FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 10 augustus 2023

FC Twente wint eerste duel van Riga FC in Conference League

FC Twente heeft een goede uitgangspositie gecreëerd om de play-offs van de Conference League te bereiken. In de derde voorronde won de ploeg uit Enschede met 2-0 van FC Riga.

FC Twente begon goed aan het duel tegen FC Riga uit Letland. Na elf minuten maakte Alfons Sampsted, die vanwege de blessure van Gijs Smal mocht starten, de openingsgoal. Halverwege de tweede helft verdubbelde Daan Rots de score. De aanvaller tikte binnen op aangeven van Nacii Unuvar en bepaalde daarmee de eindstand.

Mocht FC Twente in Letland niet in de problemen komen tegen FC Riga speelt het zeer waarschijnlijk in de play-offs van de Conference League tegen Fenerbache. De Turkse club won donderdagavond met 3-1 van NK Maribor.

AZ boekt zeer magere overwinning in Andorra

AZ is het Europees voetbalseizoen begonnen met een magere 0-1 zege tegen FC Santa Coloma in de derde voorronde van de Conference League.

AZ kon niet overtuigen tegen FC Santa Coloma uit Andorra. Tegen de semiprofs kon de ploeg van Pascal Jansen weinig creëren en bij rust was het nog 0-0. Ook na rust ging het moeizaam voor de Alkmaarders, maar een kwartier voor tijd kwam het toch op voorsprong. Uit een vrije trap van Yukinari Sugawara maakte Djordje Mihailovic het enige doelpunt van de wedstrijd.

Door de overwinning is AZ dichtbij het bereiken van de play-offs van de Conference League. Daarin neemt de ploeg uit Alkmaar het op tegen de winnaar van het duel tussen het Portugese FC Arouca of het Noorse SK Brann.

Pieterse pakt zilver op WK shorttrack, wereldtitel voor Ferrand-Prévot

Puck Pieterse heeft bij het WK wielrennen bij het mountainbiken zilver veroverd op het onderdeel shorttrack. De Nederlandse moest in Schotland alleen haar meerdere erkennen in de Pauline Ferrand-Prévot. Evie Richards werd derde.

Tijdens de tien ronden door Glentress Forest probeerde Pieterse meermaals het verschil te maken. Door haar tempoversnellingen dunde ze de groep uit tot vijf rensters, waarna in de slotronde Pauline Ferrand-Prévot op de laatste beklimming demarreerde. Niemand kon de Française volgen, waarna Ferrand-Prévot onbedreigd naar de wereldtitel reed. Ze won met enkele seconden voorsprong op Pieterse, waarna Evie Richards naar de derde plaats reed.

Bij de mannen ging de wereldtitel naar Sam Gaze. De Nieuw-Zeelander prolongeerde daarmee zijn wereldtitel op de korte afstand. Gaze zat de hele tijd in de ruime kopgroep, waarna hij in de slotronde bleef versnellen. Hij nam een klein gaatje op Victor Koretzky. In de laatste rechte lijn kwam de Fransman nog zeer zicht bij Gaze, maar gelukkig voor de Nieuw-Zeelander hield hij net voldoende voorsprong. Tom Pidcock lag voor de laatste bocht nog als vierde, waarna hij mede door een valpartij van de Duitser Luca Schwarzbauer naar de derde plaats schoof en het brons pakte.

'Verlies NS door wanbeleid'

Het miljoenenverlies van de NS over het eerste halfjaar van 2023 wijst op slecht management. Dat stelt de Maatschappij Voor Beter OV. De NS maakte bekend dat een verlies van 26 miljoen Euro is geleden, maar verzwijgt dat dat verlies mede komt door de exorbitante loonstijging waartoe de NS-directie zich heeft laten verleiden.

De reizigersaantallen bij de NS zijn nog altijd lager dan voor corona. Op een gemiddelde werkdag nemen nu 1,1 miljoen reizigers de trein. Voor corona waren dat er nog 1,3 miljoen. Deze afname ligt in lijn met de inkrimping van de dienstregeling, dus de financiële schade door dat reizigersverlies valt erg mee. Daarnaast zijn de ingekrompen dienstregeling, de beroerde betrouwbaarheid en de veelal te korte treinen belangrijke redenen voor het wegblijven van reizigers. Het verliescijfer over het eerste halfjaar is geflatteerd doordat de openstaande vacatures uiteraard ook leiden tot minder loonkosten.

Voor Beter OV-voorzitter Rikus Spithorst: “Naast het wegblijven van reizigers en het steeds verder toenemende percentage zwartrijders doordat er nauwelijks kaartcontrole door de conducteurs wordt gedaan, worden de financiële problemen van de NS met name ook veroorzaakt door de exorbitante salarisstijgingen waartoe de NS-top zich door chantage van de vakbonden gedwongen heeft gevoeld. Het is onbestaanbaar dat een noodlijdend bedrijf de lonen van het personeel zo ruimhartig heeft verhoogd. De reizigers merken de gevolgen van dit wanbeleid door de kaalslag in de dienstregeling, die de NS ook voor volgend jaar heeft aangekondigd. Puur wanbeleid dus.”

Amerikaanse Dygert wereldkampioene tijdrijden, bijrol voor Nederlandse dames

Op het WK wielrennen heeft Chloé Dygert de tijdrit bij de vrouwen gewonnen. De Amerikaanse pakte haar tweede wereldtitel op dit onderdeel, nadat ze in 2019 ook al eens de beste was. Marlen Reusser, de topfavoriete voor de winst vandaag, stapte al vroeg af.

Chloé Dygert moest al vroeg van start in Sterling en de Amerikaanse zette direct een toptijd neer. Over het parcours van 36,2 kilometer deed ze 46 minuten en 59 seconden. Niemand leek in de buurt te komen van de tijdritspecialiste, maar Grace Brown kwam tegen het einde van de tijdrit zeer dichtbij. De Australische had haar tijdrit goed ingedeeld, na 23 kilometer had Brown nog een halve minuut achterstand, maar aan de finish was ze tot vijf seconden genaderd. De Oostenrijkse Christina Schweinberger mocht verrassend mee op het podium.

Marlen Reusser, voorafgaand de topfavoriete, stopte er na het eerste tussenpunt snel mee. De Zwitserse had daar een achterstand van een halve minuut op Dygert. Blijkbaar had Reusser te veel last van een blessure die ze opliep bij de mixedrelay. Ook de Nederlandse dames stelden teleur. Demi Vollering en Riejanne Markus hadden medaillekansen, maar kwamen nooit in het stuk voor, al reden zowel Vollering als Markus in de top tien. Ze werden uiteindelijk zesde en negende.

Results powered by FirstCycling.com

Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 32

De regenachtige periode van de zomer lijkt langzaam aan een einde te komen, dus misschien wil je de komende tijd liever naar buiten dan naar de bioscoop. Als je toch aan de zon wilt onsnappen, zijn deze titels de komende week splinternieuw!

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem

Nadat ze zich jarenlang verscholen hebben voor mensen hopen de Turtle-broers nu met heldhaftige acties New York voor zich te winnen en geaccepteerd te worden als gewone tieners. Met hulp van hun nieuwe vriendin April O’Neil gaan ze de strijd aan met een mysterieuze misdaadorganisatie, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk. Zeker niet als ze een mutantenleger achter zich aan krijgen.

The Last Voyage of the Demeter

De geboorte van de legende van Dracula. Het bloedstollende verhaal begint wanneer het oude handelsschip, The Demeter, zich opmaakt voor de zware overtocht. Aan boord van het schip bevindt zich een geheimzinnige vracht, waarvan de aard onbekend is. De situatie aan boord wordt steeds grimmiger en de spanningen lopen hoog op, terwijl de bemanning wanhopig probeert te overleven. Weten zij uit handen van Dracula te blijven, of is dit hun laatste reis?

Gran Turismo

Gran Turismo is het ultieme succesverhaal over Jann Mardenborough die als tiener dankzij zijn Gran Turismo-gameskills een reeks Nissan-wedstrijden won en zo een echte professionele autocoureur werd. 

Only You

Elisabeth (Claire Bender) staat op het punt te trouwen met haar jeugdliefde. Alles in haar leven gaat eigenlijk zoals het komt en je zou kunnen zeggen dat ze gelukkig is. Arthur (Egbert-Jan Weeber) staat op het punt alles achter zich te laten voor een lange reis. Als de twee elkaar ontmoeten, verandert alles. Niet in staat weerstand te bieden aan de enorme aantrekkingskracht, geven ze zich volledig over aan elkaar. Even bestaan hun plannen en de rest van de wereld niet meer; er is alleen nog maar die ander. Beseffend dat niets vanaf nu meer hetzelfde zal zijn, worden hun levens nogmaals compleet op z’n kop gezet wanneer Elisabeth ontdekt welk groot geheim Arthur met zich meedraagt.

Nothing To Laugh About

Er valt inderdaad niets te lachen als op één dag je vriendin het uitmaakt, je show wordt gecanceld en je van de dokter hoort dat je botkanker hebt. Het overkomt de ooit succesvolle stand-up comedian Kasper Berntsen, die zich met frisse tegenzin aanmeldt bij een praatgroep van mede-kankerpatiënten. Met ondersteuning van zijn manager en nieuwe vriendin Maria, krabbelt Kasper weer overeind en blijkt zijn carrière als komiek juist door zijn ziekte een welkome oppepper te krijgen.

Riceboy Sleeps

Alleenstaande moeder So-Young brengt haar puberzoon Dong-Hyun groot in de buitenwijken van Canada. Hoewel ze voortdurend wordt geconfronteerd met culturele uitdagingen, is ze ervan overtuigd dat het leven hier meer te bieden heeft dan in Zuid-Korea. Maar Dong-Hyun wordt steeds nieuwsgieriger naar zijn Koreaanse afkomst en in het bijzonder naar zijn overleden vader. Als ze door onverwachts nieuws terugkeren naar Zuid-Korea, komen ze eindelijk weer in aanraking met hun roots en is het tijd om trauma’s uit het verleden onder ogen te komen.

Anatomy of Time

Een Thaise vrouw blikt terug op haar leven terwijl ze haar gewelddadige echtgenoot verzorgt. Raadselachtige, meditatieve en tot nadenken stemmende film over uithoudingsvermogen, geduld, opoffering en acceptatie van de keuzes die in het verleden zijn gemaakt. De Thaise filmmaker Jakrawal Nilthamrong putte uit zijn eigen familiegeschiedenis, die hij als springplank gebruikt voor zijn film. Op geraffineerde wijze verweeft Anatomy of Time twee verschillende levensfases van de vrouw. De tijd verandert ons allemaal. Woede en ambitie verliezen aan kracht, maar het verleden blijft het heden achtervolgen.

L'Ultima Notte di Amore

Franco Amore is druk bezig met zijn afscheidsspeech; na maar liefst 35 jaar bij de politie in Milaan is vanavond zijn laatste dienst. In zijn lange carrière, zo schrijft hij, heeft hij gelukkig nooit zijn dienstwapen hoeven gebruiken en wist hij altijd uit de problemen te blijven. Maar wat hij niet weet, is dat deze nacht de meest bijzondere en uitdagende van zijn leven zal worden. Alles waar hij om geeft, staat op het spel: zijn rol als trouwe dienaar van de staat, zijn onvoorwaardelijke liefde voor zijn vrouw Viviana, zijn onafscheidelijke vriendschap met zijn maatje en collega Dino, en zelfs zijn eigen leven. In deze laatste nacht als agent komt alles samen en zal Amores leven voorgoed veranderen.

Maxie en haar ondeugende tandenfee

Violetta is in opleiding om tandenfee te worden. Als een echte tandenfee probeert Violetta leuke speeltjes tevoorschijn te toveren. Dit lukt alleen niet… in plaats van speeltjes, tovert Violetta constant bloemetjes. Het jaarlijkse examen komt eraan en alleen de feeën die slagen, ontvangen het juweel dat hen van en naar de mensenwereld vervoert om de melktanden te verzamelen en speelgoed te toveren. Natuurlijk zakt Violetta glorieus voor het examen. Maar Violetta zou Violetta niet zijn als dat haar ergens van zou weerhouden. Ze steelt de missie en het juweel van een andere fee en smokkelt zichzelf de mensenwereld binnen. Daar belandt ze in de nieuwe kamer van Maxie. Er ontstaat een echte vriendschap en samen gaan ze de leukste avonturen tegemoet.

Het nutteloze feitje van de dag: Heel veel grijze auto's

Terug van weggeweest! Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus daarom terug van weggeweest voortaan voor jullie weer elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Dat er veel grijze auto's zijn in ons land zie je dagelijks om je heen maar wist je dat het de meest voorkomende autokleur in ons land is? En dat is al 18 jaar het geval! In 2004 was blauw nog de populairste kleur maar in 2005 nam grijs dat stokje over en met iets meer dan 3 miljoen grijze auto's tegen ruim 2,1 miljoen zwarte auto's de marge tussen de nummer 1 en 2 enorm.

De kleuren van onze auto's (Bron: CBS)
De kleuren van onze auto's (Bron: CBS)

Torment: Tides of Numenera gratis op te pikken

Als je nog geen tijd, zin of geld hebt om met het recent uitgekomen Baldur's Gate III aan de slag te gaan, dan kun je wellicht je RPG-honger stillen met een klassieker uit hetzelfde genre. Torment: Tides of Numenera is momenteel gratis te krijgen, al moet je daar wel wat handelingen voor verrichten.

Tides of Numenera is de thematische opvolger van een eveneens geliefde RPG-klassieker, Planescape: Torment. In de game word je gedorpt in de Ninth World, een complexe, futuristische beschaving die wordt bedreigd door een alom aanwezig kwaad genaamd The Sorrow. Lekker nietszeggend allemaal? Bekijk de trailer onderaan voor een impressie.

Om de game voor niets op te pikken dien je een account aan te maken op deze website. De instructies daar wijzen zich vanzelf. Op Steam is de game nog gewoon 30 euro dus het is een aantrekkelijke actie voor geïnteresseerden. Meer behoefte aan gratis games? Kom dan vooral ff buurten in ons gratis-games-topic op het forum.

Moskou kondigt 'gepaste reactie' aan op westerse dreigingen

Russische minister van Defensie Sergei Shoigu heeft gewaarschuwd voor toenemende "dreigingen" vanuit het Westen. Deze vereisten een "snelle en gepaste reactie", zei hij tijdens een ontmoeting met hoge militaire functionarissen. Shoigu noemde de "indirecte oorlog" die het Westen tegen Rusland voert door Kyiv te steunen de grootste bedreiging. 

Bovendien beschuldigde de Russische minister van Defensie Polen ervan gebieden in het westen van Oekraïne te willen bezetten. 

"De bereidheid van het Westen om een aanzienlijk deel van zijn middelen in Oekraïne te investeren om de situatie op het slagveld te keren, brengt ernstige risico's van conflictescalatie met zich mee", aldus Shoigu. 

Rusland zal troepen aan zijn westelijke grenzen op gaan bouwen na de toetreding van Finland tot de door de VS geleide NAVO-alliantie, zei de Russische minister van Defensie Sergei Shoigu woensdag tegen de raad van bestuur van het ministerie.

In zijn openingstoespraak voor het Collegium van het Ministerie van Defensie kondigde Shoigu verder aan dat het NAVO-lid Polen al plannen had aangekondigd om zijn leger te versterken, en dat hij verwachtte dat er aanzienlijke NAVO-troepen en -wapens zouden worden ingezet in Finland, door wiens deelname de lengte van de grens tussen NAVO-landen met Rusland bijna is verdubbeld.

Shoigu noemde de toetreding van Finland tot de NAVO en de toekomstige toetreding van Zweden "een ernstige destabiliserende factor". De twee Noordse staten lieten generaties van neutraliteit die tijdens de Koude Oorlog hadden bestaan, varen om NAVO-lidmaatschap aan te vragen na de start van Moskou's "speciale militaire operatie" in Oekraïne begin vorig jaar. Hij zei dat Polen zijn intentie had aangekondigd om het machtigste leger van het continent te bouwen en dat het "het belangrijkste instrument van het anti-Russische beleid van de Verenigde Staten van Amerika" was geworden. Shoigu zei dat het aantal NAVO-militaire eenheden van buiten de regio dat in Oost-Europa gestationeerd is, nu tweeënhalf keer zo groot is dan in februari 2022, in totaal zouden er volgens hem nu 360.000 NAVO-troepen gestationeerd staan aan de Oostflank. 

'Europa moet zich beter voorbereiden op extreem weer'

Europa heeft deze zomer te maken met extreem weer zoals droogte, regenval, hittegolven en overstromingen. Men kan er niet meer omheen: overstromingen in Slovenië, gigantische hagelstenen in Noord-Italië, hevige regenval in Noorwegen, hitte en bosbranden in Griekenland en nu weer in Spanje en Portugal.

Het Rode Kruis staat klaar om noodhulp te verlenen na een natuurramp. Hulpverleners helpen mee met evacuaties, bieden getroffenen onderdak, verlenen eerste hulp en psychosociale ondersteuning, delen voedsel en water uit en assisteren de brandweer bij het blussen van bosbranden. Maar als we de impact van natuurgeweld echt willen verkleinen, moeten Europese landen veel meer inzetten op preventie.

Extreem weer in Europa is allang niet meer de uitzondering. Het zal steeds normaler worden. Klimaatverandering vergroot namelijk de kans, intensiteit en frequentie van extreem weer, vooral van droogte en hittegolven.

Het is tijd dat Europese landen veel meer anticiperen op aankomend natuurgeweld, om zo de impact van natuurrampen te verkleinen.  In Afrikaanse landen werkt het Rode Kruis al jaren aan concrete oplossingen om de gevolgen van klimaatverandering te verkleinen. Ook in Europa staan ze klaar om hierbij te helpen.

Zo kunnen boeren op basis van nauwkeurige weersvoorspellingen besluiten om gewassen eerder te oogsten, zodat voedsel niet verloren gaat. Men kan in Europa meer experimenteren met droogtebestendige zaden, zodat er ervaring wordt opgedaan welk zaad het beste werkt in welk gebied. Speciale sensoren in rivieren kunnen fungeren als waarschuwingssystemen, zodat mensen op tijd hun huis verlaten bij een dreigende overstroming. Dankzij herbebossing kan de impact van een overstroming worden verkleind. Ook kan men water alvast opslaan als een droge periode dreigt. 

'Het is vijf voor twaalf en hoog tijd dat er concrete stappen worden ondernomen.'

'Te gevaarlijk om uitgebrande auto's uit Fremantle Highway te verwijderen'

Ruim 2700 uitgebrande auto's kunnen niet van het beschadigde vrachtschip Fremantle Highway worden gehaald, meldt Dagblad van het Noorden. Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis vindt het te risicovol om te werken op de uitgebrande dekken van het schip. Deze dekken zijn deels ingestort, daarnaast is er een klein risico dat de Li-ion accu's opnieuw ontbranden.  Ook duurt het even voordat de benodigde machines ter plaatse kunnen zijn. 

Bij een inspectie van schade aan het schip bleek dat de bovenste dekken van het schip door de extreme hitte het zwaarst zijn getroffen. Op de onderste vier dekken, waar geen brand lijkt te zijn geweest, lijkt de lading in een redelijke tot goede staat. Dit zou om zo'n 1000 auto's gaan die nog in staat zijn om te rijden of te rollen. De machinekamer van het schip bleek nog intact te zijn. 

De Fremantle Highway mag tot uiterlijk 14 oktober aan de kade in Eemshaven  blijven liggen. Vanaf 15 oktober is er geen plaats meer vanwege een reservering voor een ander schip. Het is nog onbekend waar het vrachtschip daarna naartoe gaat.

In de nacht van 25 op 26 juli ten noorden van Ameland ontstond er een forse brand op de Fremantle Highway. Omdat Het vuur niet te blussen was moesten alle 23 bemanningsleden van boord. Eén van hen kwam hierbij om het leven, anderen raakten gewond. Pas na enkele dagen blussen was de brand onder controle, en kon het worden versleept naar een haven. 

Flashback 2 komt in november, nieuwe trailer uitgebracht

Flashback was in de jaren negentig één van de populairdere games op onder andere SNES, pc en CD-i. De sci-fi puzzel-platformer werd in 2018 nog een keer geremastered voor Nintendo Switch en PlayStation 4. Een daadwerkelijk vervolg is nu ook op handen, die verschijnt in november van dit jaar voor pc, Xbox One/Series X|S, PlayStation 4/5 en Nintendo Switch.

Ondanks dat we 31 jaar verder zijn is het gelukt om het leeuwendeel van het oude ontwikkelteam samen te brengen. Zowel de bedenker, ontwerper en componist van het eerste deel hebben gewerkt aan deze next-gen opvolger. In Flashback 2 spelen we opnieuw met Conrad B. Hart, die ditmaal wederom op zoek gaat naar zijn kameraad Ian. Bekijk de nieuwe trailer voor Flashback 2 hieronder om een indruk van de gameplay te krijgen.

Amsterdamse politie: '200 extra specialisten nodig in strijd tegen zware misdaad'

De Amsterdamse politie heeft het Rijk om tweehonderd extra politiemensen gevraagd in de strijd tegen explosies, schietpartijen, plofkraken en andere drugsgerelateerde misdrijven. Volgens de politie is er nu een gebrek aan onder anderen specialisten op het gebied van forensische opsporing en cybercrime.

Dat meldt Het Parool op basis van een brief die de krant heeft ingezien van politiechef Frank Paauw aan Den Haag. In de brief staat dat de politie de nieuwe krachten specifiek wil inzetten op de thema's geld, geweld, kwetsbare wijken en jongeren. De kosten om de wens van Paauw in te willigen zijn zo'n 27 miljoen euro. Naast specialisten gaat het om politiemensen die contacten met partijen in binnen- en buitenland kunnen verbeteren en versterken.

In de brief noemt Paauw drugsgerelateerde criminaliteit en de daaraan verbonden ondermijning als grootste veiligheidsdreiging voor de stad. Zo benoemt hij onder meer de vele explosies van de afgelopen tijd. Het is volgens Paauw een wonder dat het tot nu toe bij grote materiële schade is gebleven.

Infiltranten en afluistersystemen
Volgens Het Parool is het verzoek van de politie om extra mensen vorig voorjaar al toegelicht aan (inmiddels demissionair) minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yesilgöz. Ook de gemeenteraad zou achter gesloten deuren al zijn ingelicht.

Het gaat onder meer om versterking van het cryptoanalyseteam, dat onderschepte data analyseert. Verder heeft de politie volgens Paauw behoefte aan meer digitale onderzoekers en infiltranten, informatiespecialisten en materiaal zoals afluistersystemen, nachtcamera's, slimme verkeerscamera's, een droneteam en versterkingen voor de forensische opsporing.

De lobby vanuit Amsterdam zou volgens Het Parool vooralsnog geen effect gehad. Yesilgöz zou de claim op formele gronden hebben afgewezen.

Zware crashes in Rally van Finland, Evans blijft overeind en wint

Om de week nog even wat te breken en ons voor te bereiden op het sportieve weekeinde kijken we nog even terug naar het afgelopen weekeinde en dan wel naar het rallyrijden. In het wereldkampioenschap stond een van dé grote klassiekers op het programma: de bloedsnelle Rally van Finland.

Op vrijdag werd het veld al flink uitgedund: Ott Tänak en navigator Martin Järveoja raakten in de derde proef, de snelste van allemaal, een rots en moesten hun Ford Puma met schade aan de kant zetten. Niet veel later reed teamgenoot Pierre-Louis Loubet met de achterkant van zijn Ford hard tegen een boom, ook Loubet en navigator Nicolas Gilsoul waren klaar.

Daar bleef het allemaal nog niet bij: voorafgaand aan de vijfde proef kwam de halve oceaan naar beneden, wat de wegen in de bossen bijzonder verraderlijk maakten. Esapekka Lappi kon zijn Hyundai i20 niet meer houden en crashte zwaar, maar zowel hij als navigator Janne Ferm waren gelukkig in orde. De Finse thuishelden hadden het geluk sowieso niet aan hun zijde: wereldkampioen Kalle Rovanperä maakte één foutje met zijn Toyota Yaris en ging vol over de kop. Einde rally, maar Rovanperä en navigator Jonne Halttunen waren in orde.

Na de chaotische vrijdag kwam het allemaal een beetje tot rust, hoewel dat op de snelle Finse boswegen altijd maar relatief is. Elfyn Evans had de leiding te pakken en op zaterdag en zondag stond hij die niet meer af: met navigator Scott Martin pakte de Welshman in de Toyota de winst. De Belgen Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe werden op 39,1 seconden tweede in de Hyundai, voor de Japanse Toyota-coureur Takamoto Katsuta en diens navigator Aaron Johnston (+1:36,7). Plek vier was voor de Hyundai van Teemu Suninen en Mikko Markkula, voor Toyota-teambaas Jari-Matti Latvala, die als oude legende weer eens achter het stuur kroop.

FOK! Wat een weer: rustig zomerweer

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goedemorgen!

Vanochtend begint met vrij veel bewolking. In het zuiden breekt de zon steeds vaker door. Er staat weinig wind, aan zee en op het IJsselmeer steekt een matige wind uit een zuid tot zuidwestelijke richting op.

Vanmiddag zijn er zonnige perioden, maar in het noordwesten en noorden drijft er bewolking van zee binnen. Het blijft droog. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 20°C in het noordwesten tot 25°C in het zuidwesten. Er staat weinig wind, in het noorden, aan zee en op het IJsselmeer staat een matige wind uit het zuidwesten, later uit het westen.

Vanavond is het droog en klaart het op. Er staat weinig wind, alleen in het Waddengebied staat een matige wind uit het zuidwesten.

Morgennacht is het helder en droog. Er staat een zwakke, langs de kust matige wind uit het zuidoosten. (Bron: KNMI)

Tot morgen!

zonsondergang in Winterswijk (Foto: Anouk)
zonsondergang in Winterswijk (Foto: Anouk)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

                                                                          
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1269
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
special
Random Pics van de Dag #1265
©FOK.nl e.a.