Agatha Christie: And Then There Were None

Het verhaal

In het spel ben jij Patrick Narracott. Samen met je broer woon je in een rustig dorpje. Op een dag word je per brief ingehuurd door meneer U. N. Owen om zijn gasten per boot te vervoeren naar zijn vakantiehuisje op een afgelegen eiland. Het is de bedoeling dat je ze afzet en direct teruggaat. Eenmaal aangekomen, zinkt echter je bootje.



Net als de gasten zit je gevangen op het eiland. Een zware storm maakt het onmogelijk om een andere boot vanaf het vasteland naar het eiland te sturen. Op het eiland zijn de butler, zijn vrouw en de acht andere gasten. Van meneer U. N. Owen geen spoor.

\'s Avonds laat verzamelen de gasten zich in de woonkamer waar de butler een opname afspeelt van U. N. Owen. Maar wat leek op een begroeting, ontaardt al snel in een aanklacht waarin een onbekende stem iedere gast van een misdaad beschuldigt. Als kort daarna één van de gasten om het leven komt, blijkt dat U. N. Owen het zijn persoonlijke zaak heeft gemaakt om ieder zijn verdiende loon te geven.



Besturing
Besturing van het personage doe je met de muis. Door op objecten of deuren te klikken stuur je het karakter erop af. Zodra je met je cursor over een object gaat dat je op kunt pakken, verandert je cursor om aan te geven dat je een handeling kunt verrichten. Zo verandert je cursor in een tandwiel op het moment dat je objecten kunt combineren.

De speler krijgt de taak om bewijzen te verzamelen en uit te zoeken wie er achter de moorden zit. Door het spel heen kan je diverse voorwerpen verzamelen om zo kleine opdrachten op te lossen en bewijzen te verkrijgen. In je bezit heb je een notitieboekje waarin je alle belangrijke aanwijzingen kan noteren en je huidige opdracht kan zien. Daarnaast heb je ook de beschikking tot een zeer ruime inventory, waarin je alle objecten kan opslaan die je gedurende het spel vindt. Aan realisme geen gebrek, zo kan er ook een drie meter hoge ladder in.



In je inventory is het mogelijk om objecten uit elkaar te halen of te combineren. Hierdoor kan je nieuwe objecten maken die je helpen om verder met de game te komen. Zo krijg je later in de game de opdracht om een parachute te bouwen. Als je de juiste componenten hebt verzameld, kan je ze via je inventory in elkaar zetten.