Doctor Who-trailer bevestigt de schurk; biedt nieuwe inzichten

Voor de specials die ter viering van het zestigjarig bestaan van Doctor Who zijn gemaakt is dit weekend, precies twee maanden voor de verjaardag van de tv-serie, een nieuwe trailer vrijgegeven.

De trailer ging zaterdagavond in première op BBC One en op social media en toont aanvullende beelden uit The Star Beast, de eerste van de drie specials, en mogelijk uit andere afleveringen. Het gunt ons bovendien een eerste blik op het nieuwe UNIT-hoofdkwartier; een Avengers Tower-achtige wolkenkrabber in het centrum van Londen.

De trailer toont, net als de vorige, een blik op Ncuti Gatwa, die de rol van de Doctor later dit jaar van David Tennant zal overnemen. Ook dit fragment is vrij van context maar suggereert dat de specials meer van Gatwa zullen tonen dan alleen zijn regeneration.

Er zijn ook nieuwe beelden van de rol gespeeld door Neil Patrick Harris, die door veel fans de afgelopen maanden al de Celestial Toymaker werd genoemd, verwijzend naar een personage dat voor het laatst in 1966 in de serie te zien was. Tegelijk met de release van de trailer maakte de BBC op social media bekend dat Harris inderdaad 'the Toymaker' speelt, al ontbreekt het woord 'Celestial' nog wel.

Doctor Who bestaat op 23 november 60 jaar. In die maand zullen de drie specials worden uitgebracht; Britten kunnen de afleveringen zoals gebruikelijk kijken op BBC One (en daarmee de meeste Nederlandse kijkers ook), terwijl internationale fans met een Disney+-abonnement de afleveringen op dat platform kunnen streamen.

De exacte uitzenddata worden in een later stadium bekend gemaakt.