Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 26

Indy is terug! Voor de laatste keer, zo nemen wij aan. Geen zin in pulpy B-filmavonturen? Dan hebben we ook nog tieneranimatie, de nieuwe van Joanna Hogg, een thriller-comedy of een aantal andere titels in de aanbieding.

Indiana Jones and the Dial of Destiny

Harrison Ford keert terug in de rol van de legendarische archeoloog voor dit langverwachte laatste deel van de iconische franchise - een groot, wereldomvattend, spannend filmavontuur. Samen met Ford spelen Phoebe Waller-Bridge (Fleabag), Antonio Banderas (Pain and Glory), John Rhys-Davies (Raiders of the Lost Ark), Toby Jones (Jurassic World: Fallen Kingdom), Boyd Holbrook (Logan), Ethann Isidore (Mortel)en Mads Mikkelsen (Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore) de hoofdrollen.

Maggie Moore(s)

Jordan Sanders (Jon Hamm), lokale politiechef van een klein woestijnstadje, staat voor een raadsel wanneer binnen een paar dagen twee vrouwen worden vermoord. De twee slachtoffers lijken totaal geen band met elkaar te hebben, behalve het bizarre feit dat ze allebei Maggie Moore heten.

The Eternal Daughter

The Eternal Daughter van Joanna Hogg (The Souvenir I & II) is een bijzonder, mysterieus drama. Wanneer een middelbare vrouw en haar moeder terugkeren naar hun oude familiehuis, dat nu dienstdoet als hotel, worden ze geconfronteerd met hun verleden. Met een krachtige vertolking van Tilda Swinton.

Ruby Gillman, Teenage Kraken (ook in Nederlandstalige versie te zien)

Deze zomer duikt DreamWorks Animation in de woelige wateren van de middelbare school met een hilarische, hartverwarmende komedie over een verlegen tiener die erachter komt dat ze tot een koninklijke familie van mythische krakens behoort. Wat haar diep in de zee te wachten staat is grootser dan ze ooit had durven dromen.

A Matter of Trust

Op een doodgewone nazomerdag staan de levens van vijf niet-verwante mensen op hun kop. Een man, een dokter, een vrouw, een student en een jonge dochter gaan nietsvermoedend richting een cruciaal kruispunt. Op zoek naar liefde, identiteit en morele maatstaf riskeren ze allemaal het kostbaarste aspect van het leven: vertrouwen. Maar vertrouwen is kwetsbaar en de gevolgen zullen onomkeerbaar, verboden en gênant grappig zijn.

Les Cyclades

Blandine is onlangs gescheiden en haar enige zoon Benji gaat het huis uit. Ze weet niet goed wat ze verder met haar leven moet. Maar dan duikt plots haar luidruchtige en onbevreesde schoolvriendin Magalie op. Spontaan besluit zij om Blandine te vergezellen op een trip waarvan ze als tieners al droomden: naar Amorgos, het prachtige Griekse eiland waar hun favoriete film Le Grand Bleu werd opgenomen. Eenmaal op hun bestemming blijkt dat Blandine en Magalie wel heel verschillende ideeën hebben over vakantie, de liefde en het leven.