NFL: Alle playoffteams bekend, ook Steelers, Texans, Bucs, Packers en Bills naar postseason

In de NFL is het reguliere seizoen voorbij, afgelopen weekeinde werden de laatste wedstrijden gespeeld en daarmee werden ook de laatste vijf tickets voor de playoffs vergeven, ter aanvulling van de negen al geplaatste teams. Komend weekeinde gaan die playoffs van start met de Wild Card Games, in de weken erna gevolgd door de Divisional Playoffs, de Conference Championships en op 11 februari de Super Bowl.

Baltimore Ravens - Pittsburgh Steelers
De Ravens hadden zich al geplaatst voor de playoffs, de Steelers moesten om te beginnen een overwinning boeken. Dat deden ze: Najee Harris en Diontae Johnson (71 yards) scoorden een touchdown en een field goal van Chris Boswell hielp de ploeg richting een 10-17 overwinning tegen de Ravens, waar alleen Isaiah Likely tot een touchdown kwam. Daarna moesten de Steelers hopen op een nederlaag voor de Buffalo Bills óf de Jacksonville Jaguars. De Jaguars speelden als eerste van die twee ploegen en verloren met 28-20 van de Tennessee Titans, dus de Steelers mochten de playoffs in.

Indianapolis Colts - Houston Texans
Het meest overzichtelijke duel wat betreft de playofftickets: de winnaar van de wedstrijd mocht het postseason in, de verliezer niet. Rookie quarterback CJ Stroud van de Texans speelde de wedstrijd van zijn leven en bediende Nico Collins (75 yards) en Andrew Beck (1 yard) voor touchdowns in de eerste helft. De Colts kwamen terug middels onder meer een 49-yard touchdown run van Jonathan Taylor en een geslaagde two-point conversion van Mo Alie-Cox, maar in Q4 zorgde Devin Singletary met een 3-yard run voor wat uiteindelijk de winnende touchdown bleek voor de Texans: 19-23.

Carolina Panthers - Tampa Bay Buccaneers
Niet het meest enerverende duel, in elk geval voor de liefhebbers van een flinke offense. De scores in de eerste helft bleven beperkt tot twee field goals van Buccaneers-kicker Chase McLaughlin, waarna het in de tweede helft zelfs bij één field goal van hem bleef: 0-9 was de eindstand, maar voor de Buccaneers was dat voldoende voor de NFC South-titel én daarmee ook het playoffticket.

Green Bay Packers - Chicago Bears
De opvolger van Aaron Rodgers als Packers-quarterback, Jordan Love, deed wat Rodgers vorig jaar niet lukte: de ploeg naar de playoffs leiden. Daarvoor moest thuis gewonnen worden van de Bears en via een 10-yard touchdown pass op Dontayvion Wicks kwam de thuisploeg op voorsprong. In Q3 bediende Love diezelfde Wicks over 12 yards, waar de drie field goals van de Bears niks tegen konden doen: 17-9 voor de Packers, het playoffticket was een feit.

Miami Dolphins - Buffalo Bills
Voor de Bills was de opgave ook vrij simpel: winnen en de AFC East-titel was binnen. Het playoffticket was bij de start al een feit, want daarvoor had men een nederlaag van de Steelers of de Jaguars nodig en dat laatste geschiedde. Na een goede start van de Dolphins, met touchdowns van De'Von Achane en Tyreek Hill in Q2 en een touchdown van Trent Sherfield namens de Bills tussendoor, draaiden de Bills het in Q4 om: Deonte Harty scoorde een 96-yard punt return touchdown en Dawson Knox scoorde op aangeven van Josh Allen de winnende touchdown, 14-21.

Uitslagen NFL week 18
Baltimore Ravens - Pittsburgh Steelers 10-17
Indianapolis Colts - Houston Texans 19-23
Cincinnati Bengals - Cleveland Browns 31-14
Detroit Lions - Minnesota Vikings 30-20
Tennessee Titans - Jacksonville Jaguars 28-20
New England Patriots - New York Jets 3-17
New Orleans Saints - Atlanta Falcons 48-17
Carolina Panthers - Tampa Bay Buccaneers 0-9
Green Bay Packers - Chicago Bears 17-9
Las Vegas Raiders - Denver Broncos 27-14
New York Giants - Philadelphia Eagles 27-10
Arizona Cardinals - Seattle Seahawks 20-21
Los Angeles Chargers - Kansas City Chiefs 12-13
San Francisco 49ers - Los Angeles Rams 20-21
Washington Commanders - Dallas Cowboys 10-38
Miami Dolphins - Buffalo Bills 14-21

Speelschema playoffs, Wild Card Games
Zaterdag 13 januari, 16.35u (22.35u NL); AFC Wild Card Game, Houston Texans - Cleveland Browns
Zaterdag 13 januari, 20.15u (02.15u NL); AFC Wild Card Game, Kansas City Chiefs - Miami Dolphins

Zondag 14 januari, 13.05u (19.05u NL); AFC Wild Card Game, Buffalo Bills - Pittsburgh Steelers
Zondag 14 januari, 16.40u (22.40u NL); NFC Wild Card Game, Dallas Cowboys - Green Bay Packers
Zondag 14 januari, 20.15u (02.15u NL); NFC Wild Card Game, Detroit Lions - Los Angeles Rams

Maandag 15 januari, 20.15u (02.15u NL); NFC Wild Card Game, Tampa Bay Buccaneers - Philadelphia Eagles