan 1.200 jeugddeelnemers heen. Inclusief alle ondersteuners, allemaal vrijwilligers, zijn er vanuit Nederland 2.000 mensen naartoe. Gezamenlijk vormen de jeugddeelnemers en ondersteuners het Nederlandse Contingent. Nooit eerder waren het er zoveel. Tijdens een World Scout Jamboree kamperen scouts uit de hele wereld op hetzelfde terrein, leren ze elkaar kennen en maken ze kennis met elkaars culturen, gewoontes en gebruiken. Samen met een reis door Zuid-Korea maakt dit alles het tot een onvergetelijke ervaring voor jeugddeelnemers.

Het Nederlandse Contingent is te volgen via Instagram. Over vier jaar zal de volgende WSJ plaatshebben in Gdansk, Polen.