Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 32

De regenachtige periode van de zomer lijkt langzaam aan een einde te komen, dus misschien wil je de komende tijd liever naar buiten dan naar de bioscoop. Als je toch aan de zon wilt onsnappen, zijn deze titels de komende week splinternieuw!

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem

Nadat ze zich jarenlang verscholen hebben voor mensen hopen de Turtle-broers nu met heldhaftige acties New York voor zich te winnen en geaccepteerd te worden als gewone tieners. Met hulp van hun nieuwe vriendin April O’Neil gaan ze de strijd aan met een mysterieuze misdaadorganisatie, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk. Zeker niet als ze een mutantenleger achter zich aan krijgen.

The Last Voyage of the Demeter

De geboorte van de legende van Dracula. Het bloedstollende verhaal begint wanneer het oude handelsschip, The Demeter, zich opmaakt voor de zware overtocht. Aan boord van het schip bevindt zich een geheimzinnige vracht, waarvan de aard onbekend is. De situatie aan boord wordt steeds grimmiger en de spanningen lopen hoog op, terwijl de bemanning wanhopig probeert te overleven. Weten zij uit handen van Dracula te blijven, of is dit hun laatste reis?

Gran Turismo

Gran Turismo is het ultieme succesverhaal over Jann Mardenborough die als tiener dankzij zijn Gran Turismo-gameskills een reeks Nissan-wedstrijden won en zo een echte professionele autocoureur werd. 

Only You

Elisabeth (Claire Bender) staat op het punt te trouwen met haar jeugdliefde. Alles in haar leven gaat eigenlijk zoals het komt en je zou kunnen zeggen dat ze gelukkig is. Arthur (Egbert-Jan Weeber) staat op het punt alles achter zich te laten voor een lange reis. Als de twee elkaar ontmoeten, verandert alles. Niet in staat weerstand te bieden aan de enorme aantrekkingskracht, geven ze zich volledig over aan elkaar. Even bestaan hun plannen en de rest van de wereld niet meer; er is alleen nog maar die ander. Beseffend dat niets vanaf nu meer hetzelfde zal zijn, worden hun levens nogmaals compleet op z’n kop gezet wanneer Elisabeth ontdekt welk groot geheim Arthur met zich meedraagt.

Nothing To Laugh About

Er valt inderdaad niets te lachen als op één dag je vriendin het uitmaakt, je show wordt gecanceld en je van de dokter hoort dat je botkanker hebt. Het overkomt de ooit succesvolle stand-up comedian Kasper Berntsen, die zich met frisse tegenzin aanmeldt bij een praatgroep van mede-kankerpatiënten. Met ondersteuning van zijn manager en nieuwe vriendin Maria, krabbelt Kasper weer overeind en blijkt zijn carrière als komiek juist door zijn ziekte een welkome oppepper te krijgen.

Riceboy Sleeps

Alleenstaande moeder So-Young brengt haar puberzoon Dong-Hyun groot in de buitenwijken van Canada. Hoewel ze voortdurend wordt geconfronteerd met culturele uitdagingen, is ze ervan overtuigd dat het leven hier meer te bieden heeft dan in Zuid-Korea. Maar Dong-Hyun wordt steeds nieuwsgieriger naar zijn Koreaanse afkomst en in het bijzonder naar zijn overleden vader. Als ze door onverwachts nieuws terugkeren naar Zuid-Korea, komen ze eindelijk weer in aanraking met hun roots en is het tijd om trauma’s uit het verleden onder ogen te komen.

Anatomy of Time

Een Thaise vrouw blikt terug op haar leven terwijl ze haar gewelddadige echtgenoot verzorgt. Raadselachtige, meditatieve en tot nadenken stemmende film over uithoudingsvermogen, geduld, opoffering en acceptatie van de keuzes die in het verleden zijn gemaakt. De Thaise filmmaker Jakrawal Nilthamrong putte uit zijn eigen familiegeschiedenis, die hij als springplank gebruikt voor zijn film. Op geraffineerde wijze verweeft Anatomy of Time twee verschillende levensfases van de vrouw. De tijd verandert ons allemaal. Woede en ambitie verliezen aan kracht, maar het verleden blijft het heden achtervolgen.

L'Ultima Notte di Amore

Franco Amore is druk bezig met zijn afscheidsspeech; na maar liefst 35 jaar bij de politie in Milaan is vanavond zijn laatste dienst. In zijn lange carrière, zo schrijft hij, heeft hij gelukkig nooit zijn dienstwapen hoeven gebruiken en wist hij altijd uit de problemen te blijven. Maar wat hij niet weet, is dat deze nacht de meest bijzondere en uitdagende van zijn leven zal worden. Alles waar hij om geeft, staat op het spel: zijn rol als trouwe dienaar van de staat, zijn onvoorwaardelijke liefde voor zijn vrouw Viviana, zijn onafscheidelijke vriendschap met zijn maatje en collega Dino, en zelfs zijn eigen leven. In deze laatste nacht als agent komt alles samen en zal Amores leven voorgoed veranderen.

Maxie en haar ondeugende tandenfee

Violetta is in opleiding om tandenfee te worden. Als een echte tandenfee probeert Violetta leuke speeltjes tevoorschijn te toveren. Dit lukt alleen niet… in plaats van speeltjes, tovert Violetta constant bloemetjes. Het jaarlijkse examen komt eraan en alleen de feeën die slagen, ontvangen het juweel dat hen van en naar de mensenwereld vervoert om de melktanden te verzamelen en speelgoed te toveren. Natuurlijk zakt Violetta glorieus voor het examen. Maar Violetta zou Violetta niet zijn als dat haar ergens van zou weerhouden. Ze steelt de missie en het juweel van een andere fee en smokkelt zichzelf de mensenwereld binnen. Daar belandt ze in de nieuwe kamer van Maxie. Er ontstaat een echte vriendschap en samen gaan ze de leukste avonturen tegemoet.