Spiderman: Web of Shadows

De missies zijn dus wat saai en hebben niet veel om het lijf. Gelukkig is er één ding dat je vooral in het begin van het spel door de saaie stukken heen trekt: het vechten. Het vechtsysteem is een van de sterkste punten van dit spel. Het vechten gaat snel, ziet er tof uit en je hebt het snel onder de knie. Je kunt je vijanden prima verslaan met button bashen, maar wil je wat meer finesse in je vechtstijl dan is dit mogelijk. De besturing biedt genoeg diepgang om mooie combo’s aan elkaar te rijgen en Spiderman te veranderen in een stuiterbal met moordneigingen.

Gedurende het spel verdien je ook experience points waarmee je voor elk pak nieuwe moves kan kopen. Dit is een leuke aanvulling omdat de nieuwe aanvallen je combo’s langer maken en er heel tof uit zien. Maar qua efficiency is het niet altijd nodig om deze aanvallen te gebruiken en zul je het grootste deel van het spel gebruik maken van één van je basisaanvallen. Je trekt hierbij jezelf naar een tegenstander om je er vervolgens weer op af te zetten. Dit is niet alleen leuk, maar ook erg efficiënt. Je kunt hierdoor bijvoorbeeld in één vloeiende luchtaanval twintig tegenstanders verslaan.

Het vechtsysteem werkt dus prima en geeft veel voldoening. Het leuke ervan is dat het zich niet beperkt tot de grond of de daken van de stad. De actie speelt zich bijvoorbeeld ook af op de zijkant van de wolkenkrabbers en zelfs midden in de lucht, waarbij het vechtsysteem je heel simpel in staat stelt om je moves aan elkaar te schakelen waardoor je niet telkens naar beneden lazert.

Naast het vechtsysteem heeft Web of Shadows nog een groot pluspunt: het geslinger door de stad. Spiderman staat natuurlijk bekend om zijn luchtacrobatiek en een essentieel onderdeel als dit moet natuurlijk goed uitgewerkt zijn in een Spiderman-game. Gelukkig is het rondslingeren in Web of Shadows een geweldige ervaring. Het is zelfs zo leuk dat je soms bewust een omweg neemt om op je bestemming te komen. Het gevoel van totale vrijheid en snelheid worden erg goed benaderd en geven heel veel voldoening. Er zijn niet veel dingen leuker dan vanaf de begane grond tegen het Empire State Building op te sprinten, om vervolgens als je boven bent een paar salto’s eruit te knallen en zo hard mogelijk weer naar beneden te springen. Heerlijk!