Vet Kindercabaret - Nu nog vetter

Jo jo jo Vet Kindercabaret is nog Vetter dan Vet geworden! Waren ze de vorige seizoenen met hun tweede en derde shows genaamd Nu nog Vetter en Moddervet al vet, met show vier zijn ze Vetter dan Vet. Voor deze show worden de zusjes Sjamke en Nellerike de Voogd bijgestaan door Jillis Slingerland. Zoals de naam al zegt, maakt deze groep cabaret speciaal voor kinderen.

Vanachter het decor beginnen de artiesten al met hun show, nog voordat iedereen zit en de lampen uit zijn kan de pret al beginnen. Zoals het hoort bij een kindershow, wordt op dezelfde manier geopend als bij de vorige voorstelling en stelt men zichzelf voor. Hierna volgen meerdere korte sketches die bijna naadloos in elkaar overgaan en als men al even uit het zicht is, duurt dat zeer kort. De anderhalf uur die de show duurde is een hele mooie lengte voor kinderen, alhoewel mijn zoontje (8) vond dat hij wel wat langer had mogen duren. Mijn dochtertje van zes, aan de andere kant, vond het wel genoeg toen de show afgelopen was.

Vet kindercabaret vetter dan vet

De show bestaat uit meerdere korte sketches die af en toe aangevuld worden met liedjes. Er is een kleine rode draad met een dokter die drie keer uitgevoerd wordt met iedere keer een andere dokter. Bij de derde keer weten de kinderen al goed wat er waarschijnlijk te gebeuren staat, dus hebben ze al flinke voorpret. Bij bepaalde sketches liggen de kinderen krom van het lachen terwijl hun ouders met de neus op sommige feiten worden gedrukt. Ook komen thema's waarmee kinderen zich kunnen identificeren aan bod. Denk hierbij aan beugels, kinderpostzegels en een sticker krijgen voor alles wat je goed doet.

Natuurlijk wordt ook het publiek betrokken bij de show. Zijn het geen kinderen aan wie een vraag wordt gesteld, dan zijn het wel een papa en/of mama die een beetje voor gek worden gezet op het podium.

Al met al zet Vet Kindercabaret met Nu nog Vetter een vlotte show neer die zeker de moeite waard is om te gaan bekijken. Benieuwd waar ze allemaal spelen? Die informatie kan je op hun site vinden.