NFL: Negen playoffteams bekend, vijf plaatsen over in laatste week

In de NFL is de voorlaatste reguliere speelweek achter de rug. Met nog één week te gaan zijn nu negen van de veertien teams voor de playoffs bekend, nadat de Baltimore Ravens, San Francisco 49ers, Dallas Cowboys, Philadelphia Eagles, Miami Dolphins en Detroit Lions zich al hadden geplaatst.

Cleveland Browns - New York Jets
De Browns begonnen moeizaam aan het jaar, maar zijn inmiddels lekker bezig en tegen de Jets ging het in het eerste kwart al goed. Joe Flacco bediende Jerome Ford voor een 7-yard touchdown, Kareem Hunt rende een 7-yard touchdown binnen en Ronnie Hickman scoorde een 30-yard interception return touchdown, met tussendoor een 21-yard touchdown pass van Trevor Siemian op Breece Hall voor de Jets: 20-7.

In Q2 kwamen er touchdown passes over 8 en 50 yards bij van Flacco richting Elijah Moore en Ford, terwijl Jermaine Johnson namens de Jets een 37-yard interception return de endzone in bracht. Met nog twee field goals voor de Jets en één voor de Browns won Cleveland met 37-20, waarmee een playoffticket na een paar jaar afwezigheid weer een feit was.

New York Giants - Los Angeles Rams
De Rams konden een playoffticket pakken met een overwinning - en een nederlaag voor de Seahawks tegen de Steelers - en begonnen goed met een 4-yard touchdown van Kyren Williams. In Q2 sloegen de Giants terug met een 24-yard touchdown van Wan'Dale Robinson, maar Cooper Kupp werd door Rams-quarterback Matthew Stafford bediend voor een 5-yard touchdown - met een field goal van de Giants stond het 10-14 bij rust.

Williams (2 yards) scoorde een touchdown in Q3, Darius Slayton deed dat met een fraaie 80-yard touchdown pass van Tyrod Maylor namens de Giants. In Q4 trapte Mason Crosby de thuisploeg tot op één punt (19-20), maar Williams' derde touchdown, deze keer over 28 yards, bracht de Rams naar 19-26, waar een prachtige 94-yard punt return touchdown van Gunner Olszewski niet genoeg voor was - de 2-point conversion mislukte: 25-26, de Seahawks verloren later en dus gaan de Rams de playoffs in.

Kansas City Chiefs - Cincinnati Bengals
Het duurde wat langer dan de afgelopen jaren, maar de Chiefs konden zich met een zege ook voor de playoffs plaatsen. Dat begon echter moeizaam: Isiah Pacheco scoorde op aangeven van Patrick Mahomes wel een 8-yard touchdown, maar de Bengals hadden al een field goal staan en scoorden in Q2 touchdowns via Joe Mixon (7 yards) en Jake Browning (1 yard).

Harrison Butker werd echter de grote held bij de Chiefs: de kicker trapte in Q2 twee keer raak, vanaf 54 en 43 yards, en in Q3 zorgde hij vanaf 27 yards voor de enige score en 16-17. In het vierde kwart begon Butker met een rake trap vanaf 24 yards om op voorsprong te komen, gevolgd door field goals vanaf 48 en 46 yards - zes stuks in totaal, en na een potje verdedigen in de slotminuten brachten ze de Chiefs een 25-17 overwinning én een playoffticket.

Uitslagen NFL week 17
Cleveland Browns - New York Jets 37-20
Dallas Cowboys - Detroit Lions 20-19
Buffalo Bills - New England Patriots 27-21
Chicago Bears - Atlanta Falcons 37-17
Indianapolis Colts - Las Vegas Raiders 23-20
New York Giants - Los Angeles Rams 25-26
Philadelphia Eagles - Arizona Cardinals 31-35
Tampa Bay Buccaneers - New Orleans Saints 13-23
Washington Commanders - San Francisco 49ers 10-27
Jacksonville Jaguars - Carolina Panthers 26-0
Baltimore Ravens - Miami Dolphins 56-19
Houston Texans - Tennessee Titans 26-3
Seattle Seahawks - Pittsburgh Steelers 23-30
Denver Broncos - Los Angeles Chargers 16-9
Kansas City Chiefs - Cincinnati Bengals 25-17
Minnesota Vikings - Green Bay Packers 10-33