Game: Castlevania: Lament of Innocence

Castlevania 3D
Lament of Innocence is uitgevoerd in een 3D jasje en dit wekte, vooraf, enige zorgen bij mij. Want persoonlijk zijn de meeste opvolgers van oude successen niet echt lekker gegaan in een 3D jas. Bij Castlevania is dit gelukkig niet het geval.



De omgevingen zijn mooi afgewerkt. Doordat het spel zich veel in donkere plekken afspeelt krijg je vaak onduidelijke levels, gelukkig is hier bij Castlevania goed rekening mee gehouden. Alleen heb ik soms wel het idee dat er haast bij zat, want veel gangen lijken identiek. Hier had meer variatie aangebracht mogen worden. Het probleem is, dat, doordat de gangen op elkaar lijken, het spel meteen een stuk saaier wordt. Dat is een beetje zonde van de game. Voor de rest is de game mooi.

Gameplay enzo
Op dit gebied hebben de makers goed nagedacht. Leon is soepel te besturen, en doet de dingen die hij kan op een simpele manier. In het begin van het spel heb je alleen beschikking over een zweep en zul je niet meer dan twee basisslagen kunnen doen. Maar zodra je verder in het spel komt, zul je meer bewegingen erbij krijgen die je kunt gebruiken. Deze bewegingen zijn dan ook nog te combineren.



Ook is de RPG-achtige gameplay er uit gesloopt, de makers zijn weer terug gegaan naar de basis van het succes van Castlevania op de NES. Het komt er dus weer op neer dat je een hoop moet wandelen en af een toe een mep moet uitdelen met je zweep en van die truukjes moet uithalen zoals in Prince Of Persia.