Homefront: The Revolution

 

Niet dat er geen gevechten zijn, sterker nog, die zijn er genoeg, maar dan op een slimmere manier. Je moet gebruikmaken van alles dat je vindt. Het verzet heeft graffiti op de muren achtergelaten om je hints te geven over geheimen in de stad. Een tunnel waardoor je langs enkele soldaten komt zonder gespot te worden of een schuur waarin munitie of een wapen of een ander item ligt. Over munitie gesproken, ook wapens zijn schaars en zeker in het begin niet zo heel sterk. Door spullen te combineren maak je toffe wapens. Wat te denken van een kruisboog met een gasbrandertje erop om zo vuurpijlen te schieten? De spullen om zoiets te maken vind je door de stad goed te verkennen.

Homefront: The Revolution

Een hit-and-run-aanval die in de demo verwerkt was, laat de creative kant van het verzet zien. Je hebt een radiografisch bestuurbaar autootje en een bom. Je doet de bom in het autootje en wacht buiten een vesting op het moment dat een van de gepantserde voertuigen het bewaakte terrein oprijdt. Op het juiste moment laat je je autootje onder het grote voertuig rijden en niet heel veel later staat er een gebouw in lichterlaaie. Hopelijk zijn er meer van deze smerige aanslagen te plegen.

Grafisch is Homefront: The Revolution geen straf. De studio achter deze titel, Crytek Nottingham, heeft natuurlijk Cryteks eigen CryEngine gebruikt om de stad tot leven te brengen. Een dag- en nachtcyclus en dynamische weereffecten zijn geïmplementeerd. Daarnaast laten de dingen die je doet als verzet zijn sporen na in de spelwereld. Deze zijn permanent. Veel details dus, ook in de gebouwen en rondslingerende troep in de straten van Philadelphia. Het is een donkere sfeer, die passend is bij het schrikbewind van de Koreanen.

Het roer is omgegooid in Homefront: The Revolution ten opzichte van de voorgaande Homefront. Een open wereld, een donkere sfeer en veel meer verkenning en guerrilla dan in zijn voorganger. De makers willen een compleet andere ervaring bieden dan de eerste game. Dat gaat zo te zien lukken, want het speelt veel tactischer door het verkennen, scannen en aanvallen plannen. Homefront: The Revolution komt in 2015 uit voor pc, Mac, Linux, PlayStation 4 en Xbox One.