De Sims 4 Landelijk Leven

De Sims 4 blijft maar packs uitbrengen. Dit keer is het de beurt aan Landelijk Leven, voor de Sims-spelers die wat meer rust willen in hun virtuele leven.

We hadden al eerder de uitbreiding Stedelijk Leven, maar nu is er de tegenhanger: De Sims 4 Landelijk Leven. Het speelt zich af in een nieuw gebied. Je kunt een kavel of een volledig gemeubileerd huisje kopen in het stadje Henford-on-Bagley. Er zijn drie gebieden: het centrum van het dorpje, een boerengebied en een gebied grenzend aan een natuurreservaat. Ik kies zelf een kant-en-klaar huis om in alle rust in de nieuwigheden van de uitbreiding te kunnen duiken.

Allereerst valt de tuin op. Er staat een enorm kippenhok. Je kunt namelijk meerdere kippen houden. Die leggen eieren die je weer kunt gebruiken voor je maaltijden, of kunt verkopen. Ondertussen woohoo’en de hanen en kippen ook zo af en toe in het hok, dus er komen soms ook kuikens bij. Je zult ze allemaal moeten verzorgen. Natuurlijk kun je ze voeren en ook traktaties geven om een betere band met ze op te bouwen. Maar je kunt ook de raarste gespreken houden of ze proberen te knuffelen. En wie weet vind je eens een gouden ei in het hok voor al je goede zorgen. Maar pas op, er is ook een nieuwe dood: je kunt vermoord worden door een kip als je die te kwaad maakt.

De Sims 4 Landelijk Leven - Lama (Foto: Electronic Arts)

Je kunt ook een koe of een lama kopen als je een stal hebt. Maar als je een leger lama’s wil hebben dan kun je alsnog meerdere stallen kopen. Ook die moet je verzorgen, voeren en blij maken door te praten over koetjes en kalfjes. De melk van de koeien kun je gebruiken voor recepten en lama’s kun je eens per dag scheren voor hun wol. Die wol kun je weer gebruiken voor kleding die je kunt kopen van de boswachter van het natuurreservaat. In Henford-on-Bagley zijn er veel konijnenhollen en boompjes waarin vogels leven. Daar kun je ook vrienden mee worden. Dat kost je wel wat moeite, want in het begin vinden ze je maar niets. Maar hoe meer je tegen ze praat of zingt hoe meer ze voor je terugdoen. Ik kreeg haast een Shrek-momentje toen mijn sim zong en vogels om hem heen gingen vliegen.

Sims kunnen hun eigen groenten telen voor verse maaltijden, maar naast normale groentes kun je nu ook reusachtige groentes verbouwen. Deze kun je inleveren bij de Finchwick Braderie in ruil voor de mooiste beloningen. Deze is er elke zondag, maar gelukkig weet je wel door de kalender welke wedstrijd er is. Zo kun je dus op maandag al beginnen met het kweken van bijvoorbeeld een reuzepompoen. Maar er zijn ook wedstrijden voor de mooiste kip, koe of lama.

De Sims 4 Landelijk Leven - Bar (Foto: Electronic Arts)

Je dieren kun je dan ook wat mooier maken. In De Sims 4 Landelijk Leven kun je recepten voor allerlei lekkernijen vinden. Zo is er ook een regenboogsnoepje te vinden. Geef je dat aan een koe dan worden die wel heel bont. Je kunt bijvoorbeeld je lama aankleden met pakjes en accessoires om zo op te vallen in je tuin, maar ook op de braderie. Er is meer te doen in het centrum van Henford-on-Bagley. Er is het café De Witte Paard waar een verhaal te volgen is, maar je kunt er natuurlijk ook heengaan om sociaal te doen. Je kunt in het centrum bij stalletjes ook ingrediënten kopen of allerlei soorten jam om mee te nemen op een picknick in het natuurreservaat.  Als dat allemaal nog te actief is dan is er nog een nieuwe hobby: borduren.

Niet alles is peis en vree, je moet namelijk wel oppassen voor vossen. Deze vinden het maar al te leuk om eieren of kippen te stelen. Om wat meer uitdaging te krijgen kun je ook uitdagingen instellen. Op je huis had je al traits, maar nu kun je ook challenges aannemen, zoals bijvoorbeeld ‘eenvoudig eten’. Dan word je gedwongen te leven wat het land brengt, dus dan worden je groentes en dieren nog belangrijker.

De Sims 4 Landelijk Leven Expansion Pack is vanaf 22 juli verkrijgbaar.