Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 3

Horror, actie, romantiek, kostuumdrama, regulier drama... er zitten weer interessante en minder boeiende titels tussen, deze week. Zit er wat voor jou bij?

She Came To Me

Componist Steven Lauddem (Peter Dinklage) worstelt met een creatieve blokkade. Het lukt hem niet om de muziek af te maken voor de opera die zijn grote comeback moet worden. In opdracht van zijn vrouw en voormalig therapeute Patricia (Anne Hathaway) gaat hij op zoek naar inspiratie. Wat hij onderweg ontdekt is veel meer dan waar hij op had gerekend, of wat hij zich ooit had kunnen voorstellen.

Slotherhouse

Emily Young, een tech-verslaafde student, adopteert een schattige luiaard als mascotte om voorzitter te worden van haar studentenhuis. Maar de luiaard, genaamd Alpha, blijkt een meedogenloze moordenaar te zijn. Kunnen Emily en haar vrienden ontsnappen aan dit dodelijk slome knuffelbeest?

Monster

Als het gedrag van haar zoontje Minato verandert, houdt Saori zijn leraar Michitoshi verantwoordelijk. Ze stormt de school binnen en eist onmiddellijk uitleg. Maar naarmate het verhaal zich verder ontvouwt, komt de waarheid langzaam boven water.

Hijacked

Een gekaapte Boeing 767 zal neerstorten wanneer de brandstof op is; over precies 97 minuten. NSA-directeur Hawkins (Alec Baldwin) besluit het toestel op een veilige plek neer te halen om de catastrofale gevolgen van een neerstorting te voorkomen. Daarmee komt het lot van de onschuldige passagiers in handen van Alex, één van de vermeende kapers aan boord die eigenlijk een undercover Interpol-agent is.

In Bed

Een hedonistische nacht vol seks en drugs loopt gevaarlijk uit de hand in de zinderende erotische thriller In Bed. Wanneer de viering van de Gay Pride Parade in de stad wordt verstoord door een plotselinge gewelddaad, zoeken vrienden Guy en Joy dekking in het appartement van Guy en pikken onderweg Dan op, een andere pride paradebezoeker. Hoewel geschokt door de gebeurtenissen van die dag, maar gesteund door een voorraad recreatieve drugs, is Guy vastbesloten om door te feesten en dichter bij de mysterieuze en knappe Dan te komen. Wat volgt is een hallucinerende 24 uur van seks, drugsgebruik en paranoia, waarin de grenzen tussen realiteit, intimiteit en geweld verontrustend vervagen.

Los Colonos

Tierra del Fuego, 1901. In het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika schakelt een tirannieke Chileense landeigenaar drie mannen in – een huurling uit Texas, een officier uit het Britse leger en een Chileense gids van gemengd ras – om samen op expeditie te gaan en de grenzen van zijn land af te bakenen: een doorgang voor zijn kuddes schapen naar de Atlantische Oceaan zou een nieuwe handelsroute openen. Onderlinge spanningen lopen hoog op wanneer de ware aard van de reis, het verdrijven en vermoorden van de ‘indígenas’, naar boven komt. Het duurt niet lang voordat de expeditie omslaat naar een gewelddadige klopjacht.

Orlando (re-release)

Orlando, Sally Potters oogverblindende bewerking van Virginia Woolf's klassieke roman is het verhaal van de schijnbaar onsterfelijke Orlando (Tilda Swinton). Een epische zoektocht naar liefde en vrijheid die Orlando begint als man, om 400 jaar later te eindigen als vrouw. Orlando is na 32 jaar opnieuw in de bioscoop te zien en blijft een magische ervaring. Na het Koninklijke hof van Elisabeth I achter zich te hebben gelaten, voert de reis Orlando over de bevroren rivier Thames. Daar raakt hij geobsedeerd door een Russische prinses. Via een positie als ambassadeur in het Ottomaanse Rijk en liefde en verlies in de Victoriaanse tijd, eindigt zij - als moeder - in de twintigste eeuw. Voor zowel Sally Potter als Tilda Swinton was Orlando in 1992 de film die hen internationaal op de kaart zette. Eigenzinnig, uniek, ontroerend en grappig. Een historisch epos waarin tijd en gender vloeiend zijn. 4K-gerestaureerd, opnieuw in de bioscoop.