Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 7

Maar liefst twee muziekfilms deze week, waarvan eentje over een artiest, en de andere over een hele band. Daarnaast: spin-gerelateerde helden, actie, romantiek en films gesproken in onder andere Swahili en Arabisch.

How to Have Sex

Best Holiday. Ever! De eindexamens zitten erop en om dat te vieren vertrekt Tara met haar twee beste vriendinnen op vakantie naar Kreta. Drinkend, dansend en flirtend bewegen de meiden zich van club naar pool party op zoek naar avontuur en onvergetelijke nachten, de vrijheid tegemoet. De druk om seks te hebben is groot, vooral bij Tara die als enige van de groep nog geen ervaring heeft. Maar wat de beste vakantie van hun leven moet worden, verandert wanneer Tara’s grenzen achteloos worden overschreden.

Bob Marley: One Love

Deze biopic viert het leven en de muziek van een icoon die generaties inspireerde met zijn boodschap van liefde en eenheid. Ontdek voor het eerst op het grote scherm het krachtige verhaal van Bob Marley over het overwinnen van tegenspoed en de reis achter zijn revolutionaire muziek. Geproduceerd in samenwerking met de familie Marley, met Kingsley Ben-Adir als de legendarische muzikant en Lashana Lynch als zijn vrouw Rita.

The Great Escaper

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Britse Tweede Wereldoorlog veteraan Bernard Jordan die op 89-jarige leeftijd ontsnapte uit het verzorgingstehuis om de 70e herinneringsdag van D-Day in Normandië bij te wonen. Met top-acteur Michael Caine (90) in de hoofdrol en Glenda Jackson in haar laatste rol voor haar dood in 2023.

Io Capitano

Geïnspireerd op mythen en waargebeurde verhalen neemt regisseur Matteo Garrone (Gomorra, Dogman) de kijker in Io Capitano mee op een diep ontroerende tocht van twee tienerjongens, die hun familie in Senegal verlaten om hun droom van een beter leven in Europa na te jagen. Hun hedendaagse Odyssee voert hen door de verstikkende woestijn en over de onstuimige zee. Ze beginnen hun reis als mens, maar transformeren al snel tot handelswaar voor de mensensmokkelaars waarbij hun dromen, hoop en ambities ruimte moeten maken voor een strijd om te overleven.

The Iron Claw

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal over de opkomst en de ondergang van de bekende worstelaarsfamilie Von Erich. Onder leiding van het bewind van vader Fritz bestormen de onafscheidelijke broers Kerry, Kevin, Mike en David de wereldtop van het show-worstelen in de jaren tachtig. Hoewel het hen in de ring voor de wind gaat, lijkt er een buiten de ring een ware ‘Von Erich-vloek’ te heersen, en wordt de weg naar eeuwige roem omgeven door ondraaglijke persoonlijke tragedies. 

Samsara

Samsara is een Sanskrietwoord dat verwijst naar de cyclus van geboorte, leven, dood en reïncarnatie. Patiño's film gaat van de tempels van Laos naar de stranden van Zanzibar en begeleidt een ziel op doorreis van het ene lichaam naar het andere.In Laos wonen en studeren tientallen monniken in prachtige boeddhistische tempels. Elke dag steekt een jonge monnik de rivier over om een oude vrouw een tekst voor te lezen die als leidraad dient voor het vinden van de weg naar het hiernamaals. Wanneer de vrouw sterft, begint haar geest een zintuiglijke reis naar reïncarnatie in een volgend lichaam. Om de reis te voltooien, moet je je te laten meeslepen door licht en geluid. Met een wervelwind van geluiden en kleuren, flitsend in verschillende snelheden, bombardeert Patiño de zintuigen van de kijker op een bijzondere en indrukwekkende manier. In het tweede deel van de film bevinden we ons in Zanzibar, Tanzania waar de Islam op een andere manier omgaat met geboorte, leven, dood en reïncarnatie.

The Bricklayer

Wanneer de CIA verdacht gemaakt wordt van een reeks moorden op journalisten, wordt de briljante en opstandige agent Steve Vail (Aaron Eckhart) ingeschakeld om hier een einde aan te maken. Vail, die een aantal jaren geleden de geheime inlichtingendienst heeft verlaten, blijkt nauwe banden te hebben met het meesterbrein achter de aanslagen, Victor Radek (Clifton Collins Jr.). Dit dwingt hem om zijn omstreden verleden onder ogen te zien. Samen met zijn partner Kate Bannon (Nina Dobrey) reist hij af naar Griekenland om de chantage te stoppen en de internationale samenzwering te ontrafelen.

Madame Web

"Intussen in een ander universum…” Madame Web is de ‘origin story’ van een van de meest mysterieuze heldinnen uit het Marvel-universum, maar is geen typische superheldenfilm. In deze spannende thriller is Dakota Johnson te zien als Cassandra Webb, een ambulancemedewerker uit Manhattan die ontdekt dat ze mogelijk helderziend is. Als ze geconfronteerd wordt met haar verleden sluit ze een verbond met drie jonge vrouwen die een grootse toekomst te wachten staat. Maar dan moeten ze wel de gevaren van het heden zien te overleven.

Cat Person

De 20-jarige studente Margot ontmoet de 34-jarige Robert in het filmhuis waar zij snacks verkoopt. Na wat speels geflirt over en weer vraagt Robert om haar nummer, wat het begin vormt van een uitgebreide berichtenwisseling tussen de twee. Margot vindt zijn berichtjes grappig en gevat, maar als ze samen afspreken is hij juist lastig te peilen en ongemakkelijk. Terwijl hun relatie zich verder ontwikkelt, schommelt de machtsverhouding tussen hen heen en weer. Margots rijke fantasie switcht constant tussen een aandoenlijke en een bedreigende versie van Robert. Als de percepties die zij van elkaar hebben uiteindelijk botsen, dreigt alles compleet uit de hand te lopen met zelfs een mogelijk fatale afloop.

Mutiny In Heaven: The Birthday Party

Mutiny In Heaven is het verhaal over de opkomst, het succes en de onvermijdelijke ondergang van The Birthday Party, de eerste band van Nick Cave. Een spannend en intrigerend verhaal over epische strijd, artistiek genie en totale disfunctionaliteit.