NFL: Cowboys en Texans winnen thrillers van Seahawks en Broncos

De playoffs in de NFL komen alsmaar dichter in de buurt, inmiddels zit de dertiende speelweek van het jaar er ook al weer op. Donderdagavond begint de veertiende week zelfs al, nog precies op tijd om even kort terug te blikken op de dertiende week.

Dallas Cowboys - Seattle Seahawks
De 8-3 Cowboys speelden tegen de 6-5 Seahawks en dat werd een uiterst vermakelijke wedstrijd, met in het eerste kwart een 73-yard touchdown van DK Metcalf (Seahawks) en een 15-yard touchdown van CeeDee Lamb (Cowboys). In het tweede kwart vergrootten de Cowboys de voorsprong met een 7-yard touchdown van Brandin Cooks, maar Zach Charbonnet reageerde namens de Seahawks en een korte touchdown van DK Metcalf op slag van rust bracht de bezoekers zelfs op 20-21.

Quarterback Geno Smith vergrootte de voorsprong met een touchdown, maar Tony Pollard deed wat terug voor 27-28. In het vierde kwart was het wederom Metcalf die op aangeven van Smith een touchdown scoorde, maar na een field goal van Brandon Aubrey kwamen de Cowboys terug. In een geweldige laatste vijf minuten bezorgde Dak Prescott een touchdown pass bij Jake Ferguson, gevolgd door een two-point conversion naar Cooks, waarna Aubrey uiteindelijk de 41-35 zege voor Dallas op de borden trapte met een field goal.

Houston Texans - Denver Broncos
Beide ploegen begonnen met een 6-5 record aan de wedstrijd, waarin de Texans een voorsprong namen door twee field goals van Matt Ammendola en een korte touchdown van Dameon Pierce. Will Lutz deed voor de Broncos iets terug met een field goal, maar Ammendola tekende voor 16-3.

In de loop van Q3 wist quarterback Russell Wilson voor de Broncos Courtland Sutton te bedienen voor een 45-yard touchdown, maar CJ Stroud bereikte Nico Collins namens de Texans voor een touchdown en 22-10. Een korte touchdown van Wilson volgde al snel, maar vanaf 22-17 hielden de Texans stand en een interception op de mogelijk winnende drive van de Broncos in de slotfase bezorgde Houston definitief de winst.