DVD: MacGyver seizoen 3

MacGyver, de man die sneller knutselt dan zijn schaduw, degene die van een gum, een potlood en een beetje papier een bom weet te maken. Iedereen heeft natuurlijk wel ooit eens van MacGyver gehoord, de man die met zijn Zwitsers zakmes en een rol ductape bijna ieder klusje wel geklaard krijgt. Seizoen drie van deze held is nu verkrijgbaar op dvd.



MacGyveren is sinds de serie een begrip geworden in de meeste culturen voor knutselen. Het enige grote verschil is natuurlijk dat de meeste mensen tegenwoordig liever een Leatherman willen in plaats van een Zwitsers zakmes. Zelf ben ik ooit op een kamp geweest met zeeverkenners dat het MacGyverkamp heette, en zoals het hoorde werd er veel in elkaar gezet met touwen en boomstammen.

MacGyver krijgt in de meeste afleveringen een opdracht van de Phoenix Foundation. Deze organisatie is opgezet als een alternatief voor de officiële wetshandhavers die voor hen te gewelddadig zijn. Hij heeft een hekel aan vuurwapens sinds hij als kind per ongeluk een vriendje doodschoot. Slechts in één aflevering van alle zeven seizoenen MacGyver heeft hij een vuurwapen afgeschoten.

MacGyver is ook een outdoor fanaat. Hij houdt ervan om in de natuur gedropt te worden en in zijn eentje op pad te gaan om dingen te doen. Als survival expert zijnde heeft hij natuurlijk kennis genoeg om te overleven in iedere omgeving. Hij zal ook nooit iemand zomaar aanvallen, hoogstens uit zelfverdediging zal hij iets doen. Te allen tijde probeert MacGyver een poging te doen om zijn tegenstander tijdelijk uit te schakelen of te overmeesteren.

Het is duidelijk aan de opnames op de dvd te zien dat MacGyver een wat oudere serie is. De kleuren zijn wat flets, en hier en daar vallen de special effects ook door de mand. Op het acteerwerk valt niets negatiefs aan te merken, en het geluid klinkt gewoon super.

Helaas zijn er geen extra's te vinden op de dvd's. De twintig afleveringen van het derde seizoen zijn verdeeld over een vijftal dvd's. Allen voorzien van geluid en ondertiteling in meerdere talen.

Deze boxset krijgt van mij vijf sterren omdat MacGyver simpelweg roeleert.


Label: Paramount Releasedatum: 14 september 2006 Kijkwijzer:
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!