NFL: Bengals, Bills en Ravens naar playoffs, vijf plekken over

In de NFL zit de op twee na laatste speelweek erop. De zestiende ronde leverde weer een paar nieuwe teams voor de playoffs op, waardoor negen van de veertien in totaal beschikbare playofftickets nu vergeven zijn.

De Cincinnati Bengals gingen op bezoek bij de New England Patriots en zouden bij winst een playoffticket op kunnen halen. Het begon goed: quarterback Joe Burrow bereikte Tee Higgins, Trenton Irwin en nog eens Irwin voor een touchdown en 0-22, maar de Patriots gaven niet op. Een 69-yard interception return touchdown van Marcus Jones bracht de boel op gang, quarterback Mac Jones bediende Kendrick Bourne en Jakobi Meyers in Q4 voor een touchdown. Bij alle drie touchdowns liet men echter punten liggen: kicker Nick Folk trapte twee keer mis en een 2-point conversion ging fout, waardoor de ploeg precies vier punten tekort kwam en de Bengals met 18-22 wonnen.

De Buffalo Bills bezochten de Chicago Bears en zouden zich bij winst ook voor de playoffs plaatsen. De Bears kwamen op voorsprong, maar Bills-quarterback Josh Allen bediende Gabe Davis voor een touchdown en in Q3 gingen de bezoekers los: Devin Singletary scoorde een 33-yard touchdown, de 2-point conversion ging raak, James Cook scoorde en Allen én Dawson Knox deden er in Q4 nog een schep bovenop, waardoor de Bills met 13-35 wonnen.

In eigen huis konden de Baltimore Ravens zich met winst op de Atlanta Falcons ook voor de playoffs plaatsen, maar dan moesten de Bengals wel van de Patriots winnen. Twee field goals vna Justin Tucker zetten de Ravens op voorsprong, gevolgd door een touchdown pass van Tyler Huntley op Demarcus Robinson én een geslaagde 2-point conversion. De Falcons kwamen niet verder dan drie field goals van Koo Younghoe, terwijl Tucker ook nog eens raak trapte: 17-9 en ook de Ravens mogen het postseason in.

Uitslagen NFL week 16
New York Jets - Jacksonville Jaguars 3-19
Chicago Bears - Buffalo Bills 13-35
Cleveland Browns - New Orleans Saints 10-17
Kansas City Chiefs - Seattle Seahawks 24-10
Minnesota Vikings - New York Giants 27-24
New England Patriots - Cincinnati Bengals 18-22
Carolina Panthers - Detroit Lions 37-23
Baltimore Ravens - Atlanta Falcons 17-9
Tennessee Titans - Houston Texans 14-19
San Francisco 49ers - Washington Commanders 37-20
Dallas Cowboys - Philadelphia Eagles 40-34
Pittsburgh Steelers - Las Vegas Raiders 13-10
Miami Dolphins - Green Bay Packers 20-26
Los Angeles Rams - Denver Broncos 51-14
Arizona Cardinals - Tampa Bay Buccaneers 16-19 OT
Indianapolis Colts - Los Angeles Chargers 3-20