FOK! Wat een weer: het westen meest droog

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goede morgen!

Waarschuwing:
Vanmiddag komen vooral in de provincies Gelderland, Noord-Brabant en Limburg enkele stevige onweersbuien tot ontwikkeling. Vanaf 14 uur kunnen deze buien zeer plaatselijk aanleiding geven tot wateroverlast. Vanavond worden de buien geleidelijk minder zwaar. 
Tijdens de onweersbuien valt plaatselijk veel regen in korte tijd, mogelijk meer dan 30 mm in een uur. Heel plaatselijk zijn bij de buien ook hagel tot ca. 1 cm doorsnede en windstoten tot ca. 60 km/uur mogelijk. 

geel (Foto: KNMI)

Vanochtend komt in het westen eerst plaatselijk mist voor, maar deze lost snel op. In de noordelijke helft is het zonnig. In de zuidelijke helft begint de ochtend bewolkt met in het zuidoosten een enkele bui. In de loop van de ochtend breekt de zon ook in de zuidelijke helft door. De wind is zwak tot matig en komt uit uiteenlopende richtingen.

Vanmiddag zijn er perioden met zon. Er ontstaan vooral in het oosten en zuiden regen- en onweersbuien, plaatselijk met veel neerslag in korte tijd en daardoor kans op wateroverlast. Verder zijn bij de buien hagel en windstoten tot ca. 60 km/uur mogelijk. De maximumtemperatuur ligt rond 22°C. De noordelijke wind is zwak tot matig.

Vanavond komen er landinwaarts eerst nog enkele stevige regen- of onweersbuien voor, met name in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig en komt hoofdzakelijk uit een noordelijke richting.

Vannacht maakt het oosten nog kans op een bui. Vooral in het zuidoosten kan plaatselijk mist ontstaan. Het koelt af naar ongeveer 11°C. Landinwaarts staat er weinig wind, langs de kust een matige tot vrij krachtige noordelijke wind. (Bron: KNMI)

Tot morgen!

                   


Throwback naar Zwilbrock een week of 2 geleden (Foto: _UserName_)
Throwback naar Zwilbrock een week of 2 geleden (Foto: _UserName_)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.