Flash-regisseur Andy Muschietti richt zich op Batman

Andrés 'Andy' Muschietti, wiens superheldenfilm The Flash vanaf deze week in bioscopen te zien is, zal ook de regie van Batman: The Brave and the Bold op zich nemen.

Dit maakt The Hollywood Reporter bekend. James Gunn en Peter Safran verklaarden al enthousiast te zijn geworden over Muschietti's werk voordat ze de leiding namen over DC Studios (The Flash is ontwikkeld onder hun voorgangers). "Het is een geweldige film - grappig, emotioneel, spannend - en Andy's band met en passie voor deze personages is in elk frame te zien. Dus toen we een regisseur zochten voor The Brave and the Bold was er eigenlijk maar één optie."

In Batman: the Brave and the Bold vindt de introductie plaats van de nieuwe reguliere Batman in het nieuwe DC Universe, nadat Ben Affleck in The Flash zijn laatste verschijning heeft gemaakt. Deze Batman zal de spotlights moeten delen met Robert Pattinson, die in de The Batman-filmserie van Matt Reeves de rol speelt. Deze versie van het personage valt binnen het nieuwe DC onder het label 'Elseworlds', waarmee verhalen buiten de reguliere continuïteit worden aangeduid.

De film zal ook de introductie zijn van Damian Wayne, de zoon van Bruce met Talia al Ghul. Damian is in de comics sinds 2006 de reguliere Robin naast zijn vader en was nog niet eerder in een live action-verfilming te zien.

Wanneer Batman: the Brave and the Bold zal verschijnen is nog niet bekend; in de oorspronkelijke plannen gaat het DC Universe van start in 2025 met Superman: Legacy en volgt Brave ergens daarna. Met de huidige schrijversstaking ligt het werk aan Legacy echter stil, wat voor vertragingen kan zorgen. Voor Brave is nog geen schrijver gevonden. Matt Reeves' The Batman Part II staat ook in de agenda voor 2025.

Zie ook: The Flash review: laat nooit een Barry Allen met de tijdlijn knoeien.