Musk 'corrigeert' Robert de Niro na vergelijking Trump met Hitler

Elon Musk heeft acteur Robert De Niro vrijdag op X (voorheen twitter) aan de schandpaal genageld nadat de populaire acteur in een interview Trump had vergeleken met de beruchte dictators Adolf Hitler en Benito Mussolini.

Musk reageerde op een clip van De Niro's uitspraken in MSNBC's '11th Hour with Stephanie Ruhle', waarna Musk verklaarde dat het beleid van Trump "geen gelijkenis" vertoonde met dat van beide dictators en vond dat deze anti-Trump tirade van de acteur "nergens op slaat".

Tijdens het interview - dat donderdagavond werd uitgezonden op MSNBC - verklaarde De Niro dat Trump "niet in de buurt mag komen van het presidentschap" en noemde hem "ziek" en "narcistisch". 

Hij vertelde ook hoe hij kijkt naar kiezers die op Trump stemmen bij de presidentsverkiezingen van 2024: "Ik begrijp het niet. Ik denk niet dat ze begrijpen hoe gevaarlijk het is als hij ooit, God verhoede het, president wordt. Ik denk niet dat ze het echt begrijpen."

Hij ging verder en vergeleek de voormalige president met een aantal dictators uit de geschiedenis. "En historisch gezien, van wat ik heb gezien, hadden ze hetzelfde in nazi-Duitsland met Hitler. Ze namen hem niet serieus. 'Hij ziet eruit als een clown. Gedraagt zich als een clown.' Mussolini. Hetzelfde. Deze mannen, ik weet niet waarom, maar ze zien er uit als clowns."

"Als Trump  de verkiezingen wint zal het compleet chaos worden, veel erger dan we kunnen bedenken," zei De Niro. Toen het interview eenmaal op X stond, voelde Musk de behoefte om voor Trump op te komen. Hij antwoordde: "Nou, Trump is al 4 jaar president geweest en zijn beleid leek in niets op dat van Hitler, dus dit slaat nergens op."