Danceparty: Thrillogy 2010

Zaterdag 30 oktober stond voor de liefhebbers van de hardere stijlen in het teken van Thrillogy. Het was alweer de 4e editie van dit evenement wat georganiseerd wordt door b2s. De Brabanthallen in Den Bosch vormden het decor. Tijdens Thrillogy krijgen drie grote namen uit de harddance wereld de kans om een eigen area te hosten, ze nodigen daarbij collega’s uit waar ze tijdens hun carrière bevriend mee zijn geraakt of welke belangrijk voor ze zijn geweest. Deze editie was het de beurt aan Noisecontrollers, Isaac en Nosferatu om tijdens Thrillogy een avond lang samen met hun vrienden en collega’s te draaien.

poster

Aangekomen bij de Brabanthallen verliep de doorstroom van de bezoekers soepel en hoefde je nergens lang te wachten. Als eerste kwam je langs de Nosferatu zaal waar de hardcore-liefhebbers deze avond aan hun trekken konden komen. Hier waren Detonator en Eek al ongelooflijk gas aan het geven, ik ben benieuwd op welk bpm ze in deze zaal zullen zijn geëindigd. Het aanwezige publiek leek het wel te trekken en waagde zijn eerste danspasjes van de avond. De stage zag er netjes uit, b2s had de stijl van de poster en de logo’s vet verwerkt.

The Pitcher
The Pitcher foto:www.b2s.nl

Inmiddels was het tijd om een tijdje te gaan kijken in de main-area welke aan Noisecontrollers was toebedeeld. The Pitcher was hier bezig om een enorm dikke set weg te geven. Waar andere dj’s soms als een idioot gaan staan te beuken als ze vroeg op de avond staan, kende The Pitcher zijn plek. Met oude The Pitcher klappers als Sleeping en Karma bouwde hij op naar zijn nieuwe albumtracks als Little Bitch en Smack. Ook het populaire Psyko Punkz – Bassboom kwam voorbij.

Thrillogy
foto:www.b2s.nl

Na deze lekkere binnenkomer werden de Noisecontrollers aan het publiek gepresenteerd, ook deze stage zag er weer erg vet uit. Je waande je in de fabriekshal die je kende uit de trailer van Thrillogy. Als de lichten hun werk deden en de naam Thrillogy tevoorschijn kwam gaf dit een erg mooi plaatje. Na een half uur versterkte Headhunterz de gelederen en deze liet meteen van zich horen. Waar Headhunterz op Decibel al een enorm vette set weggaf, wist hij er nu ook weer enkele vette platen op te gooien zoals de edit van Music Made Addict en Psyko Punkz – Pull Your Strings 2010. Het publiek genoot er ook zichbaar van om Headhunterz vs Wildstylez – Project 1 weer eens te horen.

Noisecontrollers & Headhunterz
Noisecontrollers & Headhunterz foto:www.b2s.nl

Naast Noisecontrollers en Nosferatu draaide deze avond natuurlijk ook om Isaac. In zijn zaal werd er opgebouwd van early hardstyle naar de meer hedendaagse hardstyle om af te sluiten met de typische sound van Darkraver en Charly Lownoise & Mental Theo. Ook deze stage zag er gelikt uit en als de lasers aan gingen zag het er indrukwekkend uit. De zaal genoot zichtbaar van de oude hardstyle beats die werden gedraaid door Isaac en Luna.

Isaac & Luna
Isaac & Luna foto:www.b2s.nl

Het stokje werd hierna overgenomen door D-Block & S-te-Fan die samen met Isaac een sprongetje in de tijd maakten naar de hardstyle van nu. Isaac had samen met dit duo een nieuwe track gemaakt genaamd Speed of Sound, deze klonk erg lekker. De D-Block & S-te-Fan tracks Revelations en Alone blijven het goed doen en de Loops & Things remix van Tatanka & Zatox en de Bioweapon remix van zomerhit Gold zorgden voor mooie sfeermomenten.

Show
foto:www.b2s.nl

Inmiddels waren de Noisecontrollers begonnen aan hun set met hun maatje Wildstylez. Laatstgenoemde staat bekend om zijn dikke releases, waar de laatste met Delay Distortion en Feedback weer een goed voorbeeld van is. Wildstylez en Noisecontrollers begrepen dat het tijdstip om een wat hardere set vroeg en dat betekende dat het tijd was voor Ran-D – Feel my Fire, wat een geniaal nummer blijft het toch. Op het heerlijk harde en loepzuivere geluidssysteem kon ook nog worden genoten van B-Front & Frontliner – Magic, Pavo – Communicate en als klap op de vuurpijl Brennan Heart & Wildstylez – Fuck The Reputation Game.

Wildstylez
Wildstylez foto:www.b2s.nl

Er hing een supersfeer in de main-area en doordat de ruim 11.000 bezoekers zich netjes hadden verdeeld over de drie zalen had je overal perfect de ruimte om je ding te doen. Na deze monsterset was het de taak aan Tatanka om de rol van Wildstylez over te nemen, dit bleek geen enkel probleem. Hij opende met Tatanka – Tokyo en hield het tempo erin met onder andere Zatox – Irreplacable en B-Front – Inner Creativity. Deze laatste track van B-Front is er weer eentje van de buitencategorie en is door het publiek nu al tot een superhit gepromoveerd.

Noisecontrollers & Tatanka
Noisecontrollers & Tatanka foto:www.b2s.nl

De laatste act voor de officiële afsluiting kwam op naam van Donkey Rollers. Een routineklusje voor de mannen dat werd opgesierd door een suprise-act van Toneshifterz, zij hadden een remix gemaakt van Silver Bullet en mochten deze zelf even op komen zetten. Natuurlijk kwamen ook alle bekende Donkey hits voorbij als D.O.N.K.E.Y. en Motherf*ck. Geheel volgens de Thrillogy traditie werd er vervolgens door de drie acts samen afgesloten in de main-area. Noisecontrollers, Isaac en Nosferatu maakten er een leuk laatste uurtje van waarin het aanwezige publiek hun laatste energie eruit kon stampen op bekende hardcore hitjes en om 7.00 uur zat het feest er dan uiteindelijk op.

Finale
Noisecontrollers, Nosferatu & Isaac foto:www.b2s.nl

Organisator b2s kan met trots terugkijken op deze editie van Thrillogy, de stages zagen er netjes uit en daarbij kwam de stijl van de trailer en poster ook duidelijk terug. Het geluid was overal dik in orde evenals de show. Een ander element wat een feest kan maken of breken, maar waar de organisatie weinig invloed op heeft, is sfeer en gezelligheid. En die waren zeker aanwezig op deze editie van Thrillogy. Tot volgend jaar!