Party Review: HQ XL

En dan het belangrijkste van een avond als deze; de muziek. Met een zeer interessante line-up voor de boeg was ik erg benieuwd naar wat de avond zou brengen! Het geluid klonk, zeker vooraan, erg goed. Het stond soms wel heel erg hard, maar dat leek niemand erg te vinden.

Ik was al vroeg aanwezig dus kon Danny D de avond op de achtergrond horen openen. Toen ik met collega [Efink] uiteindelijk om half elf de zaal binnenkwam, waren een paar van mijn favoriete DJ's, Don Diablo en DJ Isaac, Back 2 Back aan het draaien. Dat deden ze erg behoorlijk moet ik zeggen, met een groot aantal lekkere hardhouse nummers kregen ze het publiek aardig warm.


Wat minder naar mijn smaak waren S.H.O.K.K. en Flutlicht, waarvan de laatstgenoemde voor het eerst in Nederland was. Op een hele nare fout na (waar S.H.O.K.K. zelf ook behoorlijk van baalde) verliep dit optreden zonder grote problemen.

Charlotte Birch, daar had ik naar uitgekeken! Ik had al veel over deze dame gehoord en ik moet zeggen dat wat ik had gehoord allemaal klopte. Met lekkere UK Hardhouse deed ze zeker niet onder voor Tom Harding, die een reputatie heeft op dat gebied.

Toch ging het dak er pas echt af toen Tom Harding en JP, vaste gasten van UDC, op het podium kwamen om daar Back 2 Back te draaien. Wat een geweld! Ook de remix van Satisfaction die Tom Harding draaide deed het erg goed bij het publiek, de hele avond was het nog niet zo enthousiast geweest!

Wat problemen waren er bij de set van Uberdruck met Organ Donors, die ook Back 2 Back draaiden. Er leek wat mis te zijn met een draaitafel, waardoor het helaas meerdere keren voorkwam dat de set onderbroken werd. Jammer, want de muziek was prima!

Als afsluiters Yoji Biomehanika en Fausto Back 2 Back. De gekke Japanner maakte zijn reputatie weer helemaal waar en ook Fausto deed zijn best! De champagne werd open getrokken en steeds als de één stond te draaien, ging de ander springen en dansen om het publiek op te zwepen. Tegen zevenen ging het licht uiteindelijk aan en om tien over zeven was de ochtend aangebroken en moest iedereen naar huis.


Conclusie

Ondanks de wat karige inrichting was de sfeer in Ahoy dik in orde afgelopen weekend. Op wat foutjes en problemen na zorgde de muziek ervoor dat het publiek zich prima vermaakte. HQ heeft op mij een goede indruk achtergelaten, wat mij betreft tot een volgende keer!