Game Review: JavaMania 1

Matchup

Een Spruce spel dat wel werkt. Matchup. Matchup is niets anders dan memory, maar in het geval van Matchup zijn er twee dingen anders. Allereerst zie je geen plaatjes maar letters (dat maakt het spel meteen een stuk saaier) en ten tweede moet je paren van drie vinden, niet van twee. Dat maakt het spel wel wat moeilijker.

MatchupEasy

Precies hetzelfde als Matchup, maar dan met een kleiner speelveld en paren van twee in plaats van drie. Nog steeds even lelijk helaas.





Shooter

Tja, wat moet ik zeggen over dit spel. Het is eigenlijk precies wat het spel zegt: een shooter. Je hebt een ruimteschip (een bescheiden modelletje moet ik wel zeggen) en moet schieten op andere ruimtescheepjes die aan komen vliegen. Goh, leuk...


SpruceGO

Ook het idee achter GO komt me bekend voor. Op een spelbord mag ieder om beurten een steen plaatsen. Elkaars stenen zijn te vangen door ze in te sluiten schuin erboven of eronder. Ook dit spel is grafisch uitermate eenvoudig en kon me niet lang boeien.



SpruceInvaders

SpruceInvaders is een kloon van Space Invaders en nog een slechte ook. Geen kleurtje te bekennen, lelijke monsters (al zagen die er in het origineel natuurlijk ook niet geweldig uit). Ik heb veel betere Space Invaders kloons gezien, dus ook deze kan in de prullenbak.


SpruceMan

Jawel, Pacman voor je mobiele telefoon! Wederom een grafisch zeer simpele weergave maar gelukkig maakt het leuke concept van de game dit goed. Er zijn warempel zelfs kleuren te bekennen! Een beetje jammer van het ietwat kleine speelveld maar dat is nu eenmaal de beperking van de meeste mobiele telefoons. Pas als de resolutie van 176 x 220, die je nu op steeds meer telefoons gaat zien, standaard wordt, kun je games met meer detail verwachten.

Swarm

Swarm, het begint bijna saai te worden, is eveneens een kloon van een oud spel. Een horde aliens, keurig in rijen van vier opgesteld, bestormt... ehm, iets. Aan jou de taak om ze tegen te houden. Zo af en toe breekt één van de aliens de formatie en stormt op je af. Geinig spelletje, het gebruikt kleur en is alleen daarom al een goed alternatief voor de matige versie van Space Invaders.

Tennis

Het doet me denken aan de versie die ooit voor de Atari verscheen; Pong met samples van een hijgende Monica Seles. Helaas zijn die niet in deze game opgenomen, wat je speelt is dus eigenlijk gewoon Pong in horizontale of verticale opstelling. Je hebt bovendien de mogelijkheid om met de vuurknop een extra boost mee te geven aan de bal, noem het maar een smash. Leuk spelletje, helaas is het ook vrij makkelijk.

TicTacToe

Boter, kaas en eieren. Simpeler dan deze uitvoering kan niet, lijntjes, een rondje en een kruisje. Je moet wel een waar genie zijn om zoiets te maken. Verder valt er echt niks van te zeggen.