De Sims 3: Jaargetijden

Weer of geen weer, De Sims 3 blijft uitbreidingen krijgen. Dit keer zijn de jaargetijden aan de beurt en door het bijbehorende weer, evenementen en items is er weer een hoop extra te doen in je Simsdorp. Dus trek je rubberen kaplaarzen maar aan en haal nog even een griepprik, want De Sims 3 Jaargetijden komt eraan.

Header

In de zomer gebeurt er eigenlijk nog het minst spectaculairs in De Sims 3 Jaargetijden. Natuurlijk kun je gaan barbecueën of zwemmen in je zwembad. Omdat het zomer is, is het meer aardig opgewarmd en kunnen de Sims er in zwemmen of lekker lui op een luchtbed in dobberen. Wil je nog wat anders dan is er het strand, om te sporten, de zee in te gaan of gewoon lui op je gat te zonnebaden. Dit keer moet je oppassen dat je niet te lang buiten bent zonder factor 30, want anders verbrand je. Op het zomerfeest zijn er tal van activiteiten, zoals hotdog-eetwedstrijden of waterballonnengevechten.

De Sims 3: Jaargetijden

De herfst zorgt ervoor dat de bladeren aan de bomen prachtige kleuren krijgen en dat het weer een stuk wisselvalliger wordt. Dus let op het weerbericht op je ingame laptop, en neem voor alle zekerheid je nieuwe paraplu maar mee. Loop er alleen niet mee in het onweer want ik heb al een verbrande Sim mogen aanschouwen. Door dat wisselvallige weer kunnen Sims ook ziek worden, dus verkouden of zelfs de griep krijgen. Gelukkig kun je een griepprik halen, zodat die ellende tot een minimum beperkt blijft.

 De Sims 3: Jaargetijden

In de herfst is er natuurlijk een evenement waarin kinderen verkleed als buitenaards wezen of hotdog aan de deuren om snoep vragen. Volwassenen zijn bezig met de bladeren uit de tuin te krijgen of aan het oefenen met herfstrecepten. Met pompoenen kun je niet alleen koken, je mag ze natuurlijk ook als decoratie gebruiken en er een eng gezicht uit snijden. Op het herfstfeest zijn er weer andere activiteiten zoals een spookhuis en met je mond appels uit een bad happen.

De Sims 3: Jaargetijden 

Sneeuwballengevechten, schaatsen: de winter is altijd koud maar gezellig. Thuis kun je een sneeuwpop of iglo’s bouwen. In het park staat een snowboardhalfpipe. Er is ook een feest dat geen Kerstmis heet omdat er wat zure gelovigen moeilijk deden bij De Sims 2. Maar ik noem het Kerst en je kunt je huis binnen en buiten versieren met lampjes en natuurlijk zijn er cadeautjes en is er eten met de hele familie. Als je een Sim niet goed aankleedt heb je een bevroren Sim, die dan met een föhn ontdooid moet worden.

De Sims 3: Jaargetijden

Love is in the air in de lente. Is jouw Sim nog single? Op een online datingsite kun je zoeken naar jouw perfecte match door een profiel in te vullen en naar andere profielen te zoeken. Op het lentefeest is er een rolschaatsbaan, kun je hoefijzers gooien of je kersverse liefde testen met het liefdesmeterapparaat. Op de laatste dag is het zoenen geblazen voor de stelletjes op liefdesdag. Singles kunnen zoenen bij het zoenhokje, tegen betaling krijg je een zoen. Benieuwd wat de zure gelovigen daar nu weer van vinden.

De Sims 3: Jaargetijden

Niet alleen jaargetijden vallen je Simwereld binnen. Ook aliens komen voor in de uitbreiding. Je kunt je buren laten ontvoeren als je een hekel aan ze hebt. Heb je de uitbreiding Bovennatuurlijk geïnstalleerd, dan krijg je een weersteen. Deze zorgt voor speciale weerseffecten. Zo kreeg ik even een hippie-gevoel toen het bloemetjes regende. Genoeg te doen en voor ieder wat wils dus. Het handige is dat als je een jaargetijde maar niets vindt, je deze kunt versnellen of zelfs kunt uitschakelen.

De Sims 3: Jaargetijden

Velen zullen zeuren dat De Sims 3 uitgemolken wordt door al die uitbreidingen. Feit is dat ze elke keer weer wat nieuws in je wereld introduceren. Ja, het had vast in één keer in het basisspel gestopt kunnen worden. Maar de fans willen geen jaren wachten, die willen spelen. Ik kan dan ook niet wachten op de retailversie van De Sims 3 Jaargetijden. En zagen we laatst niet tijdens een presentatie een hint naar De Sims 3: Universiteit?