Deadpool breekt wereldwijd records

De superheldenfilm Deadpool heeft in het openingsweekend diverse records gebroken. De film van Tim Miller, die sinds afgelopen donderdag ook in 96 Nederlandse bioscopen te zien is, wist in de eerste vier dagen in Amerika alleen al zo'n 135 miljoen dollar in het kassalaatje te brengen, wat een absoluut openingsrecord is voor een R-rated film. Wereldwijd wist de film die momenteel in meer dan 50 landen op het witte doek te zien is, al meer dan 260 miljoen dollar binnen te harken.

Ook binnen het X-Men universum is de film Deadpool een recordbreker. Tot op heden was de best openende X-Men film X-Men: The Last Stand, die destijds in het openingsweekend zo'n 102,8 miljoen dollar binnen wist te halen. Dat is lang niet gek voor een film die met een budget van zo'n 58 miljoen dollar werd gemaakt en waarover de filmmaatschappij jarenlang vanwege de R-rating twijfelde of deze wel zou moeten worden gemaakt.

Naast Deadpool verschenen de afgelopen week ook de romcom How to be Single en de komedie Zoolander 2 in de bioscoop. De film How to Be Single van Christian Ritter wist in het eerst weekend zo'n 18,7 miljoen dollar binnen te slepen en eindigt daarmee op de derde plaats in de Amerikaanse Box Office Top 10. De film staat daarmee één plaats hoger dan Zoolander 2, die in het openingsweekend zo'n 15,6 miljoen dollar in het laatje bracht. Op de tweede plaats in de top 10 treffen we de film Kung Fu Panda 3 aan, die pas vanaf 13 april in Nederlandse bioscopen te zien zal zijn. De animatiefilm bracht tot op heden zo'n 93 miljoen dollar op.

De top 5 wordt afgesloten door de film The Revenant, die gisteren nog werd beloond met meerdere BAFTA Awards en die ook als een grote kanshebber wordt gezien voor de komende Academy Awards. De film van van Alejandro G. Iñárritu wist het afgelopen weekend in Amerika zo'n 6,9 miljoen dollar op te halen en staat daarmee op een totaalopbrengst van zo'n 159 miljoen dollar.